Ražošana

Toyota Material Handling Baltic apgrozījums audzis, bet peļņa sarukusi

Žanete Hāka, 05.09.2014

Jaunākais izdevums

Aizvadītajā gadā SIA Toyota Material Handling Baltic neto apgrozījums salīdzinājumā ar iepriekšējo pārskata gadu palielinājies par 8,9% un pērn sasniedza 9,364 miljonus eiro, liecina Lursoft dati.

Savukārt iegūtā peļņa pērn bija 698,251 tūkstotis eiro, ko uzņēmuma vadība skaidro ar turpināšanu sekot valdes izveidotajai stratēģijai, kura paredz samazināt operatīvās izmaksas, paaugstināt darbinieku darba efektivitāti, operatīvāk pieņemt svarīgus lēmumus un ātrāk reaģēt uz klientu vajadzībām.

Pārskata gada neto peļņa sasniedza 5,24% no apgrozījuma, pērn bija 5,99%. Salīdzinot ar iepriekšējo pārskata periodu, peļņa ir sarukusi par 4,7%.Uzņēmuma vadība skaidro, ka nelielais peļņas kritums saistīts ar biznesa izaugsmi un jaunu klientu piesaistīšanu.

SIA Toyota Material Handling Baltic vadība skaidro, ka uzņēmuma biznesa stratēģija paredz turpmākajā darbībā attīstīt un veicināt tehnikas tirdzniecību un apkalpošanu visā Baltijas reģionā kopumā, kā arī palielināt dažādu pakalpojumu eksportu uz Eiropas Savienību un NVS valstīm, tādējādi iegūstot sinerģijas efektu un darbības riska samazināšanos.

Lursoft dati rāda, ka SIA Toyota Material Handling Baltic vienīgais kapitāldaļu turētājs ir zviedru Toyota Material Handling Europe. Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatu ieņem Aleksandrs Kuprijanovs un valdes locekle ir Elīna Jevsina.

SIA Toyota Material Handling Baltic reģistrēts 2001.gadā un uzņēmums nodarbojas ar elektriskās un mehāniskās noliktavas tehnikas, iekrāvēju un noliktavas plauktu sistēmu pārdošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pindstrup Latvia iegādāsies manipulatoru ar 3,5 tonnu celtspēju

Žanete Hāka, 24.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies kūdras ieguves, pārstrādes un eksporta uzņēmuma SIA Pindstrup Latvia izsludinātais iepirkums par manipulatora ar 3,5 tonnu celtspēju iegādi, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Iepirkumā saņemti trīs pretendentu piedāvājumi. Konkursā uzvarējusi SIA Toyota Material Handling Baltic. Uzvarētāja piedāvātā līgumcena ir 37,7 tūkstoši eiro.

Iepirkums īstenots ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalstu.

SIA Pindstrup Latvia peļņa pērn, salīdzinot ar 2013. gadu, pieauga vairāk nekā divas reizes, sasniedzot 3,814 miljonus eiro pēc nodokļu nomaksas, liecina Lursoft dati.

Kāpums vērojams arī kūdras ieguvēja neto apgrozījumā, kas aizvadītajā gadā sasniedza 44,787 miljonus eiro. Pozitīvas izmaiņas skārušas arī uzņēmuma rentabilitāti, kas pērn sasniedza 11,22. Jānorāda, ka Pindstrup Latvia pērn nodrošināja 479 darbavietas.

Komentāri

Pievienot komentāru