Atpūta

Latvijas uzņēmēji atzīstas savās kļūdās: Ilze Zaharāne, spēles Cheeks Up autore

Anda Asere, 13.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

13. oktobris ir Kļūdu atzīšanas diena (Day for Failure), kuras mērķis ir izcelt to, ka aiz lieliskiem panākumiem bieži vien slēpjas šādas tādas kļūdas un neveiksmes.

DB aptaujāja Latvijas uzņēmējus, lai noskaidrotu viņu pieredzi. Šīs dienas gaitā publicēsim uzņēmēju pārdomas!

Veicina izaugsmi

Ilze Zaharāne, spēles Cheeks Up autore:

«Lielākā kļūda ir bailes, kas attur no darbības vai veicina vilcināšanos. Tā tiek pazaudēts laiks un tērēta enerģija, psiholoģiski gatavojoties, nobriestot, mēģinot sagatavot perfektu piedāvājumu, izstrādāt ideālu dokumentu utt. Pats ļaunākais - nenotiek progress.

Ir jābūt drosmīgam. Lai kas notiktu, nedrīkst baidīties un padoties. Jāatzīst kļūdas, bet jānopurinās, jāievelk elpa un jādodas tālāk, jo tikai tā var uzkāpt kalnā. Tieši tādēļ ir svarīgi runāt par kļūdām, jo citreiz tikai tā tās vispār var ieraudzīt un atzīt. Citu kļūdu pieredze palīdz psiholoģiski, jo saproti, ka neesi vienīgais muļķis un neveiksminieks – jo īpaši, ja to izdzirdi no cilvēkiem, kas ir veiksmīgi un sasnieguši kaut ko ievērības cienīgu. Tas palīdz pārvarēt iekšējo negatīvo monologu un ar skaidrāku prātu izanalizēt situāciju.

Kļūdu apzināšanās veicina personīgo izaugsmi un attīstību.

Tomēr kļūdu stāsti nav tie, kuros vajadzētu tērēt visu savu brīvo laiku. Vairāk jākoncentrējas uz labām domām un veiksmes stāstiem, kas iedvesmo. Neveiksmju brīžos nevajag sēdēt ofisā vienatnē, bet jādodas pie pieredzējušākiem cilvēkiem pēc padoma un jārīkojas.»

Informācijai: Logopēde Ilze Zaharāne izstrādājusi spēli Cheeks Up, kas domāta bērniem un pieaugušajiem rehabilitācijas procesā, trenējot sejas, runas un rīšanas muskulatūru.

Komentāri

Pievienot komentāru