Pasaulē

EADS un BAE apvienosies, lai «cīnītos» arBoeing

Gunta Kursiša, 17.09.2012

Jaunākais izdevums

Eiropas aviācijas gigantiem EADS un BAE palicis mazāk nekā viens mēnesis laika, lai pārvarētu šķēršļus, kas stāv ceļā 45 miljardus ASV dolāru vērtajai kompāniju apvienošanai. EADS un BAE vēlas apvienoties, lai veiksmīgāk konkurētu ar ASV sāncensi Boeing, raksta thelocal.de.

«Mums ir 28 dienas laika, lai pabeigtu darījumu,» aģentūrai AFP norādīja EADS izpilddirektoram Tomam Endersam (Tom Enders) tuvu stāvoša persona. Viņš pauda, ka darījums tiks noslēgts, jo sarunas atrodas «uz pareizā ceļa».

Neņemot vērā EADS daudznacionālo vēsturi, kompānija tiek uzskatīta par «nacionālo čempionu» Vācijā, Spānijā un it īpaši Francijā. Savukārt ieroču ražotāja BAE lielākā daļa akciju pieder Lielbritānijas valdībai.

Tiek paredzēts, ka pēc sarunām 40% apvienotās grupas piederēs BAE Systems, bet 60% - EADS.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Atceļ lidaparātu ražotāju BAE un EADS vērienīgo apvienošanos

Gunta Kursiša, 10.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas lidaparātu būves un aizsardzības uzņēmumu BAE Systems, kas pieder Lielbritānijai, un EADS, kas pieder Francijai un Vācijai, apvienošanās atcelta, nespējot vienoties politiskā līmenī, vēsta pasaules mediji.

Pirms tam trīs valstu – Lielbritānijas, Francijas un Vācijas – valdības veica ilgas diskusijas, taču auglīgs rezultāts tā arī netika atrasts. Lielbritānija vēlējās panākt par pārējo valstu ietekmes ierobežošanu apvienotajā uzņēmumā, lai saglabātu BAE ciešās darba attiecības ar ASV Pentagonu, raksta BBC.

Kā EADS, tā BAE Systems vadība pauda nožēlu, ka vienošanos apvienoties nav izdevies panākt. «Žēl, ka mums neizdevās vienoties, tomēr esmu priecīgs, ka mēs vismaz centāmies,» norāda EADS vadītājs Toms Enerss (Tom Enders).

Francijai un Vācijai izvirzītie noteikumi paredzēja, ka pēc darījuma katrai no abām valstīm nepiederētu vairāk par 9% no apvienotā uzņēmuma, tāpat arī Vācijas un Francijas pārstāvji nevarētu iekļūt uzņēmuma valdē.

Komentāri

Pievienot komentāru