Jaunākais izdevums

Piesaistot “BluOr Bank” finansējumu 2,14 miljonu eiro apmērā, Rīgā, K.Ulmaņa gatvē uzsākta Eiropā lielākā “Subaru” autocentra būvniecība, kurā automobiļu tirdzniecības un servisa pakalpojumus sniegs autoražotāja “Subaru” oficiālais pārstāvis Latvijā SIA “AD REM Auto”.

Kopējās investīcijas projekta īstenošanā plānotas 2,8 miljonu eiro apmērā.

Autocentra jaunbūve projektēta kā paaugstinātas energoefektivitātes – gandrīz nulles enerģijas ēka.

Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka šis būs lielākais “Subaru” autocentrs Eiropā un, iespējams, energoefektīvākais autocentrs Latvijā. Uz ēkas jumta plānots uzstādīt 216 saules paneļus ar kopējo sistēmas jaudu 78kW. Aprēķināts, ka gada laikā tie spēs saražot 70 080 kWh zaļās enerģijas, nodrošinot aptuveni 40% no autocentra darbībai nepieciešamā elektroenerģijas apjoma.

Vienlaikus, papildu energoefektivitāti nodrošinās arī pēc kaskādes principa uzstādītie siltumsūkņi, kas gādās par dabai draudzīgu ēkas apkuri.

Pie autocentra atradīsies četras augstas jaudas ātrās elektroauto uzlādes stacijas. Atsevišķi elektroauto uzlādes punkti kompleksā paredzēti autoservisa klientu vajadzību nodrošināšanai.

“Jaunais autocentrs nozīmē gan jaunas darba vietas, gan nodrošinās plašāku, ērtāku servisa pakalpojumu pieejamību klientiem. Tā kā automobiļu tirdzniecības un servisa pakalpojumu jomā vislielākā aktivitāte joprojām ir Rīgā, saskatām šeit ievērojamu tirgus potenciālu, lai atvērtu pārstāvniecību uz vienas no aktīvākajām maģistrālēm pilsētā – Kārļa Ulmaņa gatvē,” norāda uzņēmumu grupas īpašnieks Māris Īle.

Līdz ar jaunā autocentra atklāšanu “AD REM Auto” plāno būtiski palielināt tirdzniecības apjomu, izvirzot mērķi kāpināt jaunu “Subaru” automašīnu tirgus daļu Latvijā virs 3%.

“Automašīnu tirdzniecības tirgus pēdējos gados piedzīvojis ne mazums izaicinājumu, tāpēc ir īpaši liels gandarījums mūsu kreditēšanas klientu vidū redzēt stabilus un uz ilgtspēju orientētus vietējos uzņēmumus. “BluOr Bank” šogad aktīvi turpina īstenot mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšanas programmu, kuras realizēšanai šogad kopumā atvēlēti vairāk nekā 150 miljoni eiro,” saka “BluOr Bank” galvenais izpilddirektors Dmitrijs Latiševs.

Ēkas būvniecības vietā šobrīd notiek aktīvi būvniecības darbi. Plānots, ka jaunais autocentrs savas durvis klientiem vērs jau nākamā gada pavasarī. Autocentra un servisa ēku kopējā platība būs vairāk nekā 1400 m2, un komplekss atrodas uz zemes gabala 6612 m2 platībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar auto dīleru tīkla “Moller Auto” jaunā “Audi” centra atklāšanu šī gada sākumā Rīgā, Kārļa Ulmaņa gatvē, uzņēmuma līdzšinējais dīleru salons Rīgā, Sergeja Eizenšteina ielā, pārtapis par Latvijā jauna koncepta lietotu auto centru “Moller Auto Outlet”.

Tas ir pirmais mazlietotu auto centrs Latvijā, kurā daļa lietotu auto apskatāmi salona iekštelpās, nodrošinot tādu pašu klientu pieredzi kā iegādājoties jaunu auto. Papildus tam, Izīda Gerkena, “Moller Auto” uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā, norāda, ka, mūsdienās pieaugot ilgtspējīgu izvēļu nozīmei un lietotu auto kvalitātei, arī to iegādes process ir transformējies.

“Moller Auto Outlet” kopējā telpu platība, kurā pieejams mazlietotu auto piedāvājums, ir 750 m2, savukārt āra zonas platība, kas arī tiek izmantota automašīnu izvietošanai tirdzniecībai - aptuveni 1300 m2. “Moller Auto Outlet” kopumā apskatei ir pieejami aptuveni 60 dažādu zīmolu auto, tostarp “Volkswagen”, “Audi”, “Škoda”, “Nissan”, “Subaru”, “Toyota”, “Volvo”, “Hyundai”, “Renault”, “Peugeot”, “BMW”, “Seat Ateca”, “Citroen” un “Cupra” zīmolu spēkrati.

Komentāri

Pievienot komentāru