Pasaulē

Krievijas miljardieru pirmo trijnieku pamet Abramovičs

Ritvars Bīders, 09.02.2011

Jaunākais izdevums

Krievijas miljardieru kopējā bagātība palēnām, bet pārliecinoši, atgriežas pirms krīzes līmeņos. 2010. gadā desmit valsts turīgāko cilvēku summārā bagātība palielinājusies teju par trešdaļu, sasniedzot 182 miljardu ASV dolāru, liecina žurnāla Finans apkopotā informācija.

Par skaļāko notikumu šajā sakarā tiek uzskatīts fakts, ka Krievijas bagātāko cilvēku trijnieku pametis Čelsijas futbola kluba un investīciju kompānijas Millhouse Capital īpašnieks Romāns Abramovičs. Tiesa žurnāls Finans pagaidām neatklāj Krievijas bagātāko vārdus, līdz ar ko nav zināms, kas «izstūmis» R. Abramoviču no Krievijas bagātāko trijnieka.

2009. gadā R. Abramvičs tika atzīts par trešo bagātāko Krievijas iedzīvotāju ar bagātību 17 miljardu dolāru vērtībā. Viņam priekšā aizsteidzās Krievijas mazpazīstamais uzņēmējs Vladimirs Ļisins un miljardieris Mihails Prohorovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Āzijas miljardieru skaits pirmo reizi vēsturē pārspējis ASV

Žanete Hāka, 27.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn pasaules miljardieru kopējā bagātība ir augusi par 17% līdz 6 triljoniem ASV dolāru, liecina UBS Group un PricewaterhouseCoopers veiktais pētījums. Iepriekšējā gadā miljardieru bagātības apmērs saruka. Pētījumā analizēti dati par aptuveni 1550 miljardieriem.

Ķīna miljardieru skaita ziņā pirmo reizi vēsturē pārspējusi ASV, taču ASV miljardieri aizvien vēl ir bagātākie pasaulē – tiem kopā pieder bagātība 2,8 triljoni ASV dolāru vērtībā.

Āzijas ekonomikas izaugsme ir veicinājusi tendenci, ka reģionā viens miljardieris rodas katru otro dienu. Ja šāds temps turpināsies, Āzija nākamo četru gadu laikā apsteigs ASV kā vieta, kur koncentrējas lielākais bagātības apmērs.

Tas, cik ātri Āzijā augs miljardieru bagātība, būs daļēji atkarīgs no tā, cik strauji valsts investīcijas Ķīnā tiks aizvietotas ar citiem kapitāla avotiem, norāda UBS.

Patlaban trīs ceturtdaļas pasaules jauno miljardieru ir no Ķīnas un Indijas. Āzijas miljardieru skaits gada laikā pieaudzis par 117 līdz 637, un to bagātnieku bagātība, kuri to radījuši paši, nevis mantojuši, augusi straujāk. ASV miljardieru skaits palielinājies par 25 līdz 563.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pētījums: Pasaulē pērn par 6,4% pieaudzis miljardieru skaits; Lielbritānijā tas sarucis

LETA, 08.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē pašlaik ir 2473 cilvēki, kuru turība pārsniedz vienu miljardu ASV dolāru, kas ir par 6,4% vairāk nekā pērn, bet Lielbritānijā saistībā ar mārciņas vērtības kritumu pēc konsultatīvā referenduma par izstāšanos no Eiropas Savienības miljardieru skaits sarucis par 20%.

Par to liecina konsultāciju kompānijas Wealth-X jaunākie dati.

Saskaņā ar tiem miljardieru kopējā turība pasaulē sasniedz 7,68 triljonus ASV dolāru (6,9 triljonus eiro), kas ir 3,9% no visiem pasaules civiliedzīvotājiem piederošajiem aktīviem. Pērn miljardieri kontrolēja 4% no pasaules mājsaimniecībām piederošajiem aktīviem.

Visvairāk miljardieru - 806 - ir Eiropā, veidojot 32,6% no visiem pasaules miljardieriem. Gada laikā to skaits ir pieaudzis par 4%, lai gan, piemēram, Lielbritānijā, kur pērn bija 130 miljardieru, pašlaik to skaits ir sarucis līdz 106 cilvēkiem.

Āzijā dzīvo 26,1% no visiem pasaules miljardieriem, to skaitam sasniedzot 645, kas ir par 15,2% vairāk nekā pērn. Savukārt Ziemeļamerikā miljardieru skaits pieaudzis par 3,1% - līdz 628 cilvēkiem - un tur dzīvo 25,4% no pasaules miljardieriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pasaules bagātākais cilvēks joprojām meksikānis Karloss Slims

Jānis Rancāns, 10.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Meksikas uzņēmējs Karloss Slims (Carlos Slim) otro gadu pēc kārtas ir iekļuvis žurnāla Forbs bagātāko cilvēku saraksta galvgalī.

Meksikas telekomunikāciju magnāta īpašumā ir 74 miljardi ASV dolāru. Meksikāņu miljardiera bagātības gada laikā ir pieaugušas vairāk nekā par vienu trešdaļu.

Microsoft dibinātājs Bils Geitss, kura kapitāls sasniedz 56 miljardus ASV dolāru, atrodas otrajā vietā. Trešo vietu ieņem amerikāņu investors Vorens Bafets ar 50 miljardiem ASV dolāru. Luksuspreču ražotāja LVHM īpašnieks Bernards Arno ar 41 miljardiem ASV dolāru sarakstā ir ceturtajā vietā un piektajā - uzņēmuma Oracle izveidotājs un īpašnieks Lerijs Elisons, kuram pieder 39,5 miljardi ASV dolāru.

Jaunajā Forbe miljardieru sarakstā ir iekļauti 1 210 miljardieri, kas ir par 200 vairāk nekā iepriekšējā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas valdība trešdien atļāva Toda Bolija investoru grupai pārņemt Anglijas premjerlīgas futbola klubu Londonas "Chelsea", ka pieder sankciju sarakstā iekļautajam Krievijas oligarham Romanam Abramovičam.

Lielbritānijas Digitālā, kultūras, mediju un sporta departamenta valsts sekretāre Nadīne Dorīsa paziņoja, ka otrdien vēlu vakarā ļāvusi notikt darījumam, kuru apstiprinājusi arī Anglijas premjerlīga.

"Esam gandarīti, ka darījuma rezultātā Romans Abramovičs vai kāds cits sankcijām pakļautais negūs nekādu peļņu," norāda Dorīsa. "Ņemot vērā sankcijas, ko piemērojām tiem, kas ir saistīti ar [Krievijas prezidentu Vladimiru] Putinu un asiņaino iebrukumu Ukrainā, kluba ilgtermiņa nākotni var nodrošināt tikai jauna īpašnieka vadībā."

Jau ziņots, ka investoru grupa Beisbola augstākās līgas (MLB) kluba Losandželosas "Dodgers" līdzīpašnieka Toda Bolija vadībā iegādāsies Londonas "Chelsea" futbola klubu par 4,97 miljardiem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Abramovičs šveiciešu miljardierim piedāvā iegādāties Chelsea

LETA--PA Media/DPA, 02.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šveices miljardieris Hansjorgs Vīss saņēmis piedāvājumu no krievu oligarha Romana Abramoviča iegādāties Anglijas premjerlīgas futbola klubu Londonas "Chelsea".

"Abramovičs cenšas pārdot visas savas villas Anglijā, un ātri grib tikt vaļā arī "Chelsea"," Šveices laikrakstam "Blick" atklājis 86 gadus vecais Vīss. "Es un vēl trīs cilvēki esam saņēmuši piedāvājumu nopirkt "Chelsea" no Abramaviča."

Kā norāda šveiciešu miljardieris, viņš apsvērs iespējamo darījumu kopā ar citiem partneriem, ja summa nepārsniegs divus miljardus mārciņu (2,4 miljardus eiro), taču apgalvoja, ka viens pats klubu nepirkšot.

"Man jānogaida četras vai piecas dienas," piebilda Viss. "Abramovičs pagaidām prasa pārāk daudz."

"Jūs jau zināt, ka "Chelsea" viņam ir parādā divus miljardus [mārciņu], tikai viņiem nav naudas," piebilst šveicietis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Miljardieru skaits pasaulē šogad samazinājies, ņemot vērā Krievijas Ukrainā sākto karu, monetāro politiku izmaiņas, lejupslīdi akciju tirgos un Ķīnas ekonomikas izaugsmes tempa palēnināšanos, liecina Šveices bankas UBS apkopotie dati.

Šveices lielākās bankas informācija liecina, ka 2022.gada martā pasaulē bija 2668 dolāru miljardieri, kas ir par 87 mazāk nekā pirms gada.

Šo miljardieru kopējā bagātība veido 12,7 triljonus dolāru, salīdzinot ar 13,1 triljonu dolāru pērn.

"Taču kopējās bagātības apjoms un miljardieru skaits kopš marta, visticamāk, ir samazinājies vēl vairāk, ņemot vērā aktīvu cenu kritumu," skaidro UBS.

Banka norāda, ka šogad bijuši 273 jauni miljardieri, bet 360 miljardieri no šī saraksta izkrituši.

Visvairāk miljardieru reģistrēti finanšu un investīciju nozarē (392) un tehnoloģiju sektorā (348).

Tikmēr vislielākais miljardieru skaits fiksēts Āzijas un Klusā okeāna reģionā - 1084, lai arī salīdzinājumā ar pagājušo gadu tas sarucis par 59 bagātniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ķīnas miljardieru skaits pārsniedzis 300 cilvēkus

Jānis Rancāns, 11.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gada laikā Ķīnas dolāru miljardieru skaits palielinājies par 64 cilvēkiem, sasniedzot 315, savukārt bagātākie kļuvuši vēl bagātāki, liecina Ķīnas portāla Hurun Report aplēses.

Saskaņā ar portāla informāciju bagātākais cilvēks Ķīnā ir nekustamo īpašumu magnāts Vangs Dzjaņliņs, kuram gada laikā izdevies dubultot savu bagātību, sasniedzot 22 miljardus ASV dolāru, vēsta Sky News. Aizvadītajā gadā V. Dzjaņliņa kompānija par 2,6 miljardiem dolāru iegādājās ASV kinoteātru tīklu AMC. Tas ir lielākais ASV kompāniju pirkumus, kādu līdz šim ķīnieši paveikuši.

Tikmēr 1000 turīgāko Ķīnas iedzīvotāju vidējā bagātība ir 1,04 miljardi dolāru. Gada laikā tā palielinājusies par 440 miljoniem ASV dolāru.

Miljardieru skaita pieaugums apliecina Ķīnas ekonomiskās varas nostiprināšanos pasaulē. Pirms desmit gadiem Ķīnā nebija neviena dolāru miljardiera. Savukārt šobrīd Ķīnā ir vairāk miljardieru, nekā jebkurā citā pasaules valstī, izņemot ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē miljardieru skaits pieaug, liecina UBS un PwC veidotais miljardieru saraksts.

2017. gadā miljardieru sarakstā bija 2158 cilvēki, salīdzinot ar 1979 cilvēkiem 2016.gadā.

Kopējais bagātību apmērs pieaudzis par 19%, sasniedzot vēsturiski augstāko apmēru – 8,9 triljonus dolāru.

Ķīnas miljardieru bagātība pieauga par 39%, ASV – par 12%, bet Eiropas – par 19%.

Kā liecina dati, katram miljardieru saraksta dalībniekam pieder nedaudz vairāk kā 4,1 miljards dolāru.

Galerijā augstāk minētas valstis, kurās dzīvo visvairāk miljardieru!

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Krievijas miljardieru skaita palielināšanos saista ar dolāra vājumu

Jānis Rancāns, 19.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas pilsoņu skaits, kuru rīcībā ir vismaz viens miljards ASV dolāru, šā gada sākumā sasniedzis 131 cilvēku. Aizvadītā gada laikā šis skaits palielinājies par 11 cilvēkiem, atsaucoties uz izdevuma CEO aplēsēm, vēsta laikraksts Komersant.

Pirmo vietu tā sauktajā dolāru miljardieru sarakstā pērn ieņēmis Krievijas metalurģijas magnāts Ališers Usmanovs, kurš jau vairākas reizes ir atzīts par kaimiņvalsts bagātāko cilvēku. A. Usmanova rīcībā esošās bagātība aplēsta 18,7 miljardu ASV dolāru apmērā.

Niķeļa un loģistikas kompāniju īpašnieks Vladimirs Ļisins (17,2 miljardi) ieņēmis otro vietu. Trešā tikusi finanšu grupas Renova īpašniekam Viktoram Vekselbergam (15,9 miljardi), ceturtā – finanšu kompānijas Alfa Grupa uzraudzības padomes vadītājam Mihailam Frīdmanam (15,3 miljardi) un uzņēmējam Mihailam Prohorovam (15,2 miljardi).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Tiesa atzīst, ka Berezovskim nav tiesību uz Abramoviča miljoniem

Gunta Kursiša, 31.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas oligarhs Boriss Berezovskis tiesā zaudējis Čelsijas futbola kluba īpašniekam Romānam Abramovičam, vēsta BBC.

R. Abramovičs Londonas tiesā noliedza, ka ir bijis B. Berezovska biznesa partneris, savukārt tiesā B. Berezovskis centās pierādīt, ka futbola kluba Čelsijs īpašnieks ir viņu nodevis. B. Berezovskis prasīja savu daļu no 13 miljardiem ASV dolāru, ko R. Abramovičs 2005. gadā guva no Sibneft pārdošanas Gazprom. Prasība Londonas Augstajā tiesā iesniegta jau 2007. gadā.

B. Berezovskis norādīja, ka ticis pārkāpts kontrakts, un pieprasīja trīs miljardus Lielbritānijas mārciņu zaudējumu segšanai. Tāpat viņš norādīja, ka R. Abramovičs esot lauzis solījumu saistībā ar Krievijas alumīnija kompāniju. Savukārt R. Abramovičs norādīja, ka B. Berezovskim tika samaksāts miljoniem mārciņu par «politiskā krusttēva» jeb «jumta» pakalpojumiem, tomēr viņš nekad nav bijis magnāta biznesa partneris, tādēļ B. Berezovska prasītās akcijas uzņēmumā viņam nekad nav piederējušas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FOTO: Turīgākie cilvēki pasaulē

Žanete Hāka, 06.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējā gada laikā miljardieru skaits pasaulē un viņu bagātības apmērs sarucis, raksta Forbes.

Tādējādi šis ir tikai otrais gads pēdējo desmit gadu laikā, kad miljardieru skaits samazinās, un pierāda, ka pat pasaules bagātākie cilvēki nav imūni pret ekonomiskajām norisēm un vājiem akciju tirgus rezultātiem.

Jaunākie dati liecina, ka pasaulē ir 2153 miljardieri, kas ir par 55 miljardieriem mazāk nekā pirms gada. 994 no tiem jeb 46% bagātības vērtība ir samazinājusies.

Kopējais miljardieru bagātības apmērs sasniedzis 8,7 triljonus dolāru, kas ir par 400 miljardiem dolāru mazāk nekā pirms gada. No saraksta izkrituši 11% no pērnā gada dalībniekiem jeb 247 cilvēki, kas ir lielākais skaits kopš 2009.gada.

Āzijas-Klusā okeāna reģiona miljardieru skaits sarucis visstraujāk – par 60. No tiem lielākais kritums bijis Ķīnā, skaitam sarūkot par 49. Savukārt ASV un Brazīlija ir vienīgie reģioni, kur miljardieru skaits audzis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV miljardieru bagātība kopš jaunā koronavīrusa pandēmijas sākuma ir pieaugusi par vairāk nekā 1 triljonu ASV dolāru, liecina publicēts pētījums, kas uzkurinājis debates par augstākiem nodokļiem bagātniekiem.

651 ASV miljardiera kopējā bagātība ir palielinājusies no 2,95 triljoniem dolāru 18.martā līdz 4,01 triljonam dolāru pirmdien, konstatēja Politikas pētījumu institūts un organizācija "Amerikāņi par nodokļu taisnīgumu" (ATF).

"Amerika nekad iepriekš nav redzējusi tādu bagātības uzkrāšanos tik nedaudzās rokās," sacīja ATF izpilddirektors Frenks Klemente. Viņš atzīmēja, ka šis pieaugums pārsniedz atbalsta paketi, par kuru mēģina vienoties ASV Kongress.

"Viņu peļņa pandēmijas laikā ir tik milzīga, ka Amerikas miljardieri varētu apmaksāt lielu rēķinu Covid-19 [skarto] atbalstam, nezaudējot neko no savām pirmsvīrusa bagātībām," piebilda Klemente.

Baltā nama administrācija otrdien ierosināja ekonomikas stimulu paketi 916 miljardu ASV dolāru apmērā, lai izbeigtu mēnešiem ilgu strupceļu sarunās ar Kongresu par jaunu palīdzību Covid-19 skartajai ASV ekonomikai, pirms ASV prezidents Donalds Tramps janvārī atstās amatu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

27. jūlijā Latvijas kinoteātros sāks izrādīt spriedzes pilno, asa sižeta krimināldrāmu Miljardieru klubs (Bilionaire Boys Club), kam pamatā ir neticami, bet patiesi notikumi.

Astoņdesmito gadu sākumā Losandželosā valdīja rokenrols, kuru augstākajās aprindās pavadīja grezns un izšķērdīgs dzīves veids, nauda izkusa pat visturīgākajiem. Lai noturētos apritē grupiņa jaunu puišu, turīgu vecāku atvases, izdomā plānu, kā ātri kļūt stāvus bagātiem – viņi nolemj īstenot bēdīgi slaveno Ponci shēmu.

Neticamā, bet patiesā stāsta centrālais tēls ir grupas līderis un dibinātājs Džo Hants (Joe Hunt), kurš ir talantīgs plānošanā un pārzina finanšu sistēmas. Plāna īstenošanā piedalās Dīns Kernijs (Dean Karny), dzimis bagātā un ietekmīgā Losandželosas ģimenē, ar priekšrocībām piekļūt sabiedrības augšējiem slāņiem. Abiem izdodas īstenot, sākotnēji daudzsološo afēru, līdz brīdim, kad notikumi samezglojas un abi jaunekļi sper liktenīgu soli – pastrādā slepkavību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Miljardieru skaits pasaulē turpinājis augt un šogad sasniedzis jaunu rekordu.

Proti, tādu cilvēku skaits, kuru bagātība pārsniedz miljardu ASV dolārus, globālā mērogā gada laikā palielinājies par 346 līdz 2816 indivīdiem (dati rēķināti uz 31. janvāri), liecina "Hurun Global Rich List 2020" informācija.

Kopējā miljardieru bagātība sasniegusi 11,2 triljonus ASV dolārus, kas ir par 16% vairāk nekā attiecīgajā periodā pirms gada.

Pasaulē ir tikai divas tautsaimniecības - ASV un Ķīna, kuras ir lielākas par kopējo šādu miljardieru bagātību. Lielā mērā par šādu pieaugumu paldies jāsaka spīdošajām tendencēm akciju tirgū. Pēdējo dienu laikā gan akciju tirgus pamatīgi papurinājusi neskaidrība, ko radījusi koronavīrusa izplatīšanās. Tiesa gan, jāņem vērā, ka nedaudz ilgākā termiņā akcijas tāpat to īpašniekiem daudzviet nodrošinājušas ļoti dāsnu peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Miljardieris sašutis par savas bagātības novērtējumu Forbes sarakstā

Lelde Petrāne, 05.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no pasaulē bagātākajiem cilvēkiem sācis strīdu ar Forbes, ikgadējā pasaulē bagātāko cilvēku saraksta veidotāju, par to, cik īsti bagāts viņš ir, vēsta Financial Times.

Princis Alvalīds bin Talals (Alwaleed bin Talal), Saūda Arābijas investors, kurš veicis ieguldījumos, piemēram, Hotel George V Parīzē un interneta vietnē Twitter, paziņojis, ka ir pārtraucis sadarbību ar Forbes miljardieru sarakstu, apsūdzot to neobjektīvas informācijas sniegšanā par Tuvo Austrumu investoriem.

Forbes, kas pieder Stīvam Forbsam (Steve Forbes), princi atzinis par 26. bagātāko cilvēku pasaulē. Saskaņā ar 2013. gada sarakstu viņa bagātība pagājušā gada laikā palielinājusies par diviem miljardiem ASV dolāru līdz 20 miljardiem ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē patlaban ir 2325 miljardieru, kas ir augstākais skaits vēsturē, liecina Wealth X un UBS dati.

Tādējādi, salīdzinot ar pērno gadu, miljardieru skaits pieaudzis par 7% jeb 155 miljardieriem.

Miljardieru kopējā bagātības vērtība ir 7,3 triljoni ASV dolāru, gada laikā palielinoties par 12%.

Apkopotie dati liecina, ka vidējais miljardieris ir 63 gadus vecs, un viņa bagātības vērtība ir 3,1 miljards dolāru. Bagātākie cilvēki pasaulē parasti nesasniedz viena miljarda dolāru vērtību, pirms to vecums tuvojas 50 gadu slieksnim.

Gandrīz 90% no vīriešiem miljardieriem ir precējušies, 6% ir šķīrušies, 3% ir brīvi, bet 2% ir atraitņi.

Vīrieši miljardieri parasti pārstāv finanšu un banku nozares, ražošanas konglomerātus, nekustamā īpašuma sektoru, ražošanu vai apģērba un luksusa preču segmentu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Desmit šogad pelnošākie miljardieri

Žanete Hāka, 19.12.2013

1. Vorens Bafets

Ienākumu pieaugums šajā gadā: 12,7 miljardi dolāru
Kopējās bagātības vērtība janvārī: 46,4 miljardi dolāru
Kopējās bagātības vērtība decembrī: 59,1 miljards dolāru

Foto: AFP/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir labs iemesls, kādēļ Vorens Bafets tiek dēvēts par vienu no veiksmīgākajiem investoriem – šajā gadā par Omahas orākulu dēvētais miljardieris spējis nopelnīt aptuveni 37 miljonus dienā, tādējādi ierindojoties pelnošāko miljardieru saraksta augšgalā, raksta MarketWatch.

Šo gadu miljardieris un filantrops noslēdza ar savas 59,1 miljardu dolāru vērtu bagātību, salīdzinot ar 46,4 miljardiem gada sākumā, liecina UBS un Wealth-X ekspertu aplēses.

Miljardieru skaits pasaulē gada laikā – no 2012.gada jūlija līdz 2013.gada jūnijam pieauga, par 5,3% palielinoties kopējai to bagātibai. Kopumā laika posmā no 2009.gada marta līdz šā gada beigām miljardieru bagātība ir vairāk nekā dubultojusies – no 3,1 triljonam līdz 6,5 triljoniem dolāru.

Kopējais miljardieru skaits pasaulē patlaban ir 2170.

Galerijā iespējams aplūkot miljardierus, kuri šogad spējuši visstraujāk audzēt savus ienākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

FOTO: Valstis, kurās patlaban dzīvo visvairāk miljardieru

Žanete Hāka, 13.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

75% pasaules miljardieru par savu mājvietu izvēlējušies kādu no 15 lielajām valstīm pasaulē, liecina Wealth-X 2019 miljardiaire Census ziņojums.

Kopumā šajās valstīs dzīvo 1942 miljardieru, kuru kopējā bagātība ir 6,8 triljoni dolāru, veidojot 79% no kopējās pasaules miljardieru bagātības pērn.

Kā liecina apkopotie dati, Āzijas un Klusā okeāna valstīs pērn miljardieru skaits sarucis, savukārt Eiropas valstīs tas pieaudzis dažādos tempos.

Galerijā augstāk iespējams uzzināt, kuras valstis iecienījuši pasaulē bagātākie cilvēki!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules bagātnieku turība pagājušajās gadā vairojusies rekordlielos apjomos, bet Ķīnā ik nedēļu radušies divi jauni miljardieri, piektdien paziņoja Šveices banka UBS un auditorfirma PwC.

Miljardieru bagātība pērn piedzīvojusi jebkad lielāko pieaugumu - par 19% līdz 8,9 triljoniem dolāru (7,8 triljoniem eiro), kuru savā starpā dala 2158 personas.

Taču ķīniešu miljardieri savu bagātību vairojuši teju divas reizes straujāk, kura pieaugusi par 39% līdz 1,12 triljoniem dolāru (980 miljardiem eiro).

«Pēdējā desmitgadē ķīniešu miljardieri ir izveidojuši dažas no pasaules lielākajām un veiksmīgākajām kompānijām, paaugstinājuši dzīves standartus,» pavēstīja UBS pārstāvis. «Taču tas ir tikai sākums. Ķīnas milzīgais iedzīvotāju daudzums, tehnoloģiju inovācijas un ražīgums kombinācijā ar valdības atbalstu sniedz bezprecedenta iespējas personām ne tikai būvēt uzņēmumus, bet arī uz labo pusi mainīt cilvēku dzīves.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Abramoviča superjahta piestājusi Manhetenas centrā

Gunta Kursiša, 15.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievu miljardiera Romāna Abramoviča Eclipse, kas ir atzīta par pasaules lielāko privāto jahtu, ceturtdien bija redzama «klusi un lēni» slīdam pa Hudzona upi, līdz tā piestāja netālu no Manhetenas centra, sašķobot R. Abramoviča noslēpumainā bagātnieka tēlu, vēsta Business Insider.

Paredzams, ka jahtas parādīšanās Ņujorkas centrā izraisīs virkni spekulāciju par tās īpašnieku. «Redzēt Eclipse piestājam Manhetenas centra piestātnē ir tas pats, kas redzēt zilo vali, plunčājoties Hudzona upē ziemas spelgonī,» raksta medijs, skaidrojot, ka Krievijas miljardieris R. Abramovičs ir slavens ar savu nelabvēlīgo attieksmi pret publicitāti un izvairīšanos no nonākšanas sabiedrības redzeslokā. Līdz šim Eclipse kuģojusi vietās, kur apgrozās tikai citi miljardieri, piemēram, Monako, Kannās u. tml., savukārt, Eclipse parādoties Manhetenā, miljoniem cilvēku un pulka mediju kompāniju «acu priekšā», noslēpumainais R. Abramovičs gluži vai aicinājis pēc uzmanības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievu miljardieris Romans Abramovičs iesniedzis Eiropas Savienības (ES) Vispārējā tiesā sūdzību pret Eiropadomi par sankcijām, kas viņam piemērotas par saistību ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā ES martā iekļāva Abramoviču to personu sarakstā, kam iesaldēti līdzekļi un aizliegts ieceļot ES.

Eiropadomes amatpersonas un ES tiesa nekomentēja Abramoviča sūdzību.

Avens un Fridmans ES tiesā apstrīdējuši pret viņiem vērstās sankcijas 

Eiropas Savienības (ES) tiesa saņēmusi izskatīšanai miljardiera Pjotra Avena un viņa biznesa...

Lielbritānijas piemēroto sankciju dēļ Abramovičs bija spiests pārdot Anglijas premjerlīgas futbola klubu Londonas "Chelsea".

Darījums par "Chelsea" pārdošanu tika pabeigts pirmdien. Futbola klubs pārdots Toda Bolija vadītajai investoru grupai par 4,25 miljardiem sterliņu mārciņu (4,99 miljardi eiro), kas ir lielākā summa, kāda jebkad samaksāta par sporta komandu.

Eiropas Komisija (EK) pavēstīja, ka Portugāles varasiestādes apstiprinājušas, ka Abramovičs vai ar viņu saistītās organizācijas nav guvušas labumu no kluba pārdošanas, un nauda, kas iegūta no darījuma, tiks novirzīta humānajai palīdzībai Ukrainā. Abramovičam ir Portugāles pilsonība.

"Tas seko ciešai sadarbībai starp Eiropas Komisiju, Portugāli un Apvienoto Karalisti, kuras mērķis ir nodrošināt, lai pārdošana pilnībā atbilstu ES sankciju tiesību aktiem," teikts EK paziņojumā ziņu aģentūrai AP. "ES sankciju efektīva ieviešana un izpilde ir Komisijas prioritāte," norādīts paziņojumā.

Piemērojot sankcijas Abramovičam, ES martā norādīja, ka viņam bijusi priviliģēta piekļuve Putinam un viņš saglabājis ļoti labas attiecības ar prezidentu, kas savukārt palīdzējis Abramovičam paturēt savu bagātību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto stāsts

Pasaules bagātāko cilvēku saraksts; pirmo reizi tajā pārstāvētas Baltijas valstis

Gunta Kursiša, 04.03.2014

10. vieta.

Džims Valtons (Jim Walton), veikalu tīkla Walmart ķēdes dibinātāja jaunākais dēls

Bagātība - 34,7 miljardi ASV dolāru

Foto: Wikipedia

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maxima īpašnieka, lietuviešu uzņēmēja Nerijus Numaviča (Nerijus Numavičius) biznesa paplašināšanās Polijā un Bulgārijā ļāvusi viņam pirmo reizi iekļūt Forbes miljardieru sarakstā, ieņemot 1565. vietu.

Tādējādi N. Numavičs kļuvis par pirmo lietuvieti un Baltijas valstu pārstāvi, kurš iekarojis pasaules bagātāko cilvēku sarakstu. Forbes miljardieru saraksts šogad izvērties rekordgarš – tajā ietilpst 1645 personas.

N. Numavičam pieder uzņēmums Vilniaus prekyba (VP), kura meitas uzņēmumu vidū ir lielveikalu tīkls Maxima, kā arī farmācijas tirdzniecības uzņēmums Euroapotheca. Saskaņā ar Forbes 2014. gada marta aplēsēm, viņa bagātība sasniegusi vienu miljardu ASV dolāru.

Lai aplūkotu, kuri cilvēki ir iekļuvuši šī saraksta augšgalā, aplūkojiet galeriju augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Forbes miljardieru sarakstā pirmo vietu atkal ieņem Karloss Slims

Jānis Rancāns, 08.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Meksikas telekomunikāciju magnāts Karloss Slims šogad jau trešo gadu pēc kārtas, žurnāla Forbes izveidotajā pasaules miljardieru sarakstā ieņēmis pirmo vietu.

K. Slima īpašuma vērtība tiek lēsta 69 miljardu ASV dolāru apmērā, akciju vērtības krituma dēļ gada laikā tā ir samazinājusies par pieciem miljardiem dolāru (pirms gada 74 miljardi).

Otro vietu Forbes sarakstā ieņēmis ASV tehnoloģiju kompānijas Microsoft dibinātājs un filantrops Bils Geitss, kura īpašuma vērtība tiek lēsta 61 miljarda ASV dolāru apmērā. Salīdzinot ar aizvadīto gadu, B. Geitsam savu kapitālu izdevies audzēt par četriem miljardiem dolāru.

Trešo vietu žurnāla sarakstā ieņem ASV investors Vorens Bafets, kura bagātība gada laikā sarukusi no no 50 miljardiem ASV dolāru, līdz 44 miljardiem dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Navaļnijs aicina Rietumus sankciju sarakstos iekļaut Abramoviču un Usmanovu

LETA--RBC, 12.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rietumiem sankciju sarakstos būtu jāiekļauj vēl vairāki desmiti Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam lojālo lielo uzņēmēju, arī Romāns Abramovičs un Ališers Usmanovs, intervijā laikrakstam Financial Times sacīja Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs.

«Jūs varat iekļaut sankciju sarakstā aptuveni tūkstoti cilvēku, kuriem būs liegts iebraukt rietumvalstīs, bet jums ir jāsit pa tiem, kas nodarbojas ar kara propagandu, tās finansēšanu, īsto kara partiju,» uzsvēra politiķis.

Izsakoties par Putinu, Navaļnijs norādīja - «tagad mēs esam atskārtuši, ka viņš veido dinastijas pārvaldi».

«Tikai Krievijas sankciju komplekti, kas būs vērsti pret visiem šiem «klaniem», kuri palīdz Putinam kontrolēt Krievijas bagātības, spēs kaut ko mainīt.»

«Ja Abramovičs, Usmanovs un viņu ģimenes nespēs nokļūt savās rezidencēs Londonā vai Šveicē, viss būs citādi,» uzsvēra politiķis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir tādi fondi, kas mēģina ieguldīt turpat, kur tirgus līderi

Lai gan, investējot kādos finanšu instrumentos, faktiski vienmēr būtu ieteicams domāt ar savu galvu, to klāsts ir tik interesants un plašs, ka pieejami, piemēram, tādi biržās tirgotie fondi, kas seko līdzi atskaitēm par pasaules slavenāko investoru ieguldījumiem un investē līdzīgi. Līdz ar to tiek dota iespēja ieguldīt turpat, kur, piemēram, savas kompānijas naudu liek Berkshire Hathaway vadītājs pasaulslavenais investors Vorens Bafets.

Var kopēt

Būtībā tas, ka kāda biržā tirgotā fonda ieguldīšanas stratēģija balstīta uz kādu tirgus līderu performanci, nekāds jaunums nav. Bieži vien jau tā ir, ka pašam kaut ko jaunu un revolucionāru izdomāt ir grūtāk, nekā to noskatīties no gudrāka kaimiņa (kā rezultātā arī nopelnītā atzīme mēdz sakrist).

Komentāri

Pievienot komentāru