SIA Banga LTD sākusi augstākās kvalitātes zivju konservus pildīt modernās plastmasas kārbās, kuras ir dārgākas, taču ražotājam un patērētājam draudzīgākas, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.
«Tā ir zivju konservu iepakojuma evolūcija – šo kārbu var sterilizēt 120 grādu temperatūrā, iegūstot produktam vismaz 24 mēnešu derīguma termiņu. Tā kā uzglabāšanas temperatūra ir no 0 līdz +25C, produktu lielveikalos var novietot parastajos plauktos. Tāpat to var sildīt mikroviļņu krāsnī,» stāsta SIA Banga LTD valdes loceklis Ingus Veckāgans.
Jauno kārbu aizvākošanas iekārtā ir investēti 45 tūkst. eiro. Uzņēmuma ražošanas jauda ir 8 tūkst. kārbu dienā. Pavisam jaunajās kārbās tiek iepakoti 12 dažādi produkti.
Visu rakstu Iepakojums evolucionē lasiet 28. novembra laikrakstā Dienas Bizness.