Jaunākais izdevums

Par veiksmīgāko 2008. gada tūrisma produktu atzītais izklaides burinieks Libava šosezon pametīs Liepāju un strādās Rīgā.

Uz šādu soli kuģa īpašniekus pamudinājis nepietiekamais apgrozījums Liepājā, Db.lv atzina kuģa Libava kapteinis Anatolijs Molokanovs. Libava izklaides braucienus plāno sākt maijā, pagaidām par pieturas vietu izraudzīta Andrejosta, savukārt braucieni varētu būt pa visu Rīgas jūras līci. Kuģis drīkst uzņemt līdz 40 pasažieriem, plānots to piedāvāt ne tikai tūristiem, bet arī kāzu un banketu rīkošanai, stāstīja A. Molokanovs.

Db.lv jau rakstīja, ka par sagriezto zvejas laivu Sea Breeze iegūto ES struktūrfondu naudu piekrastes zvejnieki Anatolijs Molokanovs un Vilnis Brikmanis vienojās uzbūvēt un apsaimniekot 17. gs. būvēta burinieku kopiju. 2007. gadā sāktais projekts 2008. gada rudenī veiksmīgi noslēdzās ar Petrozavodskas kuģubūves darbnīcā uzbūvētā burinieka noenkurošanos Liepājas ostā. Kopējās projekta izmaksas bija ap 350 tūkstošiem eiro, papildus saņemtajam struktūrfondu maksājumam piesaistīti arī kredītlīdzekļi un 5000 Ls pašvaldības finansējums. Baroka stilā uzbūvētais burinieks piedalījies dažādu ostas pilsētu svētkos, regatēs Baltijas jūrā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Burukuģis vizinās rīdziniekus uz Sāmsalu

Vēsma Lēvalde, 02.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No Rīgas uz Sāmsalu šovasar būs iespēja braukt ekskursijā ar burukuģi, pa ceļam apmeklējot Roņu salu Igaunijā.

Ceļojums ilgšot trīs dienas,apstiprina burukuģa Libava kapteinis Anatolijs Molokanovs. Db.lv jau rakstīja, ka par veiksmīgāko 2008. gada tūrisma produktu atzītais izklaides burinieks Libava šosezon pametīs Liepāju un strādās Rīgā.

Uz šādu soli kuģa īpašniekus pamudinājis nepietiekamais apgrozījums Liepājā, iepriekš norādīja Anatolijs Molokanovs. Libava izklaides braucienus plāno sākt maijā, pagaidām par pieturas vietu izraudzīta Andrejosta. Kuģis drīkst uzņemt līdz 40 pasažieriem. Šovasara Libava plāno piedalīties arī koka kuģu festivālā Mērsragā, Pērnavas pilsētas svētkos un koka burinieku salidojumā salā Hījumā. Plānots ceļojums uz Baltic Sail svētkiem un uz Viduslaiku nedēļu Gotlandē Visbijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas ostā vēlas Azerbaidžānas loģistikas centru

Vēsma Lēvalde, 03.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas mērs Uldis Sesks piedāvājis Azerbaidžānas valdībai atbalstīt Azerbaidžānas loģistikas centra izveidi Liepājas ostā.

Azerbaidžānā ir valsts naftas un gāzes fondi, no kuriem tiek atbalstīti vērienīgi privātuzņēmēju projekti, preses brīfingā klāstīja U. Sesks. Tāpēc vairākiem Azerbaidžānas ministriem izteikts priekšlikums izmantot brīvās teritorijas Liepājas ostā pie Karostas kanāla, lai tur būvētu termināļus Azerbaidžānas kravām. Janvāra beigās, iespējams, notiks Azerbaidžānas delegācijas vizīte Liepājā, lai turpinātu sarunas par potenciālajiem investīciju projektiem.

Liepājas mērs pārrunājis ar Azerbaidžānas ministriem arī iespēju ieguldīt kurortoloģijas atjaunošanā Liepājā. U.Sesks piedalījies arī a/s Liepājas metalurgs lietišķajās sarunās, tostarp ar Azerbaidžānas dzelceļa vadību pārrunāta iespējamā sadarbība un a/s Liepājas metalurgs pārstāvniecības izveidošana Azerbaidžānā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Latvijas kaviāra ražotājs ieguldīs 1,19 miljonus iekārtu modernizēšanā

Gunta Kursiša, 21.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas melno ikru ražotājs Mottra grasās ieguldīt vairāk nekā 1,19 miljonus eiro jaunās iekārtās, liecina uzņēmuma noslēgtais iepirkumu konkurss.

SIA Mottra noslēgusi konkursu, par uzvarētāju pasludinot Lietuvā, Šauļos reģistrētu kompāniju UAB Gerbūnis. Vēl konkursā bija pieteikusies Latvijas firma SIA Libava Serviss.

SIA Mottra atrodas Ķekavas pagastā. Uzņēmums dibināts 2002. gadā, un tā pamatkapitāls veido vienu miljonu latu. Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatā darbojas Valentins Horoškins, savukārt valdes locekļa amata pienākumi uzticēti Valentīnai Tračukai un Sergejam Tračukam.

2012. gadā Mottra apgrozīja vairāk nekā 429 tūkst. Ls, savukārt peļņa veidoja vairāk nekā 233 tūkstošus latu. Uzņēmumā strādāja vidēji 28 darbinieki. Firmas finanšu pārskats par 2013. gadu vēl nav pieejams.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Baltā zivīte: Meklējam jaunus produkcijas noieta tirgus, kas nav ne viegls, ne ātrs process

Žanete Hāka, 24.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģistrēts Valsts ieņēmumu dienesta lēmums par zivju produktu ražotāja SIA "Baltā Zivīte" izslēgšanu no PVN reģistra, liecina Lursoft dati.

SIA "Baltā Zivīte" no PVN reģistra tiks izslēgta, sākot ar 29.janvāri.

Kā rāda "Lursoft" dati, vēl pirms desmit gadiem SIA "Baltā Zivīte" apgrozījums pārsniedza 10 miljonus eiro – 2010.gadā tas bija 10,93 miljoni eiro, bet turpmākajos gados tas samazinājās. 2011.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 6,77 miljoni eiro, 2012.gadā – 3,72 miljoni eiro, bet 2013.gadā jau vairs tikai 548,46 tūkst.EUR.

Pēdējais iesniegtais gada pārskats rāda, ka 2018.gadā SIA "Baltā Zivīte" apgrozīja 227,89 tūkstošus eiro un gadu noslēdza ar 1,63 tūkstošu eiro peļņu. Uzņēmuma vadība norādījusi, ka tiek meklēti jauni produkcijas noieta tirgi, kas nav ne viegls, ne ātrs process, norādot, ka uzņēmums ir orientēts uz tālākpastāvēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru