Jaunākais izdevums

Lietuvas piena pārstrādes uzņēmums "Vilkyškiu pienine" kļuvis par Latvijas piena pārstrādes uzņēmuma SIA "Baltic Dairy Board" vienīgo īpašnieku, iegādājoties 30% uzņēmuma kapitāldaļu, liecina "Vilkyškiu pienine" paziņojums "Nasdaq" Viļņas biržai.

Darījuma summa netiek atklāta.

Kapitāldaļas "Vilkyškiu pienine" nopircis no SIA "KIK Asset Management", kuras īpašnieki ir Kaspars Kazāks (63,33%) un Ilona Kazāka (36,67%).

Jau ziņots, ka 2021.gadā "Vilkyškiu pienine" iegādājās 70% "Baltic Dairy Board" kapitāldaļu.

"Vilkyškiu pienine" akcijas tiek kotētas Viļņas biržas oficiālajā sarakstā. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ar 51% akciju ir "Swisspartners Versicherung AG Zweigniederlassung Österreich".

"Baltic Dairy Board" pagājušajā gadā strādāja ar 15,416 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 3,3 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa palielinājās vairākkārt un sasniedza 617 797 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Vilvi Group investēs 50 miljonus eiro jaunā siera ražotnē ar palielinātu jaudu

LETA, 03.06.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas piena pārstrādes grupa "Vilvi Group" investēs 50 miljonus eiro jaunā siera ražotnē ar palielinātu jaudu Bauskā esošās SIA "Baltic Dairy Board" rūpnīcas teritorijā, pauda "Vilvi Group" pārstāvji.

Uzņēmuma pārstāvji atzīmēja, ka jaunajā projektā izmantos daļu no esošās "Baltic Dairy Board" rūpnīcas infrastruktūras, nomainot tās pielietojumu uz siera ražošanu. Projektu plānots pabeigt līdz 2027.gadam, un tā izveide radīs jaunas darba vietas.

Projektu "Vilvi Group" finansē ar saviem resursiem un AS "Citadele" bankas aizdevumiem. Tāpat Latvijas valdība ar "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" starpniecību projektā ieguldīs 8,5 miljonus eiro.

"Vilvi Group" ir piena pārstrādes grupa Baltijā, kuras vēsturiskais eksporta īpatsvars ir aptuveni 90%. Uzņēmuma galvenie eksporta tirgi ir Eiropas Savienības (ES) valstis. Tāpat grupa eksportē produkciju uz Āziju un citiem kontinentiem. Grupā ietilpst "Vilkyškių pienotava", "Modest", "Kelmes pienotava", "Kelmes piens", "Pieno loģistika" un "Baltic Dairy Board" Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru