Citas ziņas

Noraida prasību preta/s Kālija parks

Vēsma Lēvalde, 20.09.2010

Jaunākais izdevums

Kurzemes apgabaltiesa noraidījusi SIA LSF Trans un SIA LSF Holdings prasību par vairāk nekā divu miljonu latu zaudējumu piedziņu no a/s Kālija parks.

Pilnais tiesas spriedums būs pieejams 4.oktobrī, un pēc tam 20 dienu laikā to varēs pārsūdzēt, Db.lv uzzināja tiesā. Jau vairākkārt rakstīts, ka šī ir viena no tā sauktajām Ventspils tranzītbiznesa karu lietām. Prasība ir par līdzekļiem, ko Kālija parks aizdeva LSF Holdingam, bet LSF Trans rīkotājdirektors Valērijs Godunovs aizdevuma summu pārskaitīja pirms termiņa atpakaļ Kālija parkam, ar to, pēc prasītāja uzskatiem, radot ievērojamus finansiālus zaudējumus LSF Holdingam un LSF Trans. Kopējā aizdevuma summa bijusi deviņi miljoni eiro (6,3 miljoni latu).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pasludinās lēmumu LSF Trans un LSF Holdinga strīdā ar Kālija parku

Vēsma Lēvalde, 06.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes apgabaltiesa 20. septembrī pasludinās lēmumu lietā, kurā Ventspils tranzītuzņēmumi LSF Trans un LSF Holdings cer atgūt no a/s Kālija parks vairāk nekā divus miljonus latu.

Db lv jau rakstīja, ka prasība ir par līdzekļiem, ko Kālija parks aizdeva LSF Holdingam, bet LSF Trans rīkotājdirektors Valērijs Godunovs aizdevuma summu pārskaitīja pirms termiņa atpakaļ Kālija parkam, ar to, pēc prasītāja uzskatiem, radot ievērojamus finansiālus zaudējumus LSF Holdingam un LSF Trans. Kopējā aizdevuma summa bijusi deviņi miljoni eiro (6,3 miljoni latu).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Oļegam Stepanovam un Anrijam un Līgai Lembergiem uz pusēm piederošais LSF holdings pārdevis 50% uzņēmuma Ventspils graudu terminālis. To sauc par ģenerālmēģinājumu «lielajam» Ventspils darījumam, vēsta interneta vietne pietiek.com.

Septembra beigās, dažas dienas pirms Saeimas vēlēšanām īstenots viens no tā sauktās Ventspils ostas tranzītuzņēmumu «lielās» pārdošanas darījumiem. Īpašniekus mainījis Ventspils tranzīta karos ilgstoši ierautais uzņēmums Ventspils graudu terminālis (Ventspils Grain terminal). Kazahstānas uzņēmumam Grain Pool of Kazakhstan pārdotas 50% LSF holdings piederošās graudu termināļa daļas, liecinot drošas ziņas, kas ir Pietiek rīcībā.

Uzmanību šis darījums pelnot, jo LSF Holdings uz pusēm pieder Ventspils mēra Aivara Lemberga bērniem un iepriekš ar Lembergu asi karojušajam Ventspils miljonāram Oļegam Stepanovam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lemberga meitai jauns SIA

Sandra Dieziņa, 22.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils mēra Aivara Lemberga meita Līga Lemberga izveidojusi jaunu uzņēmumu SIA Osmium Holdings.

Kā liecina Lursoft pieejamā informācija, Osmium Holdings 100 % pieder Līgai Lembergai, kas ir vienīgā valdes locekle šajā uzņēmumā.

Jaunais uzņēmums reģistrēts Rīgā, kādā Tērbatas ielas dzīvoklī, un tā pamatkapitāls ir pusmiljons latu. Lursoft dati rāda, ka Osmium Holdings izveidots SIA LSF Holdings reorganizācijas rezultātā, no kura nodalīts arī Rīgā, Doma laukumā reģistrētais SIA Iridium Holdings ar pamatkapitālu 0,5 miljonu Ls apjomā, kurš arī reģistrēts 15. jūnijā, bet tā vienīgais valdes loceklis ir Aleksejs Ovods.

Oficiālā reģistra dati rāda, ka L. Lemberga kā padomes locekle vēl darbojas a/s VB Holdings, kur viņai pieder 14,29 % daļu un a/s ALA Investments. L. Lembergai noslēgts laulāto mantisko attiecību līgums ar Jāni Austriņu, kuram pilnībā pieder SIA Piltenes meži un a/s Stella Associates un 8,71 % SIA Baltimar VT. Šie trīs uzņēmumi arī reģistrēti Rīgā, Tērbatas ielas dzīvoklī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Anrijs Lembergs pieprasa atcelt uzliktos liegumus rīcībai ar viņam piederošajām 500 000 Ls vērtajām SIA LSF Holdings un 135 465 Ls vērtajām vārda akcijām a/s L.V.K., šodien vēsta laikraksts Dienas bizness.

Uzņēmumu reģistra galvenais valsts notārs Ringolds Balodis nenoliedz, ka šādu iesniegumu ir saņēmis - sakarā ar Anglijas tiesas lēmuma izpildi Latvijā par lieguma noteikšanu kapitāldaļām, kuru iespējamais patiesā labuma guvējs esot Aivars Lembergs.

Anrijs Lembergs norādījis, ka nodrošinājuma līdzekļu reģistrēšanai komercreģistrā attiecībā uz viņam piederošajām SIA LSF Holdings kapitāldaļām un a/s L.V.K. vārda akcijām nav nekāda tiesiska pamata, jo viņš nav atbildētājs Anglijas tiesas lietā un arī nav norādīts Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumā un tās izsniegtajā izpildrakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Anrija Lemberga dēļ prasa skaidrojumu no tiesu izpildītāja

Māris Ķirsons, 04.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Situācija ir sarežģīta, tāpēc, ņemot vērā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas sniegto norādi, esam vērsušies pie tiesu izpildītājas - sniegt savu skaidrojumu, kā arī esam pagarinājuši Anrija Lembera iesnieguma izskatīšanas termiņu līdz šā gada 10. novembrim,» situāciju skaidro UR galvenais valsts notārs Ringolds Balodis.

Viņš atzīst, ka tas ir saistīts ar Anglijas tiesas lēmuma izpildi Latvijā par lieguma noteikšanu kapitāldaļām, kuru iespējamais patiesā labuma guvējs esot Aivars Lembergs.

Tā kā minētais nodrošinājuma līdzeklis tika reģistrēts pēc tiesu izpildītājas Jolantas Šubrovskas uzdevuma, UR lūdza zvērinātu tiesu izpildītāju līdz 2011.gada 26.oktobrim sniegt UR viedokli, vai Anrija Lemberga iesniegumā izteiktais lūgums par nodrošinājuma līdzekļa atcelšanu attiecībā uz viņu nav pretrunā ar tiesu izpildītājas noteikto uzdevumu UR. Turklāt arī no 2011.gada 25.jūlijā saņemtās Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas vēstules secināms, ka tiesa iesaka UR neskaidrību gadījumā saistībā ar tiesas lēmuma izpildi vērsties pie tiesu izpildītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

LatRosTrans padomē strādās Andrejs Zabeckis

Žanete Hāka, 06.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

a/s Ventspils nafta meitas uzņēmumā SIA LatRosTrans veiktas padomes izmaiņas, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Savu amatu uzņēmuma padomē atstājusi Olga Kurenkova, bet viņas vietā par padomes locekli iecelts Andrejs Zabeckis.

A. Zabeckis strādājis AS Kālija Parks par audita komitejas priekšsēdētāju, AS Baltijas Ekspresis bijis padomes priekšsēdētāja vietnieks, SIA LSF Holdings un tās meitas uzņēmumu vadošais darbinieks. No 2009. gada A. Zabeckis strādājis kā SIA LSF Holdings prokūrists.

SIA LatRosTrans padomē bez Andreja Zabecka darbojas Džefrijs Mārcs (Jeffrey Martz), Dmitrijs Vinogradovs, Mihails Dvoraks, Vladimirs Nazarovs, Dmitrijs Barkovs, kā arī padomes priekšsēdētājs Saimons Bodijs (Simon Boddy) un priekšsēdētāja vietnieks Mihails Arustamovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltic Office izveido pārstāvniecību Ventspilī

Vēsma Lēvalde, 03.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju un biznesa attīstības konsultāciju kompānija Baltic Office pieņēmusi lēmumu izveidot pārstāvniecību Ventspilī, pamatojot to ar ārvalstu investoru augošu interesi par Latvijas investīciju vidi un iespējām brīvajās ekonomiskajās zonās.

Baltic Office pārstāvniecība Ventspilī tiek veidota sadarbībā ar uzņēmumu PB Finanses, kas pieder ilggadējai SIA LSF Holdings galvenajai grāmatvedei, LSF Holdings meitas uzņēmuma FINAKO valdes loceklei Agnesei Pastarei un FINAKO vienai no vadošajām grāmatvedēm Kristīnei Budiginai. Agnese Pastare un Kristīne Budigina kļūst par Baltic Office asociētajām partnerēm.

Baltic Office pārstāvniecības mērķis ir nodrošināt investoru biznesa attīstību Ventspilī, koncentrējot spēkus uz finanšu, juridiskajām konsultācijām, PR un mārketingu, norāda Baltic Office valdes locekle Ilze Lapiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Anrijs Lembergs nepārsūdzēs uzlikto liegumu viņam piederošajām kapitāldaļām un akcijām

Māris Ķirsons, 30.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Anrijs Lembergs nepārsūdzēs UR galvenā valsts notāra lēmumu, ar kuru netiek atcelts liegums saistībā ar viņam piederošajām kapitāldaļām un akcijām.

To apstiprināja Anrija Lemberga intereses aizstāvošais zvērināts advokāts Aldis Alliks. «UR galvenā valsts notāra lēmuma pārsūdzēšana būtu kā sērkociņu meklēšana, kamēr jācīnās ar patiesā labuma guvējiem no jau notikušās dedzināšanas - prokuratūru, Anglijas tiesu, prasītājiem šajā ārvalstu tiesā,» skaidro A. Alliks. Viņš gan norāda, ka «Latvijas robežās» notikušajās juridiskajās peripetijās šajā t. s. Anglijas tiesas lietā ir ļoti daudz dīvainību un pat nopietnu kļūdu.

«Neredzu jēgu rakstīt pieteikumu Administratīvajai tiesai, lai rosinātu tiesvedību par UR vadītāja lēmumu un saņemtu par to atlīdzību, zinot, ka praktiska labuma no gadiem ilgstošās tiesvedības klientam iznākumā nebūs. Lai gan no profesionālā viedokļa apskatāmie jautājumi būtu vēl nebijis precedents Latvijā,» tā uz jautājumu par to, vai bija tomēr vērts apstrīdēt R. Baloža atteikumu, atbild A. Alliks. Viņš piebilst, ka galvenā vērība ir jāpievērš nevis «ķēdītes galam», bet gan tās sākumam. «Anglijas tiesa «iesaldēja» it kā ar Aivaru Lembergu saistītu mantu, ņemot vērā kriminālprocesā pret Aivaru Lembergu UR Latvijā uzliktus arestus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas bagātākā ģimene ir Lembergu ģimene - Aivars, Anrijs un Līga Lembergi, kuru īpašumu kopvērtība gada laikā augusi par desmit miljoniem latu, sasniedzot 140 miljonus latu, secināts Baltic Screen pētījumā.

Saraksta veidotāji norāda, ka Ventspils mēra ģimenei joprojām ir divi būtiski atšķirīgi īpašumu saraksti - viens, kas atrodams Aivara Lemberga amatpersonas deklarācijā un publisko reģistru datos par viņu pašu un bērniem Līgu un Anriju, - tajā redzams, ka ģimenes īpašumu kopvērtība nekādi nepārsniedz 10-12 miljonus latu (pašam ģimenes galvam oficiāli pieder seši nekustamie īpašumi Rīgā un Ventspils novadā, uz dēla vārda reģistrētas kapitāldaļas SIA Baltimar VT, AS VB Holdings un SIA LSF Holdings, kā arī 48 nekustamie īpašumi Rīgā, Ventspilī, Ventspils un Krimuldas novadā, bet uz meitas vārda ir 25 nekustamie īpašumi Rīgā, Ventspilī, Ventspils un Kuldīgas novadā).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas miljonāru uzņēmējdarbības projektu skaits Baltkrievijā pēdējā laikā nav palielinājies. Gluži otrādi – biežāk redzami neveiksmīgi mēģinājumi ieguldīt Baltkrievijas ekonomikā, raksta valsts izdevums Zautra.

Kā pirmo «neveiksminieku» Baltkrievijas izdevums min Kirovu Lipmanu, kurš 2009. gada sākumā vēlējies iegādāties kontrolpaketi vienā no lielākajiem Baltkrievijas medicīnisko preparātu ražotājiem. Šis darījums galu galā nenotika, jo Baltkrievijas puse atteikusies pārdot šī uzņēmuma kontrolpaketi. Pēc piedzīvotās neveiksmes Baltkrievijā K. Lipmans iegādājies medicīnas preparātu ražotni Slovākijā.

Kā nākamais tiek minēts Aivars Lembergs, kurš Latvijas miljonāru sarakstā ir pašā virsotnē. Viņš laikā no 2004. līdz 2005. gadam, kā viens no LSF Holdings īpašniekiem, bija gatavs, apmaiņā pret garantētiem kālija un naftas produktu kravu apjomiem no Baltkrievijas, bez maksas nodot baltkrievu rīcībā beramkravu termināli Ventspils ostā. Tās kontrolpakete saskaņā ar Latvijas puses izstrādātu biznesa plānu būtu pārgājusi uzņēmuma Belaruskalij rīcībā. Taču neskaidru iemeslu – papildu nosacījumu izvirzīšanas vai iekšēju domstarpību – dēļ šis darījums nenotika. Tā rezultātā Baltkrievija pārorientēja šīs kravas uz Klaipēdas ostu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Anrijs Lembergs pieprasa atcelt uzliktos liegumus rīcībai ar viņam piederošajām 500 000 Ls vērtajām SIA LSF Holdings un 135 465 Ls vērtajām vārda akcijām a/s L.V.K.

Cēsu alus pieliek priekšā kāju

Pēc stīvēšanās vairāku gadu garumā Cēsu alus pēc apgrozījuma pirmo reizi vēsturē apsteidzis Aldari.

Atkritumi

Ienāk Rīgas atkritumu tirgū

Cīņa Rīgas atkritumu tirgū var kļūt vēl asiņaināka, zviedru kompānija Ragn-Sells nopērk Latvijas uzņēmumu Exto-D.

Pasaule

Šveice piesaka karu dārgajai valūtai

Šveices centrālā banka gatava darīt visu, lai nepieļautu franka nostiprināšanos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr Finanšu ministrija sit trauksmes zvanus, norādot uz kārtējo aizkavēšanos ES fondu apguvē, nozaru ministrijas pārmetumus noraida.

Pastāv nopietnas bažas, ka ES nauda šogad paliks neapgūta, jo kopējā Finanšu ministrijas pārziņā esošo ES fondu un citas ārvalstu finanšu palīdzības valsts budžeta izdevumu plānu neizpilde uz šī gada 31. augustu jau sasniegusi 51,3 milj. Ls, turklāt vērojama situācijas pasliktināšanās, tas ir, reālā līdzekļu apguve arvien vairāk atpaliek no sākotnēji plānotās.

Braucieni

Ēģipte «atgriežas»; tūrsezonas sekmes var ietekmēt nenoteiktība ap airBaltic.

Komentāri

Pievienot komentāru