Jaunākais izdevums

Latvietis Mārcis Zariņš ir to 10 000 dalībnieku vidū, kas iekļuvuši Harley Davidson Discover More 2015 competition otrajā kārtā.

Šobrīd interneta vietnē Youtube.com ir apskatāms video klips, kuru kopīgojot un pievienojot klāt #RIDERWANTED, iespējams atbalstīt motociklista sapni piedalīties Harley Davidson konkursa finālā.

Šovasar viens no leģendārākajiem motociklu ražotājiem Harley Davidson atkārtoti organizē konkursu, kurā tā uzvarētājam būs iespēja divu mēnešu garumā apceļot Eiropu pa ceļotāja izvēlētu maršrutu.

No 10 000 dalībniekiem pirmajā kārtā latviešu motociklists ir iekļuvis otrajā kārtā, kur par finālu cīnās ap 100 dalībnieku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakrustojot dažādus stilus un žanrus, amerikāņu koncerns Harley-Davidson laidis klajā jaunu modeli - Harley-Davidson Roadster, informē Harley-Davidson preses konsultante Latvijā Tatjana Voitenko.

«Harley-Davidson Sportster debitēja pirmo reizi 1957.gadā un, laikam ejot, ir pierādījis, ka spēj pastāvīgi mainīties,» stāsta Harley-Davidson dizaina direktors Breds Ričards.

Roadster modelis pievienojas Dark Custom sērijas motocikliem. Minimāliskais motocikla dizains radīts iedvesmojoties no 50.-60. gadu sacensību Sportster un mūsdienu tendencēm motociklu pielāgošanā.

19" priekšējie un 18" aizmugurējie Offset-Split piecu spieķu lietie vieglmetāla diski tika izstrādāti speciāli Roadster modelim. Šie vieglmetāla diski ir ļoti viegli, ņemot vērā to izmēru, kas pozitīvi atsaucas Roadster dinamikā un vadāmībā. «Šie ir sarežģītākie motociklu diski, ko jebkad ir izgatavojusi Harley-Davidson kompānija», stāsta Harley-Davidson industriālais dizainers Bens Makginlejs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

FOTO: Harley On Tour 2017 ietvaros Rīgā varēs izmēģināt 23 Harley-Davidson motociklus

Dienas Bizness, 12.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad Harley-Davidson tradicionālā Demo tūre Latviju apciemos šīs nedēļas nogalē - 16.-17. jūnijā, sniedzot iespēju izmēģināt 23 jaunus Harley-Davidson motociklus, vairums no kuriem patlaban nav apskatāmi Latvijā, informē Harley-Davidson preses konsultante Latvijā Tatjana Voitenko.

Fotogrāfijas var skatīt raksta galerijā.

Speciālā demo motociklu automašīna ar 23 motocikliem apceļo kopumā astoņas Eiropas valstis. Tostarp divas dienas pēc kārtas (16. un 17. jūnijā) no plkst. 10.00 līdz 17.00 Harley-Davidson Demo Truck 8 valstu tūres ietvaros, ikviens motociklu fans, iepriekš piesakoties, varēs doties 30 – 40 minūšu ilgā testa braucienā ar dažādiem Harley-Davidson motociklu modeļiem: Dyna, Sportster, Softail, V-Rod, CVO un Touring. No tiem astoņi ir Touring ( tūrisma) modeļi, ieskaitot jauno 2017 gada Road King Special. Interesenti varēs izbaudīt arī Dark Custom līnijas 2017. gada novitāti Harley-Davidson Street Rod.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

ES: Harley-Davidson lēmums pārvietot daļu ražošanas liecina par tarifu radītām sekām ASV

LETA, 26.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienības (ES) tirdzniecības komisāre Sesīlija Malmstrema otrdien paziņoja, ka ASV motociklu ražotāja «Harley-Davidson» lēmums daļu ražošanas pārvietot uz ārvalstīm ir Savienoto Valstu protekcionistisko tirdzniecības politiku dabiskās sekas.

«Šīs ir nelabvēlīgas sekas, kad ASV uzņēmumi radīs spiedienu uz Amerikas administrāciju, lai teiktu - pagaidiet, tas nav labi Amerikas ekonomikai,» norāda Malmstrema.

Tikmēr «Harley-Davidson» lēmumu jau kritizējis ASV prezidents Donalds Tramps.

«Esmu pārsteigts, ka »Harley-Davidson« ir pirmais no visiem uzņēmumiem, kas paceļ balto karogu,» savā tvitera kontā pirmdien rakstīja Tramps.

Kā ziņots, «Harley-Davidson» sāks pakāpeniski pārvietot Eiropas tirgum paredzēto motociklu ražošanu no ASV uz ārvalstu ražotnēm, šādu lēmumu skaidrojot ar ES noteiktajiem muitas tarifiem, kas paaugstina izdevumus.

Piektdien stājās spēkā ES muitas tarifi, kurus bloka dalībvalstis apstiprinājušas kā atbildi uz ASV piemērotajiem tarifiem no ES importētajam tēraudam un alumīnijam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Harley-Davidson slēdz rūpnīcu pasaulē lielākajā motociklu tirgū

LETA--AFP, 25.09.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV motociklu ražošanas uzņēmums "Harley-Davidson" ceturtdien paziņoja, ka Indijā slēgs rūpnīcu un ievērojami samazinās tirdzniecības vietu skaitu, šādu lēmumu skaidrojot ar kompānijas darbības modeļa un tirgus struktūras reorganizāciju pasaulē.

"Harley-Davidson", kas rūpnīcu pasaulē lielākajā motociklu tirgū atvēra 2011.gadā, saskāries ar grūtībām, ko radījis Indijas noteiktais 100% muitas tarifs un lētāki vietējie zīmoli.

Tāpat Indija saskārusies ar patērētāju pieprasījuma izaugsmes tempa palēnināšanos pat vēl pirms koronavīrusa pandēmijas radītās ietekmes.

Indija vēlāk muitas tarifu gan samazināja par 50%, taču "Harley-Davidson" nespēja nostabilizēties šajā tirgū.

Šāds uzņēmuma lēmums ir trieciens Indijas premjerministram Narendram Modi, kurš aicinājis ārvalstu kompānijas ražot preces iekšzemē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

ES noteikto tarifu dēļ Harley-Davidson daļu ražošanas pārcels uz ārvalstīm

LETA, 25.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV motociklu ražotājs «Harley-Davidson» sāks pakāpeniski pārvietot Eiropas tirgum paredzēto motociklu ražošanu no ASV uz ārvalstu ražotnēm, šādu lēmumu skaidrojot ar Eiropas Savienības (ES) noteiktajiem muitas tarifiem, kas paaugstina izdevumus.

Piektdien stājās spēkā ES muitas tarifi, kurus bloka dalībvalstis apstiprinājušas kā atbildi uz ASV piemērotajiem tarifiem no ES importētajam tēraudam un alumīnijam.

ES atbildes tarifi sākotnēji tiek piemēroti ASV preču importam 2,8 miljardu eiro apmērā, vairumam šo preču nosakot 25% tarifus.

Šie tarifi tiek piemēroti dažādām precēm, sākot no lauksaimniecības produktiem un beidzot ar džinsiem, viskiju, motocikliem un dažādiem tērauda produktiem.

«Harley-Davidson» norāda, ka pērn uzņēmums ES pārdeva gandrīz 40 000 motociklu, gūstot otru augstāko ienākumu apjomu aiz ASV.

Pirmdien publiskotajā paziņojumā uzņēmums skaidroja, ka jaunie tarifi radīs papildu aptuveni 2200 dolāru izdevumus vienam motociklam, kas tiek eksportēts no ASV uz ES.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Harley-Davidson meklē motobraucēju, kurš gatavs doties ceļojumā un nopelnīt 25 000 eiro

Dienas Bizness, 27.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Harley-Davidson uzsāk akciju un visā Eiropā meklē vienu moto braucēju, kas 2015.gadā gatavs doties divu mēnešu ceļojumā ar Street Glide™ motociklu pa vairāk kā 20 Eiropas valstīm, kā arī nopelnīt 25 000 eiro.

Viens moto braucējs – izlozes uzvarētājs kopā ar atbalsta komandu varēs mēneša garumā izplānot grandiozo Eiropas ceļojumu pa labākajiem autoceļiem. Ceļojuma laikā braucējs dalīsies pieredzē projekta sociālajos medijos un īpaši izveidotā mājaslapā, savukārt profesionāla filmēšanas grupa viņu pavadīs un iemūžinās spilgtākos brīžus, pastāstīja Harley-Davidson mārketinga vadītāja Latvijā Baiba Belinova.

Laimīgais uzvarētājs tiks paziņots šī gada aprīlī. Noteikumi dalībai programmā: derīga Eiropas Savienības iedzīvotāja pase, A kategorijas motocikla vadīšanas apliecība, ceļotāja – motobraucēja gars un, galvenais, iedvesmojoša personība. Harley-Davidson projekta Discover More ceļojums sāksies 2015.gada maijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Motofavorīts valdes priekšsēdētāju Gati Panavu

Lelde Petrāne, 22.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild SIA Motofavorīts valdes priekšsēdētājs Gatis Panavs. Motofavorīts ir viens no vecākajiem moto veikaliem Latvijā. Tas pārstāv zīmolus Vespa un Harley-Davidson.

Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Tāpēc, ka tas ir mans un mūsu darbinieku dzīves stils.

Kas Jūs iepriecina un kas Jūs apbēdina, kad raugāties uz Jūsu pārstāvēto nozari un Latvijas valsti kopumā?

Iepriecina, ka katru gadu nozare pēc krīzes aug, nedaudz bet aug, daudzi uzņēmumi ir sapratuši motociklu, kvadraciklu un sniega motociklu priekšrocību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV motociklu ražotājs «Harley-Davidson» Savienotajās Valstīs atsauc gandrīz 175 000 motociklu saistībā ar bažām par iespējamiem traucējumiem to bremžu darbībā, trešdien paziņoja ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA).

Ja bremžu šķidrums motocikliem netiek mainīts ilgāk par ieteicamo divu gadu termiņu, tad var rasties nogulsnējumi, kas samazina bremzēšanas spējas un palielina negadījumu riskus, norāda NHTSA.

Pārvalde šo problēmu sāka izmeklēt 2016.gada jūlijā pēc tam, kad tika saņemtas sūdzības par pēkšņiem bremžu darbības traucējumiem.

NHTSA vēsta, ka atsaukums aptver 31 modeli, kas ražoti no 2008.gada līdz 2011.gadam.

Pārvalde pagājušajā mēnesī pavēstīja «Harley-Davidson», ka atsaukums ir nepieciešams un noraidīja uzņēmuma ierosinājumu tā vietā īstenot kampaņu, lai izglītotu motociklistus par drošības jautājumiem un regulāru bremžu šķidruma maiņu svarīgumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV motociklu ražošanas uzņēmums Harley-Davidson Motor Co. valstī atsaucis gandrīz 46 000 motociklu saistībā ar sajūga problēmām, teikts kompānijas publiskotajā paziņojumā.

Atsaukums aptver vairākus motociklu modeļus, tostarp Electra Glide, Ultra Limited, Police Electra Glide, Street Glide, Road Glide un Road King, kas ražoti no 2014.gada līdz 2015.gadam.

Uzņēmums norāda, ka motocikli tiek atsaukti, jo neatbilstošas sajūga darbības dēļ vadītāji var saskarties ar ātrumu pārslēgšanas grūtībām.

Harley-Davidson vēsta, ka problēmas ar sajūga darbību var izraisīt gāzes burbuļi sajūga sistēmā, jo sevišķi motociklos, kas ilgu laiku nav tikuši lietoti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Papildināta - Stājas spēkā ASV muitas tarifi uz Ķīnas precēm 16 miljardu dolāru apmērā

LETA, 23.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien stājas spēkā ASV muitas tarifi Ķīnas ražojumiem 16 miljardu dolāru apmērā, kas tika izsludināti, Vašingtonai apsūdzot Pekinu nekaunīgās amerikāņu tehnoloģiju zādzībās.

Ar to noslēdzas pirmā prezidenta Donalda Trampa muitas tarifu paaugstināšanas kārta Ķīnas precēm 50 miljardu dolāru apmērā.

6.jūlijā jau stājās spēkā tarifi, ar kuriem tika aplikts ķīniešu ražojumu imports 34 miljardu apmērā.

Pekina jau paziņojusi, ka «stingri iebilst pret šiem tarifiem un tai nav citas iespējas, kā vien turpināt nepieciešamos pretpasākumus».

Reaģējot uz ASV rīcību, Ķīna jau ceturtdien noteica muitas tarifus jaunai ASV preču grupai arī 16 miljardu dolāru vērtībā, vēršoties pret tādiem tradicionāliem ASV ražojumiem kā «Harley Davidson» motocikliem, burbons un apelsīnu sula.

Tikmēr Ķīnas Tirdzniecības ministrija pavēstījusi, ka ASV noteiktie tarifi, visticamāk, pārkāpj Pasaules Tirdzniecības organizācijas noteikumus un valsts gatavojas iesniegt sūdzību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

FOTO: Harley-Davidson elektrisko motociklu prezentācijas brauciens

Zane Atlāce - Bistere, 13.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Runas par Harley Davidson motociklu elektrisko versiju Live Wire klīst jau teju piecus gadus, taču beidzot šis motocikls arī nonācis tirdzniecībā.

Leģendāro rumaku rūpnīcā Virdžīnijas štatā, ASV 12.septembrī tika rīkota pilnībā elektriskā motocikla prezentācija. Mazumtirdzniecības cena tam noteikta sākot no 29 799 ASV dolāriem.

100 km/h lielu ātrumu elektromotors sola sasniegt aptuveni četrās sekundēs. Tiek solīts, ka uzlādēts tas spēs nobraukt aptuveni 200 kilometrus. Motociklam ir arī skārienjutīgs displejs, kur sekot līdzi braukšanas ātrumam, navigācijai, uzlādes līmenim u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

FOTO: 10 produkti, kuru parādīšanās tirgū cieta neveiksmi

Žanete Hāka, 19.04.2016

1. Edsel

Kompānija: Ford
Gads: 1957.
Kompānijas ieņēmumi brīdī, kad produkts tika piedāvāts tirgū: 4,6 miljardi ASV dolāru
Dažreiz agresīva mārketinga stratēģija var radīt pretēju efektu gaidītajam, un tā notika arī Ford Edsel, kas nosaukts Henrija Forda dēla vārdā. Kompānija gadu agresīvi reklamēja Edsel, pirms tas tika laists tirdzniecībā 1957.gadā. Kompānija solīja, ka tā būs nākotnes automašīna, taču galu galā tā bija komerciāla neveiksme. Tā bija pārāk dārga un radīja vilšanos, turklāt bija neglīta. Ford pārtrauca automašīnas tirdzniecību pēc diviem gadiem, un zaudējumi šīs automašīnas ražošanas dēļ sasniedza 350 miljonus dolāru.

Foto: wikipedia

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielajām starptautiskajām kompānijām pasaulē regulāri nākas uzņemties lielu risku un tērēt pat vairākus miljonus dolāru, lai atrastu nākamo tirgus līderi, pirms to izdara konkurenti, raksta portāls 24/7 Wall St.

Tiesa gan, ne vienmēr šādi mēģinājumi ir veiksmīgi un dažkārt tie rezultējas ar smagu izgāšanos. To iemesls dažkārt ir vienkārši neveiksmīgs brīdis produkta laišanai tirgū, vai arī muļķīgas kļūdas, ko pieļāvusi kompānija vai tās mārketinga speciālisti. Tagad šie piemēri tiek rādīti kā piemēri, lai uzņēmumi izvairītos no izgāšanās nākotnē.

Aptuveni 40% no produktu laišanas tirgū gadījumiem izgāžas, taču tikai dažiem izdodas to paveikt īpaši neveiksmīgā veidā. Lai identificētu dažus no neveiksmīgākajiem produktu tirgū laišanas gadījumiem, portāls 24/7 Wall St. apkopojis informāciju par produktiem, kurus ASV lielākās kompānijas sākušas tirgot pēc 1950.gada. Sarakstā iekļauti produkti, kuri kompānijām radījuši ievērojamus zaudējumus un pat iedragājuši zīmolu. Daudzi no sarakstā iekļautajiem produktiem kompānijām radījuši simtiem tūkstošu vai pat miljonu dolāru zaudējumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad globālā pandēmija otrajā plānā aizbīdījusi lielvalstu tirdzniecības kariņus. Nupat gan Pasaules Tirdzniecības organizācija lēmusi, ka Eiropas Savienība (ES) ASV varēs noteikt papildu tarifus attiecībā uz tās eksportu četru miljardu ASV dolāru vērtībā, Reuters ziņojušas šim darījumam pietuvinātas personas.

Katrā ziņā, neskatoties uz milzīgajiem izaicinājumiem ekonomikai, izskatās, ka ASV un Eiropa tirdzniecības ziņā ir gatavas viena otrai likt papildu barjeras.

Dots pret dotu

Abu reģionu tirdzniecības strīds saasinājās pēc tam, kad 2018. gadā ASV lēma noteikt tarifus ES alumīnijam un tēraudam. Eiropa uz to savukārt atbildēja ar tarifiem vairākiem ASV ražojumiem, piemēram, skarti tika Harley-Davidson motocikli un Levi Strauss & Co džinsi.Tāpat pirms laika (2019. gada rudenī) ASV sankcijas skāra Eiropas preces 7,5 miljardu ASV dolāru apmērā (gadā). ES šāds “sods” tika noteikts kā adekvāts saistībā ar reģiona nelegālo finansiālo palīdzību Francijas lidaparātu ražotājam Airbus. Eiropa ASV atbildi parādā nepalika un norādīja, ka gluži “tīras” nav arī ASV nodokļu atvieglojumu iniciatīvas Boeing. Attiecīgi nu ar Pasaules Tirdzniecības organizācijas svētību sperta minētā atbilde agrākajiem ASV tarifiem saistībā ar Airbus-Boeing “sāgu”.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Amber Distribution Latvia izpilddirektoru Pāvelu Fiļipovu

Lelde Petrāne, 09.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild alkoholisko dzērienu importētājas un izplatītājas SIA Amber Distribution Latvia izpilddirektors Pāvels Fiļipovs. «Mēs esam vienīgais uzņēmums, kas mazumtirgotājiem vietējā tirgū izplata AS Latvijas balzams ražoto produkciju un lielākais alkoholisko dzērienu importētājs Latvijā. Mūsu atbildības joma ir arī Latvijas balzama ražoto produktu mārketings. Amber Distribution Latvia ir daļa no Baltijā lielākās alkoholisko dzērienu holdingkompānijas Amber Beverage Group,» stāsta P. Fiļipovs.

Kā un kad radās Jūsu pārstāvētā uzņēmuma nosaukums un logo?

Mēs esam daļa no Amber Beverage Group, kas tika izveidota 2014.gadā. Šajā holdingkompānijā ietilpst tādi uzņēmumi kā alkoholisko dzērienu ražotājs AS Latvijas balzams, mazumtirgotāji - SIA Bravo jeb LB veikali Latvijā un Bravo Alco Lietuvā, loģistikas uzņēmums Amber Logistics, kā arī dzērienu izplatītāji Bennet Distributors Lietuvā un Amber Distribution Estonia Igaunijā. Uzņēmuma nosaukums balstās uz vārdu «dzintars», kas ir vietējais dārgakmens ar senu vēsturi un tirdzniecības tradīcijām, ar ko var lepoties visas Baltijas tautas. Ar to simboliski – gan logo, gan nosaukuma ziņā - saistīts grupas nosaukums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Vienojas atcelt soda tarifus importētajam Eiropas tēraudam un alumīnijam

LETA--AFP, 01.11.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV un Eiropas Savienība (ES) sestdien vienojušās atcelt soda tarifus importētajam Eiropas tēraudam un alumīnijam, tādējādi izbeidzot strīdu, kas saspīlējis tirdzniecības attiecības pēdējos trīs gadus.

Par vienošanos paziņoja ASV tirdzniecības ministre Džīna Raimondo.

Paplašinātie ES atbildes pasākumi tādiem visā pasaulē pazīstamiem amerikāņu izstrādājumiem kā "Harley-Davidson" motocikli, "Levi's" džinsi un Kentuki viskijs, kam bija jāstājas spēkā 1.decembrī, tagad netiks piemēroti, sacīja Raimondo, kura Romā piedalās G20 samitā.

Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis tviterī pavēstīja, ka "mēs esam vienojušies ar ASV pārtraukt mūsu tērauda un alumīnija (..) tirdzniecības strīdu un uzsākt sadarbību par Globālu vienošanos par ilgtspējīgu tēraudu un alumīniju."

Toreizējais ASV prezidents Donalds Tramps 2018.gada jūnijā noteica 25% tarifu tēraudam un 10% tarifu alumīnijam no vairākām ekonomikām, tostarp Eiropas Savienības. Viņš toreiz sacīja, ka šādi rīkojas nacionālās drošības apsvērumu vadīts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ilggadējais Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs nolēmis atkāpties no amata, pastāstīja ostas valdes priekšsēdētāja Andra Amerika (GKR) padomnieks Mareks Gailītis.

Viņš norādīja, ka šodien ostas valdes sēdē tika saņemts Loginova iesniegums ar lūgumu no šā gada 10.marta viņu atbrīvot no amata.

Rīgas brīvostas valde pieņēma iesniegumu un uzdeva ostas pārvaldei līdz nākamajai valdes sēdei 22.februārī izstrādāt kārtību, kādā tiks izraudzīts jaunais Rīgas brīvostas pārvaldnieks.

Plašāku komentāru par šāda Loginova lēmuma iemesliem Gailītis gan nesniedza. Ar Loginovu pagaidām nav izdevies sazināties.

Atbilstoši Rīgas brīvostas likumam ostas pārvaldnieku amatā ieceļ un no amata atbrīvo ostas valde pēc saskaņošanas ar satiksmes ministru. Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) norādīja, ka patlaban atrodas darba vizītē Baltkrievijā. Komentārus viņš sniegšot pēc atgriešanās Rīga un apstākļu noskaidrošanas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā radīts ekskluzīva dizaina motocikls Night Nomad, informē rīkotājsabiedrības BT1 pārstāve Inese Libere.

Motocikla pārveide veikta Latvijā motociklu dizaina meistardarbnīcā Metalhammers ar tā idejisko virzītāju un dizaineri Juhanu Losop jeb Aleksandru Blūmentālu priekšgalā.

Dizaina motocikla pamatā izmantots 2012. gada Harley Davidson motocikla modelis Road Glide. Tiesa, no tā teju nekas vairs nav palicis.

Lai izjustu atšķirību, vajag aplūkot sākotnējo motociklu, un tad saskatīsiet dizainera darbu. Motocikls ir kļuvis garāks, tam ir speciāli pielāgoti spārni, somas, bāka, un lielākoties viss ir roku darbs, stāsta Juhans.

Motociklu rotā 26 collu liels priekšējais ritenis, īpaši veidota stūre, pašu taisīts metāla kāju balsts čūskas veidolā, kā arī speciāli darināts ādas sēdeklis ar gladiatora tēlu un latīņu uzrakstu Aut vincere, aut mori (Uzvarēt vai mirt). Sēdekli gatavojis motobraucējiem zināmais ādas meistars Hotabičs, bet motociklu krāsojis Vilnis Krilovskis. Braucamais papildināts ar sešiem skaļruņiem, kuru kopējā jauda ir 660 W. Turklāt audioierakstu atskaņošanai ir ierīkots bluetooth.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Vairāk nekā 70 pasaules uzņēmumu pārtraukuši sadarbību ar Krieviju

LETA--UNIAN, 03.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāk nekā 70 pasaules uzņēmumu ir pārtraukuši sadarbību ar Krieviju, protestējot pret tās plašo iebrukumu Ukrainā, paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes Dezinformācijas apkarošanas centrs.

No Krievijas "aizgājuši un aiziet: "Apple", "Audi", "Chevrolet", "Cadillac", "Coca Cola", "Danone", "Dell", DHL, "Ericsson", "Ford", HP, "Harley Davidson", "General Motors", "Jaguar", "Lenovo", "LinkedIn", "Maersk" (ardievu, "Ali express" un ASOS), "Nike", "Scania", "Porsche", "Renault", "OnlyFans", AMD, "Adobe", BMW, "Dropbox" (pēc dažām dienām), "FedEx", "Intel", "Mercedes", "Nestle"," teikts paziņojumā.

Krieviju bloķējuši uzņēmumi "Apple Pay", "Amazon", "Cex Io", "Etsy", "Facebook" (slēgti Krievijas mediju konti), "Google Pay", "Google Maps", "Instagram" (Krievijas propagandas bloķēšana), "Paysera", "Samsung pay".

Krievijas dalību dažādos pasākumos atcēluši to rīkotāji "Cannes Festival", "Eurovision", "Formula 1", FIFA, MOK, "Mobile World Congress", NHL, bet uzņēmums "Adidas" atteicies strādāt ar Krievijas futbola izlasi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ekonomikas un kultūras augstskola pārceļas uz jaunām telpām Grīziņkalnā

Db.lv, 19.12.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas un kultūras augstskola iegādājusies daļu ēkas Pērnavas ielā 62 un, noslēdzoties apjomīgiem remontdarbiem, pārceļas uz jaunām telpām.

Augstskola šī gada semestri noslēgs jaunajās mājās, kurās izvietotas auditorijas, laboratorijas, bibliotēka un citas telpas. Jaunā augstskolas māja atrodas Grīziņkalnā - Rīgas apkaimē, kas aktīvi attīstās, vienlaikus saglabājot arī vēsturiskās koka ēkas.

Ēkas daļu Pērnavas ielā 62 augstskola iegādājās jau 2019. gadā. Kopumā projektā investēti vairāk nekā trīs miljoni eiro.

Iekštelpu dizaina risinājumu izstrādē piedalījušies studiju programmas “Interjera dizains” studenti un absolventi, kā arī programmas direktore Ksenija Miļča. Visi ēkā izvietotie apgaismojuma risinājumi ir energoefektīvi un videi draudzīgi.

Ekonomikas un kultūras augstskolas rektore Dr.oec., asociētā profesore Oksana Lentjušenkova uzsver: “Jaunā ēka ir ļoti pārdomāts un ilgstoši plānots solis. Tā vienlaikus ir gan dāvana mācībspēkiem, darbiniekiem un studentiem augstskolas 25. gadu jubilejā, ko svinēsim jau nākamgad, gan ieguldījums Latvijas tautsaimniecības un Rīgas attīstībā, sekmējot Grīziņkalna pievilcību un vēl vienas radošas telpas attīstību, kura pulcēs jaunus talantus.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Loginova pēdējie deklarētie uzkrājumi veido kopumā 279 820 eiro, bet Pečaka - 352 132 eiro

LETA, 20.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušā Rīgas brīvostas pārvaldnieka Leonīda Loginova uzkrājumi aprīļa beigās veidoja kopumā 279 820 eiro, bet viņa vietnieks Aigars Pečaks pērnā gada nogalē bija uzkrājis kopumā 352 132 eiro, liecina pēdējās amatpersonu iesniegtās deklarācijas.

Tiesa liek Loginovam un Pečakam atmaksāt nelikumīgi iztērētos līdzekļus vairāk nekā 850 000 eiro apmērā

Loginova deklarācija, pārtraucot pildīt Rīgas brīvostas pārvaldes uzņēmuma Rīgas brīvostas flote valdes locekļa pienākumus šogad 24.aprīlī, liecina, ka bezskaidrā naudā viņš bija uzkrājis 243 872 eiro un 17 237 ASV dolārus (14 398 eiro) bankās Latvijā un Spānijā, savukārt skaidrā naudā - 21 550 eiro.

Pēc aģentūras LETA aprēķiniem, kopējie Loginova uzkrājumi izteikti eiro valūtā 24.aprīlī veidoja 279 820 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 23. līdz 25. martam Ķīpsalā norisināsies aktīvās atpūtas izstādes. Klātienē būs iespējams redzēt motociklus, jahtas un laivas, iegādāties velosipēdus, preces sportam, tūrismam, makšķerēšanai un medībām.

Ķīpsalā notiks izstādes «Atpūta un sports», «Medības un makšķerēšana», «Motocikls» un «Baltic Boat Show».

Tā, piemēram, būs apskatāms Latvijas simtgadei veltīts tricikls, kas tikko izripojis no motodarbnīcas «Tanders». Spēkrats veidots uz 1987. gada «Harley-Davidson» motocikla bāzes, pilnībā atjaunots un pārveidots par triciklu. Dzelzs rumakam ir veikta pārbūves reģistrācija, un tas ir pilnībā gatavs braukšanai.

Tāpat izstādē būs apskatāma pašdarināta koka kanoe laiva. Tā ir izgatavota no 6 mm bieziem, 2 cm platiem un 6 m gariem dēļiem. Kanoe garums ir 5,3 m, platums – 1 m, svars – 28 kg, bet kravnesība – 320 kg. Laivu savam priekam ir izgatavojis jūrnieks Jurijs Ņečiporenko, kurš strādā par glābēju uz kuģa Ziemeļu jūrā.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

Redakcijas komentārs: Tarifu karš starp NATO dalībvalstīm

Rūta Kesnere - DB Komentāru nodaļas vadītāja, 12.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

NATO dalībvalstīm «Varbūt Amerikas prezidentam nav nekas pretī būt izolētam. Mēs neiebilstam arī būt seši, ja tas būs nepieciešams.» Šie Francijas prezidenta Emanuela Makrona vārdi, kas veltīti G7 sammita domstarpībām starp ASV prezidentu Donaldu Trampu un pārējo sešu lielvalstu līderiem, liecina, ka savstarpējais saspīlējums starp sabiedrotajiem (!) ir sasniedzis teju maksimumu.

To uzskatāmi demonstrēja arī ASV prezidents D. Tramps, pēdējā brīdī atsaucot savu parakstu kopējam G7 komunikē. Strīda iemesls ir savstarpējā tirdzniecība, proti, ASV vienpusēji noteiktie tarifi tēraudam un alumīnijam, kas tiek importēts no ES valstīm un Kanādas. Pret to kā pret pilnīgi nepieņemamu praksi iestājas gan ES valstis, gan Kanāda. E. Makrons ASV noteiktos tarifus ir nodēvējis par nelikumīgiem un kļūdainiem. Savukārt Kanādas premjers Džastins Trudo jau runā par atbildes soļiem ASV, solot paaugstināt tarifus tādām ASV precēm kā apelsīnu sula un burbons, Harley Davidson motocikli, džinsi u.c. Arī ES negrasās palikt atbildi parādā un ir gatava vērsties Pasaules tirdzniecības organizācijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV motociklu ražotājs Harley-Davidson, kura valdes priekšsēdētājs ir Metjū Levatihs, sāks pakāpeniski pārvietot Eiropas tirgum paredzēto motociklu ražošanu no ASV uz ārvalstu ražotnēm, šādu lēmumu skaidrojot ar ES noteiktajiem muitas tarifiem, kas paaugstina izdevumus. Uzņēmums skaidro, ka jaunie tarifi radīs papildu aptuveni 2200 dolāru izdevumus vienam motociklam, kas tiek eksportēts no ASV uz ES.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izstādē Motocikls 2015 līdzās jaunākajiem motociklu modeļiem slavas saulītē gozēsies skaistais un pamanāmais, pašmāju meistaru darinātais baltais gulbis – Harley Davidson motocikls vārdā Vaira, kam tagad mīļi pieglaužas skaists blakusvāģis Imants, informē BT1 pārstāve Inese Libere.

Spoži baltais dzelzs rumaks, kas viens no pirmajiem rotāts ar latvju rakstiem – Lielvārdes jostas elementiem, Rīgas panorāmu un nosaukts bijušās Latvijas prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vārdā, pirmoreiz tika prezentēts 2012. gadā. Tagad to ir papildinājis blakusvāģis, kas nodēvēts eksprezidentes dzīvesbiedra vārdā. Mocīti ir iemīļojuši ne tikai motobraucēji, šis skaistulis vienaldzīgu neatstāj nevienu.

«Kāds tur Raimonds, skaidrs, ka šeit jābūt Imantam, neviens cits te neiederas,» gardi nosmej motobraucējs un instruktors Uģis Spēlmanis, kura vadītā uzņēmuma Tanders paspārnē veikta spēkrata pārbūve. «Doma par blakusvāģi bija skaidra, tiklīdz dzima ideja par Vairu, taču tā realizācija ieilga, jo, kā vienmēr, uzradās neatliekami darbi,» teic motobraucējs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV uzsāktie tirdzniecības tarifu kari sāk atspēlēties pašiem amerikāņiem. Piemēram, ASV motociklu ražotājs Harley - Davidson pakāpeniski sāks pārvietot Eiropas tirgum paredzēto motociklu ražošanu no ASV uz ārvalstu ražotnēm.

Komentāri

Pievienot komentāru