Citas ziņas

Latvijā bagātākās sievietes – Lipmane, Kaca un Lībane-Šķēle

Sanita Igaune, 05.05.2011

Jaunākais izdevums

Latvijas bagātākās sievietes šogad ir zāļu ražotāja Grindeks akcionāra Kirova Lipmana dzīvesbiedre Anna Lipmane, kompāniju Triatels un Telekom Baltija līdzīpašniece Ludmila Kaca un politiķa Andra Šķēles sieva Kristiāna Lībane–Šķēle, liecina žurnāla VIP Lounge publicētais Baltic Screen sadarbībā ar Lursoft un Laika Stars veiktais pētījums.

Lipmanes Grindeks akciju paketes vērtība ir 22 milj. Ls, Kacas īpašumu kopējā vērtība ir 13 milj. Ls, bet Lībanes–Šķēles īpašumu vērtība tiek lēsta desmit miljonu latu apmērā.

Andra Šķēles un viņa ģimenes – divu meitu un jaunās dzīvesbiedres – «redzamo īpašumu» (to, kuri nav noslēpti ārzonu kompānijās un uz piesegpersonu vārda) kopējā vērtība ir vismaz 53 milj. Ls. Tas izriet no VIP Lounge publicētā Latvijas 100 bagātāko sieviešu saraksta, kura pirmajā desmitniekā ir veselas trīs Šķēļu ģimenes pārstāves, raksta pietiek.com.

Saskaņā ar oficiālajiem reģistriem un paša amatpersonas deklarāciju Saeimas deputāts A. Šķēle ir būtiski trūcīgāks par pārējām savas ģimenes loceklēm, - papildus nepilna pusmiljona latu uzkrājumiem un aizdotiem 18,5 milj. Ls viņam personiski pieder vēl tikai līdzdalība iespaidīgajā Dzirnavu un Tērbatas ielas nekustamā īpašuma projektā, kas pārņemts no neveiksmīgā advokāta Jāņa Lozes.

Šiem īpašumiem vēl pieskaitot klāt A. Šķēles bēdīgi slavenā vekseļa 600 tūkst. dolāru nominālvērtību un aptuveni piecus miljonus eiro vērto Mākoņu savrupmāju, kas formāli Šķēlem nemaz nepieder un kuru viņš saskaņā ar savu amatpersonas deklarāciju it kā tikai lietojot, kopējā deputāta īpašumu vērtība vienalga nepārsniedz 25-27 milj. Ls.

Ja ticēt tikai oficiālajiem reģistriem, Šķēļu ģimenes daiļais dzimums uzņēmējdarbībā izrādījies veiksmīgāks par trīskāršo ekspremjeru: kā izriet no VIP Lounge publicētā Latvijas 100 bagātāko sieviešu jaunā saraksta, Šķēles dzīvesbiedres un abu meitu īpašumu kopvērtība saskaņā ar Lursoft datu bāzu datiem un korporatīvo finanšu kompānijas Laika Stars aplēsēm ir vismaz 28 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas bagātākā ģimene ir Lembergu ģimene - Aivars, Anrijs un Līga Lembergi, kuru īpašumu kopvērtība gada laikā augusi par desmit miljoniem latu, sasniedzot 140 miljonus latu, secināts Baltic Screen pētījumā.

Saraksta veidotāji norāda, ka Ventspils mēra ģimenei joprojām ir divi būtiski atšķirīgi īpašumu saraksti - viens, kas atrodams Aivara Lemberga amatpersonas deklarācijā un publisko reģistru datos par viņu pašu un bērniem Līgu un Anriju, - tajā redzams, ka ģimenes īpašumu kopvērtība nekādi nepārsniedz 10-12 miljonus latu (pašam ģimenes galvam oficiāli pieder seši nekustamie īpašumi Rīgā un Ventspils novadā, uz dēla vārda reģistrētas kapitāldaļas SIA Baltimar VT, AS VB Holdings un SIA LSF Holdings, kā arī 48 nekustamie īpašumi Rīgā, Ventspilī, Ventspils un Krimuldas novadā, bet uz meitas vārda ir 25 nekustamie īpašumi Rīgā, Ventspilī, Ventspils un Kuldīgas novadā).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas 100 bagātāko cilvēku sarakstā līdzās jau pāris gadus topā esošajiem lauksaimniekiem klāt nākuši divi jaunpienācēji - Valters Bruss un Arnis Burmistris, liecina žurnālistu Lato Lapsas un Kristīnes Jančevskas, SIA Baltic Screen, korporatīvo finanšu kompānijas Laika stars un SIA Lursoft pētījums.

Bruss ar septiņu miljonu vērtu kopīpašumu ierindojies saraksta 89.vietā. Bruss ir bijušais Zemnieku saeimas priekšsēdētājs, uzņēmējs un zemnieku saimniecības Strazdi īpašnieks.

Vēl viens turīgs zemnieks, kurš simts Latvijas bagātāko cilvēku sarakstā parādās pirmo reizi, pateicoties zemnieku saimniecības Vilciņi-1 darbības rezultātiem, ir Arnis Burmistris. Viņš ir arī Zemnieku saeimas aktīvists, kas atbild par graudkopības jomu. Burmistris ar pieciem miljoniem latu iekļuvis saraksta 93.vietā.

Miljonāru sarakstā šogad joprojām ir arī lielzemnieki Arnis Vējš, Jānis Vaļko, Edgars Cielavs un Juris Vinters ar attiecīgi 16 miljonu, 10 miljonu, sešu miljonu un piecu miljonu latu vērtiem kopīpašumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Latvijas lielāko zemūdens platību īpašnieki – zivjaudzētavas

Elīna Pankovska, 22.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ūdenstilpes nav tik iekārota manta kā tūkstoši lauksaimniecības un meža zemes hektāru, tomēr Latvijā ir fiziskās un juridiskās personas, kam pieder pat daudzi simti hektāru ezeru un dīķu, raksta Latvijas Avīze.

Baltic Screen pirmoreiz apkopotie dati par valsts lielākajiem ūdeņu saimniekiem, kuri tiek uzskaitīti par zemūdens zemes īpašniekiem. Atšķirībā no lauku vai mežu zemes īpašniekiem šajā kategorijā nevar runāt tikai par vienu dominējošo īpašnieku slāni – piemēram, ārvalstu fermeriem vai meža nozares uzņēmumiem Sarakstā gan atrodami arī tie, tomēr lielākoties tāpēc, ka iegādātajos zemesgabalos noteiktas platības aizņem arī ezeri. Taču tikpat daudz sarakstā ir arī pašmāju uzņēmumu, tostarp zivaudzētavu, kā arī fizisko personu.

Tieslietu ministrijas Administratīvā departamenta juriskonsulte Natālija Sivko skaidro, ka ir starpība, vai ūdeņi atrodas viena vai vairāku zemes īpašnieku īpašuma robežās. Tikai tādā gadījumā, ja ūdeņi atrodas viena zemes īpašnieka robežās, tie viņam pieder ar tiesību lietot šos ūdeņus vienam pašam un pēc sava ieskata.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Daimler lietā aizturēts bijušais Bojāra padomnieks Tenis

LETA, 14.02.2011

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbinieki konvojē tā dēvētajā Vācijas autobūves koncerna "Daimler" kukuļošanas lietā nedēļas nogalē aizturēto bijušo Rīgas mēra Gundara Bojāra tā laika padomnieku transporta jautājumos un SIA Rīgas satiksme padomes priekšsēdētāja vietnieku Leonardu Teni uz tiesas sēdi, kur lems par piemērojamo drošības līdzekli

Leta

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā dēvētajā Vācijas autobūves koncerna Daimler kukuļošanas lietā nedēļas nogalē aizturēts bijušā Rīgas mēra Gundara Bojāra tā laika padomnieks transporta jautājumos un SIA Rīgas satiksme (RS) padomes priekšsēdētāja vietnieks Leonards Tenis.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piektdien veica kratīšanu RS telpās un, iespējams, vēl citur lietā par Daimler dotajiem kukuļiem Rīgas domes amatpersonām.

Nedēļas nogalē izmeklētāji veikuši vēl vairākas procesuālās darbības šajā lietā. Kopējo aizturēto skaitu un citas ar lietu saistītas detaļas KNAB izmeklēšanas interesēs neatklāj. Aģentūrai LETA zināms, ka Tenis aizturēts sestdienas vakarā Daugavpilī.

50 gadus vecais daugavpilietis Tenis savulaik ieņēmis daudzus ietekmīgus amatus, liecina aģentūras LETA arhīva dati.

Padomju laikā ieguvis dzelzceļnieka izglītību un strādājis Rīgas vagonu rūpnīcā, kā arī bijis aktīvs komjaunietis, pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas Tenis pievērsās uzņēmējdarbībai, bet nedaudz vēlāk - arī politikai. Viņš bija 6.Saeimas deputāts (ievēlēts no Demokrātiskās partijas Saimnieks), Akcizēto preču padomes un Spirta monopola padomes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Jumava vēlas popularizēt e-grāmatu Latvijā un ārzemēs

LETA, 02.08.2012

Grāmatas "Jumava pluss" grāmatnīcā, kur prezentē jauno e-grāmatnīcu, kurā būs iespēja iegādāties digitālās grāmatas un būs pieejams bezmaksas internets, datori un citi piedāvājumi.

Foto: Leta

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izveidojot e-grāmatnīcu Jumava pluss un sadarbojoties ar portālu E-gramatas.lv, kā arī uzrunājot izdevniecības, vēlamies popularizēt e-grāmatu un dot iespēju arī latviešiem ārzemēs arvien vairāk lasīt grāmatas latviešu valodā, pastāstīja apgāda Jumava prezidents Juris Visockis.

Sākotnējās izmaksas e-grāmatnīcas izveidē ir visai nelielas, saistītas ar e-grāmatu izveidi, kā arī WiFi bezmaksas interneta un citu papildpiedāvājumu, piemēram, kafijas nodrošināšanu grāmatnīcas apmeklētājiem.

Vienas grāmatas pārveide - konvertācija par e-grāmatu - izmaksā 100 - 400 latu. Pašlaik Jumavai ir septiņas e-grāmatas, taču ar laiku to skaits pieaugs. Lai visas Jumavas grāmatas pārveidotu e-grāmatās, vajadzētu aptuveni 200 000 latu.

Pēc Visocka teiktā, e-grāmatnīca Jumava pluss ir pirmā šāda veida grāmatnīca Baltijā. Rīgā e-grāmatnīca tika atvērta šodien, savukārt Aizkrauklē to plānots darīt nākamnedēļ.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Oligarha Stepanova sieva iegādājusies miljonu vērto Aston Martin

Gunta Kursiša, 21.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijās reģistrēto miljonu latu vērto automašīnu Aston Martin One-77 iegādājusies un uz sava vārda reģistrējusi Ventspils uzņēmēja, par oligarhu dēvētā Oļega Stepanova dzīvesbiedre Viktorija Stepanova, vēsta portāls pietiek.com.

Visā pasaulē kopumā ir 77 Aston Martin One-77 automašīnas. Visi 77 automobiļi, neņemot vērā to iespaidīgo cenu, jau ir pārdoti, un vairāki ir nonākuši tālākpārdošanā. Aston Martin One-77 ir šī britu zīmola jaudīgākais un ātrākais modelis. Tam ir 7,3 litru V12 dzinējs, kas var attīstīt 760 zirgspēku jaudu, paātrinājums līdz 100 kilometriem stundā ir sasniedzams 3,7 sekunžu laikā, bet maksimālais ātrums ir 354 kilometri stundā.

Viktorija Stepanova vairākus gadus ir figurējusi ne tikai Latvijas miljonāru sarakstā, bet arī iespaidīgāko nekustamā īpašuma darījumu veicēju vidū. Arī pašlaik uz viņas vārda reģistrēts gan ekskluzīvs dzīvoklis Rīgas klusajā centrā, gan vēl seši citi galvaspilsētas īpašumi, raksta pietiek.com. Tāpat pērn V. Stepanova bija iekļauta Baltic Screen veidotajā Latvijas simts bagātāko sieviešu sarakstā: tajā bija pieminēts viņas 2010. gadā veikts darījums, par 808 tūkstošiem latu 2239 kvadrātmetrus lielu Jūrmalas zemesgabalu ar dzīvojamo māju un slēgtu baseinu pārdodot ārvalstu pilsonim Aleksejam Meļņikovam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada Latvijas 100 bagātāko cilvēkus saraksta pirmās vietas dala AS ABLV Bank īpašnieki Oļegs Fiļs un Ernests Bernis, kuru bagātība tiek lēsta attiecīgi 108 un 105 miljonu latu apmērā. Tikmēr pagājušā gada līderi - Lembergu ģimene - nav atrodama pat saraksta pirmajā desmitniekā.

Kā liecina Baltic Screen veidotais pētījums, Latvijas bagātāko iedzīvotāju saraksta trešo vietu ar 79 miljoniem latu ieņem Sergejs Zaharjins, kurš ir AS Liepājas Metalurgs akcionārs.

Ceturtajā vietā atrodas AS Rietumu banka akcionārs Leonīds Esterkins (68 milj. Ls), piektajā – kompānijas Mikrotīkls līdzīpašnieks Arnis Riekstiņš (51 milj. Ls), sesto, septīto un astoto vietu dala Vadims Telica, Josifs Apts, kuri ir AS Repharm akcionāri, kā arī Kirovs Lipmans, kuru bagātība tiek lēsta aptuveni 43 miljonu latu apmērā. Devītajā vietā ierindojies Justs Karlsons (42 milj. Ls), kurš ir ASV advokāts un Bergu dzimtas īpašumu mantinieks. Pirmo desmitnieku noslēdz Valērijs Maligins (39 milj. Ls), AS Olainfarm akcionārs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltic Screen

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas miljonāru Top 100

savādo

Baltic Screen

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto stāsts

Lembergu ģimene vēl aizvien bagātākā Latvijā

LETA, 14.11.2013

Neskatoties uz vērienīgajām tiesvedībām gan Lielbritānijā, gan Latvijā, Ventspils mēra Aivara Lemberga ģimeni nekas nespēj gāzt no turīgākās ģimenes troņa, lai gan viņš pats, atsaucoties uz normatīvajiem aktiem, formāli pamatoti apgalvo, ka viņa savulaik dāsni apdāvinātie bērni oficiāli nemaz neesot uzskatāmi par ģimenes locekļiem.
Taču, raugoties pēc būtības, Lembergu ģimenei oficiāli joprojām pieder prāvs skaits nekustamo īpašumu, kā arī dažu uzņēmumu kapitāldaļas.
Jaunums šogad ir meitai Līgai simtprocentīgi piederošā SIA «Osmium holdings», kuras vērtību «Laika stars» lēš 3,6 miljonu latu apmērā, tomēr lielākā un vērtīgākā šīs ģimenes īpašumu daļa, ja var ticēt Anglijas tiesas un Latvijas prokuratūras materiāliem, joprojām no publiskiem reģistriem ir noslēpta.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas bagātākā ģimene joprojām ir Lembergu ģimene - Aivars, Anrijs un Līga, kuru īpašumu kopvērtība gada laikā saglabājusi 140 miljonus latu, savukārt visstraujāk augusi Karginu ģimenes bagātība - par desmit miljoniem latu.

Pētījumu par Latvijā bagātākajām ģimenēm veidoja žurnālisti Lato Lapsa un Kristīne Jančevska, SIA Baltic Screen, korporatīvo finanšu kompānijas Laika stars un SIA Lursoft.

Saraksta veidotāji norāda, ka Latvijas bagātāko cilvēku vidū ir arī miljonāru ģimenes, par kurām puslīdz droši var pateikt tikai to, kuru aktīvi formāli pieder katram ģimenes loceklim, kaut skaidrs, ka šī formālā piederība neatspoguļo reālo situāciju. Šī iemesla dēļ desmit bagātākās Latvijas ģimenes tika iekļautas atsevišķā sarakstā ārpus «Latvijas miljonāru Top 100».

Komentāri

Pievienot komentāru