Citas ziņas

Baseinā atrasts miris tuvs Medofa draugs

, 26.10.2009

Jaunākais izdevums

ASV Floridas štatā savā peldbaseinā miris atrasts tuvs apcietinātā ASV krāpnieka Bernarda Medofa (Bernard Madoff) draugs, ziņo BBC.

Noslīkušais vīrietis ir 67 gadus vecais Džefrijs Pikovers (Jeffry Picower), kurš ciešās draudzības ar B. Medofu dēļ bija nonācis plašsaziņas līdzekļu uzmanības centrā.

Dž. Pikovera līķis atrasts viņa 33 miljonu ASV dolāru vērtajā Palmbīčas mājā. To atradusi viņa sieva un saimniecības vadītāja.

Dž. Pikoveram, kurš sevi dēvējis par filantropu, bijusi slikta veselība - viņš cietis no Parkinsona slimības.

Viņa sieva stāstījusi, ka viņš devies peldēt un miris atrasts pēc 15 minūtēm.

Juristi, kas strādā pie B. Medofa krāpnieciskās investīciju shēmas lietas, nesen apsūdzēja Dž. Pikoveru vismaz 7 miljardu dolāru saņemšanā no tās.

Savukārt Dž. Pikovera juridiskā komanda sacīja, ka tās klients ir upuris, nevis ieguvējs no B. Medofa shēmas.

B. Medofs šobrīd izcieš 150 gadu cietumsodu, jo tika atzīts par vainīgu 65 miljardu dolāru vērtas Ponzi shēmas vadīšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Medofa radinieki: pret mums vēršas tikai uzvārda dēļ

Lelde Petrāne, 17.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bēdīgi slavenā Bernarda Medofa (Bernard Madoff) radinieki vēlas, lai tiktu atcelta pret viņiem vērstā 199 miljonus ASV dolāru vērtā prasība, vēsta CNN.

Šādi priekšlikumi saņemti no četriem Medofiem: no B. Medofa brāļa Pētera Medofa (Peter Madoff), viņa dēliem Endrjū un Marka Medofa (Andrew Madoff, Mark Madoff) un brāļameitas Šanas Medofas (Shana Madoff). Visi četri ieņēma augstākā līmeņa amatus kompānijā Bernard L. Madoff Investment Securities.

Tiesas dokumentos Medofu advokāti norāda, ka viņu klienti tiek nepamatoti vainoti tikai tāpēc, ka viņiem ir tāds pats uzvārds kā lielākās krāpniecības Volstrītas vēsturē izdarītājam. Piemēram, P. Medofa advokāti cenšas distancēt viņu no bēdīgi slavenā radinieka akcentējot: «Pēteris Medofs nav Bernards Medofs.» Savukārt dēlu advokāti noliedz, ka abi vīrieši zinājuši par tēva īstenoto krāpšanas shēmu vairāk nekā apkrāptie klienti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Otra lielākā ASV banka ignorējusi aizdomas par Bernardu Medofu

Lelde Petrāne, 04.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV bankas JPMorgan Chase & Co vadošie darbinieki cietuši klusu, klientam Bernardam Medofam īstenojot savu episko Ponzi shēmu, tādējādi cerot aizsargāt bankas investīcijas un turpināt sadarboties ar viņu, atsaucoties uz tiesā iesniegtu prasību, vēsta Reuters.

Irvings Pikards, tiesas iecelts pilnvarotais, kurš cenšas atgūt bijušo Medofa klientu naudu, šādas apsūdzības izteicis prasībā pret otru lielāko ASV banku. Ceturtdien publiskota rediģēta prasības versija.

«Lai arī daudzas finanšu institūcijas pieļāva Medofa īstenoto krāpšanu, JPMorgan Chase bija pašā šīs krāpniecības centrā, un līdzdalībniece tajā,» teikts prasībā, kas iesniegta ASV bankrota tiesā Manhetenā.

Tā pirmo reizi pierādot - Pikards uzskata, ka JPMorgan bijusi ieinteresēta uzturēt desmitiem gadu garumā ilgušās attiecības ar Medofu, kura krāpnieciskā shēma gaismā nāca 2008.gada 11.decembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Izsludināts iepirkums Elejas sporta halles un baseina celtniecībai

Zane Atlāce - Bistere, 03.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jelgavas novada pašvaldība šonedēļ izsludinājusi iepirkuma konkursu Elejas sporta halles un baseina celtniecībai, informē novada pašvaldībā.

Piedāvājuma iesniegšanas termiņš noteikts 28. augusts. Ja iepirkuma procedūra noritēs veiksmīgi, pašvaldība vērsīsies Finanšu ministrijas pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomē ar lūgumu piešķirt aizņēmumu sporta kompleksa būvniecībai, to paredzot realizēt 3 gadu periodā - lielākie būvniecības darbi notiktu 2019.gadā, savukārt 2020. gadā būvdarbi varētu noslēgties.

SIA «DG Baltic» izstrādātais būvprojekts paredz, ka Elejas sporta halles un baseina celtniecība notiks trīs kārtās. Projekta pirmajā kārtā paredzēta baseina un administrācijas korpusa būvniecība, katlu mājas novietošana, esošās garāžas ēkas pārbūve, dīzeļdegvielas ģeneratora nojumes izveidošana un pazemes ugunsdzēsības rezervuāru būvniecība. Tāpat plānots izbūvēt arī maģistrālos inženiertīklus - siltumtrasi, ūdensapgādi un kanalizāciju, ārējo elektroapgādi un lietus kanalizācijas sistēmu. Savukārt projekta otrajā kārtā plānots būvēt sporta halli, bet trešajā kārtā veikt iekšpagalma teritorijas labiekārtošanu, bruģa seguma ieklāšanu un atpūtas zonas izveidi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiešsaistes izsolē, kurā tiks pārdots apcietinātā krāpnieka Bernarda Medofa pagraba saturs, cietušo labā cer iegūt līdz pat 21 tūkstotim ASV dolāru, vēsta guardian.co.uk.

Trešdien «zem āmura» nonākšot Medofa vīnu un citu alkoholisko dzērienu kolekcija, kurā ietilpst gan dārgi vīni, gan Smirnoff degvīns.

Ar tās palīdzību tiek cerēts iegūt no 15 tūkstošiem līdz 21 tūkstotim ASV dolāru. Ieņēmumi nonāks pie krāpšanas shēmas upuriem. Šī shēma, kā norāda izmeklētāji, palīdzējusi finansēt Medofa izšķērdīgo dzīvesveidu, kurā ietilpa dārgas automašīnas, laivas un nekustamie īpašumi.

Medofa vīnus konfiscējušas ASV amatpersonas, kas izsola atsavināto īpašumu par labu cietušajiem. Izsolē pagājušā gada novembrī, kur tika pārdotas Medofa mēbeles, apģērbs un citas personīgās lietas, tika iegūti aptuveni divi miljoni ASV dolāru. ASV amatpersonas arī paziņojušas, ka izsolē 4. jūnijā tiks pārdots Medofa bijušās savrupmājas Palmbīčā saturs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Agrā 2020. gada pavasarī pasaule saskārās ar izaicinājumu, ko nesa COVID-19 vīrusa uzliesmojums. Vīrusa uzliesmojums ir nesis daudz zaudējumus vietējiem uzņēmējiem ; dažiem nācās pat sēgt savu darbību , bet citiem paļauties uz e- komerciju. Kopējais kafijas automātu tirgus aprīlī sarucis par 11%, bet, efektīvi pielāgojot stratēģiju neparedzētajiem apstākļiem un koncentrējoties uz interneta veikala attīstīšanu, kafijas un kafijas automātu mazumtirdzniecības ķēdes Kafijas Draugs pārdošanas rezultāti šajā laikā piauguši par vairāk nekā 100%, neskatoties uz ierasti kluso sezonu. Pateicoties pēdējo mēnešu straujajam pārdošanas kāpumam, Kafijas Draugs ir kļuvis par līderi kafijas automātu tirdzniecībā Baltijas valstīs un plāno paplašināt savu interneta veikala pakalpojumus.

Visā Baltijā pēdējo gadu laikā ir būtiski attīstījusies kafijas kultūra, un cilvēki arvien vairāk apzinās, kas ir laba kafija, un vēlas tikpat kvalitatīvu kafiju kā kafejnīcās, dzert arī savās mājās.

“Specializētais kafijas automātu tirgus Baltijā ir diezgan jauns, un, lai arī kafijas automātus ir iespējams iegādāties gandrīz visos sadzīves tehnikas veikalos, specializētie veikali var piedāvāt augstas kvalitātes produktus, pakalpojumus un konsultācijas, kuras citi veikali nespēj. Pēc mūsu pieredzes vidējais laika posms, kurā klients izlemj iegādāties kafijas automātu, ir 2 gadi, taču pandēmijas laika ierobežojumi apmeklēt iecienītās kafejnīcas daudzos gadījums bija nepieciešamā motivācija pirkuma veikšanai,” skaidro Kristaps Zeibots, Kafijas Draugs Biznesa klientu pārdošanas daļas vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņujorkas dzīvoklī pašnāvību izdarījis viens no notiesātā ASV krāpnieka Bernarda Medofa (Bernard Madoff) dēliem, atsaucoties uz ģimenes advokāta sniegto informāciju, ziņo BBC.

46 gadus vecais Marks Medofs atrasts pakāries Manhetenā sava tēva arestēšanas otrajā gadadienā. «Tā ir biesmīga un nevajadzīga traģēdija. Marks bija nevainīgs tēva milzīgā nozieguma upuris, kurš padevās divus gadus ilgam nemitīgam spiedienam, kuru radīja nepatiesas apsūdzības un netieši mājieni,» sacījis advokāts.

Gan Marks Medofs, gan viņa brālis Endrjū abi ir bijuši iesaistīti šīs lietas izmeklēšanā.

Jāatgādina - B. Medofs pagājušajā gadā atzinās, ka ar savu 65 miljardu ASV dolāru Ponzi shēmu apkrāpis tūkstošiem investoru. 72 gadus vecais krāpnieks šobrīd izcieš 150 gadu cietumsodu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Saistībā ar Medofa shēmu no HSBC grib piedzīt 9 miljardus dolāru

Ritvars Bīders, 06.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bernarda Medofa investīciju kompānijas likvidācijas procesā pilnvarotais Medofa shēmas upuru pārstāvis Irvings Pikards (Iriving Picard) iesniedzis tiesā prasību pret banku HSBC un tās partneriem, pieprasot 9 miljardus ASV dolāru kompensāciju par krāpšanu un pārkāpumiem 24 epizodēs, ziņo BBC.

I. Pikards norāda, ka HSBC balstījusi Medofa shēmu, izveidojot starptautisku fondu tīklu, tajā pat laikā apzinoties krāpšanas pazīmes šajos darījumos.

Ja HSBC atbilstoši reaģētu uz brīdinājumiem un skaidrām krāpšanas pazīmēm, Medofa shēma būtu sabrukusi jau vairākus gadus iepriekš, kā rezultātā tiktu paglābti vairāki miljardi dolāru un aiztaupītas ciešanas neskaitāmiem tagadējiem shēmas upuriem.

Db.lv jau vēstīja, ka I. Pikards vērsies tiesā arī pret Šveices banku UBS, cerot no tās piedzīt vairāk nekā divus miljardus ASV dolāru. Tiek apgalvots, ka arī UBS centās piesegt krāpnieka Bernarda Medofa(Bernard Madof) Ponzi shēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Elejas sporta kompleksa un baseina būvniecības iecere nodota sabiedriskajai apspriešanai

Zane Atlāce - Bistere, 27.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jelgavas novada dome apstiprinājusi lēmumprojektu, kas paredz šodien aizsākt publisko apspriešanu būvprojektam - jaunbūvei Zema enerģijas patēriņa ēka Elejas sporta halle un peldbaseins, informē pašvaldībā.

Sabiedriskā apspriešana izsludināta no 23. februāra līdz 23. martam, bet projekta prezentācija klātienē ikvienam interesentam – 14.martā. Pērn jūlijā, kad projekta izstrādātāji - SIA DG Baltic prezentēja jaunās būves dizaina konceptu un plānojumu, pašvaldība, ekonomisku apsvērumu vadīta, projekta izstrādātājus rosināja veikt izmaiņas – atkārtoti izvērtēt tehniskos risinājumus, reizē gan iestrādājot modernus siltumapgādes, rekuperācijas sistēmas variantus, gan vienlaikus mēģinot panākt finansiāli demokrātiskākus baseina uzturēšanas izdevumus.

Tāpat debates bija par iespējami kvalitatīvāko un resursus taupīgāko ūdens attīrīšanas iekārtu uzstādīšanu, cenšoties baseina patērēto ūdeni vispirms attīrīt un tad izmantot labierīcībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas būvvalde ir atļāvusi abu atpūtas kompleksa Akvalande ēku ekspluatāciju, aģentūrai BNS pastāstīja būvvaldes sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Ilze Žūka.

Viņa atgādināja, ka pērn decembra sākumā būvvalde atļāva ekspluatēt Akvalande kompleksa ēku, kurā notiek dažādas ūdens atrakcijas, bet ceturtdien atļauta arī ēkas, kurā atrodas baseins, ekspluatācija.

Žūka sacīja, ka 30.decembrī būvvalde saņēma Akvalandes telpu nomnieka Big Plus iesniegumu, kam bija pievienots sertificēta būvinženiera atkārtots baseina ēkas tehniskās apsekošanas atzinums un informācija, ka būvinženiera ieteikumi ir izpildīti un lūgums atkārtoti atsākt ēkas ekspluatāciju. Būvinspekcijas pārstāvji šogad 6.janvārī atkārtoti apsekoja abas ēkas un konstatēja, ka abu ēku ekspluatācijas bīstamības pazīmes ir novērstas, tādēļ būvvalde atļāva ēkas, kurā atrodas baseins, ekspluatāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pret Šveices banku UBS celta prasība tiesā, cerot no tās piedzīt vairāk nekā divus miljardus ASV dolāru. Tiek apgalvots, ka tā piesegusi krāpnieka Bernarda Medofa(Bernard Madof) Ponzi shēmu, kuras rezultātā klienti zaudēja miljardus, ziņo BBC.

Irvings Pikards (Irving Picard), kas strādā kā Medofa upuru pilnvarotais, vērsies pret UBS un dažādiem partneriem ASV bankrota tiesā.

Banka, kas nav sniegusi nekādus komentārus par apsūdzībām, esot guvusi peļņu no Medofa darbībām.

Kā vēstīts, Medofs šobrīd izcieš 150 gadu cietumsodu. Krāpnieks solīja augstu un stabilu peļņu, piesaistot lielus ieguldījumus no turīgām privātpersonām. Lai kompensētu zaudējumus cietušajiem, nesen izsolē tika pārdota pat Medofa apakšveļa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slavenā krāpnieka Bernarda Medofa (Bernard Madoff) māju Floridā, Palmbīčā izdevies pārdot par 5,65 miljoniem ASV dolāru, kas ir krietni mazāk nekā plānots, ziņo Bloomberg.

Īpašums pārdošanā tika izlikts 2009.gada septembrī, prasot 8,49 miljonus ASV dolāru. Sākot ar šā gada augustu, cena tika samazināta līdz 6,5 miljoniem ASV dolāru.

Šī māja ir pēdējā no trim Medofa mājām, ko ASV valdība pārdeva, lai atmaksātu naudu Medofa Ponzi shēmas upuriem. 813 kvadrātmetrus lielo māju Medofu ģimene iegādājās 1994.gadā par 3,8 miljoniem ASV dolāru. 2008.gadā tās aptuvenā vērtība bija 9,4 miljoni ASV dolāru.

13.novembrī Ņujorkā plānota vēl viena Medofa lietu izsole, kurā tiks pārdotas rotaslietas, māksla un senlietas.

Kā vēstīts, B. Medofs šobrīd federālajā cietumā Ziemeļkarolīnā izcieš 150 gadu cietumsodu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Medofa dēli, brālis un brāļameita tiks sūdzēti tiesā

, 28.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Blēža Bernarda Medofa (Bernard Madoff) divi dēli, viņa brālis un brāļameita tiks sūdzēti tiesā, prasot no viņiem 198 miljonus ASV dolāru, pilnvarotais, kurš nodarbojas ar B. Medofa firmas likvidāciju, pastāstījis CBS News.

Dēli Marks un Endrjū, brālis Pēteris un brāļameita Šana ieņēmuši augstus amatus viņa firmā, un viņiem būtu bijis jāzina par Ponzi shēmu, uzskata pilnvarotais Irvings Pikards (Irving Picard).

B. Medofa Ponzi shēma sabruka pagājušā gada decembrī. B. Medofs atzinās krāpšanā un viņam tika piespriests 150 gadus ilgs cietumsods.

Visi ģimenes locekļi iepriekš sacījuši, ka viņiem nekas nav bijis zināms par B. Medofa noziegumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kārtējā apcietinātā krāpnieka Bernarda Medofa mantu izsolē, kas norisinājās Ņujorkā, iegūti vairāk nekā divi miljoni ASV dolāru, kurus saņems viņa upuri, ziņo Bloomberg. Suvenīru mednieki sacentušies gan par Medofa gultu, gan apaviem un pat apakšveļu.

13. novembrī pārdotas gandrīz 500 lietas, tostarp vairāk uzvalku, svīteru un apavu nekā viens cilvēks sava mūža laikā ir spējīgs novalkāt.

Piemēram, 35 gadus vecā Tallija Vienere, advokātu biroja Brown Rudnick LLP bijusī partnere, iztērējusi aptuveni 300 tūkstošus, ieskaitot 2250 ASV dolārus par Medofa gultu. Viņa stāstījusi, ka vēlējusies palīdzēt shēmotāja upuriem. «Gulta ir lielāka nekā mana dzīvojamā istaba,» viņa atzinusi. Sieviete arī izteikusi iespēju, ka viņa varētu uzmeklēt Medofa sievu Rutu un piedāvāt viņai šo gultu.

Dārgākā lieta, kas pārdota izsolē, bijis 10,5 karātu dimanta gredzens, kas pārdots par 550 tūkstošiem ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krāpšanā apsūdzētais Bernards Medofs atklājis vairākus iepriekš nezināmu investīciju fondu vadītāju vārdus, kas līdzdarbojušies finanšu piramīdā, kuras rezultātā investori zaudēja 65 miljardus ASV dolāru, vēsta Reuters.

Advokāts Džozefs Kotčets (Joseph Cotchett) stāsta, ka daži no viņam zināmajiem B. Medofa organizētās finanšu piramīdas «celtniekiem» pagaidām nav saukti pie atbildības un atsevišķi investīciju fondu vadītāji pat nav turēti aizdomās par līdzdalību B. Medofa shēmā.

Dž. Kotčets, kam 1992. gadā izdevās panākt, ka investori atgūst 1.75 miljardus ASV dolāru pēc Lincoln Savings & Loan kraha, solījis tuvākā mēneša laikā iekļaut vairākus aizdomās turamos B. Medofa lietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

ASV: Bernardam Medofam ir jānomirst cietumā

Lelde Petrāne, 06.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bernardu Medofu no viņam piespriestā 150 gadu cietumsoda nav jāatbrīvo pirms termiņa, pat ja viņam ir nieru mazspēja, tā lēmuši federālie prokurori, ziņo "CNN".

81 gadu vecais B. Medofs, kurš vadīja lielāko Ponzi shēmu vēsturē, pagājušajā mēnesī lūdza atbrīvošanu no cietuma, sakot, ka viņam ir atlicis dzīvot mazāk kā 18 mēnešus.

Taču atbrīvošana viņam atteikta norādot, ka B. Medofa noziegums ir "bijis vēl nepieredzēts pēc apjoma un tā radītajām sekām" un "tas ir pietiekams iemesls", lai noraidītu viņa lūgumu.

Norādīts arī, ka kopš soda piespriešanas B. Medofs ir pierādījis pilnīgu izpratnes trūkumu par savu noziegumu nopietnību un līdzjūtības trūkumu upuriem, kas apliecina, ka viņam nepienākas priekšlaicīga atbrīvošana no cietumsoda.

B. Medofs tika arestēts 2008. gada decembrī, pamatojoties uz apgalvojumiem, ka prestižā aktīvu pārvaldīšanas firma, kuru viņš vadīja Manhetenā, faktiski bija piramīdas veida shēma, kas tūkstošiem cilvēku atņēma miljardiem dolāru. Viņš atzina savu vainu 11 kriminālnoziegumos, kas saistīti ar naudas atmazgāšanu, nepatiesu ziņu sniegšanu un finanšu dokumentu viltošanu. Cietumsoda izciešanu viņš sāka 2009. gada jūlijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Kuldīgā topošajā peldbaseinā ielaiž ūdeni, lai pārbaudītu konstrukciju hidroizolāciju

Lelde Petrāne, 13.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Septembra sākumā topošajā Kuldīgas peldbaseinā, kura aprises jau apjaušanas, celtnieki pirms hidroizolācijas slāņa ieklāšanas iepildīja ūdeni un pārbaudīja, vai tas nesūcas cauri.

Pēc tam, kad betona šuvju hidroizolācija un baseina ģeometrijas noturība bija pārbaudīta, ūdens tika izlaists. Turpinot būvdarbus, plānots sākt būvēt jumtu virs baseina, bet pēc tam būvēs baseina iekšējo hidroizolāciju un pabeigs baseina apdari.

Sekmīgi virzās uz priekšu arī Kuldīgas novada Sporta skolas rekonstrukcijas darbi – jau pabeigta ēku kompleksa būvkonstrukciju sakārtošana, krāsošanai sagatavotas visas mūra fasādes un jau sākusies to krāsošana. Šoruden arī labiekārtos ēku kompleksa teritoriju. Ziemas sezonā celtnieki rosīsies iekštelpās. Darbus objektā plānots pabeigt 2017. gada pavasarī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau tuvākajā laikā tiks reģistrēta jauna akciju sabiedrība Enerģētika un ūdens transports, kas attīstīs Daugavas baseina ilgtermiņa attīstības projektu.

Vairāk nekā 30 uzņēmēji iesaistās Daugavas baseina ilgtermiņa attīstības projektā

Uzņēmumu vadīs Uldis Pumpurs, kurš Db iepriekš apstiprināja, ka projekta realizēšanai izveidots SIA DEUL. Projekta pārstāve Ilona Kuzmiča Db precizēja, ka akcionāri ir vienojušies vispirms izveidot mātes kompāniju, kas būs SIA DEUL, bet pēc tam tā dibinās a/s Enerģētika un ūdens transports, ko domāts izveidot kā publisko akciju sabiedrību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Krāpnieka Bernarda Medofa apakšveļa pārdota par 200 ASV dolāriem

Lelde Petrāne, 06.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apakšveļa, kas reiz piederēja apcietinātajam krāpniekam Bernardam Medofam, pārdota par 200 ASV dolāriem. Tā bijusi daļa no mantām no viņa savrupmājas, kas tika izsolītas, ziņo BBC.

Izsolē pārdotas arī mēbeles un mājsaimniecības preces, kurpes, golfa nūjas un mākslas darbi.

Izsolē kopumā iegūtie 400 tūkstoši ASV dolāru tiks novirzīti Medofa 65 miljardu ASV dolāru krāpšanas shēmas upuriem.

Kā vēstīts, Medofs šobrīd izcieš 150 gadu cietumsodu. Viņš tika notiesāts 2009.gadā.

Viņa Ponzi shēma, kas darbojās kopš pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem, ietaupījumus atņēma tūkstošiem ieguldītāju.

Saskaņā ar Miami Herald vēstīto 14 Medofa bokseršortu pāri, kas konfiscēti Palmbīčas savrupmājā, kopumā pārdoti par 200 ASV dolāriem.

«Viss notika aptuveni tā, kā gaidīts,» laikraksts citējis izsolītāja Boba Šīhana teikto.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Medofa darbinieks Lipkins atzinies dokumentu viltošanā un neesošu darbinieku nolīgšanā

Lelde Petrāne, 07.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slavenā krāpnieka Bernarda Medofa (Bernard Madoff) par atalgojumu atbildīgais vadītājs Ēriks Lipkins (Eric Lipkin) Ņujorkas tiesai atzinis, ka «strādājis, lai maldinātu revidentus», vēsta BBC.

Lipkins atzinis savu vainu dokumentu viltošanā, viltus darbinieku pievienošanā atalgojuma sarakstam un melos, lai saņemtu aizdevumu.

Atzīšanās bija daļa no vienošanās, saskaņā ar kuru Lipkins sadarbosies ar ASV iestādēm, kas izmeklē Medofa vairāku miljardu dolāru Ponzi shēmu.

Ponzi shēmā sākotnējiem investoriem krāpnieciski tiek izmaksāta pelņa, izmantojot naudu, ko iemaksā citi investori.

Lipkins stāstījis, ka nosūtījis nepatiesus ziņojumus Depository Trust Co., kas saistīta ar vērtspapīru pirkšanu un pārdošanu.

«Es zināju, ka šie dokumenti ir nepatiesi, jo es pats tos radīju,» atzinis Lipkins.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušā Nasdaq priekšsēdētaja Bernarda Medofa (Bernard Madoff), kuram par krāpniecības vadīšanu piesprieda 150 gadus cietumā, vasaras māja pārdota, ziņo Reuters.

Db.lv jau ziņoja, ka, lai spētu atmaksāt B. Medofa krāpnieciskās shēmas upuriem naudu, ASV Iekšējais ieņēmumu dienests izlika pārdošanā viņa 278 kvadrātmetrus lielo pludmales māju, par to prasot vismaz 8.75 miljonus USD.

ASV Iekšējā ieņēmumu dienesta pārstāvis Džozefs Gucione (Joseph Guccione) paziņoja, ka māja ir pārdota, bet jaunā īpašnieka vārdu un pārdošanas cenu, viņš neatklāja.

Reuters uzsver, ka šī māja izsolē bija divas nedēļas un šajā laikā savā īpašumā to vēlējās iegūt vairāki cilvēki.

Bez vasaras mājas izsolē izlikti arī pārēji B. Medofa īpašumi - Palmbīčas villa, penthouse Manhetenā, jahtas un automašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Palielinās Daugavas baseina pamatkapitālu

, 22.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/S Enerģētika un ūdens transports (EUT) pamatkapitālu divu mēnešu laikā nolemts palielināt par 50%.

Par to lēmuši uzņēmuma akcionāri, kas arī apstiprināja Daugavas baseina ekonomiskās attīstības stratēģiju, ko izstrādājis ekonomists Uldis Osis.

Ekonomista izstrādātās AS EUT biznesa koncepcijas pamatā ir Daugavas baseina ekonomiskā attīstība, īstenojot šajā teritorijā dažādu nozaru biznesa projektus. Daugavas baseins kā investīciju bāze izvēlēts ar elektrostaciju būvniecību un iespējamo Daugavas kuģu ceļa izveidošanu perspektīvā. Jau šobrīd Daugavas baseina robežās izvietojušies tādi ekonomiskie centri kā Rīga, Jēkabpils, Daugavpils u.c. Abās Daugavas pusēs nesenās Latvijā veiktās novadu reformas rezultātā, panākta lielāka pašvaldību resursu koncentrācija, kas ļaus īstenot arī apjomīgākus publiskos projektus, kā arī sniegt plašāku atbalstu uzņēmējdarbībai. Savukārt ap Rīgu ir izveidojies un turpina attīstīties Rīgas ekonomiskais reģions, kas ietver ekonomiski spēcīgākos Latvijas novadus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Valmierā taps Starptautiskās Peldēšanas federācijas prasībām atbilstošs peldbaseins

LETA, 18.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valmierā taps peldbaseins, kuru plānots veidot atbilstoši Starptautiskās Peldēšanas federācijas prasībām, lai tajā varētu rīkot starptautiskas sporta sacensības un Peldēšanas federācija atzītu sasniegtos rezultātus, aģentūru LETA informēja SIA Vidzemes Olimpiskais centrs valdes priekšsēdētājs Artis Jansons.

Pie Vidzemes Olimpiskā centra (VOC) sākušies pirmie sagatavošanas darbi Valmieras jaunā peldbaseina celtniecības ieceres realizēšanai. Stāvlaukuma vietā tiks izbūvēts baseins, tāpēc tagad tiek iekārtota teritorija, kur transportlīdzekļus novietot pēc jaunbūves atvēršanas.

Peldbaseina plānotais garums ir 25 metri (m). Tam būs astoņi celiņi, baseina dziļums no 1,2 līdz 2,3 m. Tiek plānots izveidot arī divus mazāka izmēra bērnu baseinus dziļumā līdz 0,9 m, tribīnes, kurās sportistiem līdzi just varēs 300 skatītāju, rehabilitācijas zonu ar baseiniem, vannām, pirtīm un terapijas kabinetiem, sauso treniņu zonu, 300 vietu ģērbtuves, medicīnas kabinetus, kā arī telpas tehniskajām vajadzībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonā tiks veidota īpaša vieta peldētājiem – baseins, kas atradīsies uz 55 stāvu ēkas jumta, raksta CNN.

Kompānija Compass Pools atklājusi plānus uz kāda debesskrāpja jumta veidot baseinu ar nosaukumu “Infinity Pool”, kuram būs 360 grādu skats. Baseina tilpums iecerēts 600 tūkstoši litru, un tas atradīsies uz 55 stāvu ēkas.

Baseinam būs caurspīdīgas sienas un grīdas, tādējādi peldētājiem radot vēl interesantākas sajūtas. Naktī baseina ārpusi aptvers dažādu krāsu gaismas. Baseins būs aprīkots ar ierīcēm, kas mēra vēja ātrumu un dators kontrolēs baseina temperatūru, kā arī nodrošinās, lai ūdens netecētu pāri malām.

Plānots, ka debesskrāpja pēdējos stāvos, zem baseina būs pieczvaigžņu viesnīca. Plānots, ka baseina būvniecība tiks uzsākta nākamajā gadā, taču tas atkarīgs no vienošanās ar visām iesaistītajām pusēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr deputāti vāc trūkstošās balsis Krišjāņa Kariņa valdības veidošanai, ir iededzies strīds par Edgara Jaunupa lomu tās stādīšanā.

Izbrīnu rada tas, ka pats Kariņš Latvijas Radio ir atzinis, ka par «šo jautājumu līdz otrdienai neviens nebija runājis ne ar viņu pašu, ne arī ar Jauno Vienotību. Man ir zināms, ka Kariņa virzīšana uz nomināciju politiķu sarunās tiek apspriesta jau vismaz divas nedēļas. Kā tas ir iespējams, ka pats Kariņš to nezina?

Atbilde ir vienkārša. Krišjānis Kariņš nav Jaunās Vienotības premjera kandidāts. Krišjānis Kariņš ir Jaunupa ideja. Talantīgā Jaunupa ģeniālā ideja, kuras īstenošanu pasteidzināja otrdienas notikumi. Ievērojiet, ka otrdien no rīta Latvijas radio intervijā Artis Pabriks vēl bija gatavs pats uzņemties premjera amatu, bet pusdienlaikā jau izplatīja paziņojumu medijiem, ka atsakās no nominēšanas uz premjera amatu. Arī apvienības Attīstībai/Par! priekšsēdētājs Daniels Pavļuts vēl otrdien no rīta raidījumā Rīta panorāma bija pārliecināts, ka «nekas nav mazinājis Pabrika piemērotību premjera amatam». Kas tāds bija noticis, kas lika tik kardināli mainīt Attīstībai/Par! nostāju? KNAB bija aizturējis uzņēmēju Māri Martinsonu! Iespējams, ka tieši tad Jaunups pavisam skaidri saprata, ka Attīstībai/Par! premjera kandidāts vairs neiet cauri. Jo Edgars Jaunups ir pārāk saistīts ar Māri Martinsonu. Uzņēmēju, kas šajās dienās ir redzams roku dzelžos. Vienu no lielākajiem šī politiskā spēka sponsoriem, kuru ir atvedis Jaunups. Tāpēc ar pilnu spēku tika iedarbināts Jaunupa alternatīvais plāns ar nosaukumu Kariņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jelgavas novada pašvaldība prezentējusi vienu no Elejas, Vilces, Sesavas, Platones puses iedzīvotāju ilgi gaidītiem būvprojektiem: SIA «DG Baltic» izstrādāto jaunbūves – Elejas sporta halles un peldbaseina – plānojumu, vēsta reģionālais portāls zz.lv.

Sporta halles jaunbūve taps līdzās Elejas vidusskolai, savienojot skolas ēku ar jauno būvi. Viss ēkas komplekss 5612 kvadrātmetru platībā paredz trīsstāvu būvi ar virsgaismas konstrukciju jumtu. Ņemot vērā šādu risinājumu, projektētāji pašlaik vēl izsver dažādus tehnoloģiskos risinājumus resursu taupības ziņā efektīvākai apkurei un baseina ūdens apsildei.

Sporta komplekss funkcionāli sadalīts trīs spārnos – baseina, sabiedriskajā blokā un sporta zāles korpusā, atbilstoši plānojot arī telpu izvietojumu. Pirmajā stāvā lielāko sporta korpusa daļu aizņems vingrošanas zāle, ģērbtuves, dušas, labierīcības, treneru istaba, kā arī baseina funkcionēšanas nodrošināšana (filtru attīrīšanas iekārtu telpa), savukārt sabiedriskajā blokā tiks izvietota zāle dejām un cīņas sportam, trenažieru zāle, sporta zāle, florbola laukums, medicīnas kabinets un labierīcības apmeklētājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru