Jaunākais izdevums

Neatrisinātā patentu strīda dēļ, Eiropas muitas pārstāvjiem būs jākonfiscē visas jaunpiegādātās spēļu konsoles PlayStation 3 (PS3), raksta BBC.

Kompānija LG ir iesūdzējusi Sony Hāgas tiesā, kas savukārt nolēma piemērot Sony ražotajam PS3 desmit dienu importa aizliegumu. Nīderlandes muitas amatpersonas ir paziņojušas, ka līdz šim tās ir konfiscējušas desmitiem tūkstošu PS3.

Ilglaicīgais strīds starp LG un Sony ir par Blu-Ray disku atskaņošanu. LG uzskata, ka Sony savā ierīcē ir iekļāvis vairākas tās patentētas tehnoloģijas.

Ja šis aizliegums tiks pagarināts vēl uz kādu laiku, veikali varētu saskarties ar PS3 ierīču trūkumu.

Līdzīgu liegumu LG grib panākt arī ASV. Tā ir vērsusies ASV Starptautiskajā tirdzniecības komisijā, aicinot to noteikt importa aizliegumu PS3.

Arī Sony ir iesniegusi sūdzības pret LG, jo uzskata, ka tā savos mobilajos telefonos ir izmantojusi vairākas Sony patentētas tehnoloģijas, atgādina BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Hakeri atkal «uzlauzuši» PlayStation 3

Ritvars Bīders, 06.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hakeri «uzlauzuši» kompānijas Sony ražotās videospēļu konsoles PlayStation 3 drošības kodu, tādējādi potenciāli ļaujot ikvienam spēlēt uz PlayStation 3 pirātiskās videospēles, ziņo BBC.

Drošības kodu uzlauzusi hakeru grupa, kas publicējusi informāciju par to, kādā veidā iespējams atklāt konsoles slepenos kodus, ko PlayStation 3 izmanto lai ielādētu informāciju videospēles.

Šie paši hakeri ieguva savu slavu pēc tam, kad nāca klajā ar Apple iPhone drošības koda uzlaušanas metodoloģiju. Līdzīgā veidā «uzlauzta» arī konsole PlayStation 3.

Sony pagaidām no jebkādu komentāru izteikšanas atsakās.

Līdz šim «uzlauzt» PlayStation 3 izdevās ASV hakerim Džordžam Hotcam (George Hotz), taču drīz pēc tam Sony nāca klajā ar sistēmas uzlabojumiem, kas turpmāk konsoles «uzlaušanu» nepieļāva.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Sony PlayStation 3 pārdošanas apjomi sasnieguši 50 miljonus

Ritvars Bīders, 18.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Sony videospēļu konsoles PlayStation 3 pārdošanas apjomi visā pasaulē kopš tās nonākšanas pārdošanā pirms pieciem gadiem pārsnieguši 50 miljonu atzīmi, ziņo Telegraph.

Sony informē, ka PlayStation 3 pārdošanas apjomi ir pakāpeniski palielinājušies katru gadu kopš ierīces nonākšanas tirdzniecības plauktos. Proti, 2006. gadā tika pārdoti 3,5 miljoni PlayStation 3, 2007. gadā – 9,1 miljons, 2008. gadā – 10,1 miljons, savukārt 2009. gadā 13 miljoni šo ierīču.

PlayStation 3 konkurents Microsoft Xbox 360 visā pasaulē 50 miljonu pārdošanas robežu sasniedza šā gada janvārī. Šeit gan jāņem vērā, ka Xbox 360 tirdzniecībā ir par gadu ilgāk nekā PlatyStation 3.

Jāpiemin, ka Sony sniegtie dati attiecas uz piegādēm mazumtirgotājiem, tādējādi nevar apgalvot, ka visi 50 miljoni PlayStation 3 ir nonākuši pie gala patērētāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Sony PlayStation 4 pārdošanas apjomi pārsniedz 30 miljonus

Žanete Hāka, 25.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony patlaban ir pārdevusi vairāk nekā 30,2 miljonus PlayStation videospēļu konsoles, kas liecina, ka spēles popularitāte vēl divus gadus pēc tās ieviešanas nav zudusi, raksta MarketWatch.

Martā Sony ziņoja, ka PlayStation 4 pārdošanas apjomi ir sasnieguši 20 miljonus.

Līdz pašreizējā fiskālā gada beigām 2016.gada martā Sony plānojot pārdot vēl vairāk nekā 17,5 miljonus PlayStation 4.

Sony sāka tirgot PlayStation 4 2013.gada novembrī. Kompānija sacījusi, ka tās pārdošanas temps ir straujākais starp citām PlayStation konsolēm, ko tā laidusi tirdzniecībā iepriekš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas tehnoloģiju kompānija Sony prezentējusi savu jaunākās paaudzes spēļu konsoli PlayStation 4. Tomēr prezentācijas pasākuma laikā kompānija pašu ierīci vēl nerādīja, kas radīja vilšanos daudzu tehnoloģiju fanu vidū.

Jaunākās paaudzes spēļu konsolē liela uzmanība tiks pievērsta sociālo tīklu integrācijai, lai lietotājiem ļautu savā starpā aktīvāk komunicēt un dalīties ar sasniegumiem spēlē. PlayStation 4 tiks aprīkots ar astoņu gigabaitu operatīvo atmiņu, iebūvētu cieto disku un astoņu kodolu X86 procesoru.

Konsoles lietotāji spēles varēs spēlēt izmantojot mākoņdatošanas un straumēšanas iespējas – no oficiālajām interneta vietnēm lejupielādējot tikai nelielu spēles koda daļu, bet pārējās daļas automātiski lejupielādēsies, atbilstoši lietotāja progresam spēlē.

Patlaban sīkāka informācija par jauno konsoli joprojām zināma un Sony apsolījusi to atklāt, laikam ejot. Paredzēts, ka PlayStation 4 tirdzniecībā varētu parādīties šā gada Ziemassvētku sezonas laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Sony atjauno dažus PlayStation pakalpojumus

Lelde Petrāne, 02.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony atsāks piedāvāt dažus pakalpojumus tās PlayStation Network, kas tika slēgts pēc personiskās informācijas zādzības, kas skāra aptuveni 77 miljonus lietotāju, ziņo BBC.

Sony amatpersonas apgalvo, ka pēc vārdu, epasta adrešu un pievienošanās informācijas zādzības datorsistēmu drošība ir uzlabojusies.

Vadītāji, tai skaitā Kazuo Hirai, Sony PlayStation vienības vadītājs, atvainojušies par neseno incidentu.

Zādzība ir izraisījusi tiesisko darbību un izmeklēšanu gan ASV, gan Eiropā.

«Šie nelegālie uzbrukumi acīmredzami izgaismo izplatīto kiberdrošības problēmu,» paziņojumā norādījus Hirai. Vēlāk preses konferencē viņš sacījis: «Mēs ļoti atvainojamies, ka radījām lielu satraukumu un nepatikšanas mūsu lietotājiem.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Sony nāk klajā ar PSP pēcteci un atvainošanos

Jānis Rancāns, 07.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Sony E3 spēļu šovā nākusi klajā ar jaunās paaudzes portatīvo spēļu ierīci PlayStation Vita, kas ir PSP pēctecis, un atvainojusies par hakeru uzbrukumiem PlayStation tīklam, vēsta BBC.

Kompānijas ASV spēļu nodaļas vadītājs Džeks Tretons (Jack Tretton) E3 pasākuma laikā atvainojās programmatūras izstrādātājiem, mazumtirgotājiem un lietotājiem, kuru dati varētu būt nozagti. «Es vēlos atvainoties personīgi un kompānijas labā par jebkuru satraukumu, ko mēs esam izraisījuši,» izteicās vadītājs.

Atlikušo E3 laiku kompānija veltīja PS Vita prezentācijai. PlayStation Vita ir pieskārienjūtīgs ekrāns, ierīces priekšpusē un aizmugurē izvietoti kontrolieri, kā arī tā aprīkota ar Wi-Fi un 3G pieslēguma iespējām.

Vita būs pieejams ASV, Eiropā un Japānā jau šī gada beigās. ASV Vita modelis tikai ar Wi-Fi maksās 249 dolārus, bet kopā ar 3G 299 ASV dolārus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada janvārī, salīdzinot ar pērnā gada janvāri, ir kritušies videospēļu konsoļu PlayStation 3 un Nintendo Wii pārdošanas apjomi, bet pieauguši Microsoft Xbox 360, ziņo PC Magazine.

Sony ražoto PlayStation 3 konsoļu pārdošana ir piedzīvojusi 3% kritienu. Kopumā šogad janvārī ir ticis pārdots 267 tūkstošie PlayStation 3 konsoļu, savukārt pērnā gada janvārī ap 277 tūkstošiem.

Arī kompānijas Nintendo ražotās videospēļu konsoles Wii pārdošanas apjomi ir samazinājušies. Šī gada janvārī tās ir pārdotas par 31,5% mazāk kā pērn. Kopumā šogad janvārī tika pārdoti 319 tūkstoši Wii spēļu ierīču, salīdzinot ar 466 tūkstošiem vienībām pagājušā gada janvārī. Neskatoties uz to, kompānija joprojām saglabā līderpozīcijas videospēļu konsoļu tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Iespējams, PlayStation lietotāju personiskā informācija nonākusi zagļu rokās

Lelde Petrāne, 27.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony brīdinājusi tās PlayStation Network lietotājus, ka viņu personiskā informācija, ieskaitot kredītkaršu datus, varētu būt nozagta, ziņo BBC.

Kompānija paziņojusi, ka dati pēc hakeru uzbrukuma varētu būt nonākuši «nepiederošas personas» rokās.

Piekļuve tīklam tika pārtraukta pagājušajā trešdienā, bet Sony tikai tagad atklājusi, kas ir noticis.

Lietotāji tiek brīdināti par iespējamu krāpšanu, izmantojot telefonus vai epastus.

Saskaņā ar Sony vēstīto varētu būt nozagta šāda informācija:

* Vārds

* Adrese

* Valsts

* E-pasta adrese

* Dzimšanas datums

* PlayStation Network / Qriocity paroles un pieteikumvārds (login)

* PSN online ID

Iespējams, nozagti arī profilu dati, ieskaitot pirkumu vēsturi un norēķiniem izmantojamo adresi, kā arī PlayStation Network/Qriocity paroļu drošības atbildes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony var saskarties ar tiesvedību visā pasaulē pēc tam, kad hakeri uzlauza PlayStation Network un nozaga tīkla lietotāju personīgo informāciju, vēsta Reuters.

Sony slēdza piekļuvi tīklam jau 19. aprīlī, bet par datu zādzību neziņoja līdz pat otrdienai. Hakeru rīcībā nokļuva informācija par 77 miljoniem tīkla lietotāju, ieskaitot to vārdus, adreses un, iespējams, pat kredītkaršu datus.

Pēc zādzības vairākās ASV pavalstīs ir uzsākta izmeklēšana. Datu zādzību izmeklēs pat ASV Federālā Tirdzniecības komisija un FIB kibernoziegumu nodaļa. Lielbritānijā incidentam savu uzmanību ir pievērsuši lietotāju privātuma aizsardzības uzraugi.

Lielbritānijas informācijas komisārs Kristofers Grahams (Christopher Graham) norādīja, ka komisija jau ir uzsākusi izmeklēšanu Sony sistēmas «uzlaušanas» sakarā. Komisijai ir tiesības piespriest ievērojamas soda naudas, pat līdz 500 tūkstošiem britu mārciņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas tehnoloģiju kompānija Sony nākusi klajā ar uzlabotu savas populārās spēļu konsoles PlayStation 3 versiju, kas padarīta daudz plānāka nekā tās priekšgājēji.

Kā norāda Sony, konsoles jaunākā versija būs par 20% mazāka un par 25% plānāka nekā iepriekšējais modelis. Tāpat ierīcei samazināts enerģijas patēriņš, kā arī veikti dažādi dizaina uzlabojumi.

Paredzēts, ka jaunākā ierīce maksās sākot no 270 ASV dolāriem par 250 gigabaitu modeli, līdz 300 ASV dolāriem par 500 gigabaitu modeli.

Tāpat Sony samazinājusi cenas savai deviņus gadus vecajai portatīvajai konsolei PSP. Cena samazināta līdz 174 ASV dolāriem. Savukārt iepriekšējo PlayStation 3 versiju cenas palikušas nemainīgas.

Jaunajai Sony PlayStation 3 konsolei par videospēļu cienītāju sirdīm un dvēselēm būs jāspēkojas ar citas Japānas kompānijas – Nintendo – spēļu ierīci Wii U, kas tirdzniecībā parādīsies decembrī. Paredzams, ka šī ierīce maksās 300 ASV dolārus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Zīmola stāsts: PlayStation

Monta Glumane, 24.02.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visā pasaulē plaši zināmais video spēļu zīmols "PlayStation" nupat kā nosvinējis 25 gadu jubileju, un šā gada nogalē tā konsoļu klāstu papildinās arī piektā konsole.

Pēdējo 25 gadu laikā "PlayStation" ir bijusi milzīga ietekme uz videospēļu industrijas attīstību ne tikai ārzemēs, bet arī Latvijā.

"PlayStation" radījusi kompānija "Sony Computer Entertainment".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas tehnoloģiju uzņēmums Sony biznesa gadā, kas noslēdzās 31. martā, strādājis ar neto peļņu 436 miljonu ASV dolāru apmērā, tādējādi gūstot pirmo peļņu pēdējo piecu gadu laikā.

Attiecīgā laika posmā pirms gada Sony strādājis ar zaudējumiem 4,6 miljardu ASV dolāru apmērā. Kompānija savus finanšu rezultātus skaidro ar Japānas jenas vērtības samazināšanos, kas palielina valsts eksportētāju konkurētspēju un to ārvalstīs gūtos ienākumus.

Japānas kompānija prognozē, ka šajā biznesa gadā tās peļņa pieaugs par 16% un sasniegs 506 miljonus ASV dolāru. Iepriekš Sony uzsāka apjomīgu restrukturizācijas programmu, kuras ietvaros paredzēta aptuveni 10 tūkstošu darba vietu likvidēšana un dažādu aktīvu pārdošana. Pirms mēneša Sony augstākā līmeņa vadītāji pavēstīja, ka atteiksies no prēmijām, lai tādējādi kompensētu vājos finanšu rādītājus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Jaunā PlayStation spēļu konsole centīsies pārspēt Microsoft ar cenu

Gunta Kursiša, 11.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

PlayStation 4 videospēļu konsole, ar kuru kompānija Sony saista cerības atkārtot iepriekšējo ierīču panākumus, tiks pārdota par simts eiro mazāku cenu nekā sāncenšu Microsoft Xbox One, Japānas tehnoloģiju uzņēmums paziņoja videospēļu izstādē E3.

Videospēļu konsole PlayStation 4 Eiropas tirgū tiks pārdota par 399 eiro, bet ASV tirgū – par 399 ASV dolāriem, izstādē pavēstīja Sony, vēsta BBC. Jau rakstīts, ka jaunākās paaudzes spēļu konsolē liela uzmanība tiks pievērsta sociālo tīklu integrācijai, lai lietotājiem ļautu savā starpā aktīvāk komunicēt un dalīties ar sasniegumiem spēlē.

Iepriekš kompānija Microsoft paziņoja, ka tās spēļu konsoles Xbox One cena Eiropā būs 499 eiro, bet ASV – 499 ASV dolāri.

«Īstermiņā cenu atšķirības nenozīmē daudz, jo tad, kad tirgū nonāk pirmās jaunās spēļu konsoles, parasti to skaits ir ierobežots un īsteni videospēļu cienītāji ir gatavi maksāt teju jebkādu summu, lai iegūtu tās savā īpašumā. Tomēr, sešus mēnešus vai gadu pēc jauno konsoļu laišanas tirgū, Microsoft varētu sākt izjust, ka tam jāpielāgo cena Sony,» uzskata Stefants Totilo (Stephen Totino), videospēļu portāla Kotaku galvenais redaktors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāk nekā tūkstoš Ķīnas Siaņas Tehnoloģiju Universitātes studentu tikuši piespiesti strādāt elektronikas ražotāja Foxconn rūpnīcā, kur izgatavota PlayStation 4 spēļu konsole.

Studentiem bijis jāstrādā divus mēnešus, pretējā gadījumā viņiem ticis piedraudēts, ka diplomi netiks izsniegti laicīgi, vēsta Dongfang Daily. Darbs ticis nodēvēts par praksi, un mēnesī studenti saņēmuši aptuveni 261 ASV dolāru.

Kompānija Foxconn pavēstījusi, ka veikusi iekšēju izmeklēšanu, kuras rezultātā secināts, ka studenti regulāri tikuši nodarbināti maiņās un tiem bijis jāstrādā arī virsstundas, kas esot Ķīnas studentu darbu regulējošas likumdošanas pārkāpums. Kompānija veikusi arī visas nepieciešamās darbības, lai šo situāciju atrisinātu.

Foxconn iepriekš tikusi apsūdzēta daudzos darba noteikumu pārkāpumos. Kompānija sadarbojas ar vairākām Ķīnas tehniskajām skolām un to studenti Foxconn nereti dodas uz praksi. Pasaulē lielākais elektronikas ražotājs arī agrāk apsūdzēts studentu darbaspēka ļaunprātīgā izmantošanā izgatavojot Apple iPhone.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaule mainās, un pēdējos gados savu uzvaras gājienu turpina tā saucamā e-sporta industrija. Pamatā tas ietver to, ka savā starpā sacenšas gan profesionālie videospēļu spēlmaņi, gan amatieri.

Attiecīgi šādas virtuālās sacensības tiek straumētas internetā un uz to fināliem tiek pulcinātas pilnas arēnas ar skatītājiem, kuri uz šiem pasākumiem iegādājās biļetes.

Eksistē pieņēmums, ka ir milzīgs potenciāls pelnīt no šīs industrijas tālākas attīstīšanas, kas nozīmē lielākus ienākumus no reklāmām, to pašu biļešu pārdošanas, raidīšanas pa TV utt. Ik pa laikam pat tiek spriests, ka e-sporta pasākumiem blakus jau ierastajām sporta disciplīnām vajadzētu būt iekļautiem tradicionālo sporta spēļu programmās, kur labākajiem šīs jomas censoņiem tiek pasniegtas tādas pašas medaļas.

Arī šis apstāklis uzsver to, ka videospēļu industrija pašlaik atrodas straujas izaugsmes stadijā, un var paspekulēt, ka tā tālākā nākotnē pat, iespējams, tā mērķē uz Olimpiskajām spēlēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sony cer, ka kredītkaršu informāciju hakeriem nav izdevies nozag, jo kredītkaršu dati, kas tika nozagti no PlayStation Network, tika glabāti droši šifrētos failos, vēsta BBC.

Sony iepriekš brīdinājis, ka starp hakeru nozagtajiem datiem varētu būt informācija par kredītkaršu numuriem un kredītkaršu derīguma termiņiem, tomēr tagad uzņēmums atklāj, ka šie dati esot bijuši droši šifrēti.

Informācija par klientu dzimšanas datiem un dzīvesvietas adresi neesot bijusi tik stipri aizsargāta.

«Dati, kas saturēja informāciju par kredītkartēm, bija stingri aizsargāti, un mūsu rīcībā nav informācijas, ka tie būtu nozagti,» vēstīts PlayStation mājaslapas jautājumu un atbilžu sadaļā.

Tomēr uzņēmums nav atklājis datu aizsardzības tipu, kas sargā informāciju par kredītkartēm. IT drošības uzņēmuma Sophos pārstāvis Grehems Klulejs (Graham Cluley) BBC norādījis, ka Sony minētā «datu šifrēšana» varētu nozīmēt «pilnīgi jebko».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas elektronikas un izklaides kompānija "Sony" saistībā ar neskaitāmām sūdzībām, kļūmēm un pat veselības riskiem no "PlayStation" tiešsaistes veikaliem visā pasaulē izņēmusi ilgi gaidīto videospēli "Cyberpunk 2077", teikts piektdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Tiek ziņots, ka šīs videospēles izstrāde bijusi pasaulē dārgākā, un videospēļu cienītāji visā pasaulē ar nepacietību bija gaidījuši tās nonākšanu tirdzniecībā 10.decembrī, taču viss nav noritējis tik veiksmīgi, kā cerēts.

Vairāki videospēļu spēlētāji tviterī publiskojuši video ar grafikas problēmām, bet citi šo spēli ar sarkastiskiem komentāriem salīdzinājuši ar vecāka izlaiduma videospēlēm.

"Sony" videospēļu struktūrvienība SIE norāda, ka piedāvās pilnu atmaksu lietotājiem, kuri "PlayStation" tiešsaistes veikalos iegādājušies "Cyberpunk 2077".

Polijā bāzētais videospēles izstrādātājs "CD Projekt RED" šonedēļ publiskojis atvainošanos un solījis novērst visas kļūmes ar programmatūras atjauninājumiem janvārī un februārī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Sony otrdien ir atzinusi, ka pret to ir bijis vērsts vēl viens hakeru uzbrukumus, kura laikā, iespējams, ir nozagti dati vēl par 25 miljoniem lietotāju. Sony paziņojums seko tikai dienu pēc tam, kad kompānija solīja, ka nepieļaus līdzīgus uzbrukumus, vēsta Reuters.

Sony atzina, ka 18. aprīlī ir uzlauzta Sony Online Entertainment datorspēļu sistēma, bet kompānija to atklājusi un slēgusi sistēmu tikai pirmdien. Šoreiz ir nozagti dati par 10,7 tūkstošiem Austijas, Nīderlandes un Spānijas lietotājiem, 12,7 tūkstošiem ASV lietotāju un citiem.

Savukārt, kā norāda investori, kompānijas izpilddirektors Hovards Stringers (Howard Stringer) ir centies klusēt par uzbrukumiem Sony. «Veids kā Sony ir centusies risināt hakeru problēmas skaidri norāda, ka tā nespēj pārvaldīt krīzes. Esošajam izpilddirektoram vajadzētu atkāpties,» uzskata eksperti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Sony atjaunos PlayStation Network darbību līdz maija beigām

Jānis Rancāns, 09.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sony PlayStation Network darbība varētu tikt atjaunota līdz maija beigām, atsaucoties uz kompānijas paziņojumu, vēsta Bloomberg.

Kompānija vēl nav izlēmusi, kad pilnībā būs atjaunota visu pakalpojumu, tostarp, Qriocity mūzikas straumēšanas servisa darbība, tomēr tās mērķis to izdarīt līdz maija beigām ir «palicis nemainīgs».

Jau rakstīts, ka maija sākumā Sony paziņoja, ka atsāks piedāvāt dažus pakalpojumus tās PlayStation Network, kas tika slēgts pēc personiskās informācijas zādzības, kas skāra aptuveni 77 miljonus lietotāju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Sony uzsāk PlayStation Network darbības atjaunošanu

Jānis Rancāns, 16.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony svētdien ir uzsākusi savas tiešsaistes sistēmas PlayStation Network darbības atjaunošanu, vēsta BBC.

Atjaunošana notiks posmveidīgi un ir uzsākta ASV, Eiropā, Austrālijā, Jaunzēlandē un Tuvajos austrumos. Drīzumā sistēmas darbības atjaunošana tiks uzsākta arī Japānā un Āzijā. Kompānija cer pabeigt atjaunošanu līdz maija beigām.

PlayStation Network tiks pievienotas arī «papildus drošības pasākumi», kuriem vajadzētu pasargāt lietotājus nākotnē. Šie pasākumi ir izstrādāti sadarbībā ar vairākiem drošības uzņēmumiem.

Sony arī piedāvās «Laipni lūdzam atpakaļ» paketi, kurā būs iekļauts «pirmšķirīgs saturs».

Jau rakstīts, ka Sony aprīļa vidū piedzīvoja uzbrukumus tās tiešsaistes spēļu tīkliem. Hakeri esot nozaguši vairāku miljonu ASV un Eiropas lietotāju personīgo informāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Microsoft nākusi klajā ar nākošās paaudzes Xbox One spēļu konsoli, kas tirdzniecībā varētu parādīties šā gada otrajā pusē.

Kopā ar jauno konsoli, Microsoft iepazīstinājusi arī ar uzlabotu kustību atpazīšanas sensoru Kinect. Ierīces kameru izšķirtspēja palielināta līdz 1080p un, saskaņā ar Microsoft sacīto, spēs labāk analizēt ķermeņu kustības, uzlabojot lietotāju mijiedarbību ar Kinect, vēsta BBC.

Ierīce padarīta arī vairākas reizes jaudīgāka nekā tās priekšgājējs – Microsoft uzsver, ka, salīdzinot ar Xbox 360, One spēj sekundē veikt piecas reizes vairāk aprēķinu. Kompānija norāda, ka jauno konsoli būs iespējams izmantot ne tikai spēļu spēlēšanai, bet arī, lai skatītos televīziju un filmas, klausītos mūziku un veiktu zvanus ar Skype palīdzību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Sony paziņo par vēl vienu lietotāju datu zādzību

Lelde Petrāne, 24.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sony otrdien paziņojusi par vēl vienu drošības pārkāpumu, norādot, ka skarti 8500 lietotāju konti, ziņo CNN.

Saskaņā ar kompānijas sniegto informāciju Sony Music Entertainment Greece par datu zādzību uzzinājusi svētdien vakarā. Tā skārusi mākslinieku vietnes, kur fani var pieteikties jaunumiem.

Šīs vietnes nekavējoties esot aizvērtas.

Nozagtas varētu būt epasta adreses, telefonu numuri, lietotāju vārdi un paroles. Kredītkaršu dati nav nozagti.

Vietņu, kuras izvietotas pie trešās personas, darbība tiks atjaunota pēc drošības pārbaudes, norāda kompānija.

Kā vēstīts, 20.aprīlī Sony slēdza savus PlayStation pakalpojumus, jo tika nozagti lietotāju dati. PlayStation Network ļauj lietotājiem spēlēt spēles ar draugiem visā pasaulē un lejupielādēt filmas un spēles tiešsaistē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

PlayStation Tīkls (PlayStation Network) ASV un Eiropā pilnībā tiek atjaunots 2. jūnijā, atsaucoties uz Sony paziņojumu, vēsta BBC.

Tīkls tika slēgts aprīlī, jo Sony atklāja apjomīgu lietotāju datu zādzību.

Ierobežots pakalpojums, kas ļāva spēlēt spēles, daudzās pasaules daļās bija pieejams kopš 16.maija.

Pilnīga atjaunošana nozīmē to, ka spēlētāji var izmantot kredītkartes, lai iegādātos spēles, mūziku un veiktu citas digitālās lejupielādes.

Tīkls pilnībā atjaunots arī daudzās Āzijas valstīs, izņemot Honkongu, Dienvidkoreju un Japānu, kur kompanijai par pakalpojuma drošību vēl jāpārliecina varas iestādes.

Hakeri iepriekš piekļuva gan lietotājvārdiem, gan parolēm, gan citai lietotāju personīgajai informācijai. Sony nenoliedz, ka hakeri ieguvuši arī kredītkaršu datus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony pārtraukusi sava produkta PlayStation 2 remonta pakalpojumu. Tas noticis vairāk nekā 18 gadus pēc tam, kad spēļu konsole nonāca tirdzniecībā, ziņo BBC.

Konsole pirmoreiz tika laista klajā 2000. gada martā un joprojām ir vislabāk pārdotā spēļu konsole, kāda jebkad saražota.

Ierīces ražošana noslēdzās 2012. gadā, sešus gadus pēc tam, kad tika laista klajā sekojošā PS3 konsole.

Tagad Sony paziņojusi, ka vairs nespēj piedāvāt remontu, jo nevar nodrošināt rezerves daļas. Savā paziņojumā tā pateicas klientiem par ilgstošo uzticību šim produktam. Geimeriem, kuriem šāds pakalpojums būs nepieciešams, tagad jāuzticas neoficiāliem pakalpojumu sniedzējiem.

Kopumā ir pārdoti vairāk nekā 150 miljoni PlayStation 2 konsoļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienības ieviestās sankcijas pret Krimu ietver arī aizliegumu ievest ES reģionā preces no šīs salas, tādējādi rodas jautājums, kā tas attieksies uz slavenā Krimas vīna ievešanu un vai to varēs iegādāties Latvijas veikalos, raksta laikraksts Bizness&Baltija.

Ārlietu ministrija skaidro, ka preces, kas tiek izvestas no Krievijas okupētajām teritorijām – Krimas un Sevastopoles – var tik realizētas tikai ar attiecīgu Ukrainas atļauju. Pretējā gadījumā tiks piemērots aizliegums, kas patlaban ir beztermiņa.

Latvijas Tirgotāju asociācijas vadītājs Henriks Danusevičs apstiprinājis, ka Krima oficiāli nedrīkst ievest preces ES, un šāda situācija saglabāsies, kamēr tā būs Krievijas teritorijā. Tomēr no otras puses, pēc LTA vadītāja vārdiem, Krimas produkcija nekad nav bijusi neaizvietojama un, piemēram, Ukrainas vīni ir līdzīgi Krimas vīniem.

Pēc H. Danuseviča vārdiem, ja precei no Krimas nebūs Ukrainas dokumentu, muitnieki to konfiscēs. Taču Krimas produkciju, kas patlaban atrodas veikalu plauktos, pārdot drīkst, jo likums nedarbojas ar atpakaļejošu datumu. Tādēļ Krimas vīni, piemēram, slavenais Massandra vīns, kuru Latvijas uzņēmumi jau ir paspējuši iepirkt no Krimas partneriem, tiks realizēts ar tirdzniecības tīklu palīdzību, kamēr vien beigsies rezerves. Kas būs pēc tam – nav zināms, raksta laikraksts.

Komentāri

Pievienot komentāru