Citas ziņas

Nodibina drāmas terapeitu asociāciju

Vēsma Lēvalde, 14.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas drāmas terapeiti vienojušies par asociācijas dibināšanu.

Drāmas terapija (DT) ir viena no mākslu terapijas jomām, kurā klienti jeb pacienti daudzveidīgu veselības un sociālo problēmu pārvarēšanai individuāli vai grupā terapeitiskās vides un terapeitisko attiecību kontekstā izmanto dažādas teātra tehnikas, lomu spēles, sociodrāmu un psihodrāmu, izvērstu dramatizējumu, stāstus, pasakas, metaforas, simbolus, sapņus, maskas, grimu, priekšmetus, lelles un marionetes, fotogrāfijas un video, lai radošā veidā nonāktu pie pilnīgākas psihiskas un emocionālas integrācijas, personības izaugsmes un izmaiņām, kā arī pie dažādu simptomu mazināšanas.

Latvijā drāmas terapija ir jauna veselības aprūpes specialitāte un pagaidām to pārstāv deviņi drāmas terapeiti, kas ieguvuši maģistra grādu veselības aprūpē un profesionālo kvalifikāciju drāmas terapijas specializācijā. Drāmas terapijas specialitāti var apgūt Rīgas Stradiņa Universitātē.

Latvijas Drāmas terapijas asociācijas (LDTA) valdē ievēlēta Aelita Vagale, (valdes priekšsēdētāja), Velga Sudraba, Kristīne Rudzinska, Evija Vilka un Anna Šteina. Dibināšanas kopsapulcē piedalījās arī Latvijas Mākslu terapijas asociācijas valdes priekšsēdētāja Kristīne Mārtinsone.

Komentāri

Pievienot komentāru