Citas ziņas

Papildināta - Latvijā bagātākās sievietes - Lipmane, Plaude Rēlingere un Kargina

Sandra Dieziņa, 17.05.2010

Jaunākais izdevums

Par Latvijas bagātāko sievieti saskaņā ar Baltic Screen pētījumu kļuvusi AS Grindeks līdzīpašniece Anna Lipmane, viņai seko Ieva Plaude-Rēlingere un Tatjana Kargina.

Pirms diviem gadiem Latvijas bagātāko sieviešu pirmā desmitnieka kopējais īpašumu novērtējums bija 211 miljoni latu, pērn bija palikuši pieticīgie 105 miljoni, bet nu šī kopsumma sarukusi vēl iespaidīgāk – līdz 76 miljoniem latu. Tomēr, kā norāda saraksta veidotāji no Baltic Screen, visas simt jaunajā sarakstā minētās daiļā dzimuma pārstāves joprojām uzskatāmas par pilntiesīgām miljonāra statusa īpašniecēm. Turklāt šo statusu ir nodrošinājuši visdažādākie faktori, un nozīmīgākais nebūt nesaucas «sava vīra sieva».

Latvijas 100 bagātāko sieviešu saraksts jau tradicionāli sagatavots sadarbībā ar korporatīvo finanšu kompāniju Laika Stars, tā veidošanā izmantoti Uzņēmumu reģistra, Lursoft, Valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas un nekustamā īpašuma uzņēmumu dati.

Latvijas visbagātāko sieviešu pirmais desmitnieks:

1. Anna Lipmane

2. Ieva Plaude-Rēlingere

3. Tatjana Kargina

4.-5. Alla (Alevtina) Moroza

4.-5. Benita Sadauska

6. Aleksandra Krasovicka

7.-9. Iluta Kalniņa

7.-9. Tatjana Omeļčenko

7.-9. Marika Upeniece

10. Larisa Polosuhina

Db jau varārkkārt rakstījis, ka kosmētikas mazumtirgotāja Kolonna īpašniece Ieva Plaude – Rēlingere pārstāv politisko biedrību Par labu Latviju un partiju LPP/LC un jau paudusi gatavību kandidēt uz Saeimu, ja vien viņu aicinātu. Bijušā Parex Bankas līdzīpašnieka Valērija Kargina šķirtā sieva Tatajana Kargina iesaistīta vairākos kriminālprocesos, tostarp viņa tiek vainota ļaunprātīgā bezdarbībā, kas novedusi līdz maksātnespējai savai mātei piederošo SIA Imperius.

Alla Alevtina Moroza ir degvielas biznesa Viada līdzīpašniece, savukārt Benita Sadauska ir vienīgā auto tirgotāja Domenikss īpašniece. Pareksieša Viktora Krasovicka meita, nu jau likvidētā modes industrijas uzņēmuma Ateliers vadītāja Aleksandra Krasovicka, pēc Crediweb datiem, šobrīd nav amatpersona nevienā uzņēmumā.

Bijusī mazumtirgotāja Nelda īpašniece Iluta Kalniņa šobrīd ir valdes priekšsēdētāja četros uzņēmumos, tostarp SIA Purvciema skaistākais nams, viņai pieder arī Baltic Beach Hotel Jūrmalā.

Tatjana Omeļčenko pazīstama kā otra lielākā stividorkompānijas Strek līdzīpašniece, 2008. gadā viņa ar 1,11 miljoniem Ls ierindojās 56. – 57. vietā pelnošāko uzņēmēju vidū par 2007. gadu. Pirmajā desmitniekā iekļuvusi arī Rīgas laku un krāsu fabrikas direktore Larisa Polosuhina un Marika Upeniece, kas plašāk zināma kā SIA Zemniecība līdzīpašniece.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijā bagātākās sievietes – Lipmane, Kaca un Lībane-Šķēle

Sanita Igaune, 05.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas bagātākās sievietes šogad ir zāļu ražotāja Grindeks akcionāra Kirova Lipmana dzīvesbiedre Anna Lipmane, kompāniju Triatels un Telekom Baltija līdzīpašniece Ludmila Kaca un politiķa Andra Šķēles sieva Kristiāna Lībane–Šķēle, liecina žurnāla VIP Lounge publicētais Baltic Screen sadarbībā ar Lursoft un Laika Stars veiktais pētījums.

Lipmanes Grindeks akciju paketes vērtība ir 22 milj. Ls, Kacas īpašumu kopējā vērtība ir 13 milj. Ls, bet Lībanes–Šķēles īpašumu vērtība tiek lēsta desmit miljonu latu apmērā.

Andra Šķēles un viņa ģimenes – divu meitu un jaunās dzīvesbiedres – «redzamo īpašumu» (to, kuri nav noslēpti ārzonu kompānijās un uz piesegpersonu vārda) kopējā vērtība ir vismaz 53 milj. Ls. Tas izriet no VIP Lounge publicētā Latvijas 100 bagātāko sieviešu saraksta, kura pirmajā desmitniekā ir veselas trīs Šķēļu ģimenes pārstāves, raksta pietiek.com.

Saskaņā ar oficiālajiem reģistriem un paša amatpersonas deklarāciju Saeimas deputāts A. Šķēle ir būtiski trūcīgāks par pārējām savas ģimenes loceklēm, - papildus nepilna pusmiljona latu uzkrājumiem un aizdotiem 18,5 milj. Ls viņam personiski pieder vēl tikai līdzdalība iespaidīgajā Dzirnavu un Tērbatas ielas nekustamā īpašuma projektā, kas pārņemts no neveiksmīgā advokāta Jāņa Lozes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Papildināta - Lipmanu ģimene nodibinājusi jaunu uzņēmumu ar 33,4 miljonu eiro pamatkapitālu

Žanete Hāka, 15.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs Kirovs Lipmans ar sievu Annu Lipmani un dēlu Filipu Lipmanu nodibinājuši jaunu uzņēmumu - SIA «Liplat Holding», ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Jaundibinātā uzņēmuma pamatkapitāls ir 33 438 262 eiro, un tā lielākais dalībnieks ar 66,6% uzņēmuma kapitāldaļu ir Kirovs Lipmans, 33,3% SIA «Liplat Holding» kapitāldaļu īpašniece ir Anna Lipmane, bet 0,08% kapitāldaļu īpašnieks ir Filips Lipmans. Jaunā uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīgā, Raunas ielā 23.

Par SIA «Liplat Holding» valdes priekšsēdētāju ar tiesībām pārstāvēt uzņēmumu atsevišķi iecelts Kirovs Lipmans, bet par valdes locekļiem ar tiesības pārstāvēt uzņēmumu atsevišķi iecelti Anna Lipmane un Filips Lipmans.

SIA «Liplat Holding» ierakstīts komercreģistrā 11.aprīlī.

Kā liecina paziņojums Nasdaq Riga, šodien, 15. aprīlī, birža ir saņēmusi paziņojumus par nozīmīgas līdzdalības zaudēšanu no tās akcionāriem Kirova Lipmana un Annas Lipmanes un par nozīmīgas līdzdalības iegūšanu no SIA Liplat Holding, kuras kapitālā Kirovam Lipmanam pieder 66,61%, Annai Lipmanei – 33,31%, bet Filipam Lipmanam – 0,08%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Grindeks peļņu ieguldīs attīstībā

Žanete Hāka, 04.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Farmācijas kompānijas AS Grindeks akcionāru sapulcē nolemts uzņēmuma pērnā gada peļņu atstāt nesadalītu un izmantot uzņēmuma attīstībai ar mērķi palielināt tās konkurētspēju, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Pērn uzņēmums nopelnīja 7,59 miljonus latu.

Akcionāru sapulcē pārvēlēta arī uzņēmuma padome. Par Grindeks padomes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Kirovs Lipmans, bet par akciju sabiedrības padomes priekšsēdētāja vietnieci - Anna Lipmane. Padomē ievēlēts arī Uldis Osis, Jānis Naglis un Arkādijs Vjortkins.

Uzņēmuma akcijas tiek kotētas NASDAQ OMX Riga Oficiālajā sarakstā, un tās cena kopš gada sākuma ir pieaugusi par 29,67%.

Lielākie uzņēmuma akcionāri ir K. Lipmans, kuram pieder 33,29% AS Grindeks akciju, un A. Lipmane, kurai pieder 16,69% uzņēmuma akciju.

AB.LV Private Equity Fund 2010 pieder 11,38%, Skandinaviska Enskilda Banken – 10,22%, bet Swedbank AS Clients Account – 8,71% kompānijas akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lapiņš: Grindeks un Olainfarm apvienošana būtu nozīmīgs ieguvums Latvijas ekonomikai

LETA, 09.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas farmācijas kompāniju Grindeks un Olainfarm apvienošana būtu nozīmīgs ieguvums Latvijas ekonomikai, atzīst Olainfarm valdes loceklis Salvis Lapiņš.

Ņemot vērā, ka abi uzņēmumi darbojas pietiekami līdzīgos tirgos, to apvienošana noteikti varētu veicināt efektivitātas pieaugumu, norādīja Lapiņš.

Bezkaislīgi raugoties, ja būtu iespēja iegādāties Grindeks, Latvijas ekonomikas kontekstā Grindeks un Olainfarm apvienošana būtu iespēja izveidot ļoti efektīvu uzņēmumu, aģentūrai LETA atzina Lapiņš.

Tiesa, viņš atzīmēja, ka iespējamā vienošanās ar Grindeks akcionāriem, visticamāk, būtu ilgs un sarežģīts process. Taču Latvijas ekonomikai tas būtu nozīmīgs ieguvums, uzsvēra Lapiņš.

Kā vēstīts, šī gada sākumā Olainfarm parakstīja līgumu par eko kosmētikas ražotāja "Kiwi Cosmetics" 100% kapitāla daļu iegādi, bet šī gada maijā Olainfarm iegādājās elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotāju Tonus Elast. Tāpat šogad iecerēts attīstīt kompānijas ražošanas platformu Baltkrievijā, līgumu par Baltkrievijā esošā uzņēmuma iegādi noslēdzot, iespējams, nākamgad.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lembergu ģimene joprojām Latvijas bagātāko virsotnē

Dienas Bizness, 31.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gada laikā Latvijas 100 bagātāko cilvēku vai ģimeņu īpašumu kopvērtība vēl nedaudz samazinājusies, bet pēdējo trīs gadu laikā sarukusi gandrīz dubulti: 2008. gadā tā bija 3,17 miljardi latu, bet nu – vairs tikai 1,7 miljardi latu. Liecina jaunais Latvijas 100 bagātāko cilvēku saraksts.

Sarakstā, kas tapis, balstoties uz Lursoft un Valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas datiem un korporatīvo finanšu kompānijas Laika Stars veikto uzņēmumu vērtējumu, salīdzinot ar situāciju pirms gada, nedaudz samazinājušies arī vidējie rādītāji.

«Zelta simtnieka» dalībnieka «caurlaides» vērtība nu ir tikai seši miljoni latu – vēl pirms gada bija nepieciešami vismaz septiņi. Simtnieka dalībnieka vidējā īpašumu vērtība ir 17 miljoni latu – pirms gada bija gandrīz 18, pirms trim – nepilni 32. Desmit valsts visbagātāko cilvēku īpašumu kopvērtība nu ir 543 miljoni latu, kaut pirms gada bija 571 miljons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Grindeks uz ASV varēs eksportēt vairāk medikamentu

Žanete Hāka, 12.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Farmācijas uzņēmumā Grindeks noslēgusies ASV Pārtikas un zāļu pārvaldes inspekcija, kā rezultātā sadarbība ar ASV uzņēmumiem aktīvo farmaceitisko vielu biznesā varēs turpināties, liecina uzņēmuma paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Tādējādi Grindeks varēs uzsākt ksilazīna, ksilazīna hidrohlorīda un droperidola eksportu uz ASV, kā arī turpināt oksitocīna un detomidīna piegādes ASV partneriem.

ASV Zāļu un pārtikas aģentūras inspekcija aktīvo vielu ražotnēs ilga četras dienas, un tās laikā tika pārbaudītas oksitocīna, ksilazīna, ksilazīna hidrohlorīda, droperidola un detomidīna ražotnes, kā arī Grindeks farmaceitiskās kvalitātes sistēma. ASV inspekcija uzņēmumā Grindeks notika jau trešo reizi.

AS Grindeks kopējais aktīvo farmaceitisko vielu pārdošanas apjoms pērn sasniedza 12,7 miljonus latu, no tiem eksports uz ASV 2012. gadā veidoja 0,5 miljonus latu. Grindeks produktu klāstā ir 24 aktīvās farmaceitiskās vielas, no kurām oksitocīna tirgus daļa pasaulē veido 30%, bet droperidola pasaules tirgus daļa veido 92%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FKTK: Lipmaniem nav jāizsaka Grindeks obligātais akciju atpirkšanas piedāvājums

Žanete Hāka, 06.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) norāda, ka kopš 2015. gada maija beigām vairs nepastāv apstākļi, kas uzliek par pienākumu AS Grindeks akcionāriem Kirovam Lipmanam un Filipam Lipmanam izteikt obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu citiem akcionāriem, informē FKTK.

Vienlaikus FKTK norāda, ka akcionāri, kuri uzskata, ka tiem ir radušies zaudējumi tādēļ, ka Kirovs Lipmans un Filips Lipmans likumā paredzētajā kārtībā neizteica obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu, var vērsties tiesā un aizstāvēt savas likumīgās intereses par iespējamu tiem nodarīto zaudējumu atlīdzību.

Saskaņā ar FKTK rīcībā esošo informāciju Kirova Lipmana sieva Anna Lipmane 2015.gada maija beigās ir pārdevusi daļu sev piederošo AS Grindeks akciju. Ņemot vērā minēto, kopš 2015. gada maija beigām Lipmanu ģimenei kopā piederošais AS Grindeks akciju skaits veido mazāk kā 50% no kopējā AS Grindeks.

FKTK 2014.gada 19.novembrī pieņēma lēmumu Par AS Grindeks akcionāru Kirova Lipmana un Filipa Lipmana Finanšu instrumentu tirgus likuma 66. panta pirmās daļas pārkāpumu, ar kuru tika konstatēts, ka Kirovs Lipmans un Filips Lipmans ir personas, kas rīkojas saskaņoti attiecībā uz AS Grindeks akcijām un nav izpildījuši Finanšu instrumentu tirgus likuma 66. panta pirmās daļas prasības. Kirovam Lipmanam un viņa sievai Annai Lipmanei, kuru saskaņotu rīcību FKTK pierādīja 2003. gadā, kopā piederēja 49,98 % AS Grindeks akciju, bet Filipam Lipmanam piederēja 0,04 % AS Grindeks akciju, tādējādi Lipmanu ģimenei kopā piederēja 50.02 % no kopējā balsstiesīgo akciju skaita AS Grindeks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Grindeks peļņa sasniedz vairāk nekā piecus miljonus latu

Elīna Pankovska, 24.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zāļu ražošanas koncerna a/s Grindeks apgrozījums šā gada deviņos mēnešos bijis 48,9 milj.Ls, kas ir par diviem miljoniem latu vairāk nekā pērnā gada attiecīgajā periodā. Savukārt, koncerna neto peļņa, kas attiecināma uz mātes sabiedrības akcionāriem, bijusi 5,85 milj. Ls un palielinājusies par 12,5%.

A/s Grindeks saražotā produkcija eksportēta uz 48 pasaules valstīm, kopumā par 46,1 milj. latu. Uzņēmuma gatavo zāļu pārdošanas apjoms deviņos mēnešos bija 41,7 milj. Ls un ir pieaudzis, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, par 2%.

Pārdošanas apjoms Krievijā, pārējās NVS valstīs un Gruzijā šajā laika periodā sasniedzis 35,5 milj. Ls, saglabājoties pagājušā gada līmenī. Gatavo zāļu formu pārdošanas apjoms Baltijas un citās Eiropas valstīs sasniedzis 6,2 milj. Ls, kas ir par 19,2% vairāk nekā pagājušā gada deviņos mēnešos.

Savukārt aktīvo farmaceitisko vielu pārdošanas apjoms sasniedzis 7,2 milj. Ls, kas ir par 1,2 milj. latu vai 20% vairāk nekā pērnā gada deviņos mēnešos. Galvenie Grindeks aktīvo farmaceitisko vielu eksporta tirgi ir Vācija, Nīderlande, Japāna un ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Grindeks peļņa deviņos mēnešos - 5,4 miljoni latu

Lelde Petrāne, 29.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 29.novembrī akciju sabiedrības Grindeks NASDAQ OMX Riga iesniegtie 2013.gada deviņu mēnešu nerevidētie konsolidētie finanšu pārskati liecina, ka Koncerna apgrozījums 2013.gada deviņos mēnešos bija 56,5 milj. latu, kas ir par 6,4 milj. latu vai par 12,8% vairāk nekā 2012.gada deviņos mēnešos.

Savukārt, koncerna neto peļņa, kas attiecināma uz mātes sabiedrības akcionāriem, 2013.gada deviņos mēnešos bija 5,4 milj. latu, kas, salīdzinot ar 2012.gada deviņiem mēnešiem, ir palielinājusies par 0,4 milj. latu vai 8%. Bruto peļņas rentabilitāte 2013.gada deviņos mēnešos bija 59,5%, savukārt tīrās peļņas rentabilitāte bija 9,6%. 2013.gada deviņos mēnešos Koncerna saražotā produkcija eksportēta uz 55 pasaules valstīm, kopumā par 53,6 milj. latu, kas ir par 6,2 milj. latu vai par 13,1% vairāk nekā 2012.gada deviņos mēnešos.

Grindeks gatavo zāļu pārdošanas apjoms 2013.gada deviņos mēnešos bija 50,1 milj. latu un ir pieaudzis, salīdzinot ar iepriekšējā gada deviņiem mēnešiem, par 3,4 milj. latu vai 7,3%. Galvenie gatavo zāļu tirgi ir Krievija, pārējās NVS valstis, Gruzija un Baltijas valstis. Krievijas, pārējo NVS valstu un Gruzijas pārdošanas apjoms 2013.gada deviņos mēnešos sasniedza 43 milj. latu, kas ir par 2,6 milj. latu vai 6,4% vairāk nekā 2012.gada deviņos mēnešos. Savukārt gatavo zāļu formu pārdošanas apjoms Baltijas un citās Eiropas valstīs sasniedza 7 milj. latu, kas ir par 0,7 milj. latu vai 11,1% vairāk kā 2012.gada deviņos mēnešos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Noraida Grindeks mazākuma akcionāra prasību pret Lipmanu

LETA, 11.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas apgabaltiesa noraidījusi bijušā AS «Grindeks» mazākuma akcionāra Leonīda Mohovikova prasību par 2120,40 eiro piedziņu no uzņēmuma līdzīpašnieka Kirova Lipmana saistībā ar akciju atpirkšanas obligātā piedāvājuma neizteikšanu, liecina publiski pieejama informācija portālā «manas.tiesas.lv».

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, apelācijas instances tiesa uzskatīja, ka Mohovikovs nav spējis pierādīt zaudējumus, kas viņam varētu būt radušies saistībā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) lēmuma nepildīšanu, ar kuru Lipmanam un viņa dēlam Filipam bijis pienākums izteikt mazākuma akcionāriem akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu.

Iesniegumā pirmās instances tiesai Mohovikovs norādīja, ka viņš esot cietis zaudējumus, jo akcijas pārdevis par zemāku cenu, nekā tā būtu, ja piedāvājums tiktu izteikts.

Lipmana aizstāvis Pāvels Rebenoks šogad martā sacīja, ka FKTK 2014.gada lēmums tika apstrīdēts tiesā, tādējādi uz laiku daļēji apturot tā darbību, proti, norādītais administratīvais akts tiesvedības laikā bija zaudējis spēku daļā par noteikto tiesisko pienākumu izteikt akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu. Savukārt tiesvedības laikā mainījās faktiskie apstākļi, proti Filipa Lipmana māte Anna Lipmane pārdeva 0,04% no piederošajām «Grindeks» akcijām, radot situāciju, kurā Kirova Lipmana netiešā kontrolē atradās mazāk nekā 50% no uzņēmuma akcijām. Tādējādi brīdī, kad FKTK lēmums stājās spēkā, tas vairs nebija izpildāms. Aizstāvja viedoklim spriedumā pievienojās arī Administratīvā apgabaltiesa, norādot, ka FKTK lēmums uzskatāms par spēku zaudējušu, jo to vairs nevar izpildīt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biržā NASDAQ OMX Riga otrdien uzsākta kotēšana farmācijas uzņēmuma a/s Grindeks 3 339 400 papildu uzrādītāja akciju ar balsstiesībām iekļaušanai Baltijas Oficiālajā sarakstā. Akciju nominālvērtība ir 3 339 400 lati.

Līdz šim biržā bija 6 245 600 a/s Grindeks akciju.

A/s Grindeks valdē darbojas trīs amatpersonas – valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis un valdes locekļi Lipmans Zeligmans un Vadims Rabša. Uzņēmuma padomes locekļi ir Kirovs Lipmans (priekšsēdētājs), Anna Lipmane, Uldis Osis, Jānis Naglis un Ivars Kalviņš.

A/s Grindeks specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terpateitiskajās grupās.

Grindeks koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā, bet pārstāvniecības ir desmit valstīs.

Farmācijas uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz 50 valstīm un veido 95% no kopējā apgrozījuma. Galvenie Grindeks eksporta tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Vācija un Nīderlande.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Grindeks Kvalitātes kontroles laboratorijā investējis 2,6 miljonus

Lelde Petrāne, 05.06.2014

Ministru prezidente Laimdota Straujuma, AS Grindeks padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans un Grindeks Kvalitātes direktors Juris Hmeļņickis.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atklāta jaunā AS Grindeks Kvalitātes kontroles laboratorija, kas esot viena no modernākajām Baltijā un atbilstot pasaules līmeņa standartiem.

Projekts tika veikts, lai palielinātu Kvalitātes kontroles laboratorijas mikrobioloģisko un citu analīžu jaudas. Kopējās projekta investīcijas veidoja 2,6 milj. eiro, no kuriem 2,2 milj. eiro tika ieguldīti būvniecībā un 0,4 milj. eiro - laboratorijas iekārtās un aprīkojumā. Projekts finansēts no uzņēmuma līdzekļiem, informēja tā pārstāve Laila Kļaviņa.

Jaunajā laboratorijā tiks veiktas farmaceitisko produktu analīzes, analītisko metožu izstrādes un validācija.

AS Grindeks padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans uzsver, ka jaunā laboratorija stiprinās Grindeks pozīcijas un palielinās uzņēmuma konkurētspēju.

Paplašinot kvalitātes kontroles iespējas, Grindeks sniegs analītiskos pakalpojumus arī citiem Latvijas un ārzemju uzņēmumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Valsts sekretāra vietnieks kļūst par Grindeks valdes priekšsēdētāju

LETA, 09.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas zāļu ražotāja AS Grindeks padome apstiprinājusi līdzšinējo Veselības ministrijas valsts sekretāra vietnieku Juri Bunduli par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju. Kā norāda Grindeks padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans, padome ņēmusi vērā Bunduļa zināšanas, pieredzi un profesionalitāti.

«Viņš pārzina gan sarežģītos zāļu ražošanas procesus, gan pētnieciskā darba specifiku, gan biznesu kopumā. Vēlos uzsvērt, ka Latvija ir mazs tirgus tādam uzņēmumam kā Grindeks - esam vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs, ar augstu starptautisko atpazīstamību un reputāciju,» sacīja Lipmans.

Viens no svarīgākajiem Bunduļa uzdevumiem jaunajā amatā būšot palielināt pārdošanas apjomus ārējos tirgos, kā arī, paplašinot produktu portfeli, vairot uzņēmuma konkurētspēju.

Kā ziņots, Bundulis savulaik jau strādājis uzņēmumā Grindeks - viņš bijis kompānijas mārketinga un tirdzniecības direktors un zinātnisko pētījumu un attīstības direktors, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Grindeks padomi atstājis Uldis Osis

Žanete Hāka, 13.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Grindeks padomes locekļa amatu atstājis Uldis Osis, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Padomē turpinās darbu padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans, padomes priekšsēdētāja vietniece Anna Lipmane,kā arī padomes loceklis Arkādijs Vjortkins un Jānis Naglis.

Db.lv jau rakstīja, ka a/s Grindeks apgrozījums pērn, salīdzinot ar 2012. gadu, ir audzis par 800 tūkstošiem eiro, sasniedzot 118,5 miljonus eiro. Savukārt uzņēmuma peļņa 2013. gadā veidoja 13,4 miljonus eiro, liecinaLursoft dati.

Aizvadītajā gadā a/s Grindeks saražoto produkciju eksportēja uz 59 pasaules valstīm. Kopumā tika eksportēta produkcija par 112,4 miljoniem eiro, kas ir par 1,1% vairāk nekā 2012. gadā.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, 2013. gadā galvenie a/s Grindeks gatavo zāļu formu tirgi, proti, NVS valstis, turpinājuši augt un attīstīties gan iepakojumu, gan naudas izteiksmē, liecina IMS Health dati. Krievijas farmācijas tirgū bijis novērojams pieaugums tikai naudas izteiksmē - valsts tirgus apjoms pērn sasniedza 16,1 miljardus eiro. Straujš pieaugums aizvadītajā gadā bijis novērojams Kazahstānā, Baltkrievijā un Azerbaidžānā (+14%) - šajās valstīs attīstības dinamika bijusi vienāda gan komerciālajā (aptieku), gan slimnīcu segmentā, savukārt Krievijā lielākā izaugsme bijusi komerciālajā un valsts kompensējamo zāļu segmentā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Jaundibinātais Lipmanu ģimenes uzņēmums reģistrējis četras komercķīlas

Žanete Hāka, 23.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaundibinātais Lipmanu ģimenes uzņēmums SIA «Liplat Holdings» pagājušajā nedēļā reģistrējis četras komercķīlas, ar kurām ieķīlātas uzņēmuma dalībniekiem piederošās holdinga kapitāla daļas un visa uzņēmuma manta, liecina «Lursoft» Klientu portfeļa dati.

Visu četru komercķīlu ņēmējs ir AS «Luminor Bank», bet parādnieks - SIA «Liplat Holdings». Ķomercķīlas devēji ir pats holdinga uzņēmums, kas ieķīlājis visu mantu, uzņēmējs Kirovs Lipmans, kurš ieķīlājis sev piederošos 66,6% uzņēmuma pamatkapitāla daļu, viņa sieva Anna Lipmane, kura ieķīlājusi 33,3% SIA «Liplat Holding» kapitāldaļu, un viņu dēls Filips Lipmans, kurš ieķīlājis viņam piederošos 0,08% holdinga kapitāldaļu.

Ar komercķīlām nodrošināti visi AS «Luminor Bank» prasījumi, kas izriet no šī gada 12.aprīlī noslēgtā kredīta līguma. Ar šīm komercķīlām arī ieķīlātās tās SIA «Liplat Holding» kapitāldaļas, ko SIA «Liplat Holdings» iegūs.

Visām četrām komercķīlām ir vienāda nodrošinātā prasījuma maksimālā summa - 23,4 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lipmans Zeligmans, kas a/s Grindeks strādājis vairāk nekā 35 gadus, uzņēmumam paziņojis par amata atstāšanu, sākot no šā gada 1. maija, pēc paša vēlēšanās.

Līdz šim L. Zeligmans a/s Grindeks ieņēma Gatavo zāļu ražošanas direktora amatu, kā arī bija uzņēmuma valdes loceklis.

A/s Grindeks valdē turpinās strādāt tās priekšsēdētājs Juris Bundulis un valdes loceklis, Finanšu un administratīvais direktors Vadims Rabša.

Uzņēmuma valdes priekšēdētājs J. Bundulis oficiālā paziņojumā izteica pateicību L. Zeligmanam par ieguldījumu Grindeks izaugsmē, kā arī pauda cerību, ka arī turpmāk līdzšinējais Gatavo zāļu ražošanas direktors «uzņēmumu atbalstīs morāli un palīdzēs ar savu padomu».

«L. Zeligmans uzņēmumā ir nostrādājis vairāk kā 35 gadus - savas karjeras laikā viņš piedalījies uzņēmuma attīstībai nozīmīgu lēmumu pieņemšanā un pašaizliedzīgi vadījis gatavo zāļu ražošanu. Viņa vadībā Grindeks 2009. gadā izveidoja jaunu gatavo zāļu ražotni, kas ir vērienīgākais Grindeks investīciju projekts,» norādīja Grindeks valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Grindeks eksports uz Krieviju veido 35% no apgrozījuma; strādā pie jaunu tirgu apguves

Nozare.lv, 22.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Farmācijas kompānijas AS Grindeks produktu eksports uz Krieviju no kopējā apgrozījuma veido 35%, biznesa portālam Nozare.lv atklāj Grindeks valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

Viņš norāda, ka Grindeks produkcija tiek eksportēta uz 59 valstīm un veido 95% no kopējā apgrozījuma. Krievija, kā arī pārējās NVS valstis ir nozīmīgas Grindeks sadarbības partneres. Eksports uz Krieviju ir pietiekami ievērojams - aptuveni 35% no Grindeks kopējā apgrozījuma.

Grindeks pastāvīgi seko tam, kā situācija Krievijā attīstīsies, un patlaban kompānija nav saskatījusi nevienu indikāciju, kas liecinātu, ka uzņēmuma pozīcijas Krievijā varētu nelabvēlīgi mainīties.

Pēc pieejamās informācijas, visas likumdošanas iniciatīvas Krievijā šobrīd tiek virzītas nevis uz medikamentu importa aizliegumu, bet uz vietējo ražotāju atbalstu valsts iepirkumos. Savukārt komercsegmentā turpinās brīva konkurence, atzīmē Bundulis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pieņēmusi lēmumu atļaut AS Grindeks akcionāram Liplat Holding izteikt obligāto akciju sabiedrības akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Vienas akcijas cena obligātā akciju atpirkšanas piedāvājumā ir 12,59 eiro.

Vienas akcijas atpirkšanas cena noteikta saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma (turpmāk – FITL) 74. panta pirmās un otrās daļas prasībām, kā arī administratīvo līgumu, kuru 10.aprīlī FKTK noslēdza ar Kirovu Lipmanu un Filipu Lipmanu.

Administratīvais līgums paredz, ka vienas akcijas cena obligātajā akciju atpirkšanas piedāvājumā nevar būt zemāka par cenu, AS Grindeks aprēķināta, pamatojoties uz akcionāru sapulcē apstiprinātā 2017. gada konsolidētā pārskata datiem, dalot mērķa sabiedrības tīros aktīvus ar emitēto akciju skaitu.

SIA «Liplat Holding", kuras īpašnieki ir Kirovs Lipmans, Anna Lipmane un Filips Lipmans, pieder 72.64 % no AS Grindeks akcijām. SIA «Liplat Holding» izsaka mazākuma akcionāriem adresētu piedāvājumu atpirkt tiem piederošās AS Grindeks akcijas, tādējādi izpildot FITL un noslēgtā administratīvā līguma prasības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Grindeks turpinās vadīt Jānis Romanovskis

, 23.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grindeks padome ir pārvēlējusi esošo valdes priekšsēdētāju Jāni Romanovski un valdes locekli Lipmanu Zeligmanu uz vēl vienu pilnvaru darbības termiņu – trīs gadiem.

Par to informē a/s Grindeks. Darbu Grindeks valdē turpina arī valdes loceklis, Finanšu un administratīvais direktors, Vadims Rabša. Grindeks padomē strādā Kirovs Lipmans, kurš ir Grindeks padomes priekšsēdētājs (pieder 33.29% akciju), Vitālijs Gavrilovs, kurš ir Grindeks padomes priekšsēdētāja vietnieks (pieder 11.30% akciju), padomes locekle Anna Lipmane (pieder 16.69% akciju), padomes loceklis Uldis Osis un padomes loceklis Jānis Naglis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Grindeks audzē apgrozījumu

Žanete Hāka, 03.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Farmācijas kompānijas Grindeks apgrozījums šī gada pirmajos divos mēnešos, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, audzis par 5%, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Uzņēmums šogad plāno sasniegt teju 100 miljonu latu apgrozījumu un peļņu apmēram 12 miljonu latu apmērā.

Grindeks specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās, taču uzņēmums produktu klāstu paplašina arī citās produktu grupās – vairākās NVS valstīs ir uzsākta antibiotiku un citu produktu reģistrācija.

Uzņēmums informē, ka nepārtraukti izvērtē eksporta iespējas jaunos tirgos. Šobrīd norit sarunas ar potenciālajiem sadarbības partneriem par produkcijas eksportu uz Dienvidaustrumāzijas reģionu.

Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta umz 55 valstīm un veido 95% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Vācija, Nīderlande, ASV un Japāna.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Grindeks padome savā pirmajā sēdē ir lēmusi par uzņēmuma padomes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēt Kirovu Lipmanu, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Par AS Grindeks padomes priekšsēdētāja vietnieci atkārtoti nolemts ievēlēt Annu Lipmani.

Padomē nākamos trīs gadus turpinās darboties arī Uldis Osis, Jānis Naglis un Arkādijs Vjortkins.

Visi jaunievēlētie padomes locekļi darbojās arī iepriekšējās padomes sastāvā.

Grindeks koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības 13 valstīs.

Grindeks specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās. Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvo zāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk kā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu. Šobrīd Grindeks ražo 25 aktīvās farmaceitiskās vielas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Grindeks padomē Gavrilova vietā ievēl Ivaru Kalviņu

Žanete Hāka, 25.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā, ka Grindeks padomes loceklis Vitālijs Gavrilovs ir atstājis šo amatu, pārvēlēta uzņēmuma padome, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

V. Gavrilova vietā ievēlēts profesors Ivars Kalviņš. Viņš ir Latvijas Organiskās sintēzes institūta (OSI) direktors, Medicīniskās ķīmijas nodaļas vadītājs un Karbofunkcionālo savienojumu ķīmijas laboratorijas vadītājs.

Pārējie padomes locekļi nav mainīti – par padomes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Kirovs Lipmans, par padomes priekšsēdētāja vietnieci – Anna Lipmane, kā arī padomē darbu turpinās Jānis Naglis un Uldis Osis.

Db.lv jau rakstīja, ka aprīlī V. Gavrilovs savas Grindeka akcijas pārdeva Krievijas farmaceitiskajai kompānijai Farmstandart.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Grindeks peļņu audzējis par 38%

Žanete Hāka, 31.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Farmācijas kompānijas AS Grindeks apgrozījums pirmajā ceturksnī sasniedzis 17 miljonus latu, kas ir par 1,1 miljonu latu jeb par 7% vairāk nekā pērnā gada pirmajā ceturksnī.

Kā liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga, koncerna neto peļņa pirmajā ceturksnī bija 2,2 miljoni latu, kas, salīdzinot ar 2012. gada pirmo ceturksni, ir par 0,6 miljoniem latu jeb 38% vairāk.

Bruto peļņas rentabilitāte pirmajā ceturksnī bija 63%, savukārt tīrās peļņas rentabilitāte bija 13%. Pirmajā ceturksnī koncerna saražotā produkcija eksportēta uz 43 pasaules valstīm kopumā par 15,9 miljoniem latu, kas ir par 0,8 miljoniem latu vai par 5,3% vairāk nekā pērn pirmajā ceturksnī.

Grindeks gatavo zāļu pārdošanas apjoms pirmajā ceturksnī bija 15 miljoni latu un, salīdzinot ar iepriekšējā gada pirmo ceturksni, ir pieaudzis par 0,5 miljoniem latu jeb 3,4%. Galvenie gatavo zāļu tirgi ir Krievija, pārējās NVS valstis, Gruzija un Baltijas valstis. Krievijas, pārējo NVS valstu un Gruzijas pārdošanas apjoms sasniedza 12,7 miljonus latu, kas ir par 0,4 miljoniem latu jeb 3,3% vairāk nekā pirms gada. Savukārt gatavo zāļu formu pārdošanas apjoms Baltijas un citās Eiropas valstīs sasniedza 2,3 miljonus latu, kas ir par 0,1 miljoniem latu jeb 4,5% vairāk nekā pērn.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Farmācijas kompānijas AS Grindeks akcionārs Kirovs Lipmans un viņa dēls pārsūdzējuši Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes lēmumu sodīt viņus par konstatētajiem Finanšu instrumentu tirgus likuma (FITL) pārkāpumiem, aģentūrai LETA apstiprināja Kirovs Lipmans.

Viņš uzskata, ka FKTK padomes lēmums sodīt viņu un viņa dēlu ir nepamatots. FKTK padomei nemaz nav tiesību pieņemt šādu lēmumu. Tas nav normāli, ka pret uzņēmējiem, kuri attīsta uzņēmumus, šādi izturas. Tas noteikti ir pasūtījums.

Tiesa, kurš varētu būt Lipmaniem nelabvēlīgā FKTK padomes lēmuma pasūtītājs, Kirovs Lipmans nenosauca.

Kā aģentūra LETA uzzināja Administratīvajā apgabaltiesā, Kirova un Filipa Lipmanu pieteikums par FKTK lēmumu tiesā saņemts 18.decembrī, tomēr pagaidām vēl nav bijis lēmums par lietas ierosināšanu.

Kā ziņots, FKTK padome nolēmusi par konstatētajiem FITL pārkāpumiem sodīt abus Grindeks akcionārus. Kirovam Lipmanam piemērots naudas sods 14 200 eiro apmērā, bet Filipam Lipmanam - 10 650 eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FKTK izsaka brīdinājumu Annai Lipmanei

Žanete Hāka, 11.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēma lēmumu izteikt brīdinājumu iekšējās informācijas turētājai Annai Lipmanei, informē FKTK.

Brīdinājums izteikts par Finanšu instrumentu tirgus likuma (FITL) 86. panta otrās daļas pārkāpumu, jo likumā noteiktajā termiņā netika iesniegts paziņojums par iekšējās informācijas turētāja darījumiem ar AS Grindeks akcijām.

Ņemot vērā, ka Anna Lipmane Finanšu instrumentu tirgus likuma prasības ir pārkāpusi pirmo reizi FKTK padome nolēma, ka Annai Lipmanei par prasību neizpildi konkrētajos faktiskajos apstākļos ir izsakāms brīdinājums.

Komentāri

Pievienot komentāru