Citas ziņas

Liepājā sāk projektu Ielu muzikants

Vēsma Lēvalde, 10.05.2011

Jaunākais izdevums

No 14.maija Liepājas ielās būs sastopami un dzirdami dažādi ielu muzikanti.

Projekts, kuram saņemts arī Kultūras pārvaldes atbalsts projektu konkursa ietvaros, startēs reizē ar «zaļo tirdziņu» jeb stādu parādi Pavasaris ziedos.

Paredzams, ka kopumā šajā vasarā četras, piecas reizes dažādi Liepājas mūziķi, dažādās kombinācijās un sastāvos pulcēsies dažādās pilsētas vietās, lai popularizētu ielu muzicēšanu un priecētu liepājniekus un viesus, informē projekta iniciatori, grupa Willow Farm. Muzikanti cer, ka iniciatīva padarīs ielu muzicēšanu par vienu no Liepājas tūrisma magnētiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arhitekts Dins Vecāns nule kā noskrējis 28 maratonus 28 dienās 28 Eiropas Savienības galvaspilsētās, piektdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Šādu izaicinājumu viņš sagādāja sev pats un kopumā šajās dienās noskrēja ap 1200 km. Dins ar skriešanu ir aizrāvies jau apmēram piecus gadus, bet apmēram pirms gada, kad skrējis kārtējo maratonu, viņš aizdomājās par to, kā savam hobijam radīt pievienoto vērtību - ir zināmi ielu muzikanti un mākslinieki, bet kādēļ skriešana nevar būt kā māksla, performance? Varbūt ieguldīto naudu maratonos var novirzīt kādam cēlam mērķim? Varbūt var rast iespēju ar skriešanu palīdzēt kādam cēlam mērķim? «Vēlējos izvirzīt sev izaicinājumu, iespējams parādīt vai motivēt citus, ka lieli mērķi un idejas ir sasniedzamas, no tām nevajag baidīties. Mana ambīcija bija noskriet katru dienu 42.195km katrā no ES savienības dalībvalstīm, katru dienu bez apstājas,» stāsta Dins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sākam biznesu: Paši vairs nespēj izpildīt visus pasūtījumus

Anda Asere, 24.05.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skolēnu mācību uzņēmums ir laba iespēja uzzināt, ko nozīmē uzņēmējdarbība, tādējādi gūstot derīgu pieredzi

Tā atzīst skolēnu mācību uzņēmuma AP Cajon Drums izveidotāji Annamarija Pumpura, Edvards Kalniņš, Emīls Ukass, Roberts Patriks Milnis, Krists Kristiāns Ratseps. Viņi šobrīd mācās Rīgas Franču liceja 10. klasē un sākuši pirmos soļus biznesā. AP Cajon Drums ražo mūzikas instrumentu - kahonu. «Tas ir mūzikas instruments, kas aizvieto bungu komplektu un izpilda ritmisko pavadījumu – uz tā sēž virsū un sit pa plāno sieniņu. Mēs tos veidojam mūziķiem, mūzikas skolām, ritma grupām, kā arī iznomājam,» stāsta Annamarija. Edvards papildina: šis instruments nāk no Peru, tāpēc Latvijā tas pagaidām nav īpaši populārs. Annamarija piebilst, ka tas ir visai izplatīts Vjetnamā, Amerikā un citur. To spēlē gan ielu muzikanti, gan izmanto muzicēšanai kafejnīcās un bāros – visur, kur vietas trūkuma dēļ nevar izmantot visu bungu komplektu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Unikāls tūrisma objekts: Krustu kalnu Lietuvā apmeklē tūkstošiem cilvēku

Armanda Vilcāne, 26.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krustu kalnu Lietuvā vasaras sezonā ik dienu apmeklē 1000 līdz 2000 cilvēku, kas nozīmē, ka vasarā kopējais apmeklētāju skaits pārsniedz 100 tūkstošus cilvēku, informē Šauļu tūrisma un biznesa informācijas centrā.

Arī db.lv savas viesošanās laikā Lietuvā novēroja, ka Krustu kalns ir viens no iecienītākajiem tūrisma objektiem Šauļu apvidū. Stundas laikā lietuviešu svētvietu apmeklēja vairāki simti interesentu, liela daļa pirms tam iegriezās arī kalna pakājē izvietotajās tirdzniecības vietās, kur iespējams iegādāties dažāda lieluma krustus, lai tradicionāli tos atstātu kalnā, kā arī suvenīrus.

No tūristu plūsmas šajā vietā savu labumu gūst gan ielu muzikanti, gan ubagotāji.

Šajā laikā Krustu kalnu apmeklēja vairāki tūristu autobusi no Latvijas un Lietuvas, kā arī nelielas cilvēku grupas no Somijas, Igaunijas, Polijas un citām valstīm.

Krustu kalns Lietuvā atrodas apmēram 12 kilometru attālumā no Šauļiem un 124 kilometru attālumā no Rīgas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Ceļojuma pieredzes stāsts: Itālija ir kontrastu zeme

Armanda Vilcāne, 30.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālija savā ziņā vienmēr ir bijis mans sapņu galamērķis, kas pārsteidz ne tikai ar fantastiskām dabas ainavām un kulināriju, bet arī ar dažādību. Mērojot vien dažus desmitus kilometru, iespējams baudīt gan modes un stila metropoles krāšņumu, gan klusas kalnu pilsētiņas burvību.

Uz Itāliju četru cilvēku sastāvā devāmies decembra sākumā. Aviobiļetes, kas tika iegādātas jau septembrī, vienam cilvēkam abos virzienos izmaksāja aptuveni 60 eiro - kādam biļeti paveicās nopirkt nedaudz lētāk, kādam - dārgāk, taču kopumā lidojuma izmaksas bija ļoti zemas. Izmantojot Ryanair piedāvāto iespēju, izvēlējāmies lidot uz Bergamo lidostu, kas atrodas aptuveni 50km attālumā no Milānas.

Jau sākotnēji sapratām, ka vēlamies Itāliju apceļot ar auto, tāpēc apmēram divas nedēļas pirms ceļojuma Rentalcars.com rezervējām automašīnu, kuru uzņēmums piedāvāja saņemt turpat Bergamo lidostā. Izvēloties pilno apdrošināšanu, auto noma sešām dienām izmaksāja 176 eiro. Tāpat tikām brīdināti, ka uz vietas būs nepieciešams iemaksāt 90 eiro lielu drošības naudu. Jāpiebilst, ka auto vadītājam, kurš vēl nav sasniedzis 26 gadu vecumu, šīs izmaksas, ņemot vērā auto nomu mājaslapās pieejamo informāciju, būs krietni dārgākas. Lai gan tieši pateicoties automašīnai, īsā laikā izdevās iepazīt Itāliju no tādām šķautnēm, kas, ceļojot citādi, iespējams, paliktu nepamanītas, nevar noliegt, ka auto esamība brīžiem sagādāja arī liekas galvassāpes. Pirmās raizes sākās jau tajā brīdī, kad Latvijā apjautām, ka Rentalcars.com šajā gadījumā darbojas tikai kā starpnieks un patiesais nomas pakalpojuma sniedzējs ir uzņēmums Budget, kura reitings atsevišķās interneta vietnēs bija noslīdējis pat zem vienas zvaigznes. Saprotot, ka rezervāciju atcelt nav iespējams un nauda jau ir samaksāta, atlika vien cerēt, ka viss būs labi. Nedaudz paskrienot uz priekšu, jāatzīst, ka tik gludi gan viss negāja - jau otrajā dienā mūsu mašīna stāvvietā tika apskādēta un daļa iemaksātās drošības naudas beigās netika atgriezta. Interesanti, ka pāris desmiti eiro tika ieturēti nevis par nelielo skādi, bet gan tāpēc, ka auto it kā atgriezts ar nepilnu bāku, kas gan gluži neatbilda taisnībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jauno grupu izvērtēšanai LMT Summer Sound piesaista komersantus

Vēsma Lēvalde, 12.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Festivāls LMT Summer Sound sadarbībā ar mūzikas instrumentu veikalu Sound Factory un Baltijā lielāko skaņu ierakstu studiju Sound Division Studios organizē jauno grupu konkursu F**k The Silence, piedāvājot profesionālākajiem un interesantākajiem jaunajiem mūziķiem iespēju uzstāties festivālā LMT Summer Sound.

Lai piedalītos konkursā, grupai no šā gada 13. līdz 27. jūnijam jāierodas pilnā sastāvā pieteikties veikalā Sound Factory un jānofotografējas pie turpat izvietota konkursa F**k The Silence banera. Pēc tam grupa šo foto varēs izvietot savos sociālo tīklu profilos, un aicināt savus fanus spiest man patīk, like un share, ievietot paziņojumus twitter u.c.

Festivāla organizatori, balstoties uz katras grupas saņemto patīk, like & share skaitu, citām aktivitātēm sociālajos tīklos un savu profesionālo viedokli, izvēlēsies piecas grupas, kuras varēs uzstāties uz Sound Factory skatuves Liepājā, festivālā LMT Summer Sound šā gada 12. un 13. jūlijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biļešu tirdzniecības apjomi liecina, ka šogad būs apmeklētākais Summer Sound festivāls, informē festivāla rīkotāji.

Pērn uz festivālu Liepājā tika pārdoti aptuveni 25 tūkstoši biļešu.

Reģionālais portāls ReKurZeme iemūžinājis, kā tiek iekārtota pasākuma teritorija (fotogrāfijas raksta galerijā).

Festivāla pirmās dienas kulminācija būs grupas Prāta vētra koncerts - īpašs ar to, ka šī būs vienīgā grupas uzstāšanās festivālos Latvijā šovasar, tāpēc festivāla organizatori lielo publikas atsaucību skaidro arī ar šo faktu.

Organizatori brīdina, ka piektdien, 12.jūlijā, uz Rīgas - Liepājas šosejas gaidāma liela automašīnu plūsma un sastrēgumi. Turklāt ceļu uz Liepāju paildzina remonts posmā starp Skrundu un Liepāju, tāpēc festivāla rīkotāji iesaka ceļu caur Aizputi, lai ietaupītu aptuveni vienu stundu laika.

Komentāri

Pievienot komentāru