Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šorīt 20.gadadienā Ogres Centrālās bibliotēkas bibliobuss devās savā kārtējā maršrutā, vēsta reģionālais medijs Daugavas balss.

Pirmais reiss 1996.gada 12.novembrī aizveda uz Glāžšķūni.

«Patīk vērot skaistas ainavas, cilvēki nāk pat no attālākām lauku sētā. Apmierināti ar mūsu piedāvājumu, jo plauktos ir visas jaunās grāmatas, uz kurām Ogrē jāstāv rindā, bet te var dabūt uzreiz. Termiņš lasīšanai ir tāds pats – mēnesis, var jau arī pagarināt. Vīrieši vairāk lasa par vēsturi, detektīvus, citi taujā, vēlas, lai kaut ko iesaku. Apmēram puse bibliobusa lasītāju ir vīrieši, puse – sievietes,» saka bibliotekāre Santa Andersone.

Bibliobusā ir silti, tur var uzvārīt tēju, kafiju. Kad bibliotekāri devās uz salidojumiem Tornheimā un Turku, pat gatavojuši uz nelielās plītiņas maltīti. Grāmatu krātuve uz riteņiem esot stabila un droša, nav nekādu problēmu to vadīt pa sniegotiem ziemas ceļiem.

«Kad bibliobusam radās nopietnākas tehniskas problēmas, sapratām, ka jāsāk domāt par nomaiņu. Jaunu nespēj nopirkt ne bibliotēka, ne novada pašvaldība. Jauns bibliobuss maksā apmēram 170 000 eiro. Par šo problēmu informēju Ogres novada pašvaldību. Priekšsēdētāja vietniece Ineta Tamane, ciemojoties sadraudzības pilsētā Žuēletūrā, noskaidroja, ka viņiem ir samazinājies pieprasījums pēc bibliobusa un to viņi dāvinās Ogres novada pašvaldībai,» priecīgi saka Centrālās bibliotēkas direktore Maruta Jēkabsone.

Visu rakstu lasiet Daugavas balsī.

Komentāri

Pievienot komentāru