Jaunākais izdevums

Piedāvājot vairāk nekā divdesmit dažādām vecuma un interešu grupām domātus pasākumus, 44. reizi norisināsies Dzejas dienas.

Šogad Dzejas dienas notiks laika posmā no 4. līdz 15.septembrim.

Kā norāda organizatori, programmā šogad atrodamas gan klasiskas vērtības - pasākumi, kas jau kļuvuši par tradīciju, gan arī dažādi jauninājumi.

Šogad gods atklāt Dzejas dienas tiks dots jaunajiem literātiem - Literārās Akadēmijas dzejas meistardarbnīcas dalībniekiem. Kopā ar Ronaldu Briedi un Amandu Aizpurieti viņi atklās svētkus pasākumā Rīgas vilciens atiet plkst.17:30, kas notiks Dubultos, Aspazijas mājā.

Festivāla turpinājumā norisināsies vairāki tradicionālie pasākumi. 5.septembrī varēs saklausīt dzejas atšķirības visu Latvijas reģionu dzejnieku izpildījumā pasākumā Novadu pant-Toņi Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā. Klubā Hamlets 12.septembrī jau tradicionāli notiks Klasisks dzejas vakars. Šā pasākuma programmā ir arī Dzejas dienu balvas pasniegšana.

Saietu namā Vijoļšķūnis 10.septembrī notiks reliģiskās dzejas lasījumi Dievam ir paticis, ko tu dari, bet Ceļojums ar dzejniekiem šogad ieplānots Bolderājā.

Šogad tiks piedāvāta īpaši bagāta programma ar ārvalstu dzejniekiem, tai skaitā, 13.septembrī Spīķeros kim? telpās notiks diskusija Piederība pie dažādām kultūrām - daudzveidība dzejnieku skatījumā - sarunāsies pieci ārvalstu dzejnieki ar dažādu ģeogrāfisko un etnisko izcelsmi, kas šobrīd vairs nedzīvo dzimtenē. Viņu vidū būs Suleimans Masomi (Sulaiman Masomi, Afganistāna/Vācija), Bernadīna Evaristo (Bernadine Evaristo, Nigērija/Lielbritānija), Franseta Orsoni (Francette Orsoni, Korsika/Francija), Džamšeds Masrūrs (Jamshed Masroor, Pakistāna/Norvēģija) un Alens Meškovičs (Alen Meskovic, Bosnija/Dānija).

Literatūras mīļotājiem atkal tiks dota iespēja jau izlasītās grāmatas bez maksas iemainīt pret citām. Grāmatu maiņas punkts ar saukli Nāc un iemaini pret īsto! darbosies Esplanādē laikā no 11. līdz 13.septembrim.

Ieeja visos pasākumos bez maksas.

Bez minētajiem notiks vēl daudzi citi pasākumi - gan Rīgā, gan citviet Latvijā. Ar pasākumu programmu iespējams iepazīties Dzejas dienu mājaslapā www.dzejasdienas.lv.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Uzmanīgi ar dzejas lasījumiem! AKKA/LAA Jūs vēro!

Dienas Bizness, 31.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālajos tīklos izpelnoties sajūsmu par faktu, ka autoratlīdzības AKKA/LAA jāmaksā arī par dzejas rindu iekļaušanu sēru vēstīs, līdzjūtībās un apsveikumos, Db.lv piedāvā ielūkoties, ko no «autortiesību ēdienkartes» – AKKA/LAA cenrāžiem – var iegādāties par dažādām naudas summām.

Vēlaties apsveikt darījumu partneri ar elektronisku kartiņu svētkos? Ne tik strauji! – Lats par katru rindiņu. Sajutāt vēlmi kultūras namā noskandēt kādu labi zināmu dzejas rindu, kuras autors šo pasauli pametis ne senāk kā pirms 70 gadiem?Pasākuma organizatoram šis vaļības mirklis var maksāt vismaz 15 latus.

AKKA/LAA pārstāve Ināra Dombrovska mierina, ka skaitot dzeju ģimenes lokā autoratlīdzības gan nebūšot jāmaksā. Autortiesību likumā noteikts, kas ir publisks pasākums, un tādēļ par dzejas rindiņu skaitīšanu ziemassvētkos nebūtu jāuztraucas, tomēr maciņu nāksies atvērt, ja autordarbi skandēti publiskos pasākumos - dzejas dienu sarīkojumos, bibliotēku un muzeju pasākumos un kultūras un tautas namu sarīkojumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autortiesību likums paredz, ka arī publicējot autora darbus - dzejas rindas vai prozas gabalu - sociālajos medijos, piemēram Twitter vai Draugiem.lv, to publicētājam var nākties autoram maksāt atlīdzību par viņa darba izmantošanu.

«Likumā sociālie mediji netiek kā sevišķi izdalīti – autortiesību likums attiecas uz jebkuru vietni, kur tiek izmantoti autora darbi,» Db.lv stāstīja AKKA/LAA Literāro darbu nodaļas pārstāve.

Pirms dzejas rindu vai prozas gabala publicēšanas sociālajos tīklos ir jāsaņem darba autora atļauja. «Pretējā gadījumā autors vai iestāde, ko autors ir pilnvarojis, ir tiesīgs par pārkāpumu sūdzēties, kā tas ir pieņemts tiesiskā valstī,» norādīja AKKA/LAA pārstāve.

Viņa gan norādīja, ka biedrība neveic uzskaiti par to, vai šādi gadījumi, ir bijuši.

Jau vēstīts, ka AKKA/LAA jāmaksā arī par dzejas rindu izmantošanu sēru vēstīs, līdzjūtībās un apsveikumos, tāpat maksa var tikt piemērota par dzejas rindu skandēšanu kultūras nama pasākumā, dzejas dienu pasākumā vai muzeju un bibliotēku pasākumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Publiski dzejas lasījumi pie Raiņa pieminekļa dižgara dzimšanas dienā (11. septembrī) šogad tomēr notiks. Pasākumu bez Latvijas Rakstnieku savienības (LRS) atbalsta un ar nosaukumu Jaunās dzejas dienas izlēmuši rīkot divi literāti - Arvīds Deģis un Andris Petrovs.

Autori ir pārliecināti – viņu rīkotais pasākums spēs aizraut ne tikai tradicionālās dzejas mīļotājus, bet arī tos, kas meklē kaut ko jaunu un neparastu. Ierastos dzejas lasījumus papildināšot muzikāli priekšnesumi.

Plānots, ka sarīkojumā piedalīsies: Raiņa un Aspazijas mājas – muzeja vadītāja Gaida Jablovska; dzejnieki – Leons Briedis, Amanda Aizpuriete, Andris Akmentiņš, Edvīns Raups, Jānis Elsbergs, Aleksandra Žaggere-Krūmiņa, Arvīds Deģis, Andris Petrovs, Imants Liepiņš u.c.; mūziķi - Kaspars Dimiters, Niks Matvejevs, Ingus Kuplais un Uldis Kākulis, kā arī Rīgas 1. ģimnāzijas ansamblis. Sarīkojumu vadīs radiožurnālists Ainārs Ašaks, bet tā režisors būs Aivars Helds (RSEBAA lektors). Savukārt tehnisko aprīkojumu nodrošinās Aivars Lapšāns, bet grāmatu galdi būs no apgādiem Nordik/Tapals un Jumava.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan pandēmijas radītie nepārvaramas varas apstākļi turpinās, "Rimi Rīgas maratons" ir gatavs izziņot 2020. gada maratona jauno datumu.

30. Rimi Rīgas maratons šogad notiks 10. un 11. oktobrī - 10. oktobrī plānota Rimi Rīgas maratona Bērnu diena un Ģimeņu skrējiens, savukārt 11. oktobrī norisināsies maratona, pusmaratona, 10 km un 6 km skrējieni.

Atkarībā no valstī noteiktajiem ierobežojumiem, 30. jubilejas maratonā dalībnieki skries, pieskaņojoties jaunajai realitātei, vai virtuāli. Katrs, kurš 10.-11. oktobrī finišēs, saņems unikālu un neatkārtojamu jubilejas medaļu, kādu iespējams saņemt tikai vienreiz dzīvē.

Savukārt, sākotnēji plānotajos maratona datumos 16.-17. maijā organizatori šoreiz aicina izskrieties katram individuāli.

"Nav iespējams prognozēt, kāda būs pandēmijas izplatības attīstība un noteiktie ierobežojumi rudenī, tomēr esam pieņēmuši lēmumu šogad skriet 10.-11. oktobrī," komentē Aigars Nords, Rimi Rīgas maratona direktors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Leonardo da Vinči izstādes telpās Kaļķu ielā 1, pagrabstāvā, šodien, 26. novembrī, plkst. 19 notiks RTU Studentu parlamenta Kultūras nodaļas pasākums Chill-out underground: acoustic, kurā ar akustiskiem priekšnesumiem uzstāsies Latvijā pazīstami mūziķi, to skaitā RTU studenti.

Skatītāji ērtākai sēdēšanai tiek aicināti ņemt līdzi savus sēžamspilvenus un segas. Organizatori būs sarūpējuši cepumus un siltu tēju.

Ieeja pasākumā – ar flajeriem, kurus bez maksas iespējams saņemt RTU Studentu parlamentā, Kaļķu ielā 1, 324/326. telpā vai pie ieejas pasākuma norises vietā.

«Mūsdienās, kad lielākā daļa izklaides industrijas patērētāju pieraduši pie grandioziem koncertiem ar dzīvojamo māju izmēra skatuvēm, neaizmirstamiem lāzeršoviem, naktsklubiem un Mp3 pleijeriem vai I-pod, esam aizmirsuši to, ka jautrību, patīkamas emocijas un jauki pavadītu vakaru varam radīt arī paši, pie tam, nemaz netērējot lielas naudas summas,» norāda pasākuma organizators Verners Martinovs, RTU Studentu parlamenta Kultūras nodaļas vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabinets piektdien ārkārtas sēdē lēma atcelt šajā nedēļas nogalē plānoto "Rimi" Rīgas maratonu.

Uzklausot teju visu valdības pārstāvju paustās bažas par Rīgas maratona rīkošanu laikā, kad valstī aug saslimstība ar Covid-19, "Rimi" Rīgas maratona direktors Aigars Nords ministriem skaidroja, ka Rīgas maratons iecerēts divas dienas un deviņās dažādās distancēs, turklāt visa pasākuma laikā netikšot pārkāpti valstī paredzētie noteikumi.

Nords uzsvēra, ka maratona rīkotāji visu vasaru sadarbojās ar Veselības ministriju un Slimību kontroles un profilakses centru, lai nodrošinātu pasākumu bez inficēšanās riskiem.

Nords: Neviena Rīgas maratona distance nepulcēs vairāk cilvēku kā valstī atļauts 

Nevienā brīdī neviena maratona distance nepulcēs vairāk cilvēku, kā to pieļauj valstī...

Tajā pašā laikā Nords atzina, ka pasākuma rīkotāji respektēs jebkādu lēmumu, kādu valdība pieņems. Ja gadījumā valdība lems par maratona atcelšanu, Nords aicināja ministrus ievērot tiesiskās paļāvības principu un, ņemot vērā, ka pasākums tiek atcelts pēdējā brīdī, valdībai būtu jālemj par kompensāciju pasākuma rīkotājiem.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) Norda uzrunu nodēvēja par "tik arogantu", kādu sen nav piedzīvojis. Politiķis teica, ka situācija veselības problēmām mainās burtiski pēdējo dienu laikā.

"Pandēmija arī neprasa atļauju ne valdībā, ne Saeimā," uzsvēra Rinkēvičs, piebilstot arī to, ka, runājot par tiesisko paļāvību un kompensācijām, šis gadījums nedrīkst tikt skatīts atrauti no citiem gadījumiem. Rinkēvičs aicināja atcelt maratonu.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) uzvēra, ka no drošības viedokļa vienmēr pastāv riski. "Jūs nekad nenokontrolēsiet cilvēkus, kas nāk skatīties. Pasākums ir ļoti populārs, tas pulcē daudzus cilvēkus, liela daļa ieies vietējā veikalā paņemt maizīti. Blakus ir tik daudz risku, kas no jums nav atkarīgi, un par tiem ir jādomā," brīdināja politiķis.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzsvēra, ka patlaban valstī ir vērojams Covid-19 uzliesmojums, tādējādi Latvijas saslimstības rādītājs ir pārsniedzis vairāku Eiropas valstu rādītājus. "Šādos apstākļos, kad pieņemam noteikumus par pulcēšanās ierobežojumiem, noturēt galvaspilsētā maratonu ir neprāts," pauda Kariņš.

Konceptuāli par Rīgas maratona atcelšanu iestājās visi ministri, izņemot veselības ministri Ilzi Viņķeli (AP), izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku (JKP) un labklājības ministri Ramonu Petraviču (KPV LV).

Diskutējot par veidu, kā valdība varētu juridiski atcelt šo pasākumu, Valsts kancelejas pārstāvji norādīja, ka Ministru kabinets nevar liegt privāta pasākuma rīkošanu, turklāt šāds lēmums var tikt apstrīdēts Satversmes tiesā.

Lai rastu juridiski korektu formulējumu privāta pasākuma atcelšanai, valsts pārvaldes juristi pēc 20 minūšu ilgas apspriešanās piedāvāja veikt grozījumus noteikumus "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", tajā ietverot punktu, kas paredz, ka no 10.oktobra līdz 31.decembrim nedrīkstēs organizēt pasākumus ārā, kur piedalītos vairāk nekā 300 cilvēki un kuros notiktu aktīva cilvēku kustība, piemēram, skriešana, maratons.

Kā informēja maratona organizatori, lai arī bija noslēgušies sagatavošanās darbi "covid-drošam maratonam", visiem būs labāk, ja brīvdienās skriešana notiks virtuāli.

Maratona organizatori dalībniekus aicina respektēt valdības lēmumu un nepulcēties, norādot, ka labāk neskriet iecerētajā trasē, bet sportot citās vietās un skriet pa takām, parkiem, upmalām un mežiem.

Organizatori skaidroja, ka Džuniči Kavaniči radītās medaļas, kas tika izgatavotas maratona dalībniekiem, ir piegādātas uz Latviju, bet, ņemot vērā pēdējos notikumus, tās tiks izdalītas reģistrētajiem dalībniekiem, neatkarīgi no tā, vai tie brīvdienās sportos vai nē. Plašāku informāciju par medaļām organizatori pagaidām nesniedz.

Kā ziņots, bija plānots, ka "Rimi Rīgas maratonā" 10.oktobra un 11.oktobra nedēļas nogalē dažādu distanču trasēs izkliedēti startēs vismaz 15 000 Latvijas dalībnieku un "saujiņa" ārvalstnieku.

Sadarbībā ar Veselības ministriju, Slimību profilakses un kontroles centru un Neatliekamās medicīnas palīdzības dienestu "Rimi Rīgas maratona" organizatori bija izstrādājuši virkni pasākumu Covid-19 risku mazināšanā, informēja pasākuma organizatori.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lubānas novada pašvaldības laikraksta Lubānas Ziņas publicē arī līdzjūtības un apsveikumus, kurās nereti izmantotas autoru dzejas rindas. Laikraksta vadība lēmusi – izdevuma elektroniskajai versijai netiks veidots iepriekšējo gadu arhīvs, jo tad par tiem dzejoļiem, kas jau reiz tikuši publicēti lakrakstā, Lubānas Ziņām vēlreiz būtu jāmaksā autoratlīdzības Autortiesību un komunicēšanas konsultāciju aģentūrai/ Latvijas Autoru apvienībai (AKKA/LAA).

«Sakarā ar to, ka Lubānas novada pašvaldībai noslēgts līgums ar autortiesību aģentūru AKKA/ LAA uz vienu gadu par autordarbu (dzejas rindu) ievietošanu internetvidē (laikraksta 10. lpp. - līdzjūtības, apsveikumi utt.), turpmāk mūsu mājas lapā būs apskatāmi tikai tekošā gada laikraksta Lubānas Ziņas numuri,» teikts Lubānas pašvaldības portālā.

Laikrakstam pārpublicējot vienu dzejas rindiņu par to ir jāmaksā desmit santīmi – tas attiecas, publicējot autordarbu kā drukātajā presē, tā interneta vidē, Db.lv norādīja AKKA/LAA pārstāve Sandra Millere

Kā stāstīja Lubānas Ziņu pārstāve tieši šis ir iemesls, kādēļ internetā tiek publicēti tikai šā gada Lubānas Ziņu numuri, bet iepriekšējo gadu arhīvs netiek veidots. «Nevēlamies par pagājušā gada numuriem atlīdzības maksāt vēlreiz – tad sanāk, ka maksājam dubultā,» viņa norādīja, piebilstot, ka pirms elektroniskās versijas izveidošanas viņa nebija informēta par to, ka par vienā laikraksta numurā publicētiem dzejoļiem būtu jāmaksā atkārtoti. Savukārt S. Millere norādīja, ka «šādi noteikumi par autortiesībām pastāv jau kopš deviņdesmitajiem gadiem».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis Jūrmalā, iespējams, vairs nenotiks.

«Pēc neoficiālām ziņām Jūrmala nupat padirsa Jauno Vilni par labu San Remo. Apsveicu bāleliņus.»

Ar šādu vēstījumu sociālajā vietnē Twitter nācis klajā reklāmists Ēriks Stendzenieks.

Arī konkursam tuvu stāvošais komponists Raimonds Pauls portālam db.lv apstiprināja, ka konkursa organizatori šobrīd gatavo paziņojumu par to, ka Jūrmalā šis pasākums vairs nenotiks. Viņi nevarot atrast kopīgu valodu ar pilsētas vadību un esot arī dažādi saimnieciski jautājumi. Vaicāts, kurā vietā turpmāk Jaunais Vilnis varētu notikt, R. Pauls sacīja, ka viņa rīcībā nav šāda informācija, bet droši vien tiks meklēta vieta pie jūras.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Globālās ekonomikas neskaidrību dēļ atcelta Ženēvas autoizstāde

LETA--AFP, 19.08.2022

Starptautiskā Ženēvas autoizstāde koronavīrusa pandēmijas dēļ iepriekš tika atcelta trīs gadus pēc kārtas, taču tai bija paredzēts beidzot norisināties 2023.gada sākumā.

Foto: REUTERS/SCANPIX/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskās Ženēvas autoizstādes organizatori ceturtdien paziņoja, ka nākamgad plānotā izstāde ir atcelta, ņemot vērā globālās ekonomikas neskaidrības.

Starptautiskā Ženēvas autoizstāde koronavīrusa pandēmijas dēļ iepriekš tika atcelta trīs gadus pēc kārtas, taču tai bija paredzēts beidzot norisināties 2023.gada sākumā.

Tomēr izstādes organizatori ceturtdien nolēma, ka Ženēvas izstādi nav iespējams rīkot.

Taču organizatori norāda, ka tagad pilnībā koncentrēsies uz jau iepriekš ieplānoto pirmo šāda veida izstādi Katarā, kurai paredzēts norisināties 2023.gada novembrī.

"Ņemot vērā globālās ekonomikas un ģeopolitikas neskaidrības, kā arī ar pandēmiju saistītos riskus, organizatori nolēmuši koncentrēties tikai uz pasākuma norises plānošanu Dohā 2023.gadā," skaidro organizatori.

Organizatori gan šobrīd nesniedz informāciju, kad varētu norisināties Ženēvas autoizstāde.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jaunais vilnis varētu notikt Rīgā; dome darīšot visu iespējamo, lai tā būtu

LETA, 08.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis Jūrmalā nenotiks, jo konkursa organizatoru sadarbība ar Jūrmalas domi ir sasniegusi kritisko robežu, kas tagad ļauj par pasākuma norises vietu izraudzīties kādu citu pasaules pilsētu, starp kurām ir arī Rīga, liecina laikrakstā Čas publicētais īsais festivāla veidotāja un komponista Igora Krutoja paziņojums.

Krutojs savā paziņojumā norāda, ka sadarbība starp Jūrmalas domi un festivāla rīkotājiem sasniegusi tādu robežu, ka viņš neredz nekādu iespēju tālākai sadarbībai.

Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma vēsta, ka I. Krutojs ir ieradies Rīgā, lai tiktos ar mēru Nilu Ušakovu, kurš, savukārt, esot izteicies, ka dome darīs visu iespējamo, lai festivāls notiktu Rīgā.

Db.lv jau ziņoja, ka starptautiskais jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis Jūrmalā, iespējams, vairs nenotiks. Konkursam tuvu stāvošais komponists Raimonds Pauls portālam db.lv apstiprināja, ka konkursa organizatori šobrīd gatavo paziņojumu par to, ka Jūrmalā šis pasākums vairs nenotiks. Viņi nevarot atrast kopīgu valodu ar pilsētas vadību un esot arī dažādi saimnieciski jautājumi. Vaicāts, kurā vietā turpmāk Jaunais Vilnis varētu notikt, R. Pauls sacīja, ka viņa rīcībā nav šāda informācija, bet droši vien tiks meklēta vieta pie jūras.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rimi Rīgas maratonā, kura norise plānota 16.-17.maijā, šogad būs jaunas trases un mainīta starta vietā - skrējieni sāksies nevis kā ierasts 11.novembra krastmalā, bet gan pie Brīvības pieminekļa, kur 1991.gadā atskanēja pirmā Rīgas maratona starta šāviens.

Organizatori aicina būt aktīviem, gatavoties un sportot, ievērojot epidemiologu norādījumus. Pēc konsultācijām ar Neatliekamās medicīnas palīdzības dienestu (NMPD) un Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) organizatori šobrīd strādā, lai pasākums Rīgā 16.-17. maijā varētu notikt pilnā apmērā.

Sagaidāms, ka koronavīrusa izplatības un ietekmes uz pasaules tūrismu rezultātā 17. maijā Rīgā startēs pēdējos gados zemākais ārvalstu skrējēju skaits.

Organizatoru novērojumi liecina, ka ārvalstu dalībnieki šogad līdz minimumam ierobežos savu ceļošanu, būtiski samazinot maratontūristu skaitu ne tikai Rīgā, bet visā Eiropā.

Jaunās trases

Maratona trase, kas ietvers Brīvības ielu, Rīgas centru, Jauno teiku un Mežaparku, šķērsos Vanšu un Akmens tiltus, kā arī paviesosies Pārdaugavas romantiskajās Dzegužkalna un Āgenskalna apkārtnes ieliņās, vairāk demonstrēs Rīgas pilsētu un tās dažādību un būs atbilstoša starptautiskajiem standartiem, Rimi Rīgas maratonam jau otro gadu norisinoties Pasaules Vieglatlētikas asociācijas Zelta kvalitātes zīmē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nemainīga vērtība konferencēs ir to saturs; vērojama pasākumu tematiskā segmentācija.

Uzņēmumu vēlme iesaistīties konferenču organizēšanā pieaug. Gan organizatori, gan sarīkojumu apmeklētāji novērtē iespēju aprunāties ar dažādu nozaru līderiem, konkrētas jomas ekspertiem, dalīties pieredzē un zināšanās. Laikā, kad tehnoloģijas ir mainījušas informācijas uztveršanas paradumus, konferenču rīkotājiem ir jādomā ne tikai, kā piesaistīt, bet arī kā noturēt klausītāju uzmanību. Dažādi tehniskie risinājumi ir kļuvuši pašsaprotami, tie nenosaka toni pasākumos, bet palīdz veidot saturu un kalpo klausītāju ērtībām.

Divi vaļi

Katru pusgadu vai pat biežāk ir kaut kas modīgs, ko izmēģina konferenču rīkotāji, piemēram, jautājumi tiešsaistē, lai iesaistītu auditoriju, čipotas aproces, lai varētu izsekot, pie kuriem stendiem ir lielākais apmeklētāju skaits, vai īpaši konferencēm izstrādātas aplikācijas un daudz kas cits, taču nemainīga vērtība ir tieši konferences saturs, uzskata reputācijas vadības kompānijas Lejiņa & Šleiers vecākais partneris Juris Šleiers, citējot Koko Šaneli, kuras teiktais «mode mainās, bet stils paliek», viņaprāt, pilnībā atbilst konferenču organizēšanas tendencēm. «Pirms kāda laika tehnoloģijas bija pārdošanas rīks un veids, kā atšķirties no konkurentiem, bet šobrīd tās ir pašsaprotamas. Savā ziņā tās var pielīdzināt e-talonam,» vērtē uzņēmuma Win Partners vadītājs Valters Gražulis. «Būtisks ir «wow» (spēcīgs pārsteigums) faktors, ko sniedz saturs, proti, kādus cilvēkus pasākuma apmeklētājs dzirdēs un ko praktisku iegūs no tā apmeklēšanas,» viņš teic. Turklāt pat salīdzinoši pareizās korporatīvās konferences cenšas kļūt par piedzīvojumu, nevis tikai sadarbības partneru un darbinieku pasākumu. «Tās sāk arvien vairāk līdzināties rokkoncertam vai šovam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad Latvijas uzņēmumiem otro reizi ir iespēja piedalīties konkursā «Starptautiskā Kvalitātes inovāciju balva», kura mērķis ir palielināt inovāciju skaitu, spektru, paaugstināt to kvalitāti, kā arī padarīt labas inovācijas plašāk zināmas sabiedrībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sāk tirgot biļetes uz nākamā gada Summer Sound festivālu

Vēsma Lēvalde, 15.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 15.septembra festivāla Summer Sound Liepāja 2012 organizatori sākuši biļešu tirdzniecību uz 2012.gada festivālu.

Biļetes ir pieejamas Biļešu servisa kasēs, degvielas uzpildes stacijās Statoil, kā arī Biļešu servisa mājas lapā. Vienas dienas biļete šobrīd maksās astoņus latus, divu dienu biļete - 10 Ls, divu dienu biļete ar ieeju telšu pilsētiņā - 12 Ls. Pirms pasākuma vienas dienas biļete maksās vismaz Ls 15, divu dienu biļete – Ls 20 vismaz, brīdina organizatori.

Pārdošanā ir arī VIP biļetes par 25 latiem. VIP biļete nodrošinās atsevišķu ieeju festivāla teritorijā, kā arī iekļūšanu VIP zonā pie lielās skatuves.

Festivāls, tāpat kā šogad, notiks Liepājas pludmalē un Jūrmalas parkā. Uz vairākām skatuvēm uzstāsies vismaz 50 grupas, organizatori sola izklaides iespējas, sporta pasākumus, atrakcijas. Līdzīgi kā šogad, darbosies arī telšu pilsētiņa. Būs iespēja telšu pilsētiņā novietot kemperus. Festivāla vārti vērsies 2012. gada 6. jūlijā pulksten 17:00. Pirmie festivāla Summer Sound Liepāja 2012 mākslinieki tiks izziņoti šā gada decembrī. Db.lv jau rakstīja, ka pirmais festivāls Summer Sound Liepaja 2011 pulcēja ap 20 tūkstošiem apmeklētāju, taču festivāla dienās nolija spēcīgas lietusgāzes, tāpēc rīkotāji norises datumus nākamgad izvēlējušies jūlija sākumā nevis beigās, kā iepriekš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lielāko mūzikas festivālu "Positivus" un "Summer Sound" rīkošana pašlaik norit pēc plāna un to organizatori cer, ka pasākumi, neraugoties uz pašreizējo Covid-19 uzliesmojumu, notiks paredzētajā laikā.

"Līdz festivālam ir četri mēneši, tādēļ šobrīd izsludinātie ierobežojumi tos tiešā veidā neskar. Protams, ka mēs vērojam vispārējo situāciju visā pasaulē un, ja tā pasliktināsies un ierobežojumi tiks pagarināti, mēs attiecīgi uz to reaģēsim.Tāpat ir jāņem vērā, ka mūsu situācija būs atkarīga no situācijas ārvalstīs," biznesa portālam db.lv sacīja festivāla "Positivus" rīkotājs Ģirts Majors. Festivāls Salacgrīvā plānots no 17. līdz 18. jūlijam.

"Līdz ārkārtas situācijai valstī mums bija otrs labākais biļešu pārdošanas rādītājs. Protams, pēc ārkārtas situācijas izziņošanas biļešu pārdošanas rādītāji ir ievērojami kritušies," atzīst "Positivus" rīkotājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamā gada Tokijas olimpisko spēļu rīkošanas kopējās izmaksas varētu sasniegt 12,6 miljardus ASV dolāru jeb aptuveni 11,3 miljardu eiro, vēsta sacensību organizatori.

Galējās izmaksas salīdzinājumā ar sākotnēji plānotajām ir nedaudz pieaugušas, jo organizatoriem bija jāparūpējas par dzesēšanas iekārtu izvietošanu sacensību teritorijā. Plānots, ka Japānā sporta notikumu norises vietās uz ceļiem tiks uzklāts karstumu absorbējošs krāsojums, tāpat tiks izvietoti gaisa mitrinātāji.

Organizatori gan neslēpa, ka šajā tāmē vēl nav iekļautas tās izmaksas, kas radušās, pārceļot maratonu un soļošanas sacensības no Tokijas uz ziemeļos esošo Saporo. Paredzams, ka tas varētu izmaksāt ap trim miljardiem Japānas jēnu (aptuveni 25 miljoni eiro). Šī summa galējos aprēķinos nav iekļauta tāpēc, ka sacensību organizatori vēl aizvien diskutē ar Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) par to, kura no pusēm segs šīs izmaksas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

LSDSP priekšvēlēšanu programmā sola no bagātajiem nodokļos iekasēt vairāk

LETA, 16.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) šodien Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegtajā 4000 zīmju priekšvēlēšanu programmā sola ieviest progresīvu un taisnīgu sistēmu iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) aprēķināšanā, pēc kuras bagātie maksās vairāk.

LSDSP sola panākt Latvijas pāreju uz valsts regulētu, sociāli atbildīgu tirgus ekonomiku, netērējot vairāk, nekā nopelnīts, kā arī neļaut valsts budžeta konsolidācijai un taupībai atstāt graujošu ietekmi uz ekonomiku, iedzīvotājiem, sociālo jomu, vēlēšanos dzīvot, strādāt un investēt šajā valstī.

Tāpat partija savā programmā sola nepieļaut valsts uzņēmumu privatizēšanu, un, tieši otrādi, veidot uzņēmumus ar valsts atbalstu, tā radot darba vietas.

LSDSP iecerējusi sakārtot valsts pārvaldi, lai trūkstošā nauda valsts budžetā nebūtu jāmeklē pie starptautiskajiem aizdevējiem vai mehāniskā nodokļu palielināšanā, kā arī veicināt videi draudzīgu atjaunojamo vietējo energoresursu attīstīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēkā Vidzeme tiks organizēta 12 mēnešus ilga atvērtās mākslas akcija Rakstnieki lasa savus darbus bibliotēkā.

Akcija aizsākas 16.oktobrī un turpinās līdz 2010.gada Valsts svētkiem. 16.oktobrī no plkst.12.00 - 20.00 savus darbus lasīs trīsdesmit trīs 15 - 21 gadīgi prozas, dzejas, lugu un eseju autori, kuru darbi ievietoti topošajās grāmatās Jaunie nāk un runā. 2009. Proza. Esejas. Lugas un Jaunie nāk un runā. 2010.Dzeja. Esejas. Lugas. Pasākumu koordinēs Dainis Grīnvalds un Anita Skalberga.

Sākot ar 23.oktobri, filiālbibliotēkā Vidzeme (Brīvības gatvē 206) katru piektdienu no plkst.17.00 savus nupat uzrakstītos darbus lasīs jaunie autori, bet no plkst.18 līdz plkst.20 ar lugu, dzejas, prozas, publicistikas autorlasījumiem latviešu un krievu valodā uzstāsies pieredzējuši (ne tikai Latvijas) autori.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Oligarhu kapusvētku pasākuma organizatori pašvaldībai to ir pieteikuši; aicina tajā nepiedalīties politiķus

LETA, 05.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Oligarhu kapusvētki pasākuma organizatori to ir pieteikuši Rīgas domē piektdien, 3.jūnijā un aicina politiķus to neizmantot savu saukļu paušanai un reitingu celšanai, informēja pasākuma organizatori.

Viņi saprot, ka liela tautas pieplūduma gadījumā drošība ir visvarīgākais jautājums, kuram organizatori pievērsīs pastiprinātu uzmanību un sadarbosies ar visām valsts varas struktūrām, lai to nodrošinātu.

Tomēr paralēli tam, ka pasākums tomēr pašvaldībā ir pieteikts pasākuma organizatori norobežojas no politisko partiju aicinājumiem uz pasākumu, to izteiktajiem saukļiem, un jebkuras cita veida vēlmes sasaistīt pasākumu ar politiskajām partijām. Poltisko partiju pārstāvjiem netiks dota iespēja izteikties uz improvizētās skatuves, lai novērstu iespēju izmantot šo pasākumu savu reitingu celšanai. Tiks aicināti uzstāties ar politiku nesaistīti cilvēki, kuri varēs ar savu piemēru paust savu līdzšinējo «nesadarbošanos ar korupciju» vai atteikties sadarboties nākotnē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Festivāla Laba Daba organizatori dalās pieredzē par pasākuma rīkošanu, gadu gaitā gūtajām mācībām

Festivāls Laba Daba šogad notiks astoto reizi un to organizē pilna servisa pasākumu aģentūras Pareizā ķīmija un mūzikas klubs Nabaklab. Festivāla apmeklētāju skaits pērn bija 15 tūkst. cilvēku, bet organizatori šogad nolēmuši to ierobežot līdz 12 tūkst. ļaužu. Tas tiek darīts, lai festivāls nezaudētu savu atmosfēru un visiem viesiem būtu ērti tur uzturēties. «Festivālu apmeklētāju skaitu ir nepieciešams regulēt, jo ir jārēķina cilvēku plūsmas, lai viss būtu ērts un pieejams visiem gribētājiem. Festivāls gadu no gada aug arī programmas ziņā – tiek piesaistīti aizvien vairāk ārvalstu mākslinieku. Ja sākotnēji bija aptuveni 2 līdz 5 ārvalstu mūziķi, tad pēdējos gados tie ir 10 līdz 16,» stāsta Pareizā ķīmija projektu vadītāja Kristīne Pinkule.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursa Jaunais vilnis organizētāji pārtraukuši biļešu tirdzniecību, līdz brīdim, kamēr tiks noslēgts līgums ar Jūrmalas domi, liecina paziņojums Biļešu Servisa mājaslapā.

Organizatori cer, ka līgums tiks noslēgts jau tuvākajā laikā un biļešu tirdzniecība atsāksies pēc 10.marta. Pagaidām vēl valda neskaidrība, vai konkurss šogad norisināsies Jūrmalā, un ja nē, kur tas varētu notikt.

Jūrmalas mērs Gatis Truksnis vērsies pie konkursa organizatoriem un apsolījis pašvaldības atbalstu pasākuma organizēšanā. Vēstulē viņš apliecinājis, ka Jaunais vilnis ir vēlams un vērtīgs pasākums gan Jūrmalai kā pilsētai, gan arī visiem tās iedzīvotājiem un viesiem. Viņš norāda, ka ir izstrādāts Dzintaru koncertzāles rekonstrukcijas projekts, ir panākta vienošanās par finansējuma piesaisti no valsts budžeta un Eiropas fondiem, lai šā gada rudenī sāktu koncertzāles rekonstrukciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) paaugstinājis Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) pieauguma prognozes šim un nākamajam gadam.

SVF jaunākajā pārskatā par pasaules ekonomikas perspektīvām («World Economic Outlook»), kas publiskots otrdien, prognozē, ka Latvijas ekonomika šogad pieaugs par 3,8% un 3,9% nākamgad.

Aprīlī publiskotajās pavasara prognozēs SVF Latvijas IKP pieaugumu šogad prognozēja 3% apmērā, bet nākamgad ekonomikas izaugsmi lēsa 3,3% apmērā.

Inflācija Latvijā gan šogad, gan nākamgad prognozēta 3% apmērā. Pēc SVF aprēķiniem, bezdarbs saruks līdz 9% šogad un 8,7% nākamgad, salīdzinot ar 9,6% pērn, bet kārtējo maksājumu kontā šogad tiks reģistrēts deficīts 0,3% no IKP apmērā, kas nākamgad pieaugs līdz 1,5%.

No Baltijas valstīm lielāku IKP pieaugumu nekā Latvijā šogad SVF sagaida Igaunijā, kur tas tiek prognozēts 4% apmērā. Nākamgad Igaunijā SVF sagaida 3,7% ekonomikas izaugsmi. Aprīlī SVF lēsa, ka Igaunijā šogad un nākamgad IKP palielināsies attiecīgi par 2,5% un 2,8%. Inflācija Igaunijā šogad un nākamgad tiek gaidīta attiecīgi 3,8% un 3,4% apmērā, savukārt kārtējo maksājumu kontā šogad tiek prognozēts pārpalikums 1,8% no IKP, kas nākamgad saruks līdz 1,4%. SVF Igaunijā sagaida bezdarba līmeņa pieaugumu līdz 8,4% šogad un 9% nākamgad, salīdzinot ar 6,8% pirms gada.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) samazinājis Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieauguma prognozes šim un nākamajam gadam.

SVF jaunākajā pārskatā par pasaules ekonomikas perspektīvām (World Economic Outlook), kas publiskots otrdien, prognozē, ka Latvijas ekonomika šogad pieaugs par 3,7% un 3,3% nākamgad.

Aprīlī publiskotajās pavasara prognozēs SVF Latvijas IKP pieaugumu šogad prognozēja 4% apmērā, bet nākamgad ekonomikas izaugsmi lēsa 3,5% apmērā.

Inflācija Latvijā šogad un nākamgad prognozēta attiecīgi 2,7% un 2,4% apmērā. Pēc SVF aprēķiniem, bezdarbs saruks līdz 7,9% šogad un 7,8% nākamgad, salīdzinot ar 8,7% pērn, bet kārtējo maksājumu kontā šogad tiks reģistrēts deficīts 2% no IKP apmērā, kas nākamgad pieaugs līdz 2,6%.

No Baltijas valstīm identisku IKP pieaugumu kā Latvijā šogad SVF sagaida Igaunijā, kur tas arī tiek prognozēts 3,7% apmērā. Nākamgad Igaunijā SVF sagaida 3,3% ekonomikas izaugsmi. Aprīlī SVF lēsa, ka Igaunijā šogad un nākamgad IKP palielināsies attiecīgi par 3,9% un 3,2%. Inflācija Igaunijā šogad un nākamgad tiek gaidīta attiecīgi 3% un 2,5% apmērā, savukārt kārtējo maksājumu kontā šogad tiek prognozēts pārpalikums 2,2% no IKP, kas nākamgad saruks līdz 1,1%. SVF Igaunijā sagaida bezdarba līmeņa pieaugumu līdz 6,7% šogad un 6,9% nākamgad, salīdzinot ar 5,8% pirms gada.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Eksperte: Partiju solījumi nodokļu jomā izsauc šermuļus

Anna Medne - Biznesa augstskolas Turība docētāja,nodokļu eksperte, 02.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no jomām, par kuru sabiedrībā bieži izskan neapmierinātība, ir nodokļu sistēma. Tuvojoties vēlēšanām, arī partiju pārstāvji nodokļu jomā sola daudz un dažādus uzlabojumus. Šogad lielākā partiju uzmanība pievērsta nekustamā īpašuma nodoklim (NĪN), taču jāsaka, ka daļa priekšvēlēšanu solījumu attiecībā uz nodokļiem izsauc šermuļus.

Izpētot to, ko savās 4000 zīmju programmas partijas sola uzlabot nodokļu jomā, var secināt, ka solījumi ir ļoti atšķirīgi. Liela daļa solījumu skar NĪN – vieni sola lielu atlaidi, citi – atcelt NĪN vienīgajam īpašumam. Varētu teikt, ka attiecībā uz NĪN partijas sacenšas vairāksolīšanā, saprotot, ka tā gandrīz ikvienam vēlētājam ir jūtīga tēma. Īpašums ir ļoti būtiska lieta mūsu dzīvēs, un partiju programmu veidotāji to apzinās. Tas, ko viņi neapzinās vai izliekas nesaprotam, ir fakts, ka tieši NĪN lielā daļā pašvaldību veido budžeta pamatu. Partijas sola atcelt NĪN vienīgajam īpašumam, bet nepiedāvā nevienu alternatīvu, ka tiks aizlāpīts budžeta robs, ko šāds lēmums radītu. Šis solījums uzskatāms par reālu tikai tad, ja politiķi nāks klajā ar konkrētiem risinājumiem pašvaldību budžeta sabalansēšanai. Vēl partijas aizmirst piebilst, ka pašvaldības jau šobrīd var lemt par atlaižu piešķiršanu NĪN.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arī šovasar uz «Positivus» festivālu varēs doties ar taksometru, un šoreiz šis pakalpojums izveidots sadarbībā ar taksometru servisu «Taxify», kas ļauj izsaukt taksometru, izmantojot mobilo lietotni, informē festivāla organizatori.

«Gatavošanos pašmāju lielākajam mūzikas festivālam «Positivus» esam uzsākuši jau laikus un savus resursus plānojam tā, lai «Taxify» platformā pieejamo automašīnu, kas piedāvā nokļūt līdz pasākuma norises vietai un atpakaļ, pietiktu visiem ieinteresētajiem klientiem,» biznesa portālam db.lv stāsta festivāla organizatori.

Jau iepriekš brauciena maršruts Rīga-Salacgrīva-Rīga tika piedāvāts par fiksētu maksu un, kā informē pasākuma organizatori, tas bijis pieprasīts. Šogad, vēloties paplašināt pakalpojuma pieejamību arī viesiem no Igaunijas, uzsākta sadarbība ar «Taxify».

«Igauņi ir liela daļa festivāla apmeklētāju, tas ir ērts un izdevīgs veids, kā nokļūt uz festivālu, kas atrodas blakus. Tāpat, paplašinot šo pieejamību, mēs dodam ērtu iespēju nokļūt arī tiem, kas ierodas, piemēram, no Somijas, ar prāmi pārceļoties uz Igauniju.»

Komentāri

Pievienot komentāru