Jaunākais izdevums

Muzeju naktī Karostas cietumu apmeklējuši vairāk nekā 1500 cilvēku, un interesentu skaits krietni pārsniedzis cietuma iespējas.

Šāda interese par Karostas cietumu bija liels pārsteigums pat pašiem cietuma darbiniekiem, apgalvo Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja vadītāja Monta Krafte. Lielākā daļa apmeklētāju bija liepājnieki. Karostas cietuma pirmajos darbības gados to visbiežāk apmeklēja ārzemju tūristi. Daudzi no tiem bija atbraukuši uz Liepāju tikai tādēļ, lai apskatītu Karostas cietumu, turpretī liepājnieki Karostas cietuma apmeklētāju vidū bija retums, stāsta M. Krafte. Karostas cietumā šogad nebija sagatavota nekāda īpaša Muzeja nakts programma, piedāvājot tūristiem domātu standarta apmeklējuma programmu. Apmeklētājiem bija iespēja noskatīties filmu Karosta, apskatīt cietumu, paviesoties padomju laika bufetē, ietērpties un nofotografēties dažādos militāros tērpos, uzzināt par jaunās sezonas piedāvājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Muzeju naktī apmeklētāji bez maksas varēs aplūkot 172 muzejus un citas organizācijas

Žanete Hāka, 15.05.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad Muzeju naktī – 20.maijā - bez maksas apmeklētājiem durvis vērs rekordliels iestāžu skaits - 172 Latvijas muzeji un citas sabiedrisko dzīvi veidojošas organizācijas, informē Kultūras ministrija.

Šogad nakts pasākumi Latvijas muzejos notiks jau 13. reizi.

Muzeju nakts ik gadu iezīmē vasaras sākumu, kad daudzveidīgo piedāvājumu izbauda aptuveni ceturtdaļmiljons iedzīvotāju visā Latvijā. Šogad muzeji, sabiedriskās dzīves veidotāji un dažādas iestādes sagatavojušas īpaši plašu piedāvājumu, lai 20. maijā kopā varētu domāt par laiku un vienlaikus pieminēt „mūžīgi jauno” dzejnieku Eduardu Veidenbaumu, kam šogad paliek apaļi 150, skaidro kultūras ministre Dace Melbārde.

Šogad Muzeju naktī piedalās ne vien muzeji, bet arī vairāk nekā 30 dažādi sabiedriskās dzīves veidotāji. Plaši iesaistīties paredzējušas arī valsts pārvaldes institūcijas, piemēram, Valsts prezidenta kanceleja, Latvijas Republikas Saeima un citas. Reģionos interesantas aktivitātes rīko pašvaldības un nevalstiskās organizācijas. Šā gada Muzeju nakts tēma ir Laiks, kas apskatīta dažādos griezumos, apmeklētājiem liks ne tikai domāt par laiku, bet arī skaitīt un vizualizēt to. Daudzās vietās apmeklētāji no jauna varēs iepazīt arī šī gada īpašo gaviļnieku Eduardu Veidenbaumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes deputāti lems par nakts mēra iecelšanu dzīves kvalitātes uzlabošanai nakts tumšajā laikā, liecina Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejā iesniegtā informācija.

Deputātiem tiek piedāvāta prezentācija par to, kā vēsturiski tikusi organizēta nakts dzīve pilsētās. Tiek norādīts, ka, pašplūsmā atstāta, nakts dzīve izpaužas kā cilvēku pastiprināta alkohola lietošana, ballītes un trokšņošana. Savukārt, ja tā tiek apzināti organizēta, tad kļūst daudzveidīga, pilnvērtīga un droša.

Kā piemērs prezentācijā iekļauta Ņujorkas nakts dzīve, kas iedalīta vairākās kategorijās - bāri, ēdināšanas pakalpojumi, māksla un kultūra, sports un atpūta.

Galvenie problēmjautājumi Rīgā esot apgaismojuma neesamība, dažādu aktivitāšu trūkums, drošības izaicinājumi, tostarp konflikti, alkohola un narkotiku lietošana, transporta trūkums, prostitūcija u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Muzeju nakts - fotogrāfijās

Lelde Petrāne, 19.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušās nedēļas nogalē desmito reizi visā Latvijā ar daudzveidīgām aktivitātēm notika akcija Muzeju nakts, kuras devīze bija: «Sarkanā krāsa – dzintars».

Šā gada Muzeju nakts noslēdza tematisko trīs gadu ciklu Trejkrāsainā saule, ko iedvesmojušas Raiņa dzejas rindas par sauli, kas «atspīd drīz zila, drīz zaļa, drīz sarkana». Ciklu veidojušas trīs krāsas un trīs Latvijas dārgumi – zilā jūra, zaļais mežs un sarkanais dzintars, iezīmējot dzintara tapšanas ceļu, vienojot jūru ar mežu un brīnumaino saules akmeni – dzintaru.

Eiropas muzeju akcijā Muzeju nakts šogad piedalījās aptuveni 120 Latvijas muzeji, kā arī citas kultūrvēsturiskas institūcijas.

Pasākums tradicionāli norisinājās no sestdienas vakara pulksten 19 līdz svētdienas pirmajai rīta stundai vai ilgāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Karostas cietums, kurš iekļuvis arī vairākos ērmīgos starptautiskos topos, piemēram, pasaulē vismazāk romantisko viesnīcu sarakstā, atklās šā gada tūrisma sezonu.

Tūrisma sezonas atklāšana notiks 17. maijā ar izrādi «Aiz restēm». Pēc tam gaidāmi arī citi pasākumi, piemēram, velosipēdu ekskursija pa Karostas teritoriju. Savukārt naktī no 17. uz 18. maiju, kad arī citviet pasaulē bez maksas savas durvis ver vaļā muzeji, Karostā varēs apmeklēt «Sarkanā Dzintara» cietumu. Nākamajā dienā gaidāmi dažādi kino pasākumi.

Db.lv jau vēstīja, ka Karostas cietums iekļuvis tādos topos kā «Desmit savdabīgākās vietas, kur pavadīt nakti», «Pasaulē vismazāk romantisko viesnīcu tops», «Pasaulē neparastāko viesnīcu tops», «10 labākās cietumu viesnīcas pasaulē», un, iespējams, arī citos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tūrisma sezona Liepājā plūks pirmos augļus Muzeju naktī

Vēsma Lēvalde, 07.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar amatnieku un kultūras festivālu Līvas ciems un muzeju nakts akciju Akti naktī 18.maijā Liepājā sāksies aktīvā tūrisma sezona.

Oficiālā tūrisma sezonas atklāšana gan paredzēta 11.maijā, kad Liepājā notiks velobrauciens ar devīzi Tērpies tvīdā, brauc uz kino!, tomēr tradicionāli lielāka tūristu plūsma pilsētā manāma ar Līvas ciema norisi.

18. un 19. maijā jau 11. reizi Liepājas ostas promenādē norisināsies amatniecības un tradicionālās kultūras festivāls Līvas ciems, kurā apvienota amatniecība, folklora, radošums, vēsture un mūsdienīga tās interpretācija. Tajā piedalīsies vairāk nekā 200 amatnieku, kuri gan tirgosies ar saviem darinājumiem, gan demonstrēs amata prasmes, iesaistot apmeklētājus.

Līvas ciema tirgū šogad izcelta kokamatniecība. Dažādās kokapstrādes meistardarbnīcās būs iespējams izmēģināt roku koka grebšanā, virpošanā un gravēšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, naktī no 14. uz 15. maiju, Latvijā norisināsies starptautiskā akcija Muzeju nakts. Šī gada pasākuma kopējā devīze ir Kaimiņi, informē Latvijas Nacionālais mākslas muzejs.

Muzeju nakts akcijā Latvijas Nacionālais mākslas muzejs piedalās jau septīto gadu un šoreiz saviem skatītājiem piedāvā iespēju apmeklēt tā galveno ēku, izstāžu zāli Arsenāls un Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzeju.

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs šogad Muzeju naktī nepiedalās, taču visi aicināti apmeklēt muzeja pastāvīgās ekspozīcijas un izstādes visu dienu 14. maijā bez maksas (no pulksten 11 līdz 17)

Atzīmējot Starptautisko muzeju dienu, 18. maijā Latvijas Nacionālais mākslas muzejs dāvina saviem apmeklētājiem bezmaksas ieeju visās pastāvīgajās ekspozīcijās un izstādēs LNMM galvenajā ēkā, izstāžu zālē Arsenāls, Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Karostas cietumā filmēs indiešu filmu

Vēsma Lēvalde, 03.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Studija Ego Media sadarbībā ar AGS Entertainment Ltd. (Indija) Karostas cietumā uzņems skatu no mākslas filmas Maatraan. Epizodēs aicināti piedalīties arī Karostas iedzīvotāji.

Filmas režisors Anandans Karimanals Venkatesans ir Indijā atzīts mākslinieks. Paredzēts, ka kopā ar viņu Latvijā ieradīsies filmēšanas grupa – aktieri, režisora asistenti, operators, operatora asistenti, grima, kostīmu mākslinieki un citi profesionāļi. Filmēšanas procesu Latvijā organizē studija Ego Media. Filmēšana Karostas cietumā notiks 5. oktobrī. Tiks filmēta epizode, kur militārpersonas iesloga apsūdzēto kamerā. Karostas cietumā ieradīsies filmēšanas grupa aptuveni 60 cilvēku sastāvā un aktieri, paredzēti arī nelieli masu skati, kuros piedalīsies vietējie iedzīvotāji.

Db.lv jau rakstīja, ka Karostas cietums ir viena no astoņām Latvijas vietām, kas iekļautas starptautiskā ceļvedī «Aukstā kara pēdas». Bet interneta balsojumā par pasaules dīvainākajām viesnīcām Karostas cietums Liepājā ilgu laiku noturējās līderos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atzīmējot Muzeju nakts desmitgadi Latvijā, šonedēļ atklāts atjaunotais Latvijas Nacionālā muzeju krājuma katalogs (NMKK), kurā digitālā formā aplūkojami Latvijas muzejos atrodamie priekšmeti.

Kopumā attālināti aplūkojami gandrīz 800 tūkstoši priekšmetu.

Muzeju izstāžu zālēs un ekspozīcijās apmeklētājiem ir pieejami ne vairāk kā 5% no kopējā muzeju krājuma, savukārt pārējie 95% atrodas muzeju krātuvēs. Tikmēr NMKK sistēmā sigitalizēti un aplūkojami 13% no kopējā krājumu apjoma, Db.lv stāstīja RIX Technologies mārketinga vadītāja Vineta Sprungaine.

NMKK izstrādāja a/s RIX Technologies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta galerija - Muzeju nakts laikā Aldaris sevi izreklamējis 13 tūkstošiem interesentu

Lelde Petrāne, 20.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šis bija trešais gads, kad Aldaris ciemos gaidīja popularitāti guvušās Muzeju nakts apmeklētājus. Šogad interese par alus darītavu un to, kā tiek brūvēts alus, bijusi ļoti liela, jo Aldari apmeklēja aptuveni 13 000 viesu, kas ir divas reizes vairāk nekā pagājušajā gadā.

Kā novēroja db.lv, arī Aldarī - tāpat kā cietās vietās Muzeju nakts laikā - veidojās rindas.

«Līdz šim tik vērienīgs pasākums Aldarī vēl nebija noticis, lai gan pirmsākumos uzņēmuma teritorijā regulāri notika dažādi izklaides pasākumi, uz kuriem pulcējās Sarkandaugavas iedzīvotāji. Mēs vēlamies šo tradīciju atkal atdzīvināt, tādēļ arī turpmāk Aldara vēsturiskajā kvartālā rīkosim dažādus mākslas un izklaides pasākumus. Līdz tam gan mums vēl jāpabeidz vairāki labiekārtošanas darbi,» norāda Aldara komunikāciju direktore Laura Krastiņa.

Šā gada Muzeju nakts laikā Aldara viesi varēja ieskatīties ne tikai vēsturiskajā brūzī, bet arī aplūkot Latvijas alus atribūtikas kolekcionāru izstādi. Aldara vēsturiskajā kvartālā muzicēja grupas The Sound Poets un Carnival Youth. Lielāko interesi apmeklētājiem radījusi atjaunotā vēsturiskā alus darītava.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Viesnīcu operators Mogotel pievieno savam «portfelim» Konventa Sētu

Lelde Petrāne, 06.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar šā gada novembri, SIA Mogotel zīmolam «Rixwell Hotels» ir pievienojusies jauna viesnīca Vecrīgā - «Rixwell Hotel Konventa sēta» (līdz šim viesnīca darbojusies ar nosaukumu «Konventa Sēta»). Šobrīd ēkā norit remonta darbi atsevišķās viesnīcas telpās un pirmos viesus plānots uzņemt 2017. gada nogalē.

«Rixwell Hotel Konventa sēta» līdz šim strādājusi, kā trīszvaigžņu viesnīca, bet, veicot rekonstrukciju un pakāpeniski uzlabojot viesu numurus un publiskās telpas tuvāko gadu laikā, plānots darbu turpināt četrzvaigžņu segmentā.

Viesnīcā ir 141 viesu numurs, un tajā vienlaicīgi var tikt izmitināti 283 viesi. Ēkā ir 6 telpas konferenču, semināru un banketu organizēšanai, kurās iespējams uzņemt no 30 - 100 personām.

Konventa sēta ir ēku komplekss, kas ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis un atrodas Kalēju ielā 9/11 starp Kalēju un Skārņu ielām. Pašlaik ēku kompleksā atrodas viesnīca, Rīgas Porcelāna muzejs, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs, dažādi veikali, restorāni un bāri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Karostas cietums iekļuvis portāla www.hotel.info izveidotajā pasaules pārsteidzošāko viesnīcu sarakstā 101 Amazing Hotels.

Sociālā tīkla Facebook lietotāji tagad var balsot par sev vistīkamāko viesnīcu. Viesnīca, kas saņems visvairāk balsojumu, tiks kronēta par Pasaules pārsteidzošāko viesnīcu un saņems aptaujas organizētāju balvas, titulu un godināšanu.

Pārsteidzošāko viesnīcu TOP 101 iekļautas neparastākās viesnīcas no visām pasaules malām – viesnīcas, kas atrodas kokos, ledus alās, kalnu virsotnēs, uz mākslīgas salas vai Amazones džungļos, viesnīcas, kas ierīkotas lidmašīnās, laivās, vilcienā, vējdzirnavās, ūdenstornī, radio tornī, pasaku pilīs, bijušajā atombunkurā un pat ceļamkrānā, viesnīcas, ko veidojuši pasaules slavenākie arhitekti un dizaineri, viesnīcas, kas ierīkotas primitīvās meža būdās, kā arī viesnīca, kuras sienas veidotas no sāls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Karostas cietuma «kolēģis» – par tūrisma objektu pārvērstais Filadelfijas cietums ASV

Gunta Kursiša, 29.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau ilgu laiku Filadelfijas cietumā (Philadelphia’s Eastern State Penitentiary) vairs nenīkuļo īsti cietumnieki, un tagad tas kļuvis par tūrisma objektu. Ik gadu šeit tiekas bijušie cietumnieki, apsargi un bijušais apkalpojošais personāls, lai interesentiem stāstītu savas atmiņas par cietumā pavadīto laiku.

Cietums pēc 142 gadu ilga darba durvis slēdza 1971. gadā. Atmiņu stāstos par pavadīto laiku cietumā bijušie tā iemītnieki pauduši gan dziļu nožēlu par zaudētajiem dzīves gadiem, kas pavadīti, nīkstot cietumā, gan stāstījuši, ka šajā soda izciešanas iestādē satikti nākamie «kriminālie partneri».

Kopumā sodu šeit izcietuši 75 tūkstoši cietumnieku.

Iespaidīgā Filadelfijas cietuma līdzinieks Latvijā ir Karostas cietums Liepājā, kurš izpelnījies starptautisku uzmanību kā interesants un ērmīgs tūrisma objekts. Atšķirībā no sava amerikāņu kolēģa, Karostas cietumā tūristi var pārlaist arī nakti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Atdzīvina atpūtas centru Rožmalas

Dienas Bizness, 17.04.2015

Anita Dzelzkalēja un Arnis Burmistris, puse no jauno saimnieku komandas, pašlaik «Rožmalās» pavada visvairāk laika, lai savāktu darbiniekus un sakārtotu visu atvēršanai.

Foto: Ivars Bogdanovs

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vietējo produktu veikaliņš, mājražotāju darbnīca un lauku darbu demonstrācija – tā ir daļa no jaunā satura, ko krīzes laikā pieklusušajam, bet šogad dzīvību atguvušajam atpūtas centram «Rožmalas» plāno piešķirt jaunie saimnieki.

«Rožmalās» Bauskas novada Ceraukstes pagastā martā un aprīlī jau apmetušās pāris ārzemnieku grupas – biedrības «Zemnieku saeima» (ZSA) starptautisko projektu partneri. Oficiālā atklāšana un darba atsākšana pilnībā paredzēta līdz ar sarīkojumu Muzeju naktī 16. maijā, reģionālajam laikrakstam Bauskas Dzīve stāsta viens no jaunajiem īpašniekiem Arnis Burmistris.

Ciemiņu uzņemšanai jau gatava viesnīca un kafejnīca. Zeļļu mājā būs birojs un kāzinieku istabas, Muzeju nakts sarīkojumam tiek gatavotas dzirnavas.

Centra direktore Anita Dzelzkalēja, viena no jauno saimnieku komandas, stāsta: «Vēl turpinām teritorijas sakopšanu, restaurējam mēbeles, kas bija atlikušas no iepriekšējiem īpašniekiem, iegādājamies jaunas. Viesnīca iegūs mūsu seju. Tās būs tās pašas «Rožmalas», jo pamats šeit ir labs, bet ar jauniem vaibstiem.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izveidojusies pamatīga pēdējo apmeklētāju rinda

LETA, 11.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) galvenā ēka piedzīvo neredzēti lielu apmeklētāju interesi, jo šī ir pēdējā diena, kad muzeja vecajās telpās skatītāji var aplūkot piedāvāto pastāvīgo ekspozīciju.

Kā informē LNMM, apmeklētāju interese ir neredzēti liela, jo vienu brīdi cilvēku rinda bija izveidojusies pat līdz Latvijas Mākslas akadēmijas ēkai. Cilvēku pulcēšanās pie muzeja galvenās ēkas sākusies jau pirms muzeja darba laika, tomēr, neskatoties uz lielo cilvēku interesi, muzejs darba laiku neplāno pagarināt, tādēļ atvērts tas būs līdz plkst.17.

Ja aizvadītā gada akcijā Muzeju nakts LNMM galveno ēku apmeklēja 5000 interesentu, tad šodien apmeklētāju skaits ir divas vai pat trīs reizes lielāks. Uz muzeju šodien ierodas ne tikai vecāka gadagājuma cilvēki, bet arī jaunieši, skolēnu un bērnudārzu grupas.

Lielā cilvēku interese par muzeju priecē muzeja darbiniekus, jo tas apliecina, ka ir nepieciešams moderns un mūsdienīgs muzejs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Karostas cietums iekļūst neparasto naktsmītņu TOP10

Baiba Zālīte, speciāli db.lv, 17.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Karostas cietums iekļuvis Premier Traveler Magazine veidotajā 10 pasaules neparastāko naktsmītņu izlasē, informē Karostas cietuma valdes locekle Monta Krafte.

Karostas cietums iekļuvis Premier Traveler Magazine (Ņujorka, ASV) decembra / janvāra izdevumā kā viena no 10 pasaules neparastākajām naktsmītnēm.

Sarakstā iekļautas naktsmītnes, kas ir savdabīgas gan novietojuma, gan dizaina un izskata ziņā, piemēram, ledus alas un lietus mežs Kanādā, veca lidmašīna Kostarikā, lieli koki, kuros iekārtas teltis, un alas Austrālijā.

No visiem Karostas cietuma apmeklētājiem, apmēram 30% gadā ir ārzemju tūristi.

Visu 10 neparastāko nakšņošanas vietu sarakstu var apskatīt, klikšķinot šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Muzeju naktī varēs apmeklēt Aldari

Gunta Kursiša, 08.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad Muzeju naktī alus darītavas durvis vērs vaļā a/s Aldaris. Tas ir pirmais privātā sektora uzņēmums, kas piedalīsies Muzeju nakts pasākumos.

Muzeju nakts ietvaros apmeklētāji varēs iepazīties ar alus brūvešanu un tās tradīcijām un vēsturi, teikts a/s Aldaris paziņojumā.

«Gidi pastāstīs nedzirdētus stāstus par alus darīšanas vēsturi un kultūru Latvijā. Tāpat lielākajiem viesiem, kas būs sasnieguši atļauto vecumu, būs iespēja nobaudīt miestiņu un kopā ar mazākajiem viesiem uzdziedāt dziesmas un vienkārši jauki pavadīt laiku,» stāsta a/s Aldaris galvenais alus darītājs Valdis Čunka. «Daudzi nemaz nezina, ka, piemēram, Aldarī esot bijis īpašs alus meistars - burvis, kas pārbaudīja, cik labi tiek brūvēts alus. Viņš ieradās lakādas kurpēs, baltos cimdos un ar katliņu galvā. Ar cimdu pārbaudīja, cik tīri ir alus kubli. Tad radies teiciens: «Nu būs alus biezs kā cimds». Savukārt, ja viņš nolika savu katliņu blakus alus kublam, tad tika teikts, ka alum jābūt stipram kā vīra galvai,» stāsta aldaris V. Čunka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Karostas cietums ir viens no Liepājas tūrisma līderiem. Pērn to apmeklēja vairāk nekā 18 tūkstoši tūristu, tostarp tālu zemju un populāru organizāciju pārstāvji.

Muzeja naktī apmeklētāju rinda drūzmējās tālu aiz vārtiem. Biedrības KGB (Karostas glābšanas biedrība) vadītāja Monta Krafte pieļauj - ja sākumā viņa ar šo ideju vērstos pašvaldībā, lūdzot finansēt cietuma renovāciju tūrisma vajadzībām, viņu nosauktu par traku. Lai gan arī tagad nekādu lielo atbalstu viņa negaida. Karosta vietējiem vispār šķiet nedaudz biedējoša, tāda kā nolādēta.

Tai pat laikā iebraucējus tā fascinē ar mežonīgo jūras krastu, fortiem, sarkano ķieģeļu arhitektūru un ķēmīgu blokmāju ieskautu, zeltītu Pareizticīgo katedrāli. Spilgtākus kontrastus pat Indijā neatradīsi, reiz sacījis kāds ārzemju tūrists.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas domes sēdes notiks Karostas cietumā

Uldis Sabulis, 01.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No aprīļa tūrisma sezonu atsāk Karostas cietums. Lai atsvaidzinātu tūrisma produkta piedāvājumu, Liepājas pašvaldība nolēmusi domes sēdes turpmāk rīkot Karostas cietuma Sarkanajā stūrītī.

Deputātus pārlieku izlutinājuši komfortablie apstākļi domes ēkā, un viņiem grūti izprast vienkāršo Liepājas iedzīvotāju vajadzības, skaidro Liepājas mēra padomniece Ieva Puka. Tāpēc meklēti apstākļi, kas būtu nedaudz skarbāki. Turklāt Sarkanā stūrīša ideoloģiskā atmosfēra pamazām kļūst arvien aktuālāka, viņa uzsvēra. Padomniece noliedza, ka domes sēžu norises vietas maiņa būtu saistīta ar deputātu iebiedēšanu, liekot viņiem apzināties savu lēmumu iespējamās sekas.

Karostas cietums piedāvā tūristiem vairākas iespējas - vienkāršu eksursiju cietumā, ekskursiju ar šova elementiem, piemēram, Pieņem lēmumu kopā ar domnieku! vai Dokumentu parakstīšana zem stobra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Karostas cietums tiek pie otrās Lielā Jēkaba balvas

Vēsma Lēvalde, 28.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes Tūrisma asociācija pasniegusi labākajiem Kurzemes tūrisma uzņēmējiem savu augstāko gada tūrisma apbalvojumu – balvu Lielais Jēkabs.

Lielā Jēkaba balvu Dižā ekspozīcija Kurzemē 2011 šogad saņēma Karostas cietums. Balvu saņemt uz Talsiem, kur šogad notika balvas pasniegšanas ceremonija, bija devušies arī paši ekspozīciju autori Juris Raķis un Alvis Eņģelis. Karostas cietumam šī bija jau otrā Lielā Jēkaba balva. Pirmoreiz šo apbalvojumu cietums saņēma 2004. gadā par veiksmīgāko vissezonas tūrisma piedāvājumu Kurzemē.

Balva Tūrisma dižā mājas lapa Kurzemē 2011 arī šogad tika liepājniekiem. To saņēma Šēferu ģimenes uzņēmums Sofijas laivas, kura pamatnodarbošanās ir kanoe laivu noma Kurzemē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Latvijā gaidāms RAF vintage autobusu festivāls

Gunta Kursiša, 03.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Muzeju nakts ietvaros Latvijā pirmo reizi gaidāms RAF vintage festivāls, kura laikā vienuviet būs aplūkojami vairāk nekā 15 dažādi RAF autobusu modeļi, no kuriem lielākā daļa ir autoinženiera Andreja Dambja privātās kolekcijas eksponāti.

RAF vintage festivāls notiks Jelgavā, NP Jelgavas Biznesa Parks teritorijā no 17. līdz 19. maijam, un publiskai apskatei autobusi būs pieejami 19. maijā, Muzeju nakts laikā.

Līdzās Andra Dambja pilnībā un daļēji restaurētajiem «RAFiņiem», interesenti varēs iepzīties ar vēsturiskām relikvijām – gleznām, plakātiem, rasējumiem, galdiem, krēsliem un pat to laiku datortehniku, kā arī unikālu foto izstādi, kas atspoguļo rūpnīcas strādnieku ikdienu, teikts Jelvavas Biznesa Parka paziņojumā.

«Kopumā RAF autobusi ir viens no spilgtākajiem rūpniecības «ziedu laiku» simboliem, kas Latvijas vārdu nesis gan Padomju Savienībā, gan ārpus tās robežām, norāda NP Jelgavas Biznesa Parks vadītāja Arta Nordmane.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dārgās degvielas dēļ Lietuvā autobraucēji pāriet uz salīdzinoši lētāko sašķidrināto propāna gāzi.

Augstās naftas cenas gada sākumā ir samazinājušas degvielas patēriņu visās Baltijas valstīs. «Ceram, ka cenas varētu kristies, ekonomika atveseļoties un patēriņš pieaugt,» intervijā DB stāsta Neste Oil korporācijas viceprezidents mazumtirdzniecības jautājumos Panu Kopra. Viņš ļoti labi pazīst Neste Latvija - otra lielākā degvielas mazumtirgotāja - darbiniekus un biznesa vidi Latvijā, kā arī konkurentus un tirgus specifiku. Nu jau vairāk nekā gadu P. Kopra ir atbildīgs par Baltijas reģionu, Poliju un Krievijas ZR reģionu.

Uz interešu konflikta asmens

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Ženēvā, iedvesmojoties no Muzeju nakts, norisināsies Viesnīcu nakts

Lelde Petrāne, 25.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šveices pilsētā Ženēvā jaunas iniciatīvas ietvaros iedzīvotājiem tiks piedāvāta iespēja uzturēties kādā no pilsētas luksusa viesnīcām par pazeminātu cenu. Tas būs iespējams vienu nakti janvārī, vēsta thelocal.ch.

Pilsētas pirmā Viesnīcu nakts ļaus Ženēvas iedzīvotājiem rezervēt vienas nakts uzturēšanos luksusa viesnīcā 26. janvārī, maksājot 100 frankus (aptuveni 84 eiro) par četrzvaigžņu viesnīcu un 150 frankus (aptuveni 126 eiro) par pieczvaigžņu viesnīcu.

Akcijā piedalās tādas viesnīcas kā Grand Hotel Kempinski, Intercontinental, Hotel President Wilson un La Réserve Genève Hotel, bet vēl citas viesnīcas varētu apstiprināt savu dalību.

Viesnīcu naktī norisināsies pasākumi, lai viesiem un apmeklētājiem sniegtu informāciju par personālu un pakalpojumiem. Iniciatīvas mērķis ir iepazīstināt vietējos iedzīvotājus ar pilsētas viesnīcām, lai viņi tās ieteiktu citiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Februāra sākumā ar ģimeni aizbraucām noķert vasaras sajūtu brīnišķīgajā Marokā. Brīnišķīga un krāsaina valsts, kurā aizbēgt no pelēkās un drūmās ziemas.

«Daudz laimes dzimšanas dienā,» es pasniedzu tētim aploksni, iedodu buču un nepacietīgi dīdos, kamēr gaidu reakciju no vecākiem, kad tētis būs atvēris aploksni. Iekšā ir lidmašīnas biļešu dāvanu kartes.

Lielāko dzīves daļu mani vecāki ir pavadījuši, lai izaudzinātu mani un māsu par labiem cilvēkiem un nav aizrāvušies ar ceļošanu. Igaunija, Lietuva, Vācija - tāds standartiņš. Tagad, kad, cerams, esmu izaugusi par labu cilvēku un varu pateikt vecākiem paldies par visu, ko man devuši, kā vienu no variantiem sava «paldies» pateikšanai izvēlējos uzdāvināt tēva apaļajā jubilejā vecākiem iespēju kaut kur aizlidot. Atpūsties. Tajā brīdī vecāki vēl nenojauš, ka deviņus mēnešus vēlāk lidos uz Maroku, bet smejoties saka, ka aizlidos kaut kur tepat, kur viss pazīstams – Ukrainu, Baltkrieviju..

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Interneta balsojumā Karostas cietums iekļūst pasaules līderos

Vēsma Lēvalde, 06.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta balsojumā par pasaules dīvainākajām viesnīcām Karostas cietums Liepājā pagaidām izvirzījies līderos.

www.hotel.info rīkotajā aptaujā startē 101 pasaules viesnīca, par kurām var nobalsot mājaslapā http://www.hotel.info/en/blog/101-amazing-hotels/. Liepājas Reģiona tūrisma informācijas birojs lūdz Latvijas iedzīvotājus piedalīties balsojumā, jo līdz ar to visa valsts tūrisma nozare iegūtu nozīmīgu publicitāti.

Db.lv jau rakstīja, ka viesnīca, kas saņems visvairāk balsojumu, tiks kronēta par Pasaules pārsteidzošāko viesnīcu un saņems aptaujas organizētāju balvas, titulu un godināšanu. Līdz šim Karostas cietums jau iekļauts CNN ceļojumu šova vadītājas Džūlijas Daimonas veidotajā pasaules pārsteidzošāko vietu desmitniekā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Karostas cietums gūst pasaulē neparastākās viesnīcas titulu, apsteidzot ledus un «zābaku» viesnīcas

Gunta Kursiša, 16.12.2011

10. vieta – Hotel Silken Puerta America Madridē, Spānijā. Futūristiska stila pieczvaigžņu viesnīca. Katra viesnīcas istaba ir citāda.

Foto: hoteles-silken.com

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas karostas cietums ir ieguvis pasaulē pārsteidzošākās un neparastākās viesnīcas titulu hotel.info, viena no pasaules populārākajiem naktsmītņu rezervēšanas portāla, aptaujā.

Db.lv jau vēstīja, ka vairāku mēnešu garumā portāla apmeklētāji varēja balsot par kādu no topa «101 pārsteidzošākā viesnīca» (101 Amazing Hotels) esošajām viesnīcām.

Aptaujas rezultātā noskaidrojies, ka Karostas cietums saņēmis visvairāk vērtētāju balsu. Liepājas viesnīca apsteigusi un pirmajā desmitniekā atstājusi viesnīcas Taizemē, Kanādā, ASV, Jaunzēlandē, Austrālijā, Zviedrijā, Franicjā, Polijā un Spānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru