Auto

Vienas nakts laikā Rīgā nodedzinātas četras automašīnas

Lelde Petrāne, 27.08.2012

Jaunākais izdevums

Šonakt Rīgā, Ziepniekkalna mikrorajonā līdz šim nenoskaidrotos apstākļos aizdedzinātas četras vieglās automašīnas. Policija sākusi divus kriminālprocesus un veic izmeklēšanu.

27.augusta naktī Rīgā, Ilmājas un Garozas ielās dega četras automašīnas – divas Audi, Volvo un Renault markas automašīnas. Rīgas policijā par notikušo sākti divi kriminālprocesi par automašīnu bojāšanu un dedzināšanu.

Policijas darbinieki lūdz atsaukties aculieciniekus, zvanot uz tālruņa numuriem: 67500700, 67500722 vai 110.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rosina ieviest šaursliežu tramvaju starp Baložiem un Ziepniekkalnu

Zane Atlāce - Bistere, 27.12.2019

Piedāvātās Baložu –Ziepniekkalna šaursliežu tramvaja trases kopskats

Avots: no iesniegtās iniciatīvas materiāliem

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "manabalss" sākta parakstu vākšana par šaursliežu tramvaja ieviešanu starp Baložiem un Ziepniekkalnu.

Iniciatīvas pārstāvis Dāvis Bušs skaidro, ka Baložu pilsēta ir 3 kilometru attālumā no Ziepniekkalna, bet tuvākie ceļi ir gandrīz 10 km gari, jo ved apkārt Medema purvam. Izbraukšanu gan uz Jelgavas, gan uz Bauskas šosejām kavē sastrēgumi. Cauri purvam, pa īsāko ceļu ir saglabājies uzbērums no šaursliežu dzelzceļa, kas eksistēja no 1948. līdz 1953. gadam, un pa kuru no kūdras fabrikas "Baloži" uz Rīgu tika vesta kurināmā kūdra.

Šo ceļu jau šobrīd izmanto kājāmgājēji, velosipēdisti un citi braucēji, gan atpūtas nolūkos, gan arī lai nokļūtu no Baložiem uz Ziepniekkalnu. Baložu pusē, daļa no dzelzceļa vēl joprojām ir saglabājusies, to uztur entuziasti un organizē kūdras bānīša ekskursiju braucienus uz purvu. "Ar šo iniciatīvu vēlamies apkopot sabiedrības atbalstu idejai par šaursliežu tramvaja maršruta Baloži-Ziepniekkalns izveidi, lai vērstu Rīgas un Ķekavas novada pašvaldības uzmanību uz to," skaidro D.Bušs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien atklāta siltumcentrāles Ziepniekkalns biokurināmā koģenerācijas stacija, kura kā kurināmo izmantos šķeldu.

Koģenerācijas stacijas siltuma jauda ir 22 megavati (MW) un elektriskā jauda – četri MW.

Pašlaik tā ir viens no lielākajiem centralizētās siltumapgādes siltumavotiem Latvijā, kur koģenerācijas procesā kā kurināmo izmanto šķeldu.

Siltumcentrāles Ziepniekkalns biomasas koģenerācijas stacijas būvniecība tika uzsākta pērnā gada oktobrī.

Patlaban, bez jaunās koģenerācijas stacijas Ziepniekkalns, a/s Rīgas siltums darbojas trīs biokurināmā katli - kopš 1996. gada šāds katls darbojas siltumcentrālē Daugavgrīva ar jaudu 7,5 MW, un kopš 2010. gada darbojas divi katli siltumcentrālē Vecmīlgrāvis, kuru kopējā jauda veido 14 MW.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti apstiprinājuši Satiksmes departamenta programmas "Mērķdotācija pašvaldības autoceļiem un ielām" līdzekļu izlietojumu, kur 11,5 miljoni eiro paredzēti Rīgas ielu pārbūvei, informē Rīgas dome.

"Šodien pēc garām diskusijām esam vienojušies par vairāku būtiski svarīgu satiksmes projektu īstenošanu, kas ļaus uzlabot gan iedzīvotāju mobilitāti, gan pilsētas infrastruktūru kopumā. Viena no būtiskākajām lietām ir sabiedriskā transporta un veloinfrastruktūras uzlabojumi, kas paredz novirzīt 500 tūkstošus eiro pagaidu velojoslu izveidei "Covid-19" laikā. Šīs velojoslas veicinās drošu un ērtu pārvietošanos pandēmijas laikā, tāpat arī radīs savienojumus jau ar esošajiem veloceļiem. Pagaidu joslas plānotas Dzirciema, Pulkveža Brieža, Duntes ielā, arī Raņka dambī un citur," sacīja Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldības budžeta ieņēmumi 2014. gadā plānoti 731,6 miljonu eiro apmērā, kas ir par 2,1 % vairāk nekā 2013. gadā, informē Rīgas domes pārstāvji.

Budžeta izdevumi plānoti 763,1 miljonu eiro apmērā. Tādējādi budžeta deficīts nākamgad plānots 31,5 miljonu eiro apmērā jeb 4,3%.

No saviem ieņēmumiem 78,3 miljonu eiro Rīgas pašvaldība ieskaitīs Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā citu Latvijas pašvaldību atbalstam.

Rīgas pašvaldība 2014.gadā plāno nemainīgi saglabāt savas līdzšinējās prioritātes – izglītību, drošību, sociālo atbalstu, infrastruktūras attīstību, kā arī prioritāri nodrošināt pasākumus, kas saistīti ar Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu. Lielākais finansējuma pieaugums plānots ielu un tiltu remontiem.

Par visapjomīgāko investīciju projektu infrastruktūras sakārtošanā kļūs Salu tilta rekonstrukcija. Papildu finansējums 6,5 miljonu eiro apmērā tiks iedalīts pilsētas ielu seguma atjaunošanai, kas uzskatāms par vislielāko šīs nozares budžeta palielinājumu kopš 2008. gada, norāda dome.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējos gados gandrīz visās lielākajās Latvijas pilsētās siltumenerģija kļuvusi dārgāka, lielākais tarifu pieaugums novērojams Valmierā.

Laika posmā no 2016. līdz 2018.gadam siltumenerģijas tarifi Latvijas lielākajās pilsētās auguši par vidēji 3,32 eiro/MWh. Valmierā tarifs kāpis par 17,11 eiro/MWh, Jūrmalā – par 3,97 eiro/MWh, Rīgā – par 3,71 eiro/MWh, bet Daugavpilī – par 3,12 eiro/MWh, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) dati. Vēsturiski augstākais siltumenerģijas tarifs gandrīz visās lielajās pilsētās novērots 2012.gadā

Neraugoties uz nelielo tarifa kāpumu, zemākās siltumenerģijas izmaksas joprojām saglabājas Rīgā, laika posmā no 2009. līdz 2018.gadam rīdzinieki par siltumu maksājuši vidēji 50,7 eiro/MWh, šogad – 44,39 eiro/MWh. Rīgas siltuma sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Agnete Bušta informē, ka šādus rezultātus izdevies panākt, plānveidīgi ieviešot kardinālas izmaiņas visos siltumapgādes sistēmas posmos – siltuma avotos, siltumtīklos un patērētāju ēku siltummezglos, nodrošinot siltumenerģijas piegādi atbilstoši pieprasījumam. «Viens no iemesliem, kāpēc izdevies noturēt tik zemu siltumenerģijas tarifu, ir ieguldītais darbs siltumenerģijas zudumu samazināšanā pārvadē. Siltumenerģijas zudumi no tīklā nodotās siltumenerģijas apjoma šobrīd veido tikai 12%, salīdzinājumam – 1996./1997.gada sezonā tie sasniedza 20%,» viņa skaidro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Sērijveida dzīvokļu cenas atsākušas kāpumu

Ingrīda Drazdovska, 11.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc stagnēšanas iepriekšējā gadā šogad Rīgas mikrorajonu sērijveida dzīvokļu vidējā cena nedaudz palielinājusies trešo mēnesi pēc kārtas, informē Latio.

Pēc šis komkpānijas datiem, martā tipveida dzīvokļu vidējā cena bija 583 eiro kvadrātmetrā – par četriem eiro augstāka nekā februārī. Kopumā Rīgas sērijveida dzīvokļu kvadrātmetra vidējā cena šā gada trijos mēnešos ir pieaugusi par 1,4%. Attiecībā pret 2011.gada martu tā ir augstāka par 0,3%, bet attiecībā pret 2010.gada martu – par 3,7%.

Lai gan vidējā cena pēdējos mēnešos ir palielinājusies, pagaidām nevar runāt par būtisku sērijveida dzīvokļu segmenta aktivizēšanos, raksturo Latio Dzīvokļu un savrupmāju tirdzniecības nodaļas vadītāja Vija Gailīte.

Pieprasījums saglabājas iepriekšējā līmenī un cenu vidējā rādītāja pieaugums drīzāk skaidrojams ar pircējiem piemērota piedāvājuma samazināšanos. Pagājušā gada beigās un šā gada sākumā piedāvājumā nonāca mazāk labu tipveida dzīvokļu, bet iedzīvotāju pirktspējai atbilstoši, tūlītējai dzīvošanai piemēroti mājokļi jaunu īpašnieku atrod ātri. DB. lv ziņoja, ka līdzīgi novērojumi ir kompānijai Balsts, kas nelielu cenu kāpumu gan Rīgas centrā, gan mikrorajonos skaidro ar šauro pircējiem tīkamu dzīvokļu piedāvājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas sērijveida dzīvokļu kvadrātmetra vidējā cena pērnā gada decembrī bija 600 eiro un salīdzinājumā ar 2012.gada pēdējo mēnesi tā ir pieaugusi par 2,9%, liecina Latio jaunākais mājokļu tirgus pārskats.

Galvaspilsētas tipveida dzīvokļu cenu līmenis pie 600 eiro par kvadrātmetru atzīmes ar nelielām ikmēneša svārstībām bija gandrīz nemainīgs vairāk nekā divus gadus. 2013.gadā dzīvokļu kvadrātmetra vidējā cena nedaudz auga katru mēnesi, tomēr gada nogalē tai atkal bija raksturīgas svārstības. Decembrī salīdzinājumā ar novembri dzīvokļu vidējā cena samazinājās par 0,8%.

«2014.gadā Rīgas tipveida dzīvokļu tirgū nav gaidāmas būtiskas pārmaiņas, tādēļ mājokļu cenas saglabāsies līdzšinējā līmenī. Iespējams, izteiktāka kļūs dzīvokļu segmentācija, straujāk pieaugot kvalitatīvu un pircēju pieprasītu mājokļu cenām, taču samazinoties sliktā stāvoklī esošu īpašumu cenām. Līdzīgi kā 2013.gadā, arī šogad Rīgas sērijveida dzīvokļu vidējās cenas pieaugums varētu būt 3% robežās. Neraugoties uz optimistiskām ekonomiskās attīstības prognozēm, pagaidām ir maz faktoru, kas tuvākajā laikā varētu veicināt jūtamu vietējo pircēju pieprasījuma pieaugumu,» skaidro Latio Dzīvokļu un savrupmāju tirdzniecības nodaļas vadītāja Vija Gailīte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aprīlī Rīgas Satiksme pārvadājusi mazāk pasažieru

Gunta Kursiša, 29.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada aprīlī pašvaldības uzņēmums Rīgas Satiksme kopumā pārvadāja 11 736 312 pasažierus, kas ir par 3% mazāk nekā pērā gada aprīlī un par 6% mazāk nekā iepriekšējā mēnesī.

Visvairāk pasažieru pārvadāts 3. autobusu maršrutā, 15. trolejbusu maršrutā un 6. tramvaju maršrutā. Savukārt vismazāk pasažieru aprīlī braukuši 34. autobusu maršrutā, 20. trolejbusu maršrutā un 9. tramvaju maršrutā.

Vidējais sabiedriskā transporta ātrums autobusiem bija 21,13 km/h, trolejbusiem – 15,67 km/h un tramvajiem – 16,49 km/h.

Kopumā visos maršrutos autobusi norbaukuši 2 171 637 kilometrus, trolejbusi 987 948 km, bet tramvaji – 3 883 215 km.

Nakts transportu aprīlī izmantojuši 8 296 pasažieri. Populārākais maršruts ir bijis N1. Centrs - Teika - Jugla, tajā pārvadāti 1074 pasažieri, savukārt vismazāk izmantots ir bijis N8. Centrs - Vienības gatve - Ziepniekkalns, tajā pārvadāti 766 pasažieri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Augstais pieprasījums veicinājis Rīgas tipveida dzīvokļu cenas kāpumu

Žanete Hāka, 18.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Janvārī Rīgas tipveida dzīvokļu tirgū bija augsta pircēju aktivitāte, kas ir viens no iemesliem dzīvokļu vidējās cenas pieaugumam, teikts Latio jaunākajā mājokļu tirgus pārskatā.

Sērijveida dzīvokļu kvadrātmetra vidējā cena janvārī salīdzinājumā ar decembri palielinājusies par 1% un bija 606 eiro. Attiecībā pret 2013.gada janvāri tipveida dzīvokļu kvadrātmetra vidējā cena ir augstāka par 3,6%.

«Dzīvokļu vidējās cenas pieaugums skaidrojams ar gada pirmajam mēnesim neraksturīgi augstu pircēju aktivitāti, kā arī ar pircēju vēlmēm atbilstošu dzīvokļu ierobežotu piedāvājumu. Tirgū nonāk mazāk labu tipveida dzīvokļu nekā iepriekš, tādēļ pircēji izskata iespējas iegādāties arī tos mājokļus, par kuriem augstās cenas, novietojuma, stāva vai citu iemeslu dēļ agrāk interese bija neliela. Tāpat pircēji biežāk interesējas arī par neremontētiem sērijveida dzīvokļiem,» skaidro Latio Dzīvokļu un savrupmāju tirdzniecības nodaļas vadītāja Vija Gailīte.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs "Bonava Latvija" ir pabeidzis pirmo deviņstāvu māju projektā "Krasta kvartāls" un pašlaik turpinās projekta otrās kārtas būvniecība, informē uzņēmumā.

"Krasta kvartāla" pirmajā ēkā ir pārdoti gandrīz visi jeb 95% dzīvokļi, savukārt otrajā ēkā ir rezervēti jau 35% dzīvokļi. Jau ziņots, ka kopumā projekta "Krasta kvartāls" attīstībā tiks investēti 40 miljoni eiro.

""Krasta kvartāla" projektā tiks radītas jaunas mājvietas vismaz 1200 rīdziniekiem, tā padarot "Krasta kvartālu" par būtisku pienesumu galvaspilsētas dzīvojamajam fondam, kā arī par virzītājspēku Maskavas forštates kopējā attīstībā," saka "Bonava Latvija" projektu attīstības vadītājs Elgars Vecvagars.

LASI ARĪ: Iedzīvotāju pirktspēja aug lēnāk nekā būvniecības izmaksas

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Plāno vērienīgus labiekārtošanas darbus Ziepniekkalnā

Elīna Pankovska, 02.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Programmas Radi Rīgu ietvaros izstrādāts projekts, kas paredz rekonstruēt Dižozolu ielu Ziepniekkalnā, kā arī veikt apkaimes labiekārtošanas darbus. Šobrīd no Rīgas infrastruktūras fonda piešķirti 167 tūkst. Ls pārbūves skiču, tehniskā projekta, kā arī tehniski ekonomiskā pamatojuma izstrādei.

Kopējai projekta īstenošanai plānots piesaistīt arī Eiropas Savienības finansējumu. Plānots, ka Dižozolu iela tiks pilnībā pārbūvēta, veidojot to par promenādi ar prioritāti gājējiem un velosipēdistiem, ietvi un brauktuvi izvietojot vienā līmenī. Zaļajā zonā tiks iestādīti koki un izveidotas puķudobes un zālieni. Ielas galā, kur tā pieslēdzas Valdeķu ielai, paredzēta jau esošās sabiedriskā transporta pieturvietas labiekārtošana un ielas profila pārbūve, informē Rīgas dome.

Pašreiz nojaukto betona karkasu vietā, kas atradās starp mājām, plānotas jaunas tirdzniecības un pakalpojumu vietas. Ziepniekkalns ir apkaime ar 35 tūkst. iedzīvotāju, kas atbilst vidējas Latvijas pilsētas iedzīvotāju skaitam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Ektornet: Vidējā darījuma summa dzīvokļiem jaunajos projektos augusi par 42%

Žanete Hāka, 10.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieprasījums pēc dzīvokļiem jaunajos projektos 2013.gadā palielinājies par 37%, vienlaikus vidējai darījuma summai dzīvokļiem jaunajos projektos gada laikā pieaugot par 42%, liecina nekustamo īpašumu uzņēmuma Ektornet pārdošanas dati. Darījumu skaitu kompānija gan neatklāj.

Tāpat, pēc Ektornet īpašumu pārdošanas datiem, pērn par trešdaļu audzis arī pieprasījums pēc privātmājām, taču vidējās pirkumu summas saglabājušās aptuveni 2012.gada līmenī. Tikpat liels aktivitātes pieaugums bijis arī komerctelpu un industriālo telpu segmentā, kur vidējā darījumu summa palielinājusies divas reizes.

«Salīdzinot ar 2012.gadu, pērn pieprasīti bijuši dārgāki Ektornet mājokļi un komerctelpas, kā arī industriālās telpas. Šāda tendence liecina, ka iedzīvotāji sāk atļauties vairāk, jo ir optimistiskāk noskaņoti par personīgo, kā arī valsts ekonomisko situāciju,» komentē Ektornet valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā publiskajā telpā sniegto informāciju par plānoto Eiropas Savienības fondu finansējuma pārdali tautsaimniecībai būtiskiem projektiem ar augstu gatavības pakāpi, Rīgas pašvaldība ir apkopojusi informāciju par projektiem, kuru īstenošanu ir iespējams uzsākt nekavējoties jau 2020. gadā, informē Rīgas dome.

Kopumā nepieciešamo investīciju apjoms, ar kuru palīdzību Rīga varot iesaistīties ekonomikas sildīšanā jau tuvākajā laikā, veido aptuveni 337 miljonus eiro.

Investīcijas nepieciešamas tādās jomās kā klimata pārmaiņu mazināšanas pasākumu īstenošana, t.sk. energoefektivitāte un mobilitāte – aptuveni 241 miljona eiro apmērā. Tas ietver, piemēram, kompleksus pasākumus pirmsskolas izglītības iestāžu energoefektivitātei, kā arī mobilitātes jomā plānots īstenot Austrumu maģistrāles iztrūkstošo posmu no Vietalvas ielas līdz Ieriķu ielai. Tāpat arī atsevišķus veloinfrastruktūras projektus (piemēram, Veloceļš Centrs – Ziepniekkalns).

Investīcijas nepieciešamas arī pilsētvides jomā 96 miljonu eiro apmērā, kas vienlaikus nodrošina jaunu darba vietu izveidi un kultūras un izglītības pakalpojumu pieejamību, kā piemēram, Sarkandaugavas apkaimes kultūras un dabas mantojuma revitalizācija - Aldara parka pārbūve un Mūkusalas ielas krasta promenādes izbūve, kas būs būtisks ieguldījums pilsētvides kvalitātes uzlabošanā gan visas pilsētas, gan apkaimes mērogā, uzskata Rīgas dome.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Rīgas siltums sāk pieslēgt apkuri

Gunta Kursiša, 12.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atsaucoties uz salstošo rīdzinieku pieprasījumu, a/s Rīgas siltums uzsāk aktīvo apkures sezonu, informē kompānija, norādot, ka šogad apkures tarifi nekļūs zemāki, bet nākamā gada apkures sezonā tie varētu samazināties par aptuveni 3%.

Šobrīd apkure ir pieslēgta vairāk nekā 50% Rīgas pilsētas ēku, un tuvāko dienu laikā ar apkuri būs nodrošināta lielākā daļa rīdzinieku, vēsta kompānijas paziņojums.

Rīgas siltums gan norāda, ka kompānija saskaras ar «nopietnu problēmu» - Rīgas iedzīvotāju parādiem. Septembrī kopumā nenomaksātie rēķini par apkuri Rīgā bija lielāki par pieciem miljoniem Ls, bet valstī kopumā pārsniedza 23,91 milj. Ls, liecina Latvijas Pašvaldību savienības dati. Risinot parādu problēmu, Rīgas siltums šogad plāno piesaistīt 18,5 milj. Ls īstermiņa kredītlīniju, lai apkures sezonā varētu savlaicīgi norēķināties par piegādāto enerģiju ar a/s Latvenergo un a/s Latvijas Gāze.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Ektornet: Gada laikā augušas pārdošanas cenas privātmājām un komercīpašumiem

Žanete Hāka, 12.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada pirmajā ceturksnī vidējā nekustamo īpašumu darījumu summa, salīdzinot ar atbilstošo periodu pirms gada, palielinājusies par nepilniem 4%, liecina Swedbank Grupa uzņēmuma Ektornet pārdošanas dati.

Pēc nekustamo īpašumu uzņēmuma Ektornet pārdošanas datiem, šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmajiem trīs mēnešiem 2013.gadā, par 3% palielinājies privātmāju darījumu skaits, bet zemes gabaliem - par 4%.

Ektornet privātmāju vidējā pārdošanas summa bijusi 85 tūkstoši eiro, kas ir par 12% augstāka nekā 2013.gadā. Savukārt uzņēmuma komercīpašumu, industriālo platību un dzīvojamo namu vidējā pārdošanas summa sasniegusi 342 tūkstošus eiro – proti, par 22% lielāka nekā pirms gada. Tajā pašā laikā dzīvokļu jaunajos projektos un sērijveida namos vidējā pārdošanas summa saglabājusies aptuveni 2013.gada pēdējā ceturkšņa līmenī – 76 tūkstoši eiro un 48 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pateicoties ASV Bruņoto spēku Virspavēlniecības Eiropā finansiālajam atbalstam, uzsākti celtniecības darbi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigāžu atbalsta centra paplašināšanai Imantā.

Projekta ietvaros tiek celta piebūve esošai ēkai, kurā atradīsies brigāžu mediķu un autovadītāju darbam nepieciešamās telpas, kā arī vieta operatīvo medicīnisko transportlīdzekļu apkopei.

Būvniecības darbus veic Latvijas uzņēmums SIA "Abora" un projektu pārrauga ASV armijas Inženieru korpuss.

NMPD brigāžu atbalsta centrs "Imanta" ir viens no vecākajiem un lielākajiem brigāžu atbalsta centriem Rīgā, kas nodrošina 17 mediķu brigāžu darbu, kuras pagājušajā gadā devās uz vairāk nekā 50 000 izsaukumiem. "Imantas" brigāžu pamatdarbības teritorija ir Pārdaugava, Bolderāja, Ziepniekkalns, arī Piņķi, Ķekava un Olaine, kur kopumā dzīvo gandrīz 270 000 iedzīvotāju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Latio: divu gadu laikā dzīvokļu cenas teju nav mainījušās

Gunta Kursiša, 17.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ik mēnesi nedaudz svārstoties pieauguma vai samazinājuma virzienā, tipveida dzīvokļu cenu līmenis saglabājas nemainīgs jau vairāk nekā divus gadus, novērojis Latio.

Sērijveida dzīvokļa kvadrātmetra vidējā cena Rīgā 2012. gada decembrī, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo mēnesi, bija par 1,4% lielāka, savukārt, salīdzinot pērnā gada decembra sērijveida dzīvokļa kvadrātmetra cenu ar situāciju 2010. gada decembri, vērojams pieaugums 0,7% apmērā, secina Latio.

Salīdzinot dzīvokļa cenu šā gada decembrī ar cenu novembrī, vērojams kāpums 0,5% apmērā.

«Paredzams, ka arī 2013. gadā sērijveida dzīvokļu cenu līmenis būtiski nemainīsies. Vidējā cena varētu palielināties aptuveni 5% robežās,» norāda Latio Dzīvokļu un savrupmāju tirdzniecības nodaļas vadītāja Vija Gailīte.

«Patlaban nav faktoru, kas šajā lielākajā dzīvokļu segmentā varētu veicināt strauju pieprasījuma pieaugumu un līdz ar to arī jūtamas cenu izmaiņas. Arvien lielāka loma piedāvājuma palielināšanā ir banku uzņēmumiem. Paredzams, ka 2013. gadā banku īpašumā nonākušo mājokļu piedāvājums varētu pieaugt, ietekmējot gan tipveida, gan jauno projektu dzīvokļu tirgu,» norāda Latio savrupmāju tirdzniecības nodaļas vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Maijā dzīvokļu cenu kāpums nedaudz piebremzējies

Žanete Hāka, 10.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maijā Rīgas tipveida dzīvokļu pircēju aktivitāte samazinājās, palēninot arī mājokļu vidējo cenu pieauguma tempu, liecina jaunākais Latio mājokļu tirgus pārskats.

Sērijveida dzīvokļu kvadrātmetra vidējā cena maijā salīdzinājumā ar aprīli augusi par vienu eiro un bija 625 eiro. Iepriekš šogad kvadrātmetra vidējā cena palielinājās par 5–7 eiro ik mēnesi. Attiecībā pret 2013.gada maiju Rīgas tipveida dzīvokļu kvadrātmetra vidējā cena ir pieaugusi par 4,5%, bet kopš šā gada janvāra – par 3,1%.

«Dzīvokļu cenu mērenāks kāpums maijā saistāms gan ar zemāku pircēju aktivitāti, iestājoties vasarīgiem laika apstākļiem, gan arī ar straujāku cenu pieaugumu iepriekšējos mēnešos. Sērijveida dzīvokļu pircēju maksātspēja atbilst sasniegtajam dzīvokļu cenu līmenim, tādēļ īpašumu meklētāji atturīgi reaģē uz piedāvājumiem ar paaugstinātām cenām. Lai gan joprojām ir ierobežota labu tipveida dzīvokļu izvēle, iedzīvotāji nav gatavi maksāt neatbilstošu cenu un darījumi nenotiek. Pircēji turpina piemērota tipveida dzīvokļa meklējumus, savukārt ģimenes ar labākām finansiālajām iespējām izvēlas jauno projektu mājokļus,» skaidro Latio Dzīvokļu un savrupmāju tirdzniecības nodaļas vadītāja Vija Gailīte.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2020. gadā pārsvarā novērota sērijveida dzīvokļu cenu lejupslīde, taču gada nogalē bija nelielas pozitīvas cenu svārstības. Tās, visticamāk, izraisīja nepietiekamais piedāvājums, un tādējādi daudzviet Rīgas lielākajos mikrorajonos dzīvokļu cenas palielinājās.

Pērn decembrī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 0,1%, bet kopumā 2020.gadā sērijveida dzīvokļu cenas samazinājās par 1,5%, liecina jaunākais nekustamo īpašumu kompānijas Arco Real Esate sērijveida dzīvokļu tirgus pārskats.

Decembrī sērijveida dzīvokļu vidējā cena pieauga līdz 807 EUR/m². Cenas vidēji bija par 50 % zemākas nekā 2007. gada 1. jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena bija sasniedza visu laiku augstāko atzīmi – 1 620 EUR/m².

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas 2020. gada decembrī saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra cena saglabājās nemainīga - 951 EUR/m², savukārt viena kvadrātmetra viszemākā vidējā cena decembrī bija Bolderājā – 583 EUR/m².

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Rīgas siltums, attīstot zaļās enerģijas projektus siltumcentrālēs Ziepniekkalns un Zasulauks, plāno samazināt siltuma cenu Rīgā vidēji par 3%, salīdzinot ar esošo siltumenerģijas tarifu, informē Rīgas dome.

Uzņēmums janvāra beigās ir iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai jaunu siltuma tarifa projektu. Tiek prognozēts, ka tas varētu stāties spēkā jūnijā.

Rīgas siltums janvārī norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju piemēroja cenu 44,77 Ls/MWh (bez PVN), tiek prognozēts, ka līdzīga cena būs arī februārī. Rīgā siltumenerģijas cena ir zemākā starp Baltijas valstu galvaspilsētām. Tā ir par 24% zemāka nekā Viļņā un par 8% zemāka, salīdzinot ar siltumenerģijas apstiprināto cenu Tallinā, norāda Rīgas dome.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis cer, ka tas dos iespēju jau tuvā nākotnē vieglāk norēķināties par patērēto siltumu. Ziepniekkalna un Zasulauka siltumcentrālēs siltumu ražo, izmantojot vietējo kurināmo koksnes šķeldu, kas ļaus būt mazāk atkarīgiem no importētās dabasgāzes, piebilsts N. Talcis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Lielākais reģistrētais uzņēmums – S2 Rīga

Žanete Hāka, 21.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā (UR) reģistrēti 277 jauni subjekti, kas ir par 35 mazāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 13 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 261 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 14 – individuālie komersanti, 12 - biedrības.

Lielākais reģistrētais uzņēmums pēc pamatkapitāla pagājušajā nedēļā bija SIA S2 Rīga – 1,878 miljoni eiro. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Skolas iela 2, bet tā darbības veids nav norādīts.

Otrs lielākais uzņēmums, kas reģistrēts aizvadītajā nedēļā, bija SIA Rīgas veselības centrs ar 300 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Kā liecina Lursoft dati, uzņēmums izveidots, apvienojot RSIA Iļģuciema poliklīnika, RSIA Torņakalna poliklīnika, RSIA Veselības centrs Imanta, RPSIA Bērnu veselības centrs Ķengarags, RPSIA Bolderājas poliklīnika un RPSIA Primārās veselības aprūpes centrs Ziepniekkalns. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Valdeķu iela 57.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušo gadu raksturo izteikti augsts pieprasījums pēc privātās apbūves zemēm, dzīvokļiem un privātmājām visos Latvijas reģionos, liecina Latio mājokļu tirgus pārskats.

Pērn darījumu skaits ar apbūves zemēm, pieauga par 14%, kamēr dzīvokļu – samazinājās par 13%. Tāpat arī samazinājās piedāvājumu skaits, kas būtiski ietekmēja tirgus situāciju kopumā, uzturot cenas iepriekšējā līmenī. Lai gan vīrusa pandēmijas ieviesto ierobežojumu dēļ pavasarī darījumu aktivitāte mājokļu tirgū mazinājās, jau vasarā un vēlākos mēnešos darījumi notika ļoti aktīvi.

"2020.gadu noteikti atcerēsimies. Gada sākumā paustās draudīgi pesimistiskās prognozes līdz šim nav piepildījušās, tomēr nākotne ir neskaidra. Pagājušā gada ietekmē novērojām lielu interesi par mājokļiem ārpus Rīgas, diemžēl attīstītāji nesaredz peļņas iespējas tālāk par 15 km aiz galvaspilsētas robežām. Jā, ir daži izņēmumi - tomēr tie neveido tirgu. Ja pēkšņi notiktu Baltijas jūras reģiona valstu čempionāts monocentriskajā attīstībā – mēs ar atrāvienu uzvarētu," komentē nekustamo īpašumu kompānijas “Latio” valdes priekšsēdētājs Edgars Šīns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīdziniekiem no 1.februāra siltums būs lētāks par 4,4%, salīdzinot ar janvāri, kas ir 42,81 lats par megavatstundu (Ls/mWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), informē Rīgas siltums.

Siltuma cena kļūšot zemāka arī martā un aprīlī, pateicoties samazinātajai dabasgāzes tirdzniecības cenai februārī un prognozēm nākamajiem diviem mēnešiem.

Rīgas siltuma padomes priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko norāda, ka arī martā un aprīlī uzņēmums varēs samazināt siltuma cenu par 4,4%, salīdzinot ar janvāri, jo tiek prognozēts dabasgāzes tirdzniecības cenas kritums arī šiem mēnešiem.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā uzņēmums iesniedzis jauno siltumenerģijas tarifu projektu, kā rezultātā nākotnē siltums būs vēl par 3% lētāks, salīdzinot ar pašreizējo tarifu. Tas esot iespējams, pateicoties attīstītajiem zaļās enerģijas projektiem siltumcentrālēs Ziepniekkalns un Zasulauks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

NCC Putnu ielā attīsta 4 miljonu vērtas dzīvojamās mājas projektu

Dienas Bizness, 26.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skandināvu nekustamo īpašumu attīstītājs SIA NCC Housing uzsācis jaunā projekta NCC Mājas Putnu ielā 31 (Ziepniekkalns) būvniecības darbus, kur kopējās projekta investīcijas tiek plānotas vairāk nekā 4 miljoni eiro, informē SIA NCC Housing valdes loceklis Mareks Kļaviņš.

Jaunajā projektā NCC Mājas Putnu ielā 31 ir uzsākta nulles cikla būvniecība un mājas plānots nodot ekspluatācijā nākamā gada nogalē. Plānots izbūvēt sešstāvu dzīvojamo māju ar 60 dzīvokļiem.

NCC Housing nekustamā īpašumu projekta būvniecību veiks pašu spēkiem, tiks izmantots arī tikai pašu finansējums.

M. Kļaviņš informē, ka projekta mērķa auditorija ir jaunās ģimenes.

Visi dzīvokļi būs pieejami ar pabeigtu iekšējo apdari, katram dzīvoklim būs balkons, autostāvieta pagalmā un saimniecības telpa pagrabstāvā.

NCC ir viens no vadošajiem celtniecības un nekustamā īpašuma uzņēmumiem Skandināvijā, kura uzņēmums NCC Housing Latvijā darbojas no 2000.gadā. Latvijā NCC dzīvojamo māju projektu attīstīšanu un būvniecību veic SIA NCC Housing.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Privātapbūves sektorā audzis pieprasījums pēc lētākiem zemes gabaliem

Žanete Hāka, 08.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Privātapbūves zemju sektorā pērnā gada pirmajos trīs ceturkšņos novērots aktivitātes pieaugums, kas skaidrojams ar pieaugošu pieprasījumu pēc lētākiem zemes gabaliem un attiecīgu darījumu skaita palielināšanos minētajā cenu amplitūdā.

Darījumu skaits ar privātapbūves zemēm, kuru platība bija 300 - 3000m² robežās, Rīgā un Pierīgā, salīdzinot ar 2013. gada rādītājiem, palielinājās par 24,4%, norādīts Arco Real Estate privātapbūves zemju tirgus pārskatā.

Atšķirībā no privātmāju segmenta, kur 2014. gada pirmajos trīs ceturkšņos aktivitāte pieauga tikai Rīgā, privātapbūves zemēm līdzīgi pieauguma tempi konstatēti gan Rīgā, gan Pierīgā. Rīgā vidējais darījumu skaits 2014. gada pirmajos trīs ceturkšņos bija par 26,1% lielāks kā 2013. gadā, bet Pierīgā šis rādītājs bija 23,8%.

Pretēji iepriekšējo gadu tendencei, kad privātapbūves zemju segmentā novērota cenu pazemināšanās, aktivitātes pieaugums 2014. gada analizētajos ceturkšņos nav atspoguļojies ievērojamās cenu izmaiņās, kopumā cenu līmeni saglabājot 2013. gada līmenī.

Komentāri

Pievienot komentāru