Citas ziņas

Būs tiešais reiss uz Minheni

Dace Preisa, 31.03.2003

Jaunākais izdevums

No 1. jūnija Vācijas aviosabiedrība Lufthansa uzsāks regulāros reisus septiņas reizes nedēļā maršrutā Minhene — Rīga. Šobrīd Lufthansa septiņas reizes nedēļā veic reisus no Frankfurtes uz Rīgu. Šo reisu piepildījums ir aptuveni 90 %, Db informēja Lufthansa pārstāve Latvijā Santa Bensone. «Tāpēc jaunais reiss no Minhenes varētu būt laba alternatīva tiem, kas līdz šim lidoja uz Frankfurti,» skaidro S.Bensone, piebilstot, ka Frankfurtes reisos lielākā daļa ir tranzītpasažieri, kas izmanto Vācijas lidostas savienojumus, lai dotos tālāk. Viņa pagaidām neprognozē, kāds varētu būt jaunā maršruta piepildījums. Gandrīz pilnībā aizpildītais Frankfurtes reiss tiek veikts ar Boeing 737, kurā ir apmēram 100 vietas, savukārt no Minhenes Lufthansa lidos ar Canada Airjet, kurā ir 50 vietas. S.Bensone domā, ka daļa Frankfurtes tranzītpasažieru varētu lidot arī caur Minheni, jo abas lidostas piedāvā savienojums ar Āzijas valstīm, ASV un Itālijas pilsētām. Šobrīd Lufthansas lidojumus izmanto gan tūristi, gan darījumu cilvēki. Ziemā daudzi pasažieri caur Frankfurti lido uz slēpošanas kūrortiem. Cenas jaunajā maršrutā būšot aptuveni tādas pašas kā lidojumiem uz Frankfurti: Aptuveni 310 Ls ekonomiskajā klasē, neatgriežoties ātrāk kā pēc nedēļas nogales. Savukārt bez nedēļas nogales ierobežojuma ekonomiskās klases biļetes cena ir aptuveni 370 Ls, biznesa klasē aptuveni 600 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

«airBaltic» lidos uz Minheni

Aivars Mackevics [email protected], 09.02.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada 27. aprīlī Latvijas aviosabiedrība airBaltic uzsāks tiešos lidojumus uz vēl vienu nozīmīgu Vācijas darījuma un kultūras metrapoli - Minheni. Tas būs jau piektais airBaltic tiešais reiss aviosabiedrības maršrutu tīklā no Latvijas uz Vāciju. airBaltic prezidents Bertolts Fliks par jauna tiešā reisa atklāšanu saka: "Vācija ir nozīmīgs airBaltic mērķa tirgus, tāpēc likumsakarīgs ir mūsu lēmums uzsākt tiešos lidojumus no Rīgas uz Minheni. Ar tiešā reisa atklāšanu uz Minheni mēs turpinām nostiprināt airBaltic pozīcijas gaisas satiksmē starp Latviju un Vāciju." Sākotnēji airBaltic veiks tiešos lidojumus uz Minheni četras reizes nedēļā – pirmdien, trešdien, piektdien un svētdien. Šī maršruta biļešu cenu struktūra būs vienvirziena, un biļešu cenas lidojumiem uz Minheni būs no 49 LVL (ar lidostu nodevām) vienā virzienā. Lidojumus uz Minheni airBaltic veiks ar Boeing 737-500 lidmašīnu un lidojuma ilgums būs 2 stundas un 20 minūtes. Biļetes var iegādāties airBaltic biļešu kasēs, internetā, kā arī ceļojumu aģentūrās. Hokeja faniem būtisks ir fakts, ka airBaltic tiešo lidojumu uzsākšana uz Minheni sakrīt ar laiku, kad Austrijas pilsētās Insbrukā un Vīnē sākas Pasaules čempionāts hokejā. Tādejādi ceļotājiem no Minhenes ir ērti ar autotransportu nokļūt uz netālo Insbruku. Kā zināms, jau kopš 2004. gada rudens airBaltic veic tiešos lidojumus uz Minheni no Lietuvas galvaspilsētas Viļņas. Avots: airBaltic

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdienas rītā laikapstākļu – biezās miglas – dēļ, starptautiskajā lidostā Rīga kavējas ielidojošie reisi, portāls db.lv uzzināja lidostā.

Līdz plkst. 8.25 ceturtdienas rītā, Rīgas lidostā uzņemts viens ielidojošais reiss – plkst. 3.11 ielidoja reiss no Barselonas, kura ielidošanas laiks pēc saraksta ir plkst. 1.55. Reiss no Maskavas, kuram bija jāielido plkst. 6.45, ir novirzīts uz citu lidostu, bet pārējie reisi kavējas no vienas līdz pat trim stundām.

Atcelts pagaidām ir tikai viens reiss – Latvijas aviokompānijas airBaltic reiss no Kopenhāgenas, tāpat atcelts arī izlidojošais reiss uz Kopenhāgenu. Kavējas arī no Rīgas lidostas izlidojošie reisi.

Pasažieri aicināti sekot līdzi informācijai lidostas mājaslapā, zvanīt uz uzziņu tālruni 1817 vai vērsties aviokompānijā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

«airBaltic» paplašina vasaras sezonā lidojumu plānu

Aivars Mackevics [email protected], 21.03.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot no šā gada 27. marta līdz 29. oktobrim stāsies spēka airBaltic vasaras sezonas lidojumu saraksts, kurā ir paredzētas izmaiņas lidojumu grafikā, trīs jaunu tiešo lidojumu uzsākšana, kā arī iekšzemes lidojumu atklāšana uz Liepāju. Vasaras sezonā airBaltic no Rīgas kopumā veiks 26 tiešos lidojumus, bet no Viļņas - 11. airBaltic prezidents Bertolts Fliks komentē vasaras sezonas lidojumu saraksta izmaiņas: “Vasaras sezonā airBaltic pasažieri noteikti pamanīs ievērojamas izmaiņas, kas galvenokārt saistītas ar lidojumu skaita pieaugumu, trīs jaunu maršrutu atklāšanu - uz Barselonu, Minheni un Parīzi. Domāju, ka nozīmīgs notikums būs arī airBaltic lidojumu uzsākšana uz Liepāju, kas uztverams kā pilotprojekts iekšzemes gaisa satiksmes attīstībā. Mēs ceram, ka mūsu pasažieri pozitīvi novērtēs visas šīs izmaiņas un tas veicinās aviopasažieru skaita pieaugumu uz un no Latvijas, kā arī uz un no Lietuvas.” Vasaras sezonā galvenās izmaiņas lidojumos no Rīgas būs saistītas ar lidojumu skaita palielināšanu, piemēram, uz Helsinkiem un Tallinu līdz šim veikto divu lidojumu vietā airBaltic vasaras sezonā veiks trīs lidojumus katru darba dienu. airBaltic uz Pēterburgu lidos sešas reizes nedēļā katru dienu, izņemot sestdienas, bet uz Dublinu - piecas reizes nedēļā. Savukārt uz Stambulu airBaltic vasaras sezonā palielina reisu skaitu līdz trīs reisiem nedēļā līdzšinējo divu reisu vietā. Vasaras sezonā airBaltic uzsāks četrus jaunus tiešos lidojumus no Rīgas. Neilgi pirms vasaras sezonas sākuma, 24. martā airBaltic uzsāks tiešos lidojumus uz Barselonu, kas tiks veikti trīs reizes nedēļā. airBaltic sāks tiešos lidojumus uz Minheni, kas tiks veikti četras reizes nedēļā sākot no 27. aprīļa. Pirmais reiss uz Parīzi būs sestdien, 30. aprīlī un tiks veikts trīs reizes nedēļā. Savukārt, aprīlī airBaltic uzsāks pirmo iekšzemes lidojumu uz Liepāju. Sakarā ar AVRO RJ -70 tipa lidmašīnu izņemšanu no airBaltic flotes šī gada 4. martā, vairākos maršrutos AVRO RJ -70 lidmašīnu vietā tiks izmantotas Boeing 737 - 500 tipa lidmašīnas. Turpmāk no Rīgas uz Kijevu, Oslo, Briseli, Stokholmu, Berlīni, Štutgarti un Vīni airBaltic lidos ar Boeing 737 -500 tipa lidmašīnām. Vasaras sezonā, sākot no maija, airBaltic atsāks tiešos lidojumus no Viļņas uz Helsinkiem divas reizes dienā, bet pārtrauks lidojumus uz Ķelni. Tāpat vasaras sezonā airBaltic veiks divus reisus dienā uz Tallinu, bet uz Kopenhāgenu - trīs reisus dienā līdzšinējā viena reisa vietā. Sākot no 16. maija, airBaltic veiks lidojumus no Viļņas uz Dublinu katru dienu, līdzšinējo trīs reisu vietā. Savukārt uz Minheni airBaltic no Viļņas nodrošinās sešus lidojumus nedēļā. Pārējos airBaltic maršrutos gan no Rīgas, gan Viļņas vasaras sezonā nav paredzētas nekādas izmaiņas salīdzinājumā ar ziemas lidojumu sarakstu. Avots: airBaltic

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Atklāj jaunus reisus maršrutā Ventspils - Liepāja

Vēsma Lēvalde [email protected], 04.12.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA "Ventspils Reiss" informē, ka pasažieru ērtību uzlabošanai, sākot ar 2004. gada 2. janvāri, atklās jaunus reisus maršrutā Ventspils – Liepāja. Jaunais reiss Ventspils – Pāvilosta – Liepāja aties no Ventspils autoostas plkst. 5:30, bet Liepāja – Pāvilosta – Ventspils - plkst. 11:40 no Liepājas autoostas. Reiss Ventspils – Pāvilosta - Liepāja būs pirmais reiss uz Liepāju no rīta. Pienākšanas laiks Liepājā ir pielāgots tam, lai gan skolēni, gan arī strādājošie varētu nokļūt skolās vai savās darba vietās, kā arī lai tuvākajā laikā būtu iespējams pārsēsties uz reisiem, kas kursē uz Rīgu, Jelgavu, Talsiem, Aizputi vai Kuldīgu. Savukārt reiss Liepāja – Pāvilosta – Ventspils ir pielāgots tam, lai pasažieri vēl tajā pašā dienā paspētu pārsēsties plkst. 14:00 esošajā reisā no Ventspils uz Rīgu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

«Lufthansa» piedāvā vairāk maršrutus Baltijas valstīs

Aivars Mackevics [email protected], 29.03.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidsabiedrība Lufthansa ir palielinājusi tiešo lidojumu skaitu no/uz trijām Baltijas valstīm kopumā par vairāk nekā 3400 sēdvietām katru nedēļu. Visos jaunajos un esošajos maršrutos Lufthansa ieviesīs pavisam jaunu Eiropas Biznesa klasi, kurā pasažieru ērtībām netiks izmantota, tātad paliks tukša, vidējā sēdvieta. Rīga Tika atklāts jauns maršruts no Rīgas uz Minheni. Pirmais lidojums būs 7:00 rītā no Rīgas uz Lufthansa lidostu Minhenē. Atpakaļ no Minhenes lidmašīna izlidos 19:55 un Rīgā ielidos 23:10. Jaunais maršruts Rīga-Minhene būs viegli savienojams ar lidojumiem uz Vāciju, Eiropu, Ziemeļameriku, Kanādu un Āziju. Šo maršrutu apkalpos lidmašīna AVRO ar 93 sēdvietām. Minhenes lidostā ir speciāls lidsabiedrību savienības Star Alliance termināls, kur ir visas modernās iekārtas, kas padara viegli atrodamu savu ceļu un vairs nepieciešamas tikai 30 minūtes. Lufthansa saglabās arī tiešo maršrutu no Rīgas uz Frakfurti, kas izlido no Rīgas 13:45 un 15:10 ielido Frankfurtē ar atgriešanās laiku Rīgā 12:50 un izlidošanu no Frankfurtes 09:20. Divu Lufthansa lidostu kombinācija Vācijā – Minhene un Frankfurte padarīs daudz vieglāku ceļošanu Baltijas pasažieriem. No šā brīža, viņiem vairs nav jāpārnakšņo Frankfurtē, bet caur Minheni viņi var atgriezties mājās tajā pašā dienā. Tallina Pirmajā aprīlī Lufthansa uzsāks ikdienas lidojumus starp Tallinu un Frankfurti, izlidojot no Tallinas 16:55 un ierodoties Frankfurtē 18:20 – labā laikā, lai paspētu uz tālajiem reisiem, piemēram, Bangkoku, Singapūru un Johannesburgu. No Frankfurtes lidmašīna izlidos 12:15 un Tallinā ieradīsies 15:40. Ar šo lidojumu grafiku ir iespējams sasniegt visas Eiropas pilsētas tajā pašā vakarā un ierasties Tallinā tikai ar vienu apstāšanās punktu. Maršrutā lidos 72 vietīga lidmašīna Canadair Regional JetViļņa Viļņai būs četri papildus reisi nedēļā uz Frankfurti, līdzās vienam esošajam, kas atstāj Viļņu 13:30 un ierodas Frankfurtē 14:35. No Frankfurtes lidostas lidmašīna izlido 09:25 un 12:25 ierodas Viļņā. Rīta lidojums no Frankfurtes piedāvā ērtu savienojumu ar iekškontinentālajiem lidojumiem. Papildus lidojumi pirmdienās, trešdienās, piektdienās un sestdienās būs lieliski savienojami ar ārzemju lidojumiem, kas atiet no Frankfurtes lidostas vakaros un joprojām ļaujot pavadīt pilnu darba dienu Viļņā, izlidojot no Viļņas 18:10 un 19:15 ierodoties Frankfurtē. No Frankfurtes Lufthansa lidmašīna izlidos 12:50 ar ierašanos laiku Viļņā 15:45. Pirmajās nedēļas dienās maršrutā lidos Boeing 737 lidmašīna ar 103 sēdvietām, piektdienās un sestdienās – Airbus 319 modeļa lidmašīna. Lufthansa Baltijas menedžeris Roberts Karls saka: “Mēs esam ļoti priecīgi, ka spējam nodrošināt šos jaunos pakalpojumus Baltijas reģionam. Es no sirds ticu, ka Lufthansa ar mūsu divām lidostām – Frankfurti un Minheni - pašreiz nodrošina labākos sakarus Eiropā un pārējā pasaulē.” Avots: Lufthansa

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc piecu gadu pārtraukuma no 2022. gada 12. līdz 16. septembrim Vācijas pilsētā Minhenē norisināsies starptautiskā dzērienu un šķidrās pārtikas tehnoloģiju izstāde drinktec 2022. Izstādes piedāvājums aptver ļoti plašu tehnoloģisko risinājumu spektru – no atsevišķām iekārtām, kas piemērotas konkrētai procesuālai darbībai, līdz pilna ražošanas cikla aprīkojumam, no produktu pildīšanas, iepakošanas sistēmām līdz loģistikas un pārdošanas risinājumiem.

Izstādes drinktec organizatori šā gada izstādei ir sarūpējuši virkni jaunumu, kam aicinām pievērst uzmanību arī Latvijas pārtikas un dzērienu ražotājus, kuri jau vistuvākajā laikā plāno doties uz Minheni.

Šeit jāmin sadaļas “eļļa un tauki” iekļaušana kopējā piedāvājumā, proti, produktu grupas ir papildinātas ar iekārtu, komponenšu un palīgierīču augu eļļu un dzīvnieku tauku ražošanai un pārstrādei piedāvājumu.

Pamatojoties uz patērētāju izvēles maiņu un pieprasījumu dzērienu un pārtikas nozarē, priekšroka tiek dota veselīgiem free-from un clean-label produktiem, produktiem ar samazinātu cukura daudzumu, bezalkoholiskiem un mazalkoholiskiem dzērieniem, uz sulu bāzes ražotiem produktiem un smūtijiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas lidsabiedrība "Lufthansa" un Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" uzsāk sadarbības lidojumus, informē "airBaltic".

"Lufthansa" no 28. marta iekļaus savus lidojumu kodus "airBaltic" maršrutos starp Minheni un Rīgu, kā arī Minheni un Viļņu. "airBaltic" klienti varēs izmantot piekļuvi "Lufthansa" vispasaules maršrutu tīklam. Tajā pat laikā "Lufthansa" pasažieriem tiks nodrošinātas plašākas ceļošanas iespējas no Minhenes uz Baltijas valstīm.

""Lufthansa" ir nozīmīgs savienojamības nodrošinātājs pasaules līmenī, un mēs ar prieku stiprinām savu partnerību un gaisa satiksmes saites starp Baltiju, Vāciju un citām valstīm. Vācija ir viens no "airBaltic" lielākajiem tirgiem, un mēs ar prieku raugāmies uz šo partnerību un spēju ar to piedāvāt labākas ceļošanas iespējas pasažieriem visā pasaulē," norāda "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss).

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Spāņa jaunā dzīve Vācijā, kas uzsākta ar 250 eiro kabatā

Gunta Kursiša, 31.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aptuveni pirms trim gadiem spānis Hose Manuels Abels (Jose Manuel Abel) zaudēja pārdevēja darbu, un, divus gadus esot bezdarbnieka statusā, viņš ar 250 eiro kabatā nolēma atvadīties no ģimenes un pārvākties uz Minheni Vācijā, kur viņam tika piedāvāts darbs spāņu restorāna virtuvē.

H. M. Abels nāk no Spānijas dienvidiem, viņš ir precējies divu bērnu tēvs, tāpat Spānijā ar ģimeni dzīvo arī viņa 72 gadus vecā māte. Reuters fotogrāfs iemūžinājis fotoattēlos gan atvadas no ģimenes pirms gada, kad H. M. Abels sēdās Ryanair lidmašīnā, lai lidotu uz Miheni, gan arī pašreizējo dzīvi Vācijā.

Aptuveni pēc gada Vācijā, H. M. Abelam klājas labāk, raksta Reuters. Restorāna virtuvi viņš nomainījis uz darbu augļu un dārzeņu veikala noliktavā ar pastāvīgu darba līgumu. Tāpat esot uzlabojušās viņa vācu valodas zināšanas.

«Iespējams, grūtākais ir nevis valodas nezināšana, bet atšķirīgais domāšanas veids un kultūras atšķirības,» Reuters fotogrāfam atklāja H. M. Abels. «Grūti ir būt pilnīgi vienam, atteikties no iepriekšējās rutīnas, no iepriekšējās dzīves un lietām, ko bija ierasts darīt,» viņš stāstīja. Spānis atklāj, ka katru vakaru viņš pavada, sarunājoties ar ģimeni, izmantojot Skype. Kopš pārvākšanās uz Minheni 2012. gada jūnijā klātienē viņš savu ģimeni apciemojis vien divas reizes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Ventspilī kursēs septiņi jauni Mercedes-Benz zemās grīdas autobusi

Dienas Bizness, 18.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 16. maijā Ventspilī, Ventspils Tūrisma un velosezonas atklāšanas pasākuma ietvaros SIA Domenikss nodeva septiņus pārbūvētus un pasažieru pārvadāšanai aprīkotus Mercedes-Benz Sprinter autobusus pašvaldības uzņēmumam SIA Ventspils Reiss. Visu autobusu aprīkojums nodrošina iespēju pārvadāt arī pasažierus ar īpašām vajadzībām.

Jaunie Mercedes Benz Sprinter ražoti Vācijā un aprīkoti Latvijā, Jelgavā SIA UniversālsLTD. Busiņi pēc pārbūves ir aprīkoti ar 18 sēdvietām un četrām stāvvietām, tiem ir pagarināta un padziļināta transportlīdzekļa aizmugures daļa, lai nodrošinātu iespēju tajos atbilstoši likumā noteiktajām prasībām pārvadāt arī pasažierus ar īpašām vajadzībām. Tāpat pasažieru un vadītāju ērtībām ierīkoti gaisa kondicionieri un elektroniskie maršruta rādītāji.

Videi draudzīgie un drošie Sprinter mikroautobusi ļaus Ventspils iedzīvotājiem un viesiem izbaudīt drošu braukšanu, bet Ventspils Reiss autoparkam – ilgtermiņā ietaupīt uz degvielas un ekspluatācijas izmaksām, norāda SIA Domenikss pēcpārdošanas nodaļas direktors Andrejs Jansons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" sākusi 2023.gada ziemas sezonu no Viļņas, piedāvājot lidojumus uz četriem jauniem galamērķiem - Tenerifi, Dubaiju, Grankanāriju un Turīnu, informēja "airBaltic" pārstāvji.

Kompānijas pārstāvji informē, ka lidojumi maršrutā Viļņa-Tenerife notiks divas reizes nedēļā, maršrutā Viļņa-Dubaija vienu reizi nedēļā, Viļņa-Grankanārija vienu reizi nedēļā, savukārt Viļņa-Turīna divas reizes nedēļā.

Tāpat lidostas pārstāvji norāda, ka pirmais reiss no Viļņas uz Tenerifi izlidoja 31.oktobrī, bet pirmais reiss uz Dubaiju notika 1.novembrī. Savukārt maršrutā Viļņa-Grankanārija pirmais reiss paredzēts šā gada 2.decembrī, bet reiss uz Turīnu notiks 30.decembrī.

""airBaltic" ir nozīmīgs un ilgtermiņa Lietuvas lidostu partneris. Mēs novērtējam, ka "airBaltic" skaidri uzsver turpmākos plānus ieguldīt Viļņas lidostā un vienlaikus uzlabot Lietuvas ceļotāju savienojamības iespējas," atzīmē Lietuvas valsts lidostu operatora "Lietuvos oro uostai" aviācijas pakalpojumu pagaidu vadītājs Toms Zitikis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

airBaltic reiss no Briseles, ar kuru plānoja lidot arī Straujuma un Šulcs, Rīgā piezemējas 5 stundas vēlāk

Db.lv/LETA, 04.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas aviokompānijas airBaltic reiss no Briseles, ar kuru Rīgā no darba vizītes Briselē bija jāatgriežas premjerei Laimdotai Straujumai un vairākiem valdības ministriem, kā arī vizītē Latvijā jāierodas Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājam Martinam Šulcam, ielidoja ar gandrīz 5 stundu nokavēšanos.

Reisam BT604 pēc saraksta Rīgā vajadzēja ielidot plkst.23:05, bet tas nosēdās krietni pēc pusnakts. airBaltic korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags portālam db.lv pavēstīja, ka reiss tehnisku iemeslu dēļ Rīgā ieradās novēloti – plkst. 3:58.

L. Straujuma un vairāki valdības ministri trešdien bija darba vizītē Briselē, lai iepazīstinātu ar Latvijas prezidentūras prioritātēm. Ar attiecīgo airBaltic reisu bija jāatgriežas arī ministriem un L. Straujumai, kā arī M. Šulcam. Ministru prezidente ceturtdien skaidroja, ka trešdien, kad bija jāatgriežas Rīgā no Briseles, neparedzētu apstākļu dēļ tas nebija iespējams, tāpēc daudzi ministri palikuši lidostā un atgriezušies tikai ceturtdien no rīta. Savukārt viņai bijusi iespēja doties uz Rīgu vienā čarterreisā ar M. Šulcu, vēsta aģentūra LETA.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 17.aprīlī, plkst. 12:00 Ventspils lidostā (Ganību ielā 103) notiks regulāro lidojumu Rīga – Ventspils – Rīga svinīga atklāšana.

Atklāšanas pasākumā piedalīsies Latvijas Republikas satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, aviosabiedrības airBaltic prezidents Bertolds Fliks, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Vītoliņš, Ventspils lidostas vadītājs Artūrs Kokars.

Ventspilī lidojumu atklāšanas dienā viesosies un atklāšanas pasākumu apmeklēs arī Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Aviosabiedrība airBaltic 11.aprīlī uzsāka regulāros lidojumus starp Rīgu un Ventspili un Ventspils ir otrais airBaltic iekšzemes lidojumu galamērķis Latvijā. Sākotnēji airBaltic ar Fokker 50 tipa lidmašīnu nodrošinās lidojumus Rīga - Ventspils – Rīga darba dienās ar rīta un vakara reisiem:

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Vēl viena Air France lidmašīna bijusi tuvu avārijai

Lelde Petrāne, 07.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākta izmeklēšana saistībā ar problēmām, ko piedzīvojusi aviokompānijas Air France lidmašīna. Lidmašīnu piemeklējusi līdzīga problēmu ķēde kā šīs pašas aviokompānijas lidmašīnu, kas avarēja 2009.gada jūnijā, atsaucoties uz izdevuma Le Figaro vēstīto, ziņo thelocal.fr.

Laikraksts rakstījis, ka problēmas, kas piemeklējušas reisu no Karakasas uz Parīzi, izmeklē Francija civilās aviācijas drošības iestāde Bureau d'Enquêtes et d'Analyses (BEA).

Incidents norisinājies 21.jūlijā, kad lidmašīna, kas lidoja uz Parīzes Šarla de Golla lidostu, piedzīvoja negaidītu turbulenci.

Problēmas, kas piemeklējušas šo lidmašīnu, atgādinājušas tās, ko piedzīvoja Air France reiss AF 447 no Riodežaneiro uz Parīzi 2009.gada jūnijā. Lidmašīna sākusi paātrināties, kas izraisījis ātruma pārsniegšanas brīdinājuma signālu. Vienlaikus pārstājis darboties autopilots un lidmašīna vienā minūtē pacēlusies par 900 metriem, kā rezultātā ātrums samazinājies līdz 205 mezgliem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

«airBaltic» uzsāks regulārus tiešos lidojumus uz Stambulu

Aivars Mackevics [email protected], 06.12.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot no 2005. gada 1. marta Latvijas aviosabiedrība airBaltic uzsāks regulārus tiešos lidojumus uz vienu no tūristu iecienītākajiem galamērķiem Turcijā - Stambulu. Tas būs jau divdesmit otrais airBaltic tiešais reiss aviosabiedrības maršrutu tīklā no Rīgas, bet pirmais regulārais tiešais reiss uz kādu no lielākajiem kūrortiem Dienvidaustrumu virzienā. "Stambula ir fascinējoša Austrumu pilsēta ar tūrismam draudzīgu infrastruktūru un pievilcīgām cenām. Tāpēc esmu pārliecināts, ka airBaltic tiešo lidojumi uzsākšana uz Stambulu būs patīkams notikums Latvijas ceļotājiem. Pateicoties salīdzinoši zemajai aviobiļetes cenai, kas ir sākot no 58 latiem vienā virzienā, kā arī izdevīgajiem lidojumu laikiem, airBaltic tiešie lidojumi uz Stambulu pavērs iespējas ceļot daudz plašākam pasažieru lokam kā līdz šim," saka airBaltic prezidents Bertolts Fliks un piebilst, "airBaltic līdz šim izvēlētā darbības stratēģija ir attaisnojusies, tāpēc varam uzsākt attīstīt pasažieru plūsmas maršrutā, kas līdz šim nav bijis no Rīgas veikto regulāro tiešo lidojumu sarakstā. Esmu pārliecināts, ka tas noteikti atstās pozitīvu ietekmi uz tūrisma industrijas attīstību Latvijā kopumā." Sākotnēji airBaltic veiks tiešos lidojumus uz Stambulu divas reizes nedēļā – otrdienās un sestdienās. Savukārt vasaras sezonā, kas ir laika posmā no 27. marta līdz 29. oktobrim, airBaltic uz Stambulu lidos trīs reizes nedēļā – otrdienās, ceturtdienās un sestdienās. Šī maršruta biļešu cenu struktūra būs vienvirziena, sākot no 58 LVL (ar lidostu nodevām) vienā virzienā. airBaltic lidojumus uz Stambulu veiks ar Boeing 737 – 500 tipa lidmašīnu un lidojuma ilgums būs 2 stundas un 55 minūtes. Drīzumā biļetes varēs iegādāties airBaltic biļešu aģentūrā vai interneta lapā, kā arī ceļojumu aģentūrās. Avots: airBaltic

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

AirBaltic uzsāk tiešos lidojumus no Rīgas uz Dņepropetrovsku

Jūlija Pudenko [email protected], 11.10.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gadā 31.oktobrī Latvijas aviosabiedrība airBaltic uzsāks tiešos lidojumus uz Austrumukrainas pilsētu un lielāko industriālo centru - Dņepropetrovsku. Tas būs jau trešais airBaltic tiešais reiss uz Ukrainu un 28. tiešais reiss aviosabiedrības maršrutu tīklā no Rīgas. AirBaltic prezidents Bertolts Fliks saka:«Mēs esam priecīgi, ka varam pasažieriem piedāvāt ērtu nokļūšanu uz Dņepropetrovsku, kas ir nozīmīgākā industriālā pilsēta Austrumukrainā. Padomju laikos, sakarā ar militāro industriju, tā bija slēgtā pilsēta. Līdz šim nokļūšana Dņepropetrovskā bija ļoti sarežģīta ne tikai no Baltijas valstīm, bet arī no citām Eiropas pilsētām.» Sākotnēji airBaltic veiks tiešos lidojumus uz Dņepropetrovsku trīs reizes nedēļā - pirmdienās, trešdienās un piekdienās. Šī maršruta biļešu cenu struktūra būs vienvirziena, un biļešu cenas lidojumiem un Dņepropetrovsku būs no 70 LVL (ar lidostu nodevām) vienā virzienā. Sākot no 12.oktobra, biļetes lidojumiem uz Dņepropetrovsku varēs iegādāties airBaltic biļešu kasēs vai interneta lapā, kā arī ceļojumu aģentūrās. Lidojumus uz Dņepropetrovsku airBaltic veiks ar Fokker 50 tipa lidmašīnu un lidojuma ilgums būs 3 stundas. Kā jau ieprikš ziņots, no šā gada pavasara Ukraina noteica bezvīzu režīmu ar ES valstīm. Kā airBaltic patlaban jau veic tiešos lidojumus no Rīgas uz Ukrainas galaspilsētu Kijevu piecas reizes nedēļā -pirmdienās, otrdienās, ceturdienās, piekdienās un svētdienās, kā arī uz Melnās jūras piekrastes pilsētu Odesu četras reizes nedēļā - otrdienās, ceturdienās, sestdienās un svētdienās. Avots: a/s Air Baltic Corporation

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Šodien «airBaltic» uzsāk regulārus tiešos lidojumus uz Stambulu

Aivars Mackevics [email protected], 01.03.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 1. martā Latvijas aviosabiedrība airBaltic uzsāk regulārus tiešos lidojumus uz vienu no tūristu iecienītākajiem galamērķiem Turcijā - Stambulu. Tas būs jau divdesmit otrais airBaltic tiešais reiss aviosabiedrības maršrutu tīklā no Rīgas, bet pirmais regulārais tiešais reiss uz kādu no lielākajiem kūrortiem Dienvidaustrumu virzienā. Kā jau izteicies airBaltic prezidents Bertolts Fliks: "airBaltic līdz šim izvēlētā darbības stratēģija ir attaisnojusies, tāpēc varam uzsākt attīstīt pasažieru plūsmas maršrutā, kas līdz šim nav bijis no Rīgas veikto regulāro tiešo lidojumu sarakstā. Esmu pārliecināts, ka airBaltic tiešo lidojumu uzsākšana uz Stambulu noteikti atstās pozitīvu ietekmi uz tūrisma industrijas attīstību Latvijā kopumā." "Stambula ir fascinējoša Austrumu pilsēta ar tūrismam draudzīgu infrastruktūru un pievilcīgām cenām. Tāpēc esmu pārliecināts, ka airBaltic tiešo lidojumi uzsākšana uz Stambulu būs patīkams notikums Latvijas ceļotājiem. Pateicoties salīdzinoši zemajai aviobiļetes cenai, kas ir sākot no 59 latiem vienā virzienā, kā arī izdevīgajiem lidojumu laikiem, airBaltic tiešie lidojumi uz Stambulu pavērs iespējas ceļot daudz plašākam pasažieru lokam kā līdz šim," piebilst B. Fliks. Sākotnēji airBaltic veiks tiešos lidojumus uz Stambulu divas reizes nedēļā – otrdienās un sestdienās. Savukārt vasaras sezonā, kas ir laika posmā no 27. marta līdz 29. oktobrim, airBaltic uz Stambulu lidos trīs reizes nedēļā – otrdienās, ceturtdienās un sestdienās. Šī maršruta biļešu cenu struktūra būs vienvirziena. airBaltic lidojumus uz Stambulu veiks ar Boeing 737 – 500 tipa lidmašīnu un lidojuma ilgums būs 2 stundas un 55 minūtes. Avots: airBaltic

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

«airBaltic» uzsāks tiešos lidojumus no Rīgas uz Dņepropetrovsku

Aivars Mackevics [email protected], 12.10.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 31. oktobrī Latvijas aviosabiedrība airBaltic uzsāks tiešos lidojumus uz Austrumukrainas pilsētu un lielāko industriālo centru - Dņepropetrovsku. Tas būs jau trešais airBaltic tiešais reiss uz Ukrainu un 28. tiešais reiss aviosabiedrības maršrutu tīklā no Rīgas. airBaltic prezidents Bertolts Fliks ir gandarīts, ka pasažieriem var piedāvāt ērtu nokļūšanu uz Dņepropetrovsku, kas ir nozīmīgākā industriālā pilsēta Austrumukrainā. Padomju laikos, sakarā ar militāro industriju, tā bija slēgtā pilsēta. Līdz šim nokļūšana Dnepropetrovskā bija ļoti sarežģīta ne tikai no Baltijas valstīm, bet arī no citām Eiropas pilsētām. Sākotnēji airBaltic veiks tiešos lidojumus uz Dņepropetrovsku trīs reizes nedēļā – pirmdienās, trešdienās un piektdienās. Šī maršruta biļešu cenu struktūra būs vienvirziena, un biļešu cenas lidojumiem uz Dņepropetrovsku būs no 70 LVL (ar lidostu nodevām) vienā virzienā. Sākot no 12. oktobra, biļetes lidojumiem uz Dņepropetrovsku varēs iegādāties airBaltic biļešu kasēs vai interneta lapā, kā arī ceļojumu aģentūrās. Lidojumus uz Dņepropetrovsku airBaltic veiks ar Fokker 50 tipa lidmašīnu un lidojuma ilgums būs 3 stundas. Kā jau iepriekš ziņots, no šā gada pavasara Ukraina noteica bezvīzu režīmu ar ES valstīm. Kā zināms, airBaltic patlaban jau veic tiešos lidojumus no Rīgas uz Ukrainas galvaspilsētu Kijevu piecas reizes nedēļā – pirmdienās, otrdienās, ceturtdienās, piektdienās un svētdienās, kā arī uz Melnās jūras piekrastes pilsētu Odesu četras reizes nedēļā – otrdienās, ceturtdienās, sestdienās un svētdienās. Avots: A/S airBaltic Corporation Autors:Vija Dzērve

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par SIA «Creditreform Latvija» 99,5% kapitāldaļu tiešo īpašnieku kļuvis Luksemburgā reģistrēts uzņēmums «B2Kapital Holding S.a.r.l.», ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Lai gan tiešais SIA «Creditreform Latvija» 99,5% kapitāldaļu īpašnieks mainījies, tā gala īpašnieks joprojām ir Norvēģijas «B2Holding» grupa, kura iegādājās «Creditreform Latvija» 2014.gadā.

Līdz šim 99,5% SIA «Creditreform Latvija» kapitāldaļu īpašnieks bija Nīderlandē reģistrētā kompānija «Ultimo Netherlands B.V.», bet pirms tam no 2014. līdz 2015.gadam tiešais daļu tiešais īpašnieks bija Norvēģijā reģistrētais «B2Holding AS». Gan «Ultimo Netherlands B.V.», gan jaunais kapitāldaļu tiešais īpašnieks «B2Kapital Holding S.a.r.l.» ir «B2Holding AS» meitas uzņēmumi.

Izmaiņas uzņēmuma dalībnieku sarakstā komercreģistrā ierakstītas 23.augustā.

Pārējās 0,5% pamatkapitāla daļas pieder Vācijā reģistrētajai kompānijai Verband Der Vereine Creditreform.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

«airBaltic» lidos uz Parīzi

Aivars Mackevics [email protected], 17.02.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada 30. aprīlī Latvijas aviosabiedrība airBaltic uzsāks tiešos lidojumus uz Francijas galvaspilsētu Parīzi (Charles de Gaulle lidosta). Tas būs jau divdesmit sestais airBaltic tiešais reiss aviosabiedrības maršrutu tīklā no Rīgas. Sākotnēji airBaltic veiks tiešos lidojumus uz Parīzi trīs reizes nedēļā – otrdien, ceturtdien un sestdien. Šī maršruta biļešu cenu struktūra būs vienvirziena, un biļešu cenas lidojumiem uz Parīzi būs no 49 LVL (ar lidostu nodevām) vienā virzienā. Lidojumus uz Parīzi airBaltic veiks ar Boeing 737-500 lidmašīnu un lidojuma ilgums būs 2 stundas un 50 minūtes. Sākot no 21. februāra, biļetes lidojumiem uz Parīzi varēs iegādāties airBaltic biļešu kasēs vai interneta lapā, kā arī ceļojumu aģentūrās. Kā jau ziņojām, 2005. gada pirmajā pusgadā airBaltic atklās pavisam četrus jaunus tiešos lidojumus no Rīgas uz - Stambulu, Barselonu, Minheni un Parīzi. Avots: airBaltic

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu aviokompānija «Ryanair» pilotu un stjuartu trešdien atcelti divi reisi no Vācijas pilsētām Brēmenes un Berlīnes uz starptautisko lidostu «Rīga», liecina informācija lidostas mājaslapā.

Bija plānots, ka reiss no Berlīnes Rīgā ielidos plkst.12.45, bet reiss no Brēmenes - plkst.13.20. Tāpat šodien atcelts izlidojošais reiss no Rīgas uz Brēmeni, kam bija jāizlido plkst.13.45.

Jau vēstīts, ka «Ryanair» atcēlusi 150 no trešdien paredzētajiem 400 reisiem uz un no Vācijas saistībā ar pilotu un stjuartu plānoto streiku.

Šo streiku organizē pilotu arodbiedrība «Vereinigung Cockpit» un daudznozaru arodbiedrība «Ver.di», un tajā, visticamāk, piedalīsies vairums no «Ryanair» 400 pilotiem un aptuveni 1000 stjuartiem. Streika nolūks ir panākt atalgojuma palielināšanu un darba nosacījumu uzlabošanu.

Aviokompānija šo streiku nodēvējusi par nepamatotu, norādot uz atalgojuma un darba nosacījumu uzlabojumiem, kas jau tikuši piedāvāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz vasaras pasākumiem Liepājā, Ogrē un Cēsīs tiks nodrošināti papildu reisi, lai iedzīvotāji varētu atgriezties mājās pēc koncertu un svētku apmeklējuma.

Sabiedriskā transporta padome (STP) atbalstījusi papildu vilciena reisu nodrošināšanu uz trim pasākumiem šovasar, lai to apmeklētāji varētu laikus nokļūt mājās. Savukārt pēc pasažieru plūsmas izpētes vairākos autobusu reisos STP nolēma noteikt transportu pēc pieprasījuma.

Liepāja, Ogre, Cēsis

STP atbalstījusi nodrošināt papildu vilcienu reisus maršrutā Rīga – Ogre, Rīga – Liepāja un Rīga – Cēsis laikā, kad pilsētās notiek vērienīgi pasākumi. Papildu vilciena reiss noteikts maršrutā Rīga – Ogre pēc trešā starptautiskā Operetes festivāla Galā koncerta Ogrē. Vilciens 14. jūlijā plkst. 00.30 izbrauks no Ogres uz Rīgu.

Līdzīgi papildu reiss tiks nodrošināts maršrutā Rīga – Cēsis, lai būtu iespējams apmeklēt Cēsu pilsētas svētkus un pēc tiem atgriezties Rīgā. 20. jūlijā vilciens no Rīgas izbrauks plkst. 14.11, savukārt 21. jūlijā plkst. 00.30 izbrauks no Cēsīm uz Rīgu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ventspilī dārgāks kļūs sabiedriskais transports

Vēsma Lēvalde, Db, 16.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar vairākiem valsts SIA Autotransporta direkcija dotiem norādījumiem pārvadātājiem Ventspils pašvaldības SIA Ventspils reiss paaugstina maksu par braucienu pilsētas autobusos.

Ar šā gada 20. janvāri biļešu cenas Ventspils pilsētas autobusos būs (atkarībā no maršruta) no 0.40 - 0.60 Ls, pilnas mēnešbiļetes cena 22 Ls , kā arī ieviesta mēnešbiļete darba dienām, tās cena - 17.60 Ls, informē PSIA Ventspils reiss.

Braukšanas maksas paaugstināšana veikta, jo valsts SIA Autotransporta direkcija, kas ir valsts pārstāvis pārvadājumu organizēšanā, ņemot vērā saspringto situāciju valsts budžetā, ir devusi norādījumus pārvadātājiem samazināt zaudējumus, tādēļ pašvaldības SIA Ventspils reiss ir veikusi pasākumus izdevumu samazināšanai; pārskatīt un izvērtēt pārvadājumu rentabilitāti, samazinot nerentablo reisu skaitu, līdz ar to pašlaik ir uzsākts darbs pie reisu optimizācijas; palielināt sabiedriskā transporta tarifus, kas samazinātu valsts izdevumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas nacionālās aviosabiedrības Air Baltic Corporation (airBaltic) valdes rīcību, nepaziņojot lidojumu atcelšanas iemeslus, iespējams kvalificēt kā apzinātu kaitniecību, jo tā grauj uzņēmuma reputāciju, rada finansiālus zaudējumus un samazina uzņēmuma vērtību, par šādu Satiksmes ministrijas (SM) nostāju ziņu aģentūru LETA informēja SM pārstāvis Aivis Freidenfelds.

SM aicina airBaltic valdi nekavējoši sniegt paskaidrojumu par iemesliem šodienas reisu atcelšanai, kā arī nodrošināt, lai rītdienas plānotie regulārie reisi tiktu nodrošināti.

Valsts kā lielākais akcionārs uzsver, ka airBaltic valdes atbildība ir nodrošināt aviokompānijas ikdienas darbību veicot pasažieru pārvadājumus. Uzņēmuma valde nav sniegusi nekādu informāciju par iemesliem, kāpēc tiek atcelti reisi uz Briseli, Berlīni, Viļņu un Tallinu ne kompānijas klientiem, ne uzņēmuma akcionāriem, informēja Freidenfelds. Avikompānijas pezidents Bertolts Fliks tikmēr paziņojis, ka iesniegs sūdzību Ģenerālprokuratūrā par viņam netīkamajām interpretācijām, kas izskanējušas šodien pēc tam, kad nāca klajā fakti par mēģinājumu palielināt airBaltic apmaksāto pamatkapitālu, tādejādi, iespējams, palielinot Baltijas Aviācijas Sistēmas ietetkmi airBaltic, valsti atstājot mazākumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

24. oktobrī Latvijas nacionālais aviopārvadātājs airBaltic atcēlis divus reisus – uz Norvēģijas galvaspilsētu Oslo un Vācijas pilsētu Hamburgu, liecina informācijas lidostas Rīga mājaslapā.

Atcelts šodien plkst. 09:30 paredzētais reiss uz Oslo, kā arī reiss plkst. 13:00 paredzētais reiss uz Hamburgu.

Db.lv nav izdevies saņemt oficiālu lidsabiedrības ziņojumu par to, kādēļ atcelti abi lidojumi.

Jau ziņots, ka airBaltic padome par jauno izpilddirektoru un valdes priekšsēdētāju ir izvēlējusies Martinu Gausu (Martin Gauss), kurš stāsies amatā no 1.novembra.

Šā gada septembrī airBaltic mīklainos apstākļos jau atcēla vairākus reisus, ieskaitot uz Berlīni, Briseli, Palangu, Tallinu, Tartu un Viļnu. Toreiz aviokompānija skaidrojumus par reisu atcelšanu nesniedza.

Komentāri

Pievienot komentāru