Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mākslas lāde ir divu jaunu liepājnieku – Līnas un Gustava – vārda tiešajā nozīmē pašu rokām radīts salons, interneta galerija un veikals.

Lai gan mikrouzņēmums reģistrēts tikai šā gada februārī, Mākslas lādi kā māksliniece trešajā paaudzē un īstena kurzemniece Līna Freimane pielocījusi jau sen – kopš 16 gadu vecuma viņa pelna sev iztiku, darinot skaistas lietas un pārdodot tās tirdziņos un arī internetā. Viņai ir tikai 20 gadu, taču pērn viņa Liepājas centrā, savu vecāku mājas pirmajā stāvā, bez «skaļa blīkšķa» atvēra veikaliņu. Līnas Freimanes draugs Gustavs Pelēcis Liepājā vairāk pazīstams kā deputāta Stīna Lorensa jeb mūziķa Fonteina palīgs un Fontaine Ent. vadītājs. Taču viņš ir arī izglītots finansists, tāpēc aprēķināja, ka lielākas nākotnes perspektīvas ir kapitālsabiedrībai, nevis individuālā saimnieciskā darba veicējai, kas Līna bija līdz tam. Tagad grāmatvedība un interneta lapas noformējums uzticēts Gustavam, bet idejas un darbi – Līnai. «Latviešiem būs jāpierod, ka arvien vairāk uzņēmēju ir ļoti jauni. Viņi cīnās, lai varētu dzīvot Latvijā,» saka Līna Freimane.

Veikals Mākslas lāde atrodas divsimt gadu senā koka ēkā – kultūras piemineklī. «Sākumā tas viss glabājās manās mājās. Kad vairs nebija vietas ne uz grīdas, ne plauktos, sapratu, ka jāizmanto šis fantastiskais Eltermaņu dinastijas īpašums,» stāsta Līna Freimane. Mājas pirmo stāvu remontējusi Līna kopā ar tēti. Pati slīpējusi grīdu, palīdzējusi skrūvēt ģipškartonu pie sienām. Īsti cienījami unikālajam vēsturiskajam namam remontu veikt nav bijis pa kabatai, taču Līna tic, ka ir tikai ceļa sākumā un arī restaurācijas iespējas reiz būs. Vienā stūrī ir plats galds – Līnas darbnīca, tur pašreiz top greznas filca šalles. Pie sienas ir košs vecmāmiņas Annas Eltermanes darināts gobelēns. Tā ir ekspozīcija, kurā apskatāmi arī Līnas māmiņas, mākslinieces Lienes Eltermanes ādas izstrādājumi, tantes Zanes Eltermanes keramika, radinieku Ilzes un Reiņa Karlsonu mākslas darbi, kas kopā veido izstādi Pilsētā un dabā.

Komentāri

Pievienot komentāru