Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas Sanoma Group plāno pārdot kino biznesu Baltijas valstīs un Somijā Zviedrijas kompānijai Ratos AB, izriet no kompānijas paziņojuma biržai.

Latvijā kompānijai pieder SIA Forum Cinemas. Darījums vēl būs jāapstiprina Somijas un Latvijas konkurenci regulējošām iestādēm.

Iespējamo darījumu apstiprina arī SIA Forum Cinemas vadītājs Atis Amoliņš, kurš pastāstīja, ka ir ticies ar jaunajiem īpašniekiem. Tāda ir biznesa daba – pirkt un pārdot, viņš sacīja. Latvijā kino darbība no tā nemainīšoties, arī visi attīstības plāni joprojām ir «dienas kārtība». Paplašināšanās joprojām tiek izskatīta, taču jautājums esot vietas izvēle. Esam pacietīgi, gaidām izdevību, viņš teic.

Darījuma vērtība tiek nosaukta 116 milj. eiro. Sanoma šā gada otrajā ceturksnī tādējādi uzrādīšot vienreizēju peļņu aptuveni 50 milj. eiro apmērā.

2010. gadā kino biznesa apgrozījums bija 88,6 milj. eiro, bet peļņa pirms nodokļiem – 8,4 milj. eiro.

Darījums paredz Finnkino Oy un tā meitas uzņēmumu AS Forum Cinemas, SIA Forum Cinemas, UAB Forum Cinemas, kā arī trīs nekustamā īpašumu Somijā un Latvijā pārdošanu. Šobrīd filmu biznesā nodarbināti aptuveni 620 cilvēku.

Darījums notiek saskaņā ar Sanomas stratēģiju fokusēties uz tās pamatdarbību – mediju biznesu.

Ratos ir privāta kapitāla konglomerāts, kas investē vidējos un lielos uzņēmumos Ziemeļvalstīs. Holdingā ir tādi uzņēmumi kā AH Industries, Anticimex, Arcus-Gruppen, Biolin Scientific, Bisnode, Contex, DIAB, EuroMaint, GS-Hydro, Hafa Bathroom Group, HL Display, Inwido, Jøtul, KVD Kvarndammen, Lindab, Medisize, Mobile Climate Control, SB Seating and Stofa. Ratos tiek kotēts Stokholmas biržā.

Komentāri

Pievienot komentāru