Jaunākais izdevums

Meklētāju kuģim Javas jūrā piektdien izdevies uztvert signālus, kas varētu būt avarējušas AirAsia lidmašīnas «melnās kastes» signāli, paziņojušas Indonēzijas amatpersonas.

Kāda meklēšanas operācijā iesaistīta augsta ranga amatpersona atklāja, ka kuģis uztvēris signālus netālu no vietas, kur atrasta lidmašīnas aste. Turp nosūtīti nirēji.

Lidmašīna Airbus A320-200 ar 162 cilvēkiem, tai skaitā 17 bērniem, bija ceļā no Indonēzijas uz Singapūru, kad 28.decembrī ap plkst.6.20 (plkst.1.20 pēc Latvijas laika) vētras laikā pazuda no radaru ekrāniem.

Līdz šim atrastas tikai 40 bojāgājušo cilvēku mirstīgās atliekas.

Sliktie laikapstākļi ir apgrūtinājuši lidmašīnas atlūzu meklēšanu, tomēr amatpersonas cer, ka izdosies atrast «melnās kastes», kas varētu sniegt atbildes uz jautājumiem par avārijas cēloņiem.

«Melnās kastes» izstrādātas tā, lai raidītu signālus 30 dienas pēc lidmašīnas avārijas, dodot iespēju meklētājiem tās atrast.

Lidmašīnas aste, kura «melnās kastes» atradās, tika atrasta trešdien daļēji aprakta smiltīs 30 metrus zem ūdens. Nekādi signāli sākotnēji netika uztverti.

Izpētīt lidmašīnas asti nosūtīti vairāki desmiti augstākās klases Indonēzijas nirēju, tomēr spēcīgo straumju dēļ viņiem līdz šim nav izdevies pilnībā pārmeklēt atlūzas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

AirAsia ar akciju pārdošanu plāno iegūt vienu miljardu ringitu

LETA, 01.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Āzijas lielākā zemo cenu aviokompānija - Malaizijas AirAsia - piektdien paziņoja, ka ar akciju pārdošanu plāno iegūt vienu miljardu ringitu (227,4 miljonu eiro), lai samazinātu parādsaistības un finansētu jaunu lidmašīnu iegādes.

Plāns paredz, ka AirAsia emitēs 559 miljonus jaunu akciju.

Finanšu līdzekļu piesaistes programmu paredzēts pabeigt līdz šā gada trešajam ceturksnim.

AirAsia tīrā peļņa pērn pieauga līdz 541 miljonam ringitu, salīdzinot ar 83 miljoniem ringitu 2014.gadā.

Uz pērnā gada beigām aviokompānijas flotē ietilpa 170 lidmašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atsākta pazudušās aviokompānijas AirAsia lidmašīnas meklēšana, pirmdien paziņojušas amatpersonas.

Lidmašīna Airbus A320-200 ar 162 cilvēkiem, tai skaitā 17 bērniem, bija ceļā no Indonēzijas uz Singapūru, kad svētdien ap plkst.6.20 (plkst.1.20 pēc Latvijas laika) pazuda no radaru ekrāniem.

Balstoties uz radaru pēdējām noteiktajām lidmašīnas koordinātām, Indonēzijas amatpersonas uzskata, ka lidaparāts, visticamāk, iekritis jūrā.

Tādā gadījumā lidmašīnas atrašanās vietu būs grūti noteikt, jo Indonēzijas dienestiem trūks nepieciešamā aprīkojuma, atzina meklēšanas aģentūras vadītājs Bambangs Sulistio.

Svētdien Indonēzijas gaisa kara spēku lidmašīnas pārmeklēja Javas jūru uz dienvidrietumiem no Indonēzijas Kalimantānas provinces piekrastes, bet šodien meklēšana paplašināta, ietverot arī Kalimantānas provinces rietumu daļu un Banku Belitunu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Austrālijas patruļlidmašīna Orion ir pamanījusi aizdomīgus objektus Indonēzijas Javas jūras rajonā, kur tiek meklēta svētdien pazudusī zemo cenu aviosabiedrības Air Asia pasažieru lidmašīna ar 162 cilvēkiem, pirmdien paziņoja Indonēzijas armijas pārstāvji.

Aizdomīgie objekti atrasti apmēram 1100 kilometrus no vietas, kur lidmašīna Airbus A320-200 atradās, kad tās piloti pēdējoreiz kontaktējās ar aviācijas dispečeriem. Vēl nav zināms, vai šie objekti ir pasažieru lidmašīnas atlūzas.

Britu raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz Indonēzijas gaisa spēkiem, ziņoja, ka ir atrasti degvielas plankumi. Speciālisti vēl nav noskaidrojuši, vai šos plankumus atstājusi šī lidmašīna vai citi transportlīdzekļi, piemēram, kuģi.

Jau ziņots, ka lidmašīna Airbus A320-200 svētdienas rītā pazuda virs Javas jūras stundu pēc tam, kad tā bija pacēlusies no Surabajas lidostas Indonēzijā un devusies uz Singapūru. Drīz pēc pacelšanās apkalpe lūgusi atļauju lidot lielākā augstumā nekā paredzēts lidojuma plānā, lai izvairītos no sliktiem laika apstākļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Indonēzijas akvalangisti atraduši pagājušajā mēnesī avarējušās lidsabiedrības AirAsia lidmašīnas abas «melnās kastes» un vienu no tām jau izcēluši no Javas jūras dzīlēm, pirmdien pavēstīja amatpersonas.

Viena «melnā kaste» no jūras dzīlēm izcelta pirmdien rīta pusē, apliecināja Nacionālās meklēšanas un glābšanas aģentūras vadītājs Bambangs Sulistjo.

«Mums ir izdevies izcelt daļu «melnās kastes», ko mēs saucam par lidojuma datu reģistrācijas iekārtu,» žurnālistiem Džakartā sacīja amatpersona.

Iekārta atrasta zem avarējušās lidmašīnas spārna, viņš piebilda.

Atrasta ar lidotāju kabīnes balss ieraksta iekārta. Tā atradusies zem lidmašīnas atlūzām, sacīja meklēšanas operācijas vadītājs Surjadi Suprijadi.

Šajās iekārtās atrodamie dati izmeklētājiem palīdzēs rekonstruēt notikumu gaitu pirms lidmašīnas avārijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Izmeklētāji izslēdz terorismu kā AirAsia lidmašīnas avārijas cēloni

LETA--DPA, 20.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekas neliecina, ka decembrī notikušajā lidsabiedrības AirAsia lidmašīnas avārijā būtu vainojams terorisms, otrdien paziņojis indonēziešu izmeklētājs Nurcahjo Utomo.

Nacionālā transporta drošības komiteja, kas sākusi atšifrēt lidmašīnas «melo kastu» ierakstus, nav atradusi nekādus pierādījumus par tīšu avārijas izraisīšanu, paziņoja Nurcahjo.

«Mēs neatradām nekādas liecības par terorismu. Nebija citu balsu, izņemot pilotu,» norādīja izmeklētājs.

Viņš atteicās atklāt, ko izmeklētāji vēl uzzinājuši no šiem ierakstiem, piebilstot, ka darbs vēl nav pabeigts.

Lidsabiedrības AirAsia lidmašīnai 28.decembrī iegāžoties Javas jūrā, dzīvību zaudēja 162 cilvēki. Lidmašīna atradās ceļā no Surabajas, Indonēzijā, uz Singapūru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētdien pazudušā lidsabiedrības AirAsia lainera acīmredzamajā katastrofas vietā Indonēzijas karakuģim otrdien izdevies no jūras izcelt jau vairāk nekā 40 cilvēku mirstīgās atliekas, aģentūrai AFP pavēstīja karaflotes pārstāvis.

Pamatojoties uz karaflotes radio, tiek ziņots, ka karakuģis Bung Tomo izcēlis 40 līķus un skaits aug. Viņi šobrīd ir ļoti aizņemti, sacīja Manahans Simorankirs.

Kā ziņots, otrdien meklētājiem beidzot izdevās uziet svētdien pazudušās Malaizijas lidmašīnas atlūzas, kas tika pamanītas jūrā 160 kilometrus uz dienvidrietumiem no Pankalanbunas.

Lidmašīna Airbus A320-200 ar 162 cilvēkiem, tai skaitā 17 bērniem, bija ceļā no Indonēzijas uz Singapūru, kad svētdien ap plkst.6.20 (plkst.1.20 pēc Latvijas laika) pazuda no radaru ekrāniem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

FOTO: Vulkāna izvirduma dēļ Indonēzijas lidostās iestrēguši tūkstošiem cilvēki

LETA;Db.lv, 10.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien vulkāna izsviesto pelnu dēļ Indonēzijā nācās slēgt piecas lidostas, tostarp populārajā tūristu salā Bali.

Apmēram 250 lidojumi tika atcelti un lidostās iestrēguši tūkstošiem atpūtnieku.

Lidostas tika slēgtas ceturtdienas vakarā, kad Raunga kalns Javas austrumu provincē izšāva pelnu mākoņus.

Bali salā, kas katru gadu piesaista miljoniem tūristu, patlaban ir aktīvākais tūrisma sezonas laiks.

«Ir diezgan haotiski,» sacīja Indonēzijā dzīvojošā amerikāniete Keitija Nagara. Viņa bija ieradusies Bali lidostā un uzzinājusi, ka reiss uz Džakartu pārcelts uz svētdienu.

«Simtiem cilvēku izvietojušies zālājos pie lidostas. Simtiem cilvēku stāv rindās un gaida, kad varēs runāt ar klientu apkalpošanu,» stāstīja amerikāniete.

Komentāri

Pievienot komentāru