Citas ziņas

Pagājušajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums - Korinvest ar 8 miljonu kapitālu

Gunta Kursiša, 23.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļā Latvijā reģistrēti 274 jauni uzņēmumi, no kuriem lielākais ir SIA Korinvest ar 8,05 miljonu eiro pamatkapitālu, liecina Uzņēmuma reģistrēta apkopotā informācija.

Kompānija reģistrēta Priekuļu novada Priekuļu pagasta «Alpos». Uzņēmuma valdē darbojas viena amatpersona – Lugne Daugelaite. Lietuvas pilsone L. Daugelaite ir arī viena no šī uzņēmuma kapitāldaļu turētājām. Viņai, tāpat kā Robertai Daugelaitei pieder 40,2% uzņēmuma, savukārt trešajai līdzīpašniecei Vilmai Brimienei pieder 19,6% kompānijas kapitāldaļu, liecina Lursoft dati. Pagaidām nav pieejama informācija par uzņēmuma pamatdarbības veidiem.

Otrs lielākais pagājušajā nedēļā reģistrētais uzņēmums ir SIA Brynner Latvia. Kompānija reģistrēta Rīgā, Kastrānes ielā 7-32, un tās pamatkapitāls viedo simts tūkstošus eiro. Uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir Jānis Lasmanis.

Savukārt trešais lielākais aizvadītajā nedēļā Latvijā reģistrētais uzņēmums ir SIA AJ Power. Kompānijas pamatkapitāls ir desmit tūkstoši eiro. AJ Power juridiskā adrese ir Rīga, Lāčplēša iela 75 – 29, un uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir Imants Krēsliņš.

Kopumā pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā reģistrēti 274 jauni subjekti, kas ir par 43 mazāk nekā pirms nedēļas. Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 27 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 264 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 7 – individuālie komersanti, 26 - biedrības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad janvārī - maijā reģistrēts 3761 jauns uzņēmums, kas ir par 1009 uzņēmumiem jeb 21,2% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, kad tika reģistrēti 4770 jauni uzņēmumi.

To liecina SIA "Lursoft" dati. Interesanti, ka šā gada pirmo piecu mēnešu laikā jauno uzņēmumu skaits ir viszemākais pēdējo 10 gadu laikā. "Iepriekš vidēji dienā tika reģistrēti 35 – 40 jauni uzņēmumi, tad šī gada marta beigās un aprīlī šis rādītājs saruka un ik dienu tika reģistrēts par 10 – 15 uzņēmumiem mazāk," situāciju vērtē SIA "Lursoft" valdes locekle Daiga Kiopa. Viņa gan piemetina, ka šobrīd situācija ir uzlabojusies un jaunu uzņēmumu reģistrēšanas aktivitāte atgriezusies iepriekšējā līmenī. Lai arī koronovīruss daudziem laupījis apetīti reģistrēt jaunus uzņēmumus, tomēr ir arī jaunreģistrēti subjekti ar ievērojamu pamatkapitālu un plāniem izvērsties Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru