Tirdzniecība un pakalpojumi

PTAC par neatbilstošu SNG balonu realizēšanu piemēro 2000 eiro sodu

Žanete Hāka, 31.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) piemērojis administratīvos sodus SIA Saurida Latvija 2000 eiro apmērā par neatbilstošu sašķidrinātās naftas gāzes (SNG) balonu realizēšanu, informē PTAC.

PTAC, veicot pārbaudes, ir konstatējis, ka vairākās tirdzniecības vietās tiek piedāvāti SNG baloni bez pī zīmes marķējuma (tā saucamie GOST baloni) un bez apliecinājuma par tehniskās pārbaudes veikšanu. Lietas izskatīšanas laikā noskaidrots, ka neatbilstošus balonus ir piegādājusi SIA Saurida Latvija Normatīvie akti nosaka, ka baloniem, kas ražoti ārpus Eiropas Savienības teritorijas un kas laisti tirgū līdz 2003.gada 1.jūlijam un kuriem līdz ar to nav pī zīmes marķējuma, ir jāveic regulārās tehniskās pārbaudes. Šādas pārbaudes ir tiesīgas veikt PTAC reģistrētas uzpildes stacijas. PTAC paskaidro, ka apliecinājums par tehniskās pārbaudes veikšanu, norāda uz to, ka attiecīgais gāzes balons atbilst noteiktajām prasībām, tam ir veikta ārējā un iekšējā apskate, hidrauliskā pārbaude un tā lietošana ir atzīta par drošu.

PTAC aicina patērētājus, iegādājoties SNG balonus bez pī zīmes marķējuma, pievērst uzmanību tam, vai SNG balons bez pī zīmes marķējuma ir nodrošināts ar apliecinājumu par veikto tehnisko pārbaudi.

Tehnisko pārbaužu veicēju tīmekļa vietnēs publicētajās datu bāzēs, ievadot SNG balona numuru, ir iespējams arī pārbaudīt vai konkrētajam SNG balonam ir veikta tehniskā pārbaude.

Vienlaicīgi PTAC aicina izplatītājus piedāvāt Latvijas tirgū tikai normatīvo aktu prasībām atbilstošus SNG balonus.

Komentāri

Pievienot komentāru