Liepāja rada savu ēdienu

Citas ziņas
2011. gada 18. februāris 13:33

Liepājas kafejnīcu un restorānu ēdienkartēs tūristu piesaistei ieviests īpašais Liepājas ēdiens – Liepājas menciņi.

Sākotnēji bija paredzēts, ka Liepājas iedzīvotājiem un viesiem pirmo reizi Liepājas menciņi tiks piedāvāti Līvas tirgū, kas notiks maija nogalē. Tomēr pilsētnieku un iebraucēju lielā interese par iespēju nobaudīt šo īpašo ēdienu kafejnīcu un restorānu vadītājiem un šefpavāriem lika mainīt plānus, informē Lejaskurzemes Tūrisma informācijas birojs.

Jau šīs nedēļas nogalē vairākas Liepājas ēdināšanas iestādes ir gatavas piedāvāt saviem klientiem Liepājas menciņus. Ēdiens tiks pasniegts keramiķu izstrādātos māla podiņos, turklāt arī podiņus varēs iegādāties kā suvenīrus. Maksa par Liepājas menciņiem restorānos būšot 3 – 4 lati.  Ēdiens gatavots no kartupeļiem, žāvētas mencas, sīpoliem, krējuma un dillēm.

Ekonomika

Finanses

Mazais bizness

Tehnoloģijas

Dzīvesstils

Karikatūra