Jaunākais izdevums

Bijusī Lattelecom BPO izpilddirektore Ilze Zoltnere vadīs Viasat Latvija, pirmdien informē laikraksts Dienas bizness.

Pirmdien, 17. janvārī, darbu uzsāk Viasat Latvija jaunā vadītāja Ilze Zoltnere, kura turpmāk būs atbildīga par digitālās satelīttelevīzijas platformas vadību valstī. Viņas pārvaldībā būs sadarbība arī ar maksas TV operatoriem, piedāvājot Viasat pašproducēto kanālu pakas.

Viasat komandai I. Zolt­nere pievienojas pēc gandrīz trīs gadu izpilddirektores amata ieņemšanas Lattelecom meitasuzņēmumā Lattelecom BPO, kas sniedz klientu apkalpošanas risinājumus un biznesa procesu ārpakalpojumus.

Pērn, laikā, kad tika atslēgta analogā televīzija, reklamētākie zīmoli bija tieši Lattelecom un Viasat, kas aktīvi piesaistīja klientus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departaments šodien noraidīja Igaunijas Viasat un SIA TV3 Latvia sūdzības par spriedumu, ar kuru kā tiesisks atzīts abām kompānijām noteiktais Konkurences padomes (KP) sods par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu TV3 kanāla izplatīšanas tirgū Latvijas teritorijā.

KP ar 2009.gada 18.jūnija lēmumu kompānijai Viasat piemēroja naudassodu - 47 400 latus, bet TV3 Latvia tika piemērots 40 000 latu sods. Administratīvā apgabaltiesa 2010.gada 17.decembrī noraidīja Viasat un TV3 Latvia sūdzības, tādējādi atzīstot KP lēmumu par pamatotu. Kompānijas šo spriedumu apstrīdēja Senātā.

Kā informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja, AT Senāts šodien apstrīdēto Administratīvās apgabaltiesas spriedumu atstāja negrozītu, bet Viasat un TV3 Latvia kasācijas sūdzības noraidīja. Senāta spriedums nav pārsūdzams.

Kā ziņots, lietu pret Viasat un TV3 Latvia KP ierosināja pēc Lattelecom iesnieguma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Igaunijas Autoru savienībai no Viasat neizdodas piedzīt autoratlīdzības samaksu par satelīta apraidi

Žanete Hāka, 26.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas Augstākā tiesa lēmusi par labu AS Viasat un noraidījusi Igaunijas Autoru savienības prasību par autoratlīdzības samaksu par satelīta apraidi Igaunijā, informē Viasat pārstāvji.

Strīda galvenais iemesls bija jautājums par to, vai AS Viasat ir pienākums saņemt licenci no Igaunijas Autoru savienības un maksāt tai maksu par savas satelīta platformas kanālu pieejamības nodrošināšanu klientiem Igaunijā.

2011.gadā Igaunijas Autoru savienība iesniedza prasību pret AS Viasat, uzdodot tai atslēgt visus tās satelīta platformas televīzijas kanālus vai veikt autoratlīdzības samaksu savienībai par šādu kanālu pārraidīšanu caur satelītu.

Lietu izskatīja Harju novada tiesa un Tallinas apgabaltiesa, un tās abas pieņēma lēmumu par labu Igaunijas Autoru savienībai.

Viasat pārsūdzēja šo lēmumu Igaunijas Augstākajā tiesā, kas 2013.gada 29.maijā daļēji apmierināja apelācijas prasību, bet nosūtīja lietu atpakaļ Tallinas apgabaltiesai pārskatīšanai. Tallinas apgabaltiesa ar 2014.gada 28.februāra lēmumu noraidīja prasību un konstatēja, ka Viasat nav pienākuma maksāt Igaunijas Autoru savienībai autoratlīdzību par savas platformas kanāliem. 18.jūnijā Igaunijas Augstākā tiesa noraidīja Igaunijas Autoru savienības apelāciju par Tallinas apgabaltiesas lēmumu, kas bija pieņemts par labu Viasat.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viasat, kas saķēries asā konkurences cīņā ar Lattelecom, televīzijā pārraidītās reklāmās jaunus klientus mēģina piesaistīt, solot trīs mēnešus bez maksas baudīt pornokanālu Private Spice.

Arī informācija Viasat mājaslapā liecina, ka, piesakot digitālās satelītelevīzijas un mobilā interneta komplektu Viasat Connect, līdztekus bezmaksas 1 GB interneta mēnesī un kanālam TV1000 Premium arī Private Spice tiek piedāvāts uz trim mēnešiem bez maksas. Parasti šie abi ir maksas kanāli. Private Spice rāda vispikantākās meitenes TV ekrānā 24 stundas diennaktī un ir Eiropas seksīgākais necenzētu erotisko filmu kanāls visu diennakti bez reklāmas pauzēm, vēsta Viasat.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lattelecom noslēdz sadarbības līgumu ar Viasat

Sanita Igaune, 10.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas elektronisko sakaru sniedzējs Lattelecom ir noslēdzis vienošanos ar digitālās satelīttelevīzijas kompāniju Viasat. Tādējādi Lattelecom interaktīvās TV skatītājiem būs pieejami jauni TV kanāli: TV1000, TV1000 Action, TV1000 Russkoje Kino,TV1000 Premium, Viasat Sport Baltic un Viasat Golf.

«Latvijā Viasat nodrošina ne tikai satelīttelevīzijas pakalpojumus, bet arī strādā pie pašproducēto kanālu izplatīšanas citiem maksas televīzijas operatoriem,» atzīmē Viasat Latvia vadītāja Ilze Zoltnere.

Db jau rakstīja (17.01.2011), ka bijusī Lattelecom BPO izpilddirektore Ilze Zoltnere vadīs Viasat Latvia.

Viasat komandai I. Zoltnere pievienojas pēc gandrīz trīs gadu izpilddirektores amata ieņemšanas Lattelecom meitasuzņēmumā Lattelecom BPO, kas sniedz klientu apkalpošanas risinājumus un biznesa procesu ārpakalpojumus.

Jāatzīmē, ka iepriekš, kad Viasat Latvia vadītājs bija Valts Ermansons, publiskā telpā Lattelecom ar Viasat apmainījās ar diezgan asiem viedokļiem. Tomēr, kad I. Zoltnere kļuva par Viasat Latvia vadītāju, attiecības uzņēmumu vidū ir uzlabojušās. Viasat šobrīd sīvo konkurentu Lattelecom vairāk redz kā sadarbības partneri, DB intervijā teica I. Zoltnere.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Viasat aprok kara cirvi ar Lattelecom

Sanita Igaune, 31.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Digitālās satelīttelevīzijas kompānija Viasat šobrīd sīvo konkurentu Lattelecom vairāk redz kā sadarbības partneri, DB intervijā stāsta Viasat Latvia jaunā vadītāja – bijusī Lattelecom BPO izpilddirektore Ilze Zoltnere.

«Es vairāk Viasat un Lattelecom redzu kā sadarbības partnerus nevis konkurentus. Lattelecom viens no galvenajiem pakalpojumiem ir interaktīvā televīzija, līdz ar to varam atrast sadarbības iespējas, izplatot Viasat saturu – pašproducēto kanālu pakas. Tas ir viens no maniem galvenajiem uzdevumiem Viasat vadītājas amatā,» norāda I. Zoltnere.

Sākot strādāt Viasat, viena no viņas pirmajām sanāksmēm bija ar Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) vadību.

«Šobrīd Viasat ir vienojies ar PTAC par izmaiņām uzņēmuma līguma nosacījumos. Viasat ies vēl tālāk, jo jaunie līguma noteikumi tiks piemēroti arī esošajiem klientiem. Mēs apņemamies piemērot izdevīgākus līguma noteikumus,» atklāj I. Zoltnere.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Digitālās TV operators Viasat šobrīd atturas sniegt komentārus par Patērētāju tiesību aizsardzības centra ( PTAC) pieņemto lēmumu – negodīgas komercprakses piemērošanā, vien norāda, ka Viasat serviss ir uzlabots.

Viasat šogad ir veicis virkni uzlabojumus sadarbībā ar klientiem, tostarp vienkāršojot līgumu, kas šobrīd tiek saskaņots ar PTAC, DB uzsvēra Viasat Latvija vadītājs Valts Ermansons. «Tāpat esam ieviesuši bezmaksas klientu servisa tālruni un iespēju sekot līdz savu rēķinu un maksājumu vēsturei uzņēmuma mājas lapas sadaļā Mans konts,» tā viņš.

Jau ziņots, ka PTAC uzdevis Viasat nekavējoties izbeigt negodīgu komercpraksi – liekot pārtraukt izmantot maldinošu informāciju par uzņēmuma piedāvātajiem televīzijas kanāliem.

PTAC savā lēmumā paskaidro, ka Viasat 1. aprīlī pārtrauca vairāku TV kanālu krievu valodā – Pirmais Baltijas kanāls, (PBK), Pirmais Baltijas muzikālais kanāls (PBMK), REN TV, RTR Planēta – retranslāciju. Līdz ar to tika veiktas izmaiņas piedāvāto TV kanālu paketē un mainīti ar patērētājiem noslēgtie pakalpojumu līguma noteikumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viasat Latvija kategoriski noraida sava konkurenta Lattelecom paziņojumu, ka tās pārstāvji mēģina pārvilināt klientus, stāstot, ka Virszemes televīziju tuvākajā laikā vairs nerādīs.

«Uzskatu, ka ar šodienas paziņojumu Lattelecom nekaunīgā formā mēģina novērst uzmanību no savām problēmām un prokuratūras prasības arestēt digitālās televīzijas raidītājus,» norāda Viasat Latvija vadītājs Valts Ermansons, pat paužot pieļāvumu, ka jebkuri it kā Lattelecom rīcībā esošie pierādījumi par Viasat nekorektu rīcību ir «speciāli falsificēti». Par radušos situāciju esot informēta Viasat mātes kompānija Modern Times Group (MTG), kas šobrīd izskata iespēju uzsākt tiesvedības procesu pret Lattelecom par nepatiesas informācijas izplatīšanu un jebkuru, kurš līdzdarbosies apmelojošas informācijas izplatīšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par satelītoperatora Viasat jauno vadītāju Baltijas valstīs kļuvis Somijas pārstāvis Johaness Lepeness, kurš, ieņemot jauno amatu, sola galveno akcentu vērst uz satura attīstību, kā arī, sekojot līdzi mūsdienu tehnoloģijām, piedāvāt klientiem video iespējas sev vēlamā laikā.

Kā sarunā ar portālu Nozare.lv pastāstīja J. Lepeness, viņa vadībā Viasat vispirms fokusēsies uz saturu. Tā kā satelītoperators ir spēcīgs sportā, filmu kategorijā un arī dokumentālajā saturā, kas ir pieejams «premium» piedāvājumā, šīs lietas ir paredzēts attīstīt vēl plašāk.

Kā vienu no piemēriem viņš min faktu, ka nākotnē ir plānots izveidot Baltijas sporta piedāvājumu, jo, kā norāda J. Lepeness, sports Latvijā ir spēcīgs, īpaši hokejs.

Sekojot līdzi mūsdienu tehnoloģiju laikmetam, kad arvien vairāk cilvēku izvēlas skatīties paša izvēlēto video sev vēlamajā laikā, arī Viasat plāno piedāvāt šādu iespēju. Pavisam drīz ir paredzētas arī informācijas kampaņas par šādām iespējām, klāsta J. Lepeness. «Joprojām aug video skatīšanās apjomi visdažādākajās ierīcēs - TV, planšetēs un citur. Video joprojām ir ļoti svarīgs patērētājam, un tādēļ arī Viasat ir jābūt daļai no šīs evolūcijas. Manā skatījumā prioritāte ir iemācīties operēt ar šo tirgu ar savām iespējām.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Administratīvā apgabaltiesa noraidījusi SIA TV3 Latvija un Igaunijas uzņēmuma Viasat AS pieteikumu par Konkurences padomes (KP) lēmumu, ar kuru uzņēmumiem bija piemērojusi naudas sods vairāk nekā 87 tūkst. Ls.

Abi uzņēmumi tika sodīti par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu TV3 kanāla izplatīšanas tirgū Latvijā, DB informēja tiesas pārstāve Līga Trubiņa.

Viasat AS tika piemērots naudas sods 47,4 tūkst. Ls, bet TV3 Latvia – 40 tūkst. Ls apmērā. Lietu pret Viasat AS un TV3 Latvia KP ierosināja pēc SIA Lattelecom iesnieguma.

Abu komercsabiedrību pārkāpums izpaudies kā kanāla TV3 sasaistīšana ar citiem Viasat piedāvātajiem kanāliem. TV3 Latvia kopīgi ar Viasat AS TV3 kanāla retranslēšanas licences saviem sadarbības partneriem piedāvāja iegādāties tikai komplektā ar kanāliem 3+, TV6 un Viasat Sport Baltic.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Modern Times Group (MTG) paziņojums, ka TV3 un LNT grupas apvienošanās neietekmēs televīzijas tirgu Latvijā un neļaus uzņēmumam ļaunprātīgi izmantot savu dominējošo stāvokli, ir aizbildinājumi atbildīgajām institūcijām uzmanības novēršanai, uzskata telekomunikāciju kompānija Lattelecom.

Lattelecom norāda, ka MTG grupas uzņēmumi iepriekš bijuši sodīti par ļaunprātīgu dominējošā stāvokļa izmantošanu un pieļauj, ka tāpēc pastāv augsts risks, ka tie šādu rīcību varētu atkārtot.

«Ja uzņēmums reiz šādi jau ir rīkojies un Konkurences padome par to šo uzņēmumu ir sodījusi, kas liek domāt, ka vēl vairāk nostiprinoties šī komersanta dominējošajam stāvoklim, šāda prakse netiks atkārtota?» jautā Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Lattelecom atgādina, ka 2009. gadā Konkurences padome sodīja MTG grupas uzņēmumus TV3 un Viasat par ļaunprātīgas dominējošā stāvokļa izmantošanas aizlieguma pārkāpumu. Toreiz situācijas pamatā bijis fakts, ka Lattelecom tikusi liegta iespēja atsevišķi saņemt kanālu TV3. Lattelecom norāda, ka SIA TV3 Latvia un Viasat uzspieda savus noteikumus, piedāvājot TV3 tikai komplektā ar citiem sava koncerna kanāliem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksas TV operatori neapstiprina klientu migrāciju saistībā ar lielākā TV operatora – Lattelecom – konfliktu ar MTG par TV3 retranslāciju interaktīvajā televīzijā; arī Baltcom nemierā ar MTG cenas piedāvājumu.

Aptaujāju Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācijas (LEKA) biedrus un secināju, ka Rīgā astoņu dienu laikā kopš Lattelecom interaktīvajā televīzijā pārtraukta Modern Times Group (MTG) ietilpstošā kanāla TV3 retranslācija, klāt nākuši četri abonenti, DB pastāstīja LEKA valdes priekšsēdētājs Ilmārs Muuls, apliecinot, ka klienti nāk no Lattelecom, taču vienlaikus tas nenozīmē, ka visi pārgājuši TV3 kanāla dēļ. Lietas būtība ir tāda, ka ir liels troksnis par neko.

Iemesls – interaktīvā televīzija ir komplektā ar internetu, un, ja ir internets, tad viss oriģinālais TV3 saturs ir pieejams internetā. Protams, neliela neērtība – saturs nav pults attālumā, bet pieejams datorā, pamatoja I. Muuls. LEKA biedri bija gatavojušies, ka būs TV klientu pieplūdums pēc 1. aprīļa, neslēpa I. Muuls, tomēr aktivitāte izpalika. Attiecībā uz TV3 reitingiem, viņaprāt, situācija ir nelāga, jo redzams, ka kanāla retranslācijas pārtraukšana Lattelecom interaktīvajā televīzijā neatstāja ietekmi uz klientu migrāciju. Arī līgums ar Baltcom, kurš ir arī IZZI īpašnieks, pagarināts vien par diviem mēnešiem, atgādina I. Muuls, tāpēc aktuāls ir jautājums, kā MTG rīkosies turpmāk. Pieejamā informācija liecina, ka Baltcom nav apmierināts ar cenas piedāvājumu no MTG puses, tādējādi, ja līdzīgas prasības tiks izvirzītas arī citiem TV maksas operatoriem, pastāv atteikšanās iespējas no TV3 kanāla, brīdināja I. Muuls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

MTG piešķirtas tiesības pārraidīt 2014. un 2016. gada Olimpiskās spēles

Sanita Igaune, 10.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Modern Times Group (MTG) uzņēmumam Viasat Broadcasting ir piešķirtas tiesības Baltijas valstīs pārraidīt 2014. gada Ziemas Olimpiskās spēles un 2016. gada Vasaras Olimpiskās spēles.

MTG varēs izvēlēties un komerciālajos bezmaksas televīzijas kanālos Baltijas valstīs pārraidīt vienu Olimpisko spēļu sporta disciplīnu 2014. gadā, kas notiks Sočos, un vienu disciplīnu 2016. gada Olimpisko spēļu ietvaros, kas notiks Riodeženeiro.

Viasat Broadcasting ir arī tiesības visās Baltijas valstīs pārraidīt visas abu olimpisko spēļu pārraides maksas televīzijas kanālos, tiešsaistē un izmantojot maksas piekļuves pakalpojumus. Šīs tiesības piešķīra starptautiskā sporta mārketinga aģentūra SPORTFIVE International.

Ziemas Olimpiskās spēles Sočos (Krievijas dienvidos, Melnās jūras krastā) notiks 2014. gadā, no 7. līdz 23. februārim. 2016. gada Olimpiskās spēles notiks Riodeženeiro (Brazīlija) no 5. līdz 21. augustam četrās vietās pilsētā, tostarp Kopakabanā un Marakanas stadionā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau šodien Dinamo Rīga aizvada savu pirmo izbraukuma spēli jaunajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā. Taču lielai daļai Latvijas iedzīvotāju nebūs iespēju skatīties spēles tiešraidi, tikai ierakstu.

Bet daļai būs jāsamierinās ar dzīvi bez hokeja TV ekrānos. Šķiet, cilvēki ar to ir jau apraduši, jo nesteidz par visām varītēm iegādāties šo maksas pakalpojumu, vēsta laikraksts Neatkarīgā.

Laikraksts atgādina: tas, ka jaunajā KHL sezonā visiem Dinamo Rīga faniem nu vairs nebūs iespēju skatīties spēļu translācijas TV ekrānos, izraisījis fanu sašutumu. Proti, spēļu tiesību turētājs, MTG grupa, jau paziņojis, ka mājas spēles tiešraidē varēs skatīties TV6, bet izbraukuma spēles – Viasat Sport Baltic kanālā, kas būtībā ir maksas pakalpojumi. Spēļu ierakstus ar laika nobīdi varēs vērot arī TV6, taču tad jau spēles rezultāts būs zināms un intrigas nebūs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Papildināta - Providence MTG Baltijas biznesu pārsauc par All Media Baltics

LETA, 18.10.2017

Viasat vadītājs Baltijā Antons Dzjubenko (no kreisās), All Media Baltics vadītāja Latvijā Baiba Zuzēna un All Media Baltics valdes priekšsēdētājs Pjērs Danons.

Foto: Edijs Pālens/ LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien noslēgusies Zviedrijas mediju koncerna «Modern Times Group» (MTG) Baltijas biznesa pārdošana starptautiskajai aktīvu pārvaldīšanas kompānijai «Providence Equity Partners» («Providence»). Turpmāk nu jau bijušie MTG uzņēmumi Baltijā darbosies kā viena organizācija, kuras nosaukums būs «All Media Baltics», trešdien informēja uzņēmuma vadītājs Pjērs Danons.

Pievienota 7.-9.rindkopa un 15.-19.rindkopa

Darījuma noslēgšanai saņemtas visu Baltijas valstu regulatoru, tostarp Latvijas Konkurences padomes atļaujas.

Darījums paredz, ka «Providence» iegādājas visu Zviedrijas mediju grupas MTG Baltijas biznesu – visus televīzijas (TV) kanālus, bezmaksas un maksas TV pakalpojumus, kā arī radio un digitālos aktīvus.

Darījums pilnībā noslēgts šodien, 18.oktobrī, un jaunais uzņēmums ar nosaukumu «All Media Baltics» turpmāk apvienos visus Baltijā līdz šim reģistrētos MTG uzņēmumus, tostarp TV3, LNT, «Viasat», «Star FM» un «Smart AD».

Turpmākā «All Media Baltics» izaugsme tiks veidota, apvienojot vietējo un starptautisko nozares pieredzi un ekspertīzi. «Tā kā plānojam investēt jaunajās tehnoloģijās – HD (augstas izšķirtspējas) un VOD (video pēc pieprasījuma) platformu attīstībā, es ticu, ka mana lielā pieredze telekomunikāciju industrijā būs vērtīgs pienesums,» uzsvēra Danons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Raivo Rosts atstās Viasat vadītāja amatu

Gunta Kursiša, 21.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viasat vadītājs Baltijas valstīs Raivo Rosts atstās savu līdzšinējo pozīciju kompānijā, teikts uzņēmuma paziņojumā.

Uzņēmums ir uzsācis meklēt R. Rosta aizvietotāju. R. Rosts Viasat strādāja desmit gadus.

Komentējot aiziešanas iemeslus, Viasat izplatītajā paziņojumā R. Rosts norādīja, ka «ir pienācis laiks uzņemties jaunus izaicinājumus».

R. Rosta pēdējā darba diena būs šī ceturtdiena, 22.maijs. Tajā pašā laikā, lai nodrošinātu sekmīgu pāreju, viņš turpinās sadarboties ar uzņēmumu Viasat kā konsultants līdz brīdim, kad MTG grupas kompānijai tiks atrasts jauns vadītājs.

Kamēr vadītāja pozīcija ir brīva, vietējās vadības komandas par savu darbu ziņos tieši Jetei Nigārdai-Andersenei, MTG Ziemeļvalstu un Baltijas maksas televīzijas operatīvās vadības izpilddirektorei, teikts Viasat paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakaru kompānija SIA Lattelecom pērn strādājusi ar 30,2 miljonu eiro peļņu, liecina Firmas.lv informācija.

Tā ir par 0,5 miljoniem eiro lielāka nekā 2012.gadā gūtā 29,7 miljonu eiro peļņa.

Lattelecom apgrozījums samazinājies par 12% - no 188,89 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 165,61 miljonam eiro pērn.

Vienīgo negatīvo ietekmi rezultātos radījis Lattelecom 23% piederošā Latvijas Mobilā telefona peļņas kritums 2013.gadā par vairāk nekā 11 miljoniem eiro, turklāt kritums no Latvijas Mobilā telefona ieņēmumiem ir vērojams jau otro gadu pēc kārtas, uzņēmuma apgrozījuma kritumu skaidroja Lattelecom pārstāve Līga Bite.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pagājušais gads Lattelecom vērtējams kā veiksmīgs, galvenokārt pateicoties veiksmīgai Lattelecom stratēģijai, kā arī ekonomikas izaugsmei Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Bijušas Viasat Latvija vadītājs «noenkurojas» SPI Distribution

Sanita Igaune, 11.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušas Viasat Latvija vadītājs Valts Ermansons no 10.augusta ieņem valdes locekļa amatu alkoholisko dzērienu vairumtirdzniecības uzņēmumā SPI Distribution (Latvia), liecina Lursoft dati.

Jau ziņots, ka pērn oktobrī tapa zināms, ka V. Ermansons vairs nevadīs Viasat Latvija, un šā gada janvārī darbu uzsāka Viasat Latvija jaunā vadītāja Ilze Zoltnere, kura Viasat komandai pievienojas pēc gandrīz trīs gadu izpilddirektores amata ieņemšanas Lattelecom meitasuzņēmumā Lattelecom BPO.

SPI Distribution (Latvia), līdz pērnā gada rudenim bija pazīstams ar nosaukumu AV&D, ir oficiālais un vienīgais Latvijā lielākā alkoholisko dzērienu ražotāja, SPI Group ietilpstošā Latvijas balzams produkcijas izplatītājs Latvijā.

SPI Distribution (Latvia) 2010.gadā strādāja ar 51,3 milj. Ls apgrozījumu un 49,5 tūkst. Ls peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

«Praktisko latvieti» aicina daudzināt idejas

Jānis Rancāns, 25.01.2012

Galdiņš-platforma, izmantojams tējas dzeršanai, bērniem rotaļām, kā pakāpiens un kā žurnālu galdiņš. Autors: Mārtiņš Kozarevskis.

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakņu rīve - auskaru turētājs, smilšu maisu māja, paštaisīta dārza duša, transformējams kafijas galdiņš un kaste sliekām – tie ir tikai daži no konkursā «Ideju daudzināšana» pieteiktajiem darbiem, kurus radījuši cilvēki no visas Latvijas, daloties un daudzinot savas idejas.

«Nav jābūt ķīmijas vai fizikas profesoram, lai kļūtu par izgudrotāju. To apliecina jau vairāk nekā 40 darbi, kas iesniegti «Ideju daudzinātavā». Ir nepieciešama neliela izdoma un vecās lietas iegūst pilnīgi citu pielietojumu,» norāda Viasat vadītājs Baltijas valstīs Raivo Rosts, aicinot radošos Latvijas cilvēkus piedalīties konkursā.

Vēl līdz 30. janvārim ikviens, kurš ir izdomājis un savām rokām izgatavojis kādu unikālu mājsaimniecības ierīci vai priekšmetu, to skaitā – piešķīris kādai vecai lietai, «jaunu dzīvi», tiek aicināts dalīties ar izgudrojuma ideju.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

DB viedoklis: Kas ķīvējas, tas mīlējas – seriāla cienīga aina arī ārpus televizora

Sanita Igaune, DB ziņu redaktore, 27.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

MTG un Lattelecom cīņa par tarifiem ir TV tirgus aisberga redzamā daļa. Iespējams, šāda scēna nebūtu, ja TV3 saglabātu bezmaksas kanāla statusu un NEPLP nesēdētu, rokās klēpī salikusi

«Kas ķīvējas, tas mīlējas!» nāk prātā, vērojot TV kanāla TV3 īpašnieka Modern Times Group (MTG) un elektroniskā sakaru uzņēmuma Lattelecom diskusiju krustugunis. MTG izplatītajā paziņojumā medijiem informēja, ka no 1.aprīļa Lattelecom interaktīvajā televīzijā, iespējams, kanāls TV3 vairs netiks pārraidīts. Iemesls –maksas nosacījumi. MTG norāda, ka prasa mazāk nekā 0,18 eiro no abonementa. Lattelecom uzskata, ka MTG izteicis cenu diktātu, un esošie aprēķini liecina, ka Lattelecom satura maksājums koncernam MTG šogad pārsniegs miljonu eiro. Interesanti, ka publiski tiek noklusēts – līgums par TV3 un LNT retranslāciju 1.aprīlī beigtos arī Lattelecom konkurentam Baltcom, kurš šobrīd ir arī IZZI īpašnieks. MTG apgalvoja DB, ka problēmas ar citiem maksas TV operatoriem par TV3 retranslāciju neesot, tomēr DB pieejamā informācija liecina, ka tikai vakar līgums ar Baltcom ir pagarināts par diviem mēnešiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināts - Iespējams, no 1.aprīļa Lattelecom interaktīvajā televīzijā vairs nepārraidīs kanālu TV3

Lelde Petrāne, 13.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 1.aprīļa TV3 beidzas līgums par kanāla TV3 raidīšanu Lattelecom interaktīvajā televīzijā. Tā kā līdz šim Lattelecom nav noslēdzis jaunu līgumu ar TV3, izplatīta informācija, ka, iespējams, no 1.aprīļa Lattelecom interaktīvajā televīzijā kanālu TV3 vairs nepārraidīs.

(Papildināts ar Lattelecom komentāru.)

1.aprīlī beigsies līgums, kas noslēgts starp TV3 un Lattelecom par kanāla TV3 raidīšanu Lattelecom interaktīvajā televīzijā. Jauns līgums līdz šim brīdim abu uzņēmumu starpā nav noslēgts Lattelecom dēļ, informē TV3. Lattelecom šobrīd nepiekrītot maksāt TV3 prasīto atlīdzību par kanāla TV3 veidoto programmu, ko Lattelecom tālāk piegādā saviem abonentiem, saņemot par to samaksu no saviem klientiem.

Baiba Zūzena, MTG TV un radio vadītāja Latvijā, skaidro: «Šobrīd Lattlecom pamata pakas cena ir, sākot no 9,32 eiro, un mēs prasām mazāk kā 0,18 eiro no abonementa. Tā ir salīdzinoši neliela summa par Latvijā populārāko kanālu, kurā ir ieguldīti lieli līdzekļi.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Sakaru tehnoloģijas

FOTO: Lattelecom turpinās digitālo attīstību, līdz 2021.gadam investējot 12 miljonus eiro

LETA, 28.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telekomunikāciju uzņēmuma «Lattelecom» konsolidētais apgrozījums pērn bija 212 miljoni eiro, kas ir par 16 miljoniem eiro jeb 8% vairāk nekā iepriekšējā gadā, savukārt tā konsolidētā peļņa - 42 miljoni eiro, pirmdien žurnālistus informēja «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis, atsaucoties uz uzņēmuma konsolidētajiem neauditētajiem datiem.

«Lattelecom» grupas apgrozījums 2017.gadā bija 195,67 miljoni eiro, savukārt tā peļņa - 40,7 miljoni eiro. Tostarp pērn EBITDA, kas ir peļņa pirms procentiem, nodokļiem un amortizācijas, sasniedza 67,9 miljonus eiro.

«Lattelecom» grupas uzņēmumi pērn valstij nodokļos nomaksāja kopumā 46 miljonus eiro. Savukārt kopējais investīciju apmērs «Lattelecom» grupā aizvadītajā gadā sasniedza 27,2 miljonus eiro.

«Lattelecom» grupas peļņa - 42 miljoni eiro - tiks izmaksāta dividendēs uzņēmuma akcionāriem - Latvijas valstij un «Telia Company».

Gulbis uzsvēra, ka «Lattelecom» apgrozījums ir palielinājies visiem uzņēmuma darbības virzieniem - datu centru pakalpojumiem, tehnikas mazumtirdzniecībai, reklāmas izvietošanai, mākoņpakalpojumiem, drošības risinājumiem un televīzijas pakalpojumiem. Straujākais ieņēmumu pieaugums 2018.gadā vērojams jaunajās biznesa līnijās, tai skaitā mākoņpakalpojumu (+109%) un drošības risinājumu (+113%) jomā. Tāpat būtisks pieaugums vērojams arī citos pakalpojumos, piemēram, mazumtirdzniecībā (+33%), datu centru nodrošināšanā (+25%), reklāmas biznesā (+22%). Aizvadītajā gadā uzņēmums turpināja palielinār arī elektrības tirgus daļas par 8%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lattelecom metīs izaicinājumu mobilās televīzijas segmentā

Sanita Igaune, 20.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Lattelecom mobilā televīzija šobrīd ir izstrādes stadijā, tādēļ pagaidām neko vairāk negribētos komentēt,» DB norādīja Lattelecom televīzijas daļas direktore Inga Alika, piebilstot, ka Lattelecom strādā arī pie interneta televīzijas funkcionalitātes papildināšanas, kā arī satura uzlabošanas.

«Cilvēku dzīves stils un paradumi strauji mainās – informāciju cilvēki vēlas iegūt ātri un tūlīt. Ja agrāk televīzija bija ekskluzīvi tikai mājas izklaides priekšrocība, tad tagad to ir iespējams skatīties arī tur, kur cilvēki pavada aizvien vairāk laika – datora ekrānā. Interneta televīzija ir arī pasaules tendence, savus televīzijas risinājumus internetā jau ir izstrādājuši tādi lielie pasaules dūži kā Apple un Google. Tādēļ, ejot līdzi laikam, arī Lattelecom kā nozīmīgākais televīzijas pakalpojumu virzītājs Latvijā piedāvā progresīvu produktu,» pamato I. Alika.

TV pakalpojumu jomā arvien nozīmīgāku lomu spēlē tehnoloģiju attīstība un platjoslas interneta pieejamība, atzīmē Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

KP līdz lēmuma pieņemšanai nekomentēs Lattelecom un MTG strīdu

Nozare.lv, 01.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr Konkurences padome (KP) izvērtē telekomunikāciju uzņēmuma SIA Lattelecom iesniegumu par mediju grupas Modern Times Group (MTG) rīcību, iestāde abu uzņēmumu strīdu nekomentēs.

Kā norādīja KP pārstāve Paula Vilsone, patlaban KP ierastajā kārtībā turpina izskatīt šā gada martā saņemto Lattelecom iesniegumu par MTG rīcību.

«Plašākus komentārus KP par situāciju sniegs pēc lēmuma pieņemšanas,» uzsvēra konkurences uzrauga pārstāve.

Viņa atgādināja, ka iesnieguma izskatīšanas termiņš ir viens mēnesis no tā saņemšanas brīža, taču iesnieguma izvērtēšanu papildu informācijas gadījumā KP var pagarināt par vēl vienu mēnesi.

Kā ziņots, Lattelecom sācis atslēgt TV3 kanālu interaktīvajā televīzijā, un no rītdienas, 2.aprīļa, šis kanāls Lattelecom skatītājiem vairs nebūs pieejams, pastāstīja Lattelecom sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Bite.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kriminālprocesā par iespējamām nelikumībām digitālās televīzijas ieviešanā prokuratūra uzrādījusi apsūdzību uzņēmējiem un bijušajiem politiķiem Andrim Šķēlem un Aināram Šleseram.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka apliecināja, ka vienai personai apsūdzība uzrādīta pēc diviem Krimināllikuma pantiem - krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā, un par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka pēc šiem pantiem apsūdzības uzrādītas Šķēlem.

Savukārt bijušajam satiksmes ministram Šleseram apsūdzība uzrādīta par krāpšanu lielā apmērā.

Abām personām nav piemēroti drošības līdzekļi.

Par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā, var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Savukārt par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā, var piemērot brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Gulbis: Lattelecom vēlas attīstīt mobilos sakarus, tas jāapstiprina akcionāriem

NOZARE.LV, 25.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fiksētā tīkla elektronisko sakaru un maksas televīzijas operators Lattelecom ir gatavs startēt mobilo sakaru tirgū ar ceturtās paaudzes (4G) mobilā interneta tehnoloģiju, taču gala vārds šādam solim būs uzņēmuma akcionāriem, teica Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

«Skatoties uz nākotni, ir jautājums par 4G, jo tas ir apdraudējums mūsu interneta biznesam. Vasarā esam veikuši 4G testus 850 megahercu (Mhz) frekvencē un esam gatavi, kad šīs frekvences būs komerciāli pieejamas, startēt arī šajā biznesā, proti, ātrgaitas mobilā interneta tirgū, izmantojot 4G tehnoloģijas,» pastāstīja Gulbis.

Kā zināms, 4G piedāvā datu lejuplādes ātrumus līdz pat 100 megabitiem sekundē (Mbps) un to lieto, galvenokārt ar īpašu modemu pieslēdzot portatīvos datorus mobilam internetam. Kā skaidroja Gulbis, Lattelecom interesē attīstīt 4G tehnoloģiju tieši 800 Mhz joslā, jo tā vislabāk piemērota pakalpojumu sniegšanai valsts reģionos, kas nav blīvi apdzīvoti.

Komentāri

Pievienot komentāru