Ražošana

Interspiro Latvia pabeidzis ražošanas pārcelšanu uz Latviju

Vēsma Lēvalde, 02.03.2012

Jaunākais izdevums

Zviedrijas kapitāla elpošanas ekipējumu ražotājs Interspiro Latvia palielinājis strādājošo skaitu, uz Latviju pārceļot ražošanu no ASV un Zviedrijas.

Strādājošo skaits pieaudzis no 28 pirms apvienošanas līdz 42 šobrīd. Lēmumu par pārcelšanu Interspiro AB valde pieņēma 2010. gada 13. decembrī, bet ražošanu no Zviedrijas un ASV uz Liepāju, kur jau līdz tam darbojās viena no trim Interspiro ražotnēm, pārcēla līdz 2011.gada beigām. Apkalpošanas centrus un rezerves daļas noliktavas kompānija saglabāja visā pasaulē, bet centrālā noliktava ir Liepājā. Iemesls šāda lēmuma pieņemšanai esot centieni saglabāt konkurētspējīgas cenas un uzlabot apkalpošanas līmeni. Uzņēmums Liepājā, industriālajā parkā, izveidots 2008.gadā. Uzņēmuma pamatprodukcija ir ūdenslīdēju un ugunsdzēsēju ekipējums. Visu saražoto eksportē uz ES valstīm, Arābu Emirātiem, Dienvidāfriku, Izraēlu, Malaiziju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Elpošanas ekipējumu ražo militārajām vajadzībām

Vēsma Lēvalde, 09.04.2013

«Varu apgalvot, ka ražošanas efektivitātes ziņā neatpaliekam no zviedriem,» ir pārliecināts uzņēmuma ražošanas vadītājs Sandis Gusts.

Foto: Vēsma Lēvalde, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paplašinot SIA Interspiro Production ražotni Liepājā, pabeigta koncerna Interspiro AB restrukturizācija

Ražošanas pārcelšana no vairākām valstīm uz Liepāju tika sākta 2010. gadā un daļēji pabeigta pirms gada. Tomēr sarežģītākais Interspiro zīmola produkts – IS MIX jeb slēgta cikla elpošanas ekipējums militārajiem ūdenslīdējiem – tika ražots Zviedrijā. Tikko pirmie Liepājā saražotie IS MIX komplekti nogādāti pasūtītājam, līdz ar to ražošanas pārslēgšana uz Latviju noslēgusies.

Interspiro Production Liepājā ražo triju veidu elpošanas aprīkojumu komplektus – ūdenslīdējiem, ugunsdzēsējiem un tiem, kuri strādā rūpnieciski bīstamā, ķīmiskā vidē. Katrs aprīkojuma komplekts top kā individuāls pasūtījums konkrētam klientam, tāpēc produktu veidu ir ļoti daudz, stāsta uzņēmuma ražošanas vadītājs Sandris Gusts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Interspiro Production būvēs jaunu ražošanas un noliktavas ēku

Žanete Hāka, 27.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patlaban tiek izstrādāts elpošanas un drošības ekipējuma ražotāja SIA «Interspiro Production» ražošanas un noliktavas ēkas būvprojekts un ir sākti būvlaukuma un zemes sagatavošanas darbi, lai jau tuvāko mēnešu laikā varētu sākt ražošanas un noliktavas ēku būvniecību Ģenerāļa Baloža ielā 20/22 Liepājā.

Esošā ražotne industriālajā parkā «Liepājas Biznesa centrs» Kapsēdes ielā ir kļuvusi uzņēmumam par šauru, tādēļ nolemts būvēt jaunu ražotni, kas būs ne tikai daudz modernāka un ērtāka ražošanas procesam un darbiniekiem, bet arī dabai draudzīgāka.

«Liepājas SEZ pārvalde uz 30 gadiem ir iznomājusi uzņēmumam 1,7 hektāru plašu zemes gabalu Ģenerāļa Baloža un Lazaretes ielas krustojumā. Izvēloties šo vietu, ņēmām vērā gan to, ka šī ir vieglā ražošana, gan to, ka šeit iespējams ērti atbraukt ar sabiedrisko transportu, savukārt ražotnē strādājošie Karostas un Tosmares iedzīvotāji uz darbu varēs viegli atnākt ar kājām. Papildus jau divām šogad Karostā ekspluatācijā nodotajām ražošanas ēkām («RT Metāls» un «Jensen Metal» metālapstrādes ražotnes), šī ražotne turpinās Karostas uzņēmējdarbības teritorijas attīstību,» norāda Liepājas SEZ pārvaldnieka vietnieks attīstības jautājumos Uldis Hmieļevskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonā, atklās Latvijas paviljonu nozīmīgākajā aizsardzības un drošības industriju izstādē "Starptautiskais aizsardzības un drošības ekipējums" jeb DSEI, informē Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas valdes priekšsēdētāja Elīna Egle.

Latviju starptautiskajā izstādē pārstāvēs duālā pielietojuma produktu ražotāji no radiosakaru, optikas, munīcijas pārtikas un inženieru pakalpojumu sektoriem.

No 12. līdz 15.septembrim, Londonā, izstāžu zālē "Excel" tiks atvērts Latvijas paviljons H4-130 izstādes "Starptautiskais aizsardzības un drošības ekipējums" (Defence and Security Equipment International) ietvaros.

Latvijas paviljonā produktus un pakalpojumus demonstrēs SIA "Baltic Bullets", SIA "BELSS", VAS "Elektroniskie sakari", SIA "Lightspace Technologies" un AS "Roga Agro". Ar individuālām ekspozīcijām DSEI būs redzami EDGE Autonomy un Interspiro, demonstrējot optikas, bezpilotu sistēmas, elpošanas ekipējuma produktus. Izstādi apmeklēs ievērojams skaits DAIF Latvija biedru uzņēmumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas Biznesa centra attīstības pamatā ir iespējas samazināt izmaksas un klastera principi, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Privātā kapitāla biznesa centrs Liepājā darbojas jau 15 gadus, pulcējot galvenokārt skandināvu vai starptautiskus uzņēmumus, kuru darbība saistīta ar metālapstrādi vai plastmasas apstrādi. Saražotās produkcijas vairums tiek eksportēts uz Ziemeļeiropu un Rietumeiropu, arī uz ASV, līdz ar to ģeopolitiskā krīze biznesa centru nav ietekmējusi. Lai gan centra nomnieki ir nelieli un vidēji uzņēmumi, kopā tie dod darbu aptuveni 700 liepājniekiem. Vairums parka uzņēmēju plāno pieaugumu šogad. «Spriežot pēc resursu patēriņa, darbinieku skaita, pārrunām ar uzņēmuma vadību, kopējā tendence ir pozitīva un vērsta uz izaugsmi,» apgalvo centra apsaimniekotāju pārstāvis Livars Vangovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas Karostas industriālā parka teritorija sastāv no 28 atsevišķiem zemes gabaliem, kas ir aprīkoti ar apbūvei nepieciešamajām inženierkomunikācijām. Plānots, ka vieta, pa kuru savulaik soļoja karavīri un kur saimniekoja militāristi, tuvāko gadu laikā kļūs par vidi, kur strādā moderni ražošanas uzņēmumi.

Karostas Industriālais parks ir teritorija Karostā, ko pašvaldība sadarbībā ar Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldi attīstījusi projekta «Uzņēmējdarbības teritoriju un tām nepieciešamās publiskās infrastruktūras attīstība Liepājā» ietvaros. Projekta teritorija aptver Beverīnas ielu, Burtnieku ielu, Līgas ielu, Manēžas ielu, Trimpus ielu, Vidus ielu, Virssardzes ielu un Zemgales ielu.

Projekts realizēts no vairākiem finansējuma avotiem. Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums veido 84,57% jeb 6 021 678 eiro, valsts budžeta dotācija – 3,75% jeb 267 013 eiro. Savukārt Liepājas pilsētas pašvaldības finansējums veido 11,68% jeb 831 656 eiro no kopējām projekta izmaksām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Rūpniecībai vīruss gan traucē, gan palīdz

"Luminor" bankas ekonomists Pēteris Strautiņš, 03.06.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bija ārkārtīgi viegli uzminēt, ka statistiķi ziņos par rūpnieciskās ražošanas samazināšanos aprīlī. Tā notika, taču rezultāts ir nedaudz labāks par gaidīto.

Ir nozares, kas ir smagi cietušas. Pēc tam, kad martā jaunu auto pārdošana vairākās Eiropas valstīs gandrīz apstājās, ir loģisks arī auto daļu ražošanas kritums vairāk nekā uz pusi. Taču ir nozares, kas ir izrādījušās ieguvējas ar pandēmiju acīmredzami saistītu iemeslu dēļ.

Ķīmiskajai rūpniecībai, kurā ievērojama daļa ir spirta un mazgāšanas līdzekļu ražošana, šī ir brīnišķīga krīze - aprīlī ražošana auga par 27,5% (šeit un tālāk norādītas izmaiņas gada griezumā). Elektrisko iekārtu ražotājiem (+10%) palīdz līdzšinējās īpaši straujās attīstības inerce, gan produktu specializācija, kas ir saistīta ar publiskajiem pasūtījumiem (ielu apgaismojums, elektriskā transporta iekārtas, energoefektivitātes risinājumi). Diezgan labs rezultāts (-2,5%) ir C28 nozarē jeb "citas iekārtas", kur ir gan ražošanas iekārtas, gan citi produkti. Arī šīs nozares portfelī ir vairāki anticikliski produkti. Piemēram, "Caljan" ražo konveijerus, kurus plaši izmanto "Amazon" un līdzīgi uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru