Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeimas Tautsaimniecības komisija trešdien svītrojusi aizliegumu pārdot alkoholu 1. septembrī, DB informēja komisijas vadītājs Vents Armands Krauklis (TP).

Jāatgādina, ka pretrunīgos grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā Saeimas Tautsaimniecības komisija divas reizes noraidīja, bet parlamenta plenārsēdē deputāti tos divas reizes apstiprināja, tostarp arī galīgajā lasījumā.

Lielākās diskusijas izraisīja tas, ka aizliegums attieksies ne tikai uz veikaliem, bet arī restorāniem un bāriem. Valsts prezidents Valdis Zatlers likumprojektu nosūtīja Saeimai otrreizējai caurlūkošanai.

Saeimas Tautsaimniecības komisija arī rosinās Juridisko komisiju palielināt sodus par alkohola pārdošanu nepilngadīgajiem. V.A.Krauklis norāda, ka alkohola lietošanas problēma nepilngadīgo vidū jārisina, nevis nosakot papildus aizliegumus, bet gan palielinot kontroli.

Deputāti vēlas palielināt sodus par alkohola pārdošanu nepilngadīgajiem, kā arī tiem, kas iegādājas grādīgos dzērienus un tos nodod 18 gadu vecumu nesasniegušajiem. Atkārtota pārkāpuma gadījumā jāparedz kriminālatbildība, uzskata deputāti.

Komentāri

Pievienot komentāru