Citas ziņas

E. Gulbja laboratorijai pārmet Rīgas slimokases likvidācijas kavēšanu

Vēsma Lēvalde, 26.05.2010

Jaunākais izdevums

Likvidējamās RSK apdrošināšanas AS (RSK) bijusi spiesta uz laiku atsaukt nekustamā īpašuma Lāčplēša ielā 38 izsoli, jo ēka pieteikta kā ķīla SIA E. Gulbja laboratorija prasībā tiesā par parādu piedziņu.

RSK likvidācijas procesa ietvaros bijis plānots pēc parādu segšanas kārtības un grafika saskaņošanas Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK) norēķināties ar visiem kreditoriem divu līdz trīs mēnešu laikā, pausts preses paziņojumā, apgalvojot, ka šai periodā bija būtiski iespējami ātrāk un par augstāku cenu atsavināt minēto nekustamo īpašumu. Likvidējamās RSK apdrošināšanas AS likvidators Juris Jansons uzskata, ka šāda SIA E. Gulbja laboratorija rīcība pirms kreditoru prasījumu pieteikšanas termiņa beigām ir nesamērīga, turklāt būtiski var aizskart citu kreditoru, tai skaitā apdrošināto fizisko personu, intereses.

Nekustamā īpašuma Rīgā Lāčplēša ielā 38 izsole šobrīd uz laiku ir atsaukta, jo SIA E. Gulbja laboratorija ir iesniegusi prasību tiesā par parādu piedziņu, kā nodrošinājumu prasot ķīlas tiesību atzīmes reģistrāciju uz izsolē pārdodamo nekustamo īpašumu. RSK ir iesniegusi tiesā pieteikumu par nodrošinājuma atcelšanu un tiesvedības izbeigšanu, kas tiks izskatīts jūnija sākumā, un attiecīgi pēc tiesas lēmuma spēkā stāšanās RSK sola nekavējoties turpināt izsoles procedūru saskaņā ar iepriekš izsludinātajiem izsoles noteikumiem. DB jau rakstīja, ka veselības ministrs Didzis Gavars ir E. Gulbja laboratorijas līdzīpašnieks un bijušais vadītājs.

Likvidējamās risku apdrošināšanas sabiedrības RSK apdrošināšanas AS ēkas Lāčplēša ielā 38 pirmajai izsolei 13. maijā nepieteicās neviens pretendents, tāpēc 9.jūnija bija plānota atkārtota izsole, samazinot īpašuma cenu līdz 2,762 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas lombarda precinieki kavējas

Dienas Bizness, 09.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā kā pašvaldības SIA Rīgas pilsētas lombards izsolei nav pieteicies neviens pircējs, iespējams, tiks lemts par sākumcenas pazemināšanu, riskētjo nozīmīgu uzņēmumu pārdot «par grašiem».

Jau ziņots, ka Rīgas dome šā gada augustā pieņēma lēmumu pārdot izsolē Rīgas pilsētas lombardu, kura vērtība saskaņā ar AS BDO veikto novērtējumu ir 1 023 000 latu.

Pašvaldībai pieder visas 400 000 uzņēmuma kapitāla daļas, kuras kā vienotu kopumu Rīgas dome plānoja pārdot atklātā mutiskā izsolē ar augšupejošu soli 15.februārī. Izsoles sākumcena noteikta bija 1 023 000 latu, bet solis - 10 000 latu.

Kopš gada sākuma kapitālsabiedrības apgrozāmie līdzekļi pieauguši no 1 021 869 latiem līdz 1 120 303 latiem, bet saistības deviņu mēnešu laikā pieaugušas no 24 159 latiem līdz 95 201 latam. No šīs summas 50 000 latu uzkrātās saistības licences iegādei, bet 10 000 latu - uzkrātās saistības dividendēm Rīgas pilsētas pašvaldībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Veselības ministra amatam apspriež Gulbja laboratorijas līdzīpašnieku

Agnese Margēviča, 29.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veselības ministra amatam koalīcijā neoficiāli tiek apspriesta ar privāto medicīnas biznesu saistītā ārsta Didža Gavara kandidatūra, zināms DB. Viņš ir E. Gulbja laboratorijas līdzīpašnieks un ārsts.

No avotiem koalīcijā, kuri runājuši ar D. Gavaru, zināms, ka viņš šim piedāvājumam piekritis. Pats D. Gavars telefonsarunā ar DB atturējās no komentāriem.

To, ka D. Gavara kandidatūra kuluāros tiek apspriesta, DB negribīgi apstiprināja gan Jaunā laika, gan ZZS pārstāvji, uzsverot, ka šī ir nopietni apsverama kandidatūra. JL Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis apstiprināja, ka šis kandidāts neoficiāli apspriests koalīcijas politiķu vidū kā iespējams bezpartejisks veselības ministrs. ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis DB uzsvēra, ka vēl ne reizi nav ticies ar D. Gavaru, tomēr ievāktā informācija liecinot, ka viņš ir «nopietni apspriežama figūra».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas domes deputāts Gavars nespēj atrast brīvkrānu

LETA, 08.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes opozīcijas deputāts Valdis Gavars (V) domes frakciju bloka Vienotība vārdā šodien izplatījis paziņojumu presei, ka Mārupītes apkaimes iedzīvotājiem trūkst dzeramā ūdens, jo viens no SIA Rīgas ūdens brīvkrāniem nemaz neesot uzstādīts.

«Rīgas domes frakciju bloka Vienotība deputāti saņēmuši Mārupītes apkārtnes iedzīvotāju sūdzības par dzeramā ūdens trūkumu, jo Rīgas pašvaldības uzņēmums Rīgas ūdens solītais nodrošināt iedzīvotājus ar dzeramo ūdeni, uzstādot brīvkrānus, izrādījies tikai solījums - jau divas dienas brīvkrāns Vācieša un Kantora ielas krustojumā nav pieejams,» teikts Gavara paziņojumā.

Gavars pats personīgi esot pārliecinājies, ka viens no diviem brīvkrāniem, ko solīja Rīgas dome, tiešām nav uzstādīts. Par konstatēto faktu Gavars esot informējis arī Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētāju Vjačeslavu Stepaņenko (LPP/LC), taču aktīva rīcība nesekoja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Eksperti apšauba Kaļiņingradas AES drošību

Līva Melbārzde, 15.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Atomelektrostacijas (AES) būvniecība ir ļoti dārgs projekts, un, iespējams, Kaļiņingradas AES drošības aspekts būs zemāks, nekā varētu vēlēties.»

To Energoforumā saka viens no Latvijas kodolenerģijas lielākajiem ekspertiem Latvijā Fizikālās enerģētikas institūta izpētes vadītājs profesors Viktors Zēbergs. Viņš gan piebilst, ka daudz vairāk nekā par jaunceļamo Kaļiņingradas AES esot jābažījās par to, ka, piemēram, Sanktpēterburgā un citviet Krievijā darbojas tādi paši reaktori, kāds bija Černobiļā. Gan V. Zēbergs, gan a/s Latvenergo Izpētes un attīstības departamenta vecākais plānošanas inženieris Valdis Gavars uzskata, ka par Lietuvas jaunbūvējamās Visaginas AES drošību turpretim neesot ko šaubīties. «Drošības un atbildības līmenis ES,

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ierosināts izstrādāt vienotu un precīzu ūdens patēriņa skaitītāju ieviešanas sistēmu Rīgas pilsētas pašvaldībā.

Par to Db.lv informēja Vienotības deputāts Valdis Gavars, kas ir secinājis, ka godīgie rīdzinieki šodien vismaz uz pusi pārmaksā par patērēto ūdeni.

Uz komitejas sēdi uzaicinātie eksperti - fiziķi deputātiem stāstīja par fizikas aprēķiniem, kas nosaka, ka starpība starp mājas kopējo skaitītāju un iedzīvotāju individuālajiem skaitītājiem nav iespējama lielāka par 10%. Reālā situācija ir tāda, ka atšķirība starp mājas kopējo ūdens patēriņa rādītāju un iedzīvotāju individuālajiem skaitītājiem atšķiras par 50%, vietām – pat par 80%, uzskata V. Gavars.

Tāpēc visos dzīvokļos būtu jāuzstāda vienādi C kategorijas ūdens patēriņu skaitītāji un skaitītājiem jāpievieno elektroniska sistēma, kas ļauj ūdens rādītājus dzīvokļos nolasīt attālināti: «Šodien apzinīgie rīdzinieki sedz ūdens patēriņa starpību, kas, iespējams, rodas, atsevišķu negodīgu iedzīvotāju dēļ, savlaicīgi nenododot ikmēneša ūdens skaitītāju rādītājus. Tāpat ūdens zuduma starpība mājās rodas arī tādēļ, ka netiek ievēroti uzstādīto ūdens skaitītāju vertificēšanas termiņi un tiem ir dažādas precizitātes,» piebilst V. Gavars. Kā vienu no lielākajām problēmām lielajiem ūdens zudumiem daudzdzīvokļu mājās, deputāts min negodīgo rīdzinieku manipulācijas ar ūdens skaitītājiem, ar mērķi samazināt patērētā ūdens daudzumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Veidos darba grupu, lai rīdzinieki nepārmaksātu par ūdeni

Sanita Igaune, 20.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja nolēma izveidot darba grupu, kurai būs jāizstrādā priekšlikumi ūdens patēriņa starpību samazināšanai. Tai priekšlikumi par to, kā pēc iespējas ātrāk un ekonomiskāk pāriet uz vienotu un precīzu ūdens patēriņa uzskaiti, ir jāsagatavo trīs mēnešu laikā.

Darba grupas sastāvā tiks iekļauti Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta, Rīgas ūdens un pašvaldības namu apsaimniekošanas uzņēmuma Rīgas namu pārvaldnieks speciālisti, kā arī tiks pieaicināti eksperti.

DB jau vēstīja, ka ierosināts izstrādāt vienotu un precīzu ūdens patēriņa skaitītāju ieviešanas sistēmu Rīgas pilsētas pašvaldībā.

Vienotības deputāts Valdis Gavars, kas ir secinājis, ka godīgie rīdzinieki šodien vismaz uz pusi pārmaksā par patērēto ūdeni.

Uz komitejas sēdi uzaicinātie eksperti – fiziķi deputātiem stāstīja par fizikas aprēķiniem, kas nosaka, ka starpība starp mājas kopējo skaitītāju un iedzīvotāju individuālajiem skaitītājiem nav iespējama lielāka par 10%. Reālā situācija ir tāda, ka atšķirība starp mājas kopējo ūdens patēriņa rādītāju un iedzīvotāju individuālajiem skaitītājiem atšķiras par 50%, vietām – pat par 80%, uzskata V. Gavars.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sāk kriminālprocesu pret bijušo veselības ministru par neslavas celšanu

Žanete Hāka, 06.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa nolēmusi uzsākt kriminālprocesu pret bijušo veselības ministru Didzi Gavaru, liecina tiesas lēmums.

Pērnā gada 22. novembrī tiesa saņēma Jāņa Aukstara sūdzību ar lūgumu uzsākt kriminālprocesu pret D. Gavaru saistībā ar neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī. Sūdzībā norādīts, ka 10. novembrī ziņu aģentūrā LETA tika publicēts raksts «Gavars: Kā ministrs nepieņemu lēmumus par labu E. Gulbja laboratorijai.» Vēlāk šis pats raksts publicēts laikraksta Latvijas Avīze interneta portālā.

Rakstā ir atsauce uz prasības iesniedzēju, par kuru D. Gavars izsakās: «Aukstars ir lielisks krāpnieks, kurš savu arodu ir pieslīpējis vairāku gadu garumā. Es apsveru iespēju agrāk vai vēlāk vērsties pret viņu tiesā. Aukstaram pat nav laboratorijas – viņam ir 11 klašu izglītība, viņš pat nav ārsts. Fiktīvajā Medicīnas laboratoriju asociācijā ir tikai viens subjekts – pats Aukstars.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Hyundai Rotem: mūsu vilcienu piedāvājums Latvijai ir par 143 miljoniem eiro izdevīgāks nekā Stadler

Dienas Bizness, 07.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hyundai Rotem piedāvājums AS Pasažieru vilciens iepirkumā ir vismaz par 143 miljoniem eiro izdevīgāks nekā Stadler Bussnang AG, un par šo starpību papildus varētu iegādāties 25 jaunus vilcienus.

Tā norāda viens no Hyundai Rotem pārstāvjiem Latvijā Māris Gavars.

Stadler piedāvājumā visu vienību nomas maksa 15 gadiem veido 412 miljonus eiro, bet atlikusī vērtība par visiem 45 vilcieniem ir 63 miljoni eiro. Tikmēr Hyundai Rotem piedāvājums attiecīgi ir 284 miljoni eiro un 48 miljoni eiro, kas arī veido šo 143 miljonu starpību, skaidro Gavars.

Arī Hyundai Rotem pārstāvis Hvans Džī (Hwan Jee) esot izbrīnīts par cenu starpību, norādot, ka pēc publiski pieejamās informācijas var lēst, ka Stadler piedāvātie vilcieni Latvijai ir par 30% dārgāki nekā Igaunijā. «Līdzīgos konkursos pasaulē līdz šim Hyundai Rotem un Stadler cenu piedāvājuma starpība ir bijusi neliela, dažu procentu robežās, ko gaidījām arī šoreiz,» tā Hvans Džī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Opozīcija pieprasa atbrīvot Mājokļu un vides departamenta direktoru

Elīna Pankovska, 26.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Partijas Vienotība Rīgas domes frakcijas deputāti pieprasa atbrīvot no amata RD Mājokļu un vides departamenta (MVD) direktoru Anatoliju Aļeksejenko. Šāds lēmums pieņemts, izvērtējot iedzīvotāju sacīto, kā arī publiskajā telpā izskanējušo informāciju.

Deputāti uzskata, ka A.Aļeksejenko nav vērtējis iespējamos korupcijas riskus un nav pildīts pieņemtais pretkorupcijas plāns.

Opozīcijas paziņojumā norāda, ka RD Vienotība deputāts Valdis Gavars 2011.gadā, norādīja uz nesakārtoto Rīgas pašvaldības brīvo dzīvokļu sistēmu. «Par pašvaldībai piederošajiem brīvajiem dzīvokļiem aizvien nav skaidrības, Rīgas domes vadība joprojām aizbildinās ar nepieciešamību noskaidrot, izvērtēt, padomāt,» norāda V.Gavars.

DB jau rakstīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis kriminālprocesu ipar Rīgas domes (RD) amatpersonas un darbinieku iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar pašvaldības dzīvokļu īres tiesību piešķiršanu Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Hyundai: ja iepriekš bija aizdomas par viena kandidāta lobēšanu, tad tagad tās nav mazinājušās

Egons Mudulis, DB žurnālists; Db.lv, 24.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kā ziņots, AS Pasažieru vilciens (PV) jaunā valde pieņēmusi lēmumu pārtraukt vilcienu iepirkuma procedūru, jo tās turpināšana neatbilstot uzņēmuma interesēm un finansiālajām iespējām. Šo lēmumu Dienas Biznesam komentē Māris Gavars, Hyundai korporācijas autorizētais pārstāvis Latvijā.

Kā rakstīts, PV valde plāno līdz augusta beigām sagatavot ceļa karti, kādā veidā nonākt līdz veiksmīgai ritošā sastāva nomaiņai paredzētajā termiņā - līdz 2016.gadam, informē uzņēmums.

Jāatgādina, ka jūlija sākumā Pasažieru vilciena izsludinātajā atklātajā konkursā par jaunu elektrovilcienu nomu par uzvarētāju tika atzīts Šveices uzņēmums Stadler Bussnang AG. Dienvidkorejas uzņēmuma Hyundai Rotem Company iesniegto piedāvājumu iepirkumu komisija noraidīja, jo tas neatbilda iepirkumu nosacījumos definētajām kvalifikācijas prasībām.

Māris Gavars, Hyundai korporācijas autorizētais pārstāvis Latvijā, Dienas Biznesam komentē PV lēmumu pārtraukt vilcienu iepirkumu:

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Gavars neredz iemeslu Jūrmalā saglabāt atsevišķu ātrās palīdzības dienestu

Sanita Igaune, 30.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veselības ministrs Didzis Gavars neredz nekādu iemeslu, kādēļ tieši Jūrmalā būtu jāsaglabā savs ātrās palīdzības dienests, jo no 1.jūlija sāks darboties vienotais Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMP).

Veselības ministrija uzsver, ka NMP ir gatavs nodrošināt visus vajadzīgos resursus ātrās palīdzības brigāžu nodrošināšanai arī Jūrmalā, un iedzīvotāji saņems visu nepieciešamo palīdzību tāpat kā līdz šim.

«Ne Jūrmalas ātrās palīdzības dienesta pašreizējā noslodze, ne ierašanās laiks pie pacientiem, ne atsevišķo glābšanas izsaukumu skaits gada laikā, nerāda, ka Jūrmala būtu īpašākā statusā nekā jebkura cita pilsēta mūsu valstī. Šajā situācijā mani tiešām pārsteidz, ka saimnieciskā strīdā tiek iejaukti iedzīvotāji, musinot un apgalvojot, ka pēc 1. jūlija vairs nevarēs saņemt palīdzību,» neizpratni pauž D. Gavars.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldības SIA Rīgas pilsētbūvnieks noraida Rīgas domes deputāta Valda Gavara pārmetumus, ka tās īstenoto dzīvojamo māju kvalitāte ir slikta.

Partijas Pilsoniskā savienība (PS) deputāts Valdis Gavars izplatījis paziņojumu, kurā akcentēja, ka pilsētbūvnieka mājās dzīvokļi ir tik sliktas kvalitātes, ka iedzīvotāji no tiem atsakās vai pamatoti pieprasa uzreiz pēc to piešķiršanas veikt remontu. Kā piemēru viņš nosauca dzīvokli Ulbrokas ielā 13 (K/3-166), no kura februārī īrniece atteicās, vēl tajā neievācoties, jo caur logiem dzīvoklī tecēja ūdens un uz ārsienām jau bija izveidojies pelējums. Pilsētbūvnieks solīja defektus novērsts, taču īrniece nebija pārliecināta, ka dzīvokļa kvalitāte turpmāk nesagādās problēmas un atteicās ievākties.

«Zinu vēl divus īrniekus, kas sliktās dzīvokļu kvalitātes dēļ no tiem atteicās, tāpat zinu ne vienu vien gadījumu, kad īrnieki uzreiz pēc dzīvokļa saņemšanas pieprasīja veikt remontu, un tas arī tika darīts, jo prasība bija pamatota. Pašvaldības budžeta deficīta apstākļos tā ir bezatbildīga saimniekošana, kuras rezultātā tiek šķērdēta nodokļu maksātāju nauda,» pauda deputāts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Veselības ministra amatam virzīs Gavaru, reģionālās lietas varētu uzticēt Staķei

Dienas Bizness, 05.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koalīcija 5. maijā vienojās par veselības ministra kandidātu Didzi Gavaru un reģionālo lietu ministra kandidātu Dagniju Staķi (ZZS), žurnālistus pēc koalīcijas sēdes informēja premjers Valdis Domrbovskis (JL).

Uz jautājumu, vai reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra amata uzticēšana ZZS neradīs problēmas, jo šī partija bijusi pret novadu reformu, V.Dombrovskis atbildēja, ka visu reformas īstenošanas gaitu ZZS ir bijusi valdībā un viņš te nesaskata problēmas, jo «reforma ir pabeigta un neviens negrasās to atcelt».

D.Gavars ir E.Gulbja laboratorijas līdzīpašnieks un ārsts. Viņš nav saistīts ne ar vienu no partijām un viņa vārds apspriešanai nācis no profesionālās vides.

D.Staķe ir Saeimas deputāte. Viņai ir pieredze darbā pašvaldībā, jo pirms ievēlēšanas Saeimā viņa bija Tukuma rajona Tumes pagasta vadītāja. Tāpat viņai ir arī valdības darba pieredze – viņa bijusi labklājības ministre.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Eksministriem un padomniekiem kompensācijās izmaksās 28 tūkstošus latu

Madara Fridrihsone, 23.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompensācijās bijušajiem ministriem, kā arī atlaišanas pabalstos bijušajiem Ministru prezidenta Valda Dombrovska biroja darbiniekiem kopumā tiks izmaksāti 28 502 Ls.

To šodien nolēma valdība.

Līdz ar jaunās Valda Dombrovska valdības apstiprināšanu darbu ir zaudējuši vairāki kādreizējās valdības ministri: bijušais satiksmes ministrs Kaspars Gerhards, finanšu ministra amatu ieņēmušais Einars Repše, bijusī izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, kādreizējais ārlietu ministrs Aivis Ronis, kā arī veselības ministrs Didzis Gavars.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Pērn pelnošākie Latvijas uzņēmēji - Arnis Riekstiņš, Oļegs Fiļs un Argods Lūsiņš

NOZARE.LV, 14.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pelnošākie Latvijas uzņēmēji 2012.gadā bija informācijas tehnoloģiju nozares uzņēmējs Arnis Riekstiņš, finanšu nozarē strādājošais Oļegs Fiļs un degvielas nozarē strādājošais Argods Lūsiņš, liecina žurnālistu Lato Lapsas un Kristīnes Jančevskas, kā arī žurnāla Kapitāls, SIA Lursoft IT un finanšu korporācijas Laika stars pētījums.

Riekstiņš, kurš ir līdzīpašnieks bezvadu interneta maršrutēšanas iekārtu un programmatūras izstrādātājā SIA Mikrotīkls, pērn nopelnījis 8,11 miljonus latu.

AS ABLV Bank līdzīpašnieks Fiļs pērn nopelnījis 7,2 miljonus latu. Savukārt 2011.gada saraksta līderis, uzņēmuma Kurzemes degviela saimnieks Lūsiņš pērn nopelnījis 6,75 miljonus latu.

Ceturtajā vietā ar nopelnītiem 6,72 miljoniem latu sarakstā ierindojies AS Rietumu banka līdzīpašnieks Leonīds Esterkins, piektajā vietā ar nopelnītiem 6,27 miljoniem latu ierindojies otrs ABLV Bank līdzīpašnieks Ernests Bernis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas būvvalde ir pieņēmusi lēmumu, ka pussabrukušais nams Buru ielā 9 nav ekspluatējams, līdz ar to SIA Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) un nama dzīvokļu kopīpašniekiem uzdots atbrīvot telpas.

RNP preses pārstāve Santa Vaļuma pastāstīja, ka pašlaik nav atbrīvoti ap desmit dzīvokļu. Šodien Rīgas Pašvaldības policija arī pārbauda, vai namā neuzturas kādas nepiederošas personas.

Daļa no nama iemītniekiem jau ir labprātīgi atstājuši telpas. Visvairāk sašutuši par pašreizējo situāciju ir privatizēto dzīvokļu īpašnieki. Anna Šmeļova-Borisenkova pastāstīja, ka dzīvokli šajā namā iegādājās ap pusgadu pirms avārijas. «Kad iegādājos, īpašums bija ierakstīts zemesgrāmatā - to noformēja trīs dienas pirms pirkuma, līdz ar to nevarēju ne iedomāties, ka pēc pusgada tikšu izlikta uz ielas no sava īpašuma,» skaidroja sieviete, uzsverot, ka neizprot, kādēļ īpašums no nama ar neapmierinošu tehnisko stāvokli ierakstīts zemesgrāmatā un ticis bez problēmām pārdots. «Ja cilvēks pērk no domes un atļauts ielikt zemesgrāmatā, bet pēc pusgada esi uz ielas, kādēļ dome neuzliek aizliegumu pārdot?» neizpratni pauda iedzīvotāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visdrīzākajā laikā premjers Valdis Dombrovskis (JL) varētu iecelt savu parlamentāro sekretāru, kura uzdevums būtu Tieslietu ministrijas politiskā pārraudzība.

Vēl trešdien provizoriska vienošanās paredzēja, ka šo amatu varētu ieņemt Pilsoniskās savienības (PS) līderis un partiju apvienības Vienotība valdes priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis, liecina DB rīcībā esošā informācija. Tomēr tad viņam būtu jānoliek savs Rīgas domes deputāta mandāts. Ģ. V. Kristovskis ceturtdien DB teica, ka jautājums par kandidatūru vēl nav izlemts, jo «vēl precizējam juridiskās nianses». Viņš arī izteicās, ka, visticamāk, uz šo amatu nepretendēs viņš pats, bet atteicās iztirzāt, vai tas saistīts ar izšķiršanos starp amatu Rīgas domē un valdībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Paceļot NĪN likmi līdz 3%, Mežaparkā par māju gadā būs jāmaksā 6 000 latu

Dienas Bizness, 10.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad par tipisku mājvietu Mežaparkā ģimenei jāmaksā nekustamā īpašuma nodoklis (NĪN) aptuveni 1200 latu gadā. Ja nodokļa maksājums tiktu pacelts līdz 3% gadā, kā to pieļauj likums, tad par tipisku mājvietu Mežaparkā būtu jāmaksā 6000 latu gadā, norāda Mežaparka Attīstības biedrības valdes priekšsēdētāja Kristīne Āboliņa.

«Mēs esam uzrakstījuši vairāk kā 100 vēstules un piedalījušies vairāk kā 10 sanāksmēs, kur esam skaidrojuši politiķiem un ierēdņiem, ka situācija ir ārkārtēja,» skaidro Āboliņa, piebilstot, ka jau šī gada nodokļu summa daudzām ģimenēm liek pamest dzimtas mājas, un tas ārda Mežaparku kā apkaimi. «Visa pamatā ir cilvēks «ar saknēm» un stabila kopiena. Sanāksmē ceram atrast kopsaucējus tūlītējiem un nākotnīgiem risinājumiem,» tā viņa.

14. aprīlī notiks Mežaparka Attīstības biedrības (MAB) atklātā kopsapulce, kur tiks apspriests nekustamā īpašuma nodokļa slogs Mežaparka dzīvojamā rajona iedzīvotājiem un meklēti risinājumi, kas ļautu ģimenēm saglabāt savas pašreizējās mājvietas. Sanāksmē līdzdalību apstiprinājuši Saeimas deputāti I. Grigule (ZZS), J. Ozoliņš (ZRP) un I. Klementjevs (SC); Rīgas domes deputāti O. Pulks (V), V. Gavars (V), J. M. Skuja (JD), M. Šics (JD) un R. Timma (GKR), kā arī K. Korna (V, Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāre), G.Kalniņš (Valsts zemes dienestanekustamā īpašuma vērtēšanas departamenta direktors), A.Pīlēģis (VARAM Pašvaldību attīstības departamenta vecākais konsultants) un I.Ziedonis (Rīgas domes Pašvaldības ieņēmumu pārvaldes priekšnieks).

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rīgas dome ārkārtas sēdē atbalsta Skanstes tramvaja līnijas projektēšanas sākšanu

LETA, 11.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes deputāti šodien ārkārtas sēdē ar 34 balsīm «par» un 15 «pret» atbalstīja Skanstes tramvaja līnijas projektēšanas sākšanu.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) klātesošajiem deputātiem norādīja, ka tieši Skanstes rajons pašlaik attīstās visstraujāk un tieši tur būs jaunais pilsētas centrs, kur jau tagad ir jaunie banku ofisi, kā arī top dažādas vīzijas par kultūras telpu. Viņš sacīja, ka šī līnija ļaus iedzīvotājiem mazāk izmantot privāto transportu.

«Šis ir labākais risinājums. Ja mēs redzam, ka šo projektu varam īstenot ar Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējumu, šo iespēju nedrīkst laist garām,» sacīja Ušakovs.

Viņš gan neiztika bez slēptas kritikas biedrības Eiropas Kustība Latvijā prezidenta Andra Gobiņa virzienā. Gobiņš vēlējās izteikt savu viedokli, taču Ušakovs kritizēja viņa «melus vai arī kļūdas» par 1500 apbedījumu iznīcināšanu, norādot, ka apbedījuma vietas nedrīkst aizskart. Rīgas mērs vairākkārt aicināja idejas oponentus neaizrauties ar 1500 apbedījumu piesaukšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ministru apstiprināšanu izšķirs pāris balsis

Agnese Margēviča, 13.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Didža Gavara un Dagnijas Staķes cerības tikt ievēlētiem ministru amatos šodien var izšķirt atsevišķu deputātu personiskās simpātijas

Abu balsojumu priekšvakarā koalīcija, kurai ir mazākums Saeimā, rēķinājās, ka tai ceturtdien parlamentā būs par vienu balsi vairāk kā opozīcijas frakcijām, kuras ne par D. Gavaru, ne D. Staķi nebalsos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

AS Diena tiek ievēlēta jauna valde

Dienas Bizness, 17.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Notikušas izmaiņas mediju koncerna AS Diena valdes sastāvā. AS Diena padome par AS Diena valdes priekšsēdētāju ievēlējusi līdzšinējo valdes locekli Normundu Staņēviču un par valdes locekļiem ievēlēti Ģirts Freibergs un Jānis Gavars, valdes locekļa amatu saglabājis Uldis Salmiņš.

Līdz ar izmaiņām darbu AS Diena valdē pārtrauc tās līdzšinējais loceklis Romāns Meļņiks.

«Padome uztic koncerna vadību jaunievēlētajai valdei, kas ir pieredzējusi un profesionāla. Sagaidām, ka tiks realizēti uzstādītie uzdevumi, sasniedzot koncerna attīstības mērķus – tirgus daļas saglabāšana un palielināšana, koncerna zaudējumu samazināšana, esošo produktu attīstība un jaunu mediju produktu ieviešana tirgū,» valdes izmaiņas komentē AS Diena padomes priekšsēdētājs Jānis Maršāns.

«Jūtos droši nododot koncerna vadības grožus Normunda Staņēviča rokās. Strādājot manā komandā, viņš sevi pierādījis kā profesionālis ar redzējumu un lieliskām vadības spējām. Kopā strādājot esam panākuši pozitīvu koncerna attīstības virzību, samazinājuši zaudējumus, palielinājuši mediju koncerna ietekmi,» komentē bijušais AS Diena valdes priekšsēdētājs Viesturs Koziols, kurš turpmāk vairāk pievērsīsies liela mēroga investīciju projektiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Stadler: ar Hyundai nekad neesam iesnieguši piedāvājumus vienā konkursā

, 09.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hyundai Rotem šīs nedēļas sākumā izplatītīja informāciju, kurā tika pausts pārsteigums par lielo cenu atšķirību Hyundai un Stadler piedāvājumos jaunu vilcienu iepirkumam Latvijā, jo iepriekš citos konkursos novērota daudz mazāka cenu atšķirība. Stadler gan uzsver, ka nekad iepriekš abas kompānijas nav iesniegušas piedāvājumus vienā konkursā.

«Esam ievērojuši, ka mūsu konkurents Hyundai ir uzsācis kampaņu medijos, mēģinot ietekmēt lēmumu pieņemšanas procesu AS Pasažieru vilciens izsludinātajā konkursā. Savā paziņojumā medijiem (07.05.2014) viņi apgalvo, ka iepriekšējos konkursos cenu starpība Stadler un Hyundai piedāvājumos bija tikai daži procenti. Vēlamies uzsvērt, ka ne Eiropā, ne kādā citā pasaules daļā nav bijis tāds konkurss, kurā Stadler un Hyundai būtu vienlaicīgi iesnieguši savus piedāvājumus,» savā paziņojumā medijiem pauž Stadler pārstāvji.

Stadler uzsver, ka ražo vilcienus, kuri pierādījuši savu darbību valstīs ar platsliežu dzelzceļu tīklu un bargiem klimatiskajiem apstākļiem, tajā skaitā Igaunijā, Somijā un Baltkrievijā. Visās šajās valstīs FLIRT vilcienu kopskaits sasniedz 81. Ja pieskaita arī normāla platuma FLIRT vilcienus, tad kopā līdz šim Stadler ir pārdevis 951 vilcienu, un tas ir kvalitātes uzticamības apliecinājums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome trešdien, 21.jūnijā apstiprināja pašvaldības 2017.gada budžeta grozījumus, kuros pašvaldības ieņēmumi plānoti 885,8 miljonu eiro apmērā un izdevumi paredzēti 948,7 miljonu eiro apmērā, tādējādi palielinot budžeta deficītu no 28,8 līdz teju 63 miljoniem eiro.

Decembrī Rīgas dome apstiprināja šī gada budžetu, kurā ieņēmumi bija plānoti 865,7 miljonu eiro apmērā un izdevumi paredzēti 894,5 miljonu eiro apmērā, veidojot budžeta deficītu 28,8 miljoni eiro jeb 3,3% no ieņēmumiem.

Finanšu departamenta vadītāja Ilga Tiknuse pastāstīja, ka pašreiz ir precizēti visi iepriekšējā gada budžeta pārpalikumi un nozaru komitejās skatīti budžeta grozījumi, kas nepieciešami saistībā ar izmaiņām finansējuma pieprasījumos un projektiem.

Budžeta ieņēmumu palielinājums par 20 miljoniem eiro plānots saistībā ar palielinājumu nekustamā īpašuma nodoklim un pārējiem nenodokļu ieņēmumiem, kā arī palielinājušies valsts budžeta transferti un budžeta iestāžu ieņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lokālās slimnīcas baidās par to skaita samazināšanu

Elīna Pankovska, 14.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielu satraukumu lokālajās slimnīcās radījis to rīcībā nonācis Veselības ministrijas (VM) sagatavotā informatīvā ziņojuma uzmetums, kurš paredz Latvijā atstāt tikai desmit slimnīcas diennakts neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanai, ziņo laikraksts Diena.

Paliktu trīs klīniskās universitātes slimnīcas Rīgā, proti, Bērnu, Austrumu un Stradiņu, un septiņas reģionālās slimnīcas – Daugavpilī, Jēkabpilī, Liepājā, Jelgavā, Rēzeknē, Valmierā un Ventspilī.

Pārējās vairāk nekā desmit, atbilstoši ziņojumam, varētu apvienoties ar reģionālajām slimnīcām vai kļūt par to struktūrvienībām. Tā izdošoties ietaupīt 1,16 milj. Ls.

Lai arī ziņojumu parakstījusi Linda Mūrniece (JL), viņa uzsver, ka tas bijis ierēdņu gatavots ziņojums jau no Baibas Rozentāles laikiem un to ierēdņi gribējuši iekļaut koalīcijas darbakārtībā.

Tomēr jaunais veselības ministrs Didzis Gavars šobrīd neredz iespēju samazināt slimnīcu skaitu. VM sabiedrisko attiecību pārstāve Egita Pole norādījusi, ka ziņojums esot nepilnīgs un nepabeigts melnraksts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Papildināta - Hyundai Rotem pauž bažas, ka vilcienu iepirkumā Latvijā tiek lobēts Stadler

Gunta Kursiša, 22.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji pirms dažām dienām devās uz Ukrainu, lai vētītu šajā valstī piegādātos viena no Latvijas vilcienu konkursa dalībnieku Hyundai Rotem vilcienus. Hyundai pauda bažas, ka PV meklē ieganstus uzņēmuma diskvalifikācijai un Stadler lobēšanai.

PV pārstāvji 19. maijā viesojās Ukrainā, lai klātienē aplūkotu Hyundai Rotem ražotos vilcienus. Db.lv jau informēja, ka šogad pavasarī saistībā ar Dienvidkorejas ražotāja defektīvajiem vilcieniem Ukrainā uzsākts kriminālprocess. Hyundai Rotem vilcienu tehniskās nepilnības radījušas draudus pasažieru drošībai. Vilcienu ekspluatēšanas laikā tos regulāri piemeklējušas tehniskas ķibeles, un situācija pasliktinājās ziemā, laikapstākļiem kļūstot bargākiem. Daži no pasažieriem, kas nebija apmierināti ar pasažieru pārvadātāja nodrošinātajiem pakalpojumiem, vērsās tiesā.

Komentāri

Pievienot komentāru