Auto

Autoizstādē gaidīto zvaigzni Ultima GTR konfiscē ceļu policija Varšavā

Dienas Bizness, 10.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ilgi gaidīto izstādes Auto 2015 zvaigzni – Ultima GTR – dienu pirms izstādes ceļā no Čehijas uz Rīgu apturēja ceļu policija, informē BT1 pārtsāve Inese Libere.

Dzeltenā superauto vadītājs Varšavā būtiski pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, traucoties ar 302 km/h vietā, kur atļauts braukt vien ar 80 km/h.

Lai arī naudas sods par šādu pārkāpumu nav liels – 1500 zloti jeb EUR 372, tomēr lielākā skāde ir paša auto konfiskācija. Polijas likumsargiem nebija pārliecības, ka pēc šī pirmā pārkāpuma Ultima GTR vadītājs turpinās ceļu uz Latviju, ievērojot ceļu satiksmes noteikumus.

Automobiļa atgūšanas process, pēc īpašnieka aplēsēm, ilgs vismaz divas nedēļas birokrātisko procesu dēļ. Ultima GTR īpašnieks vietā sarūpējis britu sportisko kabrioletu Aston Martin DB9 Volante ar V12 motoru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas lielākajā autotūninga šovā Auto Exotica 2015 no 10. līdz 12. aprīlim Ķīpsalā varēs apskatīt superauto Ultima GTR, kas ir ātrāks par Mihaela Šūmahera vadīto Ferrari un tiek uzskatīts par dārgo superauto biedu, informē BT1 pārstāve Inese Libere.

Lielbritānijā ražotais superauto Ultima GTR tehniskie parametri ir visnotaļ iespaidīgi: 700 ZS, tikai 995 kg masa, 0–100 km/h paātrinājums 2,6 sekundēs un maksimālais ātrums vairāk nekā 385 km/h. Šāda veiktspēja ir raksturīga speciāli sagatavotiem autošosejas bolīdiem un formulām, taču Ultima GTR ir sērijveida auto ar pielaidi koplietošanas ceļu satiksmei. Turklāt to ir iespējams iegādāties par visnotaļ saprātīgu cenu – ja itāliešu superauto maksā gandrīz pusotru miljonu eiro, tad britu Ultima uz pusi lētāk.

Auto ir uzstādījis vairākus oficiālus rekordus, piemēram, paātrinājumā līdz 160 km/h un uzreiz pēc tam pilnīgā nobremzēšanā uzrādītais laiks ir 9,4 sekundes, pārspējot tādas pērles kā BugattiVeyron, Koenigsegg un Ferrari Enzo.

Komentāri

Pievienot komentāru