Jaunākais izdevums

Arī 30. jubilejas gadā mūzikas un mākslas festivāla BILDES 2015 akustisko priekšnesumu programmu papildinās Jauno dziesminieku koncerts, informē BILŽU BIROJS.

Romantiskais dziesminieks Kārlis Kazāks (BILDĒS kopš 2011. gada) norāda, ka Jauno dziesminieku koncertu allaž izceļ pārsteiguma brīdis, jo «šajā pasākumā vienmēr dzirdami jauni, mazpazīstami mūziķi, un viņu sastapšana ir interesants piedzīvojums». K. Kazāks cer, ka ar savu vārdu spēj piesaistīt mūzikas mīļotājus atnākt un pievērst uzmanību jaunajiem mūziķiem, kuri ikdienā, iespējams, pagaidām vēl nav starmešu apspīdēti. Arī K. Kazāks trešdienas vakara gaitā ar klausītājiem sarunāsies muzikāli.

Iepriekš pieminētais pārsteiguma brīdis Jauno dziesminieku koncertā slēpjas arī zem apvienības nosaukuma Riga Reggae Acoustic, kurā kopā ar domubiedriem uzstāsies mūziķis, dīdžejs un niršanas instruktors Horens Stalbe. Apvienība muzicē latviešu, angļu un krievu valodā, septiņu cilvēku sastāvā, jau gadu izpildot ideoloģisko regeju.

Tikmēr Mārtiņš Križevics koncerta vadītāja lomu ieņems otrdien, Folkkoncertā. Savukārt Jauno dziesminieku vakarā viņš kāps uz skatuves kopā ar Laimu Miltiņu un savu sešgadīgo meitu, izpildot vienu oriģinālkompozīciju un dziesmu no kādas bērnu grāmatiņas.

Jauno dziesminieku koncertā uzstāsies arī Laura Bicāne, Liene Grosa, Ilze Fārte, Mikus Frišfelds, Anete Kozlovska, Mikus Straume, Jānis Uplejs, Lauris Valters, Gatis Zotovs, Jānis Rūcis, Linda Maseļune, Elizabete Skudiķe.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc pirmajiem četriem 30. jubilejas akustiskajiem koncertiem mūzikas kluba Kaļķu vārti telpās, mūzikas un mākslas festivāls BILDES 2015 ir sasniedzis savas programmas otro daļu. Kā ierasts, tā turpināsies Rīgas Kongresu namā.

No 27. līdz 29. novembrim klausītājiem būs iespēja apmeklēt Jauno grupu un BILŽU veterānu kopprojektu koncertu, BILDĒS sevi pieteikušo grupu un radošo personību kopprojektu koncertu, Koncertu bērniem, kā arī noslēdzošo – BILŽU veterānu koncertu, informē festivāla rīkotāji BILŽU BIROJS.

27. novembrī plkst. 19:00 norisināsies Jauno grupu un BILŽU veterānu kopprojektu koncerts, kam raksturīgi radoši un izdomas bagāti jauno un pieredzējušo mūziķu kopīgi veidoti priekšnesumi.

Šogad tajā uzstāsies tādi kopprojekti kā Mitav un Normunds Pauniņš; Rusted Wheel un Aivars Rakovskis; Ron The Star un Atis Zviedris; TRĪS un Jānis Dubavs; FREENIXZ un Edgars Silacērps; Marlēna un Adrians Kukuvass; J.E.E.B un Atis Ieviņš; The Foxtails un DAMBIS; Kristīne Šomase & Attachment un Edvīns Zariņš; The Loudstones un Raimonds Bartaševičs; 45. v-sk. un Aija Vītoliņa; ESPRESSO un Miks Dukurs; NOT YET un Kārlis Auzāns; The Twins Peek un Jānis Bukums; So Lucid Electric Feel un Ainars Virga; Inqognito un Artūrs Račinskis; Wild Detroit Gang un Normunds Jakušonoks; Teleports & Daniels Haitovs un Artūrs Duboks. Koncerta īpašie viesi – grupa Manta. Koncertu vadīs Mikus Frišfelds.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arī šogad, mūzikas un mākslas festivāla BILDES 2015 trešās desmitgades svētku laikā, ir īpaši padomāts par vismazākajiem pasākuma apmeklētājiem, piedāvājot koncertu bērniem.

Šis koncerts būs klausāms 29. novembrī plkst. 12:00 Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē, informē festivāla rīkotājs BILŽU BIROJS.

«BILDES, manuprāt, ir ne tikai kulturāls, bet arī sociāls projekts – šeit tiek «audzināta» kultūras inteliģence jau trīs paaudzēs,» stāsta stepa deju studijas Top Tap Company vadītājs Māris Pūris (BILDĒS kopš 2008. gada). Uzstāšanās laikā tiks demonstrēta gan stepa mijiedarbība ar koklētāju ansambli un latviešu tautas melodijām, gan rokenrolu, dejojot latviešu, čehu un amerikāņu tautas mūzikas pavadījumā.

Turpretī folkmūziķis Uldis Kākulis (BILDĒS kopš 2002. gada, tostarp ansambļa Nepazītā pasaule sastāvā), atbilstoši koncerta bērnu auditorijas formātam, vienosies priekšnesumā kopā ar savu meitu Dairu Madaru. Tiesa, šoreiz dziedāšanu savā pārziņā ņems Daira, ļaujot tētim uz ģitāras spēlēt pavadījumu. Viņš BILDES raksturo kā vienojošu notikumu, kas sniedz iespēju vienkopus uzstāties dažādiem mūziķiem, no kuriem daudzi gadu gaitā tieši festivāla rezultātā jau kļuvuši par ļoti tuviem draugiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunu muzikālo apvienību veidošanās Latvijā neapsīkst ne brīdi, tādēļ, ņemot vērā to, cik svarīgi jaunajiem mūziķiem ir sevi apliecināt plašai auditorijai, arī mūzikas un mākslas festivāla BILDES 2015 30. jubilejas koncertprogrammā iekļauts Jauno grupu un BILŽU veterānu kopprojektu koncerts. Tam raksturīgi radoši un izdomas bagāti jauno un pieredzējušo mūziķu kopīgi veidoti priekšnesumi.

Atklājot festivāla otro daļu, šis koncerts būs klausāms 27. novembrī plkst. 19:00 Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē, informē festivāla rīkotājs — BILŽU BIROJS.

Šajā koncertā jaunie mūziķi izpilda divas dziesmas. Viena no tām ir viņu oriģinālkompozīcija, taču otra — jaunā aranžējumā veidots kāda BILŽU veterāna skaņdarbs, ar ko kopā tas tiek arī izpildīts. Šogad pasākumā uzstāsies 19 jaunie muzikālie kolektīvi un izpildītāji.

«Grupa Pērkons mums vienmēr bijusi viena no autoritātēm latviešu mūzikā, ar tās dziesmām esam uzauguši, un tās klausāmies vēl joprojām. Sadarbība ar Raimondu ir kā sapņa piepildījums, jo vēl augustā, klausoties Pērkona koncertu Ogrē, spriedām – kā būtu, ja būtu?!» Tā par uzstāšanos BILŽU Jauno grupu un veterānu kopprojektu koncertā kopā ar Latvijas roka leģendu Raimondu Bartaševiču (BILDĒS kopš 1985. gada) stāsta indie rokgrupas The Loudstone mūziķi. Jaunieši atklāj, ka mēģinājumi ar veterānu ir labākā dienas daļa, jo mēģinājumu telpā vienlaikus mijiedarbojas jautrība un atbildība pret paveicamo. «Mēs ļoti cienām Raimonda viedokli, tomēr priecājamies, ka viņš ņem vērā arī mūsu idejas. Uzstāšanās BILDĒS mums būs lielākā, kāda bijusi, tādēļ ceram iegūt jaunu pieredzi, kā arī vēlamies pierādīt sevi plašākai auditorijai un veidot kontaktus ar citiem mūziķiem,» stāsta The Loudstone dalībnieki. Savukārt R. Bartaševičs ir pozitīvi lakonisks: «Mums kopā sokas ļoti labi, un mani piesaista trīs fakti par šo grupu – viņi ir muzikāli, viņiem patīk sava nodarbošanās, ansamblī valda savstarpēja daudzība.» Pērkona solists norāda, ka šajā priekšnesumā nebūtu korekti viņu akcentēt kā «veterānu» vai «zvaigzni», jo šis ir sadarbības projekts, kurā piedalās grupa kā kopums. «Man šis koncerts vienmēr ir ļoti paticis, jo gan man ir interesanti paraudzīties, cik radoši un neordināri domājoši ir jaunie mūziķi, gan viņiem tā ir unikāla pieredze – satikties ar «monstriem», pieņemt kādu padomu un nebaidīties runāt pretī, aizstāvot savas muzikālās idejas,» stāsta R. Bartaševičs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

BILDĒS 2015 uzstāsies sevi jau pieteikušās grupas un radošās personības

Dienas Bizness, 25.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šoruden mūzikas un mākslas festivāla BILDES 2015 Sevi jau pieteikušo grupu un radošo personību koncerts būs konceptuāli daudzveidīgs.

Šis koncerts būs klausāms 28. novembrī plkst. 19:00 Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē, informē festivāla rīkotājs BILŽU BIROJS.

«Es pēdējoreiz spēlēju bungas pirms 32 gadiem – 1983. gadā, tāpēc varam droši teikt, ka šī BILDĒS būs gan īsta atgriešanās, gan debija, jo festivālā kā mūziķis uzstājies līdz šim neesmu,» smejoties saka režisors Igors Linga. 28. novembra vakarā viņš sēdīsies jaunās mūziķu grupas Flame & The Rolltones bungu tronī. Viņaprāt, BILDES ir ļoti būtisks Latvijas kultūras, īpaši mūzikas dzīves notikums, kas kalpo kā atspēriena punkts jaunajiem un pozitīvi ambiciozajiem mūziķiem – tradīcija, kas ir noturīga, pārlaicīga un sirsnīga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

15.—17.jūnijā Palangā notiks pirmo reizi organizētais plaša mēroga reklāmas veidotāju forums - „Ad/Print Masters Forum”. Tā laikā norisināsies uzņēmējdarbības attīstības un finanšu semināri, diskusijas par labākām eksporta iespējām un apstākļiem. Kāpēc tajā ir vērts piedalīties katram, kas vēlas attīstīt savu uzņēmējdarbību?

Saskaņā ar tirgus un plašsaziņas līdzekļu pētījumu uzņēmuma TNS datiem pērn Baltijas valstu tirgus ir audzis par 3,1%, t.i., līdz 270,9 milj. eiro.

Lielāko naudas summu — 101,1 milj. eiro — radījis Lietuvas reklāmas tirgus. Otrajā vietā ierindojies Igaunijas reklāmas tirgus (92,6 milj. eiro), savukārt trešajā — Latvijas (77,2 milj. eiro).

Reklāmas apjoms Lietuvā pērn ir audzis par 5,1 procentu. 2015. gadā, salīdzinot ar aizpagājušo gadu, visstraujāk tas ir audzis vides, kino un TV reklāmas sektoros, ziņo pētījumu uzņēmums „TNS LT”.

Augoša tirgus rādītāji ir viens no svarīgākajiem iemesliem, kāpēc jāmeklē dialogs starp dažādiem reklāmas veidotājiem, kuriem ir svarīgi dzirdēt tirgus līderu darbības pieredzi un ieteikumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

BILDĒM 30. gadi!

Dienas Bizness, 10.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piedāvājot astoņus dažādu žanru koncertus un trīs izstādes, 30. jubilejas gadu šoruden atzīmēs senākais mūzikas un mākslas festivāls Latvijā – BILDES, informē festivāla organizatori.

Festivāla koncerti notiks mūzikas klubā Kaļķu vārti un Rīgas Kongresu namā laikā no 21. oktobra līdz 29. novembrim. Mūzikas cienītājus tradicionāli priecēs folkmūziķi, jaunie dziesminieki, kā arī pašmāju blūza un džeza mūziķi. Uz BILŽU skatuves būs iespēja vērot arī jaunos mūzikas censoņus un festivāla veterānus. Neizpaliks arī radošo personību uzstāšanās un koncerts pašiem mazākajiem, kurā piedalīsies daudzi Latvijā populāri bērnu muzikālie kolektīvi. Jāpiebilst, ka īpašs būs koncerts Ielūdz BILŽU mūziķi un viņu bērni, kurā uz skatuves kāps arī mūziķu atvases, kuras kopā ar vecākiem augušas festivālā BILDES - sākot ar pirmajiem nedrošiem solīšiem līdz pat nopietni vērā ņemamiem muzikālajiem sasniegumiem. Katram no viņiem ir savs stāsts, kas veidojies festivāla nometnēs, koncertos un aizskatuvē. Šogad mūziķi un viņu bērni kāps uz skatuves kopā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Konkursa nolikums

Projekts «Biznesa eskalators»

, 12.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Projekts Biznesa eskalators, ko organizē tirdzniecības parks Alfa (t/p Alfa) sadarbībā ar laikrakstu Dienas Bizness un portālu www.db.lv, paredzēts kā unikāla iespēja jaunajiem Latvijas uzņēmējiem viena mēneša laikā piesaistīt pircēju uzmanību savai produkcijai un sekmēt tās pārdošanu populārākajā Rīgas tirdzniecības centrā ar lielāko pircēju plūsmu - tirdzniecības parkā Alfa.

Projekta mērķis ir sniegt jaunajiem Latvijas uzņēmējiem praktisku pieredzi tirdzniecībā īpaši labvēlīgos apstākļos, kur izšķirīga ir produkta pievilcība pircēja acīs un prasme to pasniegt. Projekta dalībniekiem tā ir iespēja sekmēt savas produkcijas atpazīstamību un likt pamatus turpmākai uzņēmējdarbības attīstībai. Projekta ietvaros dalībnieki tiekas ar saviem klientiem - produkta gala patērētājiem, saņemot tūlītēju atgriezenisko saikni.

Projekta dalībnieku sniegumam rūpīgi seko t/p Alfa ekspertu komanda, kuras pārstāvji ir pieredzējuši nozares profesionāļi. Projekta dalībnieku piedāvājums tiek vērtēts un analizēts, iesakot labākos risinājumus katram uzņēmējam individuāli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Latvju lietas vadītāju Ievu Nikoletu Dāboliņu

Lelde Petrāne, 02.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Ieva Nikoleta Dāboliņa, zīmola LATVJU LIETAS autore un SIA Latvju lietas vadītāja. Latvju lietas darina Latvijas reprezentācijas suvenīrus – etnogrāfiskās lelles, no kurām pazīstamākā ir Baiba. «Nezinu nevienu uzņēmumu pasaulē, kas radītu kaut ko līdzvērtīgu sērijveidā. Un vēl mums ir brīnišķīgs latviešu amatnieku veikaliņš – leļļu darbnīca Vecrīgā, par ko bieži dzirdam komplimentus, ka tas esot skaistākais Eiropā. Man šķiet, ka pie tā vēl krietni jāpiestrādā,» saka I. N. Dāboliņa.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

AntiLand izveidotājs strādā pie jaunas aplikācijas

Anda Asere, 12.02.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Niks Haļavins strādā pie jaunas mobilās lietotnes – tērzēšanas aplikācijas jauniešiem vecumā no 14 gadiem

"AntiLand" daudzi izmanto iepazīšanās nolūkos, un "Google" un "App Store" tā ir definēta kā pieaugušajiem domāta aplikācija. Tāpēc viņš strādā pie jauna projekta, kas būs pieejams arī jauniešiem vecumā no 14 gadiem, jo tieši pusaudžiem, šajā vecumā meklējot sevi, mēdz būt daudz sociālu problēmu.

Piemēram, daļai ir citi uzskati vai atšķirīga seksuālā orientācija, un viņi tiek apcelti skolā. "Mēs vēlamies jauniešiem izveidot ļoti drošu vietu, kur viņi var būt patiesi. Tas nav viegli, bet mēs jau esam investējuši jaunākajās tehnoloģijās, lai saturs tiktu automātiski analizēts. Mums jau ir līdzīgi risinājumi, bet jaunās tehnoloģijas spēs atpazīt, ka saturs ir nepiemērots. Tas spēs mācīties pats no sevis, piemēram, ja kāda bilde vai ziņojums tiek iztulkots negatīvi, viss šāda veida saturs tiks automātiski bloķēts," stāsta N. Haļavins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Latvijas uzņēmums iPhone Photography School sasniedzis rekordlielu apgrozījumu

Db.lv, 08.05.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2023. gada pirmajā ceturksnī Latvijas uzņēmums SIA IPS Media, kas plašāk pazīstams ar zīmolu “iPhone Photography School”, ir sasniedzis relordlielu apgrozījumu - 4,07 miljonu dolāru.

Kopumā pārdoti 65,224 apmācību kursi visā pasaulē.

“iPhone Photography School” šobrīd piedāvā sešus apmācību kursus cilvēkiem, kuri vēlas veiksmīgāk izmantot savu “iPhone” tālruni, lai radītu kvalitatīvas bildes, kas līdzinās ar profesionālu foto tehniku uzņemtiem kadriem.

“iPhone Photography School” kā hobiju 2012. gada vasarā sāka Emils Pakarklis. Redzot pieprasījumu un potenciālu, 2015. gada vasarā tapa oficiāls uzņēmums. Tas astoņu gadu laikā ir kļuvis par kompāniju, kas strādā visā pasaulē. 2022. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 7,42 miljoni dolāru.

“Ceļš ir bijis garš un grūts. Tagad - pēc 10 gadu darba - beidzot varu teikt, ka iet labāk. Šobrīd uzņēmumam ir lieliska komanda. Esam ieplānojuši ievērojamu attīstības lēcienu tieši šogad - gribam sasniegt 20 miljonu dolāru apgrozījumu. Taču tehnoloģijas nemitīgi attīstās un ne brīdi nevaram palikt uz vietas. Varētu pat teikt, ka mums visu laiku ir pašiem sevi jāizaicina, lai radītu aizvien efektīvākus risinājumus. Mēģinām integrēt mākslīgo intelektu un dot iespēju lietotājiem tikt pie lieliska rezultāta ar maksimāli vienkāršākā veidā,” saka “iPhone Photography School” izveidotājs un radošais direktors Emils Pakarklis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

iPhone Photography School apgrozījums sasniedzis 14 miljonus eiro

Db.lv, 25.03.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmuma SIA "IPS Media", kas plašāk pazīstams ar zīmolu "iPhone Photography School", apgrozījums 2023. gadā audzis vairāk kā divas reizes, sasniedzot 14 miljonus eiro.

"iPhone Photography School" šobrīd piedāvā septiņus apmācību kursus cilvēkiem, kuri vēlas veiksmīgāk izmantot savu "iPhone" tālruni, lai radītu kvalitatīvas bildes, kas līdzinās ar profesionālu foto tehniku uzņemtiem kadriem. Uzņēmuma klienti ir gan Latvijā, gan citās Eiropas Savienības (ES) valstīs. Tomēr "iPhone Photography School" lielākais tirgus ir ārpus ES, kas nodrošina 85% apgrozījuma. Lielākais skaits jeb puse no šiem klientiem ir ASV.

"Patiesi priecājos un esmu gandarīts par tik strauju izaugsmi. Tas nozīmē, ka esam uz pareizā ceļa, un tā arī turpināsim. Šī gada lielākais jaunums būs produktu lokalizēšana. Iepriekš visi septiņi "iPhone Photography School" piedāvātie kursi bija tikai angļu valodā. Šogad ir mērķis izpētīt, ko varam paveikt, ja vācu, spāņu un franču valodās runājošiem iPhone lietotājiem piedāvājam apmācības viņu valodā," 2024. gada ieceres ieskicē "iPhone Photography School" izveidotājs un radošais direktors Emīls Pakārklis.

Komentāri

Pievienot komentāru