Jaunākais izdevums

A/s Latvijas kuģniecība (LK) koncerna uzņēmumu Lasco Investment Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzinusi par maksātnespējīgu, liecina ieraksts Maksātnespējas reģistra mājaslapā.

Kreditori savus prasījumus pret parādnieku var iesniegs administratoram Olafam Ceram viena mēneša laikā. DB jau rakstīja, ka šā gada oktobrī uzņēmumam pasludināja ārpustiesas tiesiskā aizsardzības procesu (ĀTAP).

SIA Lasco Investment ir a/s Latvijas kuģniecība nekustamā īpašuma ieguldījumu pārvaldīšanas uzņēmums, kas nodrošina nekustamo īpašumu attīstīšanu un pārvaldīšanu. Lasco Investment valdes priekšsēdētājs Raitis Nešpors jau iepriekš bija izteicies, ka ĀTAP piemērošanas mērķis bijis aktīvu vērtības saglabāšana un visu akcionāru interešu aizsardzība, nepieļaujot aktīvu piespiedu atsavināšanu krīzes apstākļos par nepamatoti zemu cenu.

Lasco Investment sadarbībā ar arhitektu biroja Vx3 arhitektu Lariju Oltmanu (Larry Oltmanns) un starptautisko nekustamā īpašuma konsultāciju uzņēmumu Cushman & Wakefield izstrādājusi Darījumu centra Daugava un tam piegulošās teritorijas Balasta dambī 3 attīstības plāna koncepciju. Teritorijā ir paredzēta darījumu un sabiedriskās apbūve četrās kārtās, kas varētu tikt realizēta 20 gados. Pirmajā kārtā varētu tapt 13 tūkst. m2 liela četru zvaigžņu viesnīca, kā arī divu biroju ēkas (30 tūkst. m2) ar auto novietni 400 mašīnām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ventspils naftu brīdina par kriminālatbildību

Jānis Lasmanis, 12.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskatot negodprātīgu rīcību, AS Latvijas kuģniecība ir pārliecināta, ka AS Ventspils nafta lielākais akcionārs Euromin Holdings Limited apzināti grib izputināt kuģniecības meitas uzņēmumu.

«Publiskās akciju sabiedrības Ventspils nafta (VN) lielākais akcionārs Kipras ārzonas kompānija Euromin Holdings (Cyprus) Limited, kas publiski sevi dēvē par Vitol uzņēmumu, īsteno agresīvu AS Latvijas kuģniecība (LK) meitas sabiedrības SIA LASCO Investment apzinātas iznīcināšanas politiku,» pauž kuģniecības izplatītais paziņojums.

Šādu Euromin nodomu skaidri apliecinot uzņēmuma pārstāvju rīcība VN 2010.gada 11.novembra kārtējā akcionāru sapulcē, kad šis akcionārs, it kā ļaunprātīgi izmantojot savu vairākuma stāvokli VN, vienīgais balsoja gan pret sevis paša kontrolētās valdes un padomes atsaukšanu, gan arī pret darījuma līguma ar LASCO Investment restrukturizāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas kuģniecība meitas kompānija pieprasa izteikt neuzticību Ventspils naftas valdei

Māris Ķirsons, 28.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Publiskās a/s Latvijas kuģniecība (LK) koncerna sabiedrība Latmar Holdings Corporation, kam pieder arī nepilni 700 000 LK akcionāres a/s Ventspils nafta (VN) akciju, aicina izteikt neuzticību VN valdei, uzskatot tās darbību par neprofesionālu un neētisku.

Attiecīgu vēstuli ar lūgumu iekļaut jautājumu par neuzticības izteikšanu tuvākajā VN akcionāru sapulcē 2010.gada 11.novembrī Latmar likumā noteiktajā termiņā ir nosūtījusi VN. Latmar VN akcionāru sapulces darba kārtībā lūdz iekļaut arī jautājumu par VN padomes atsaukšanu, uzskatot to par līdzatbildīgu VN valdes ļaunprātīgajā rīcībā, norādīts a/s Latvijas kuģniecība informācijā.

Latmar uzskata, ka VN valdes darbs pašreizējā tās sastāvā ir bīstams un VN akcionāru interesēm neatbilstošs. Savu viedokli Latmar pamato ar notikumiem ap LK meitas sabiedrību SIA Lasco Investment, kuras ierobežotajā maksātspējā un ārpustiesas tiesiskā aizsardzības procesa pasludināšanā ir vainojama tieši VN bezdarbība un reālās tirgus situācijas ignorance, tādējādi apdraudot visu LK un VN akcionāru intereses un samazinot to ieguldījumu vērtību. SIA Lasco Investment darbību un pastāvēšanu kritiskajos nekustamā īpašuma tirgus apstākļos nopietni apdraud ar LK akcionāri a/s Ventspils nafta 2008.gadā slēgtā vairāku nekustamā īpašuma objektu pirkuma-pārdevuma darījuma nosacījumi, kas vairs nekādā veidā neatbilst pašreizējai tirgus situācijai un, kā vairākkārt norādījusi LK, būtu pārskatāmi, lai nodrošinātu uzņēmuma eksistenci, attīstību un turpmāku saistību izpildi visu LK un VN akcionāru labā. Darījuma summa pārsniedz 80 miljonus latu, no kuriem Lasco Investment lielāko daļu VN jau ir samaksājis, dodot iespēju VN akcionāriem 2009.gada nogalē saņemt dividendes 50 miljonu eiro apmērā, norādīts a/s Latvijas kuģniecība informācijā..

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Par murgu pārvērties Ventspils naftas un Kuģniecības darījums

Ieva Mārtiņa, 29.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2008.gadā paziņotais negaidītais lēmums par to, ka Ventspils nafta pārdod meitas uzņēmumus Latvijas kuģniecības kompānijai LASCO Investment par 82,7 miljoniem latu šobrīd pārvērties par murgu abām kompānijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Pilnībā atjauno SIA Lasco Investment maksātspēju

Žanete Hāka, 27.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa lēma par pilnīgu AS Latvijas kuģniecība meitassabiedrības SIA Lasco Investment aksātspējas atjaunošanu. Šāds lēmums pieņemts pēc uzņēmuma kreditoru mierizlīguma, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Lai spētu izpildīt finansiālās saistības un koncentrētos uz uzņēmuma pamatdarbību, AS Latvijas kuģniecība turpinās pakāpeniski atbrīvoties no aktīviem, kas nav saistīti ar uzņēmuma pamatdarbību. Šī iemesla dēļ SIA Lasco Investment plāno pārdot savā īpašumā esošo nekustamo īpašumu portfeli, norāda AS Latvijas kuģniecība un SIA Lasco Investment valdes priekšsēdētājs Roberts Kirkups.

SIA Lasco Investment ir AS Latvijas kuģniecība koncernam piederošo nekustamo īpašumu holdinga un pārvaldes sabiedrība. SIA Lasco Investment nekustamo īpašumu portfelī ir Preses nama ēka, atpūtas komplekss Lejastiezumi, viesnīca Rīgas Līcis, Ventspils biznesa centrs un citi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Kuģniecības īpašumu kompānijas iegūst tiesisko aizsardzību

Ingrīda Drazdovska, 14.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Latvijas kuģniecība (LK) koncerna uzņēmumiem Lasco Investment un Lasco nekustamie īpašumi ir pasludināta ārpustiesas tiesiskā aizsardzība (ĀTAP), apstiprināja SIA Lasco Investment valdes priekšsēdētājs Raitis Nešpors.

SIA Lasco Investment ir a/s Latvijas kuģniecība nekustamā īpašuma ieguldījumu pārvaldīšanas uzņēmums, kas nodrošina nekustamo īpašumu attīstīšanu un pārvaldīšanu. SIA Lasco nekustamie īpašumi pilda holdingkompānijas funkcijas tiem koncerna uzņēmumiem , kuru galvenie aktīvi ir nekustamie īpašumi.

Vertīgākie un pazīstamākie koncerta aktīvi – nekustamie īpašumi ir Darījumu centrs Daugava (bijušā Prese nama ēka un teritorija), Ventspils biznesa centrs, t.s. Maikapara nams Rīgā, Briāna ielā, sanatorija Rīgas līcis.

R. Nešpors jau iepriekš bija izteicies, ka ĀTAP piemērošanas mērķis ir aktīvu vērtības saglabāšana un visu akcionāru interešu aizsardzība, nepieļaujot aktīvu piespiedu atsavināšanu krīzes apstākļos par nepamatoti zemu cenu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Lasco Investment ierosina ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesu

Žanete Hāka, 05.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Latvijas kuģniecība (LK) meitassabiedrībai SIA Lasco Investment ir ierosināts ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process (ĀTAP), liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

SIA Lasco Investment ir LK koncernam piederošo nekustamo īpašumu holdinga un pārvaldes sabiedrība.

«Tāpat kā pārējām ar nekustamā īpašuma ieguldījumiem saistītajām LK koncerna sabiedrībām, ĀTAP piemērošanas mērķis ir aktīvu vērtības saglabāšana un visu akcionāru interešu aizsardzība, nepieļaujot aktīvu piespiedu atsavināšanu krīzes apstākļos par nepamatoti zemu cenu. ĀTAP procesa laikā, kas ilgs divus gadus, ceram pārfinansēt esošās saistības, lai vidēja termiņa perspektīvā, t.i. trīs līdz piecu gadu termiņā, nodrošinātu peļņu LK koncerna akcionāriem no nekustamā īpašuma ieguldījumu pārdošanas,» skaidro SIA Lasco Investment valdes priekšsēdētājs Raitis Nešpors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Lasco Investment valdē ievēlēts Edvīns Bērziņš

Žanete Hāka, 27.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Latvijas kuģniecība (LK) meitasuzņēmuma Lasco Investment valdē turpmāk strādās LK valdes loceklis Edvīns Bērziņš, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Izmaiņas veiktas, ņemot vērā, ka Raivis Veckāgans ir atkāpes no LK valdes locekļa amata, līdz ar to viņš atcelts arī no Lasco Investment valdes locekļa amata.

Lasco Investment valdē bez E.Bērziņa vēl darbojas valdes priekšsēdētājs Raitis Nešpors.

Db.lv jau rakstīja, ka Lasco Investment un Lasco nekustamie īpašumi ir pasludināta ārpustiesas tiesiskā aizsardzība (ĀTAP).

R. Nešpors iepriekš bija izteicies, ka ĀTAP piemērošanas mērķis ir aktīvu vērtības saglabāšana un visu akcionāru interešu aizsardzība, nepieļaujot aktīvu piespiedu atsavināšanu krīzes apstākļos par nepamatoti zemu cenu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

LK nekustamo īpašumu sabiedrībai sāk ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesu

Žanete Hāka, 30.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Latvijas kuģniecība (LK) koncernā ietilpstošajai sabiedrībai SIA Lasco nekustamie īpašumi ir uzsākts ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process (ĀTAP), liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

SIA Lasco nekustamie īpašumi pilda holdingsabiedrības funkcijas LK koncernā ietilpstošajām kapitālsabiedrībām, kuru galvenie aktīvi ir nekustamie īpašumi.

«ĀTAP piemērošana nepieļaus SIA Lasco nekustamie īpašumi maksātnespēju un pasargās sabiedrības aktīvus no to piespiedu atsavināšanas krīzes apstākļos par nepamatoti zemu cenu. Pēc apstiprināšanas ĀTAP process būs spēkā vienu gadu un tas dos iespēju turpināt īstenot apstiprināto LK koncerna nekustamā īpašuma ieguldījumu attīstības stratēģiju, kas vidēja termiņa perspektīvā, t.i. trīs līdz piecu gadu termiņā, nodrošinātu peļņu LK koncerna akcionāriem no nekustamā īpašuma ieguldījumu pārdošanas,» skaidro SIA Lasco nekustamie īpašumi valdes priekšsēdētājs Raitis Nešpors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

LK par 104 miljoniem dolāru ir pārdevusi divus jaunbūvējamos naftas gāzvedējkuģus

LETA, 21.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas kuģniecība (LK) apstiprina, ka ir pārdevusi divus jaunbūvējamos naftas gāzvedējkuģus kuģniecībai Navigator Gas katru par 52 miljoniem ASV dolāru (26 miljoniem latu), liecina LK paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Kuģu pircējs pārņems visas saistības pret kuģu būvētavu šo kuģu būves līgumu pabeigšanai un atmaksās LK iemaksātos naudas līdzekļus. Kuģu pirkšanas-pārdošanas līgums stājās spēkā 2011.gada 18.martā, teikts LK paziņojumā biržai.

«Tā ir daļa no LK stratēģijas, izmantot līdzekļus, kas tiks iegūti no šo kuģu pārdošanas, lai finansētu divus jaunbūvējamos tankkuģus, kas tiks saņemti no Korejas kuģu būvētavas Hyundai Mipo Dockyard Ltd. jau šī gada maijā un jūnijā. LK mērķis šajos saspringtajos ekonomiskajos apstākļos ir rīkoties piesardzīgi, tajā pašā laikā turpinot izvērtēt un izmantot iespējas paplašināt floti ar moderniem kuģiem,» skaidro LK valdes priekšsēdētājs Pols Tomass.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Atjaunota Lasco Investment valdes darbība

Žanete Hāka, 04.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ ar vienīgā dalībnieka AS Latvijas kuģniecība (LK) lēmumu ir atjaunota SIA Lasco Investment valdes darbība, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Par valdes priekšsēdētāju uz trīs gadu termiņu ievēlēts Roberts Kirkups, bet par vienīgo valdes locekli - Ģirts Apsītis. Ne R. Kirkupam, ne Ģ. Apsītim tiešā veidā nepieder AS Latvijas kuģniecības akcijas.

Šis ir juridisks starpposms pilnīgai SIA Lasco Investment maksātspējas atjaunošanai. SIA Lasco Investment ir AS Latvijas kuģniecība koncernam piederošo nekustamo īpašumu holdinga un pārvaldes sabiedrība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Kuģniecībai ir aizdomas, ka tās meitas uzņēmuma SIA Lasco Investment maksātnespēja un ar to saistīto sabiedrību ārpustiesas aizsardzības process bija mākslīgi organizēts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Sarukuši AS Latvijas kuģniecība zaudējumi

Žanete Hāka, 26.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Latvijas kuģniecība (LK) un tās meitas sabiedrību 2015. gada divpadsmit mēnešu konsolidētais finanšu neto rezultāts ir zaudējumi 7,09 miljoni ASV dolāru (6,41 miljons eiro), liecina paziņojums Nasdaq Riga.

2014.gadā LK zaudējumi bija 31,16 miljoni dolāru.

Galvenais iemesls pērnā gada mīnusiem ir zaudējumi, kas radušies no SIA LASCO Investment koncerna atkārtotas konsolidācijas un sekojošās LASCO Investment piederošo nekustamo īpašumu aktīvu vērtības samazināšanas, kopā radot negatīvu finanšu rezultātu 22,74 miljonu dolāru apmērā.

LK koncerna apgrozījums 2015. gadā galvenokārt sastāvēja no ienākumiem no flotes, kā arī mazas daļas ienākumu no trešo pušu tankkuģu tehniskās vadības un nekustamo īpašumu nomas. Kopējie flotes ienākumi 2015. gadā bija 91,44 miljoni dolāru, savukārt neto reisu rezultāts ir 82,56 miljonu dolāru apmērā. Peļņa pirms nodokļiem un ārkārtas posteņiem sasniedza 18,85 miljonus dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Latvijas kuģniecība (LK) meitasuzņēmuma LASCO Investment portfelī ietilpstošajai Preses nama ēkai ir potenciāls pircējs, pauda LK valdes priekšsēdētājs Roberts Kirkups.

«Šai ēkai mums ir potenciāls pircējs. Iespējams, pat divi. Tāpat vēl ir cilvēki, kuri šo īpašumu pēta, tādēļ es varu teikt, ka, iespējams, tiks pārdots pat šis īpašums. Tas tiešām ir brīnišķīgs zemes gabals - gandrīz seši hektāri ļoti labā vietā ar skatu uz Daugavu, ar labu apkārtējo infrastruktūru, netālu no lidostas, netālu no vecpilsētas. Līdz ar to, ja kāds šo īpašumu nopirks un būs gatavs tajā ieguldīt, tas būs ļoti labs projekts, bet vienlaikus jārēķinās, ka šis būs piecu desmit gadu projekts,» klāstīja Kirkups.

Vienlaikus viņš pastāstīja, ka ļoti smagi tiek strādāts pie visu LASCO Investment portfelī esošo īpašumu pārdošanas. «Mēs ceram, ka nākamo mēnešu laikā saņemsim labas ziņas. Vienlaikus man jāatzīst, ka cerības mēs lolojam jau aptuveni gadu. Mēs tiešām runājam ar reāliem pircējiem, tādēļ es ceru, ka šī finanšu gada laikā mēs pārdosim visus īpašumus, kurus ir iespējams pārdot,» pauda LK valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Latvijas kuģniecība izpārdod uzņēmumus

Ieva Mārtiņa, 13.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas kuģniecība pārdevusi sev piederošo SIA Jūras servisa centrs Lielbritānijā reģistrētai sabiedrībai Intertech Industries Limited.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas investīciju pārvaldības sabiedrības Lords LB Asset Management fonds Lords LB Special Fund V bijušā Preses nama teritorijā Rīgā investēs vairāk nekā 200 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja Lords LB Asset Management preses pārstāvis Vītauts Matulēvičs.

Zemesgabalu 5,8 hektāru platībā kopā ar tajā esošajām ēkām uzņēmums par 16,8 miljoniem eiro iegādājies no AS Latvijas kuģniecība. Tas būs lielākais biroju telpu attīstības projekts Baltijas valstīs, un viens no pirmajiem uzņēmuma soļiem reģionālās paplašināšanās virzienā.

«Tā kā mūsu fondu aktīvi un to apmēri konsekventi turpina pieaugt, mēs meklējam jaunus investīciju virzienus. Šis projekts Rīgā ir viens no pirmajiem soļiem, veicot investīcijas citā ģeogrāfiskajā tirgū nekustamo īpašumu attīstības jomā. Tā ir uzņēmuma pirmā investīcija komerciālā nekustamā īpašuma attīstībā ārpus Lietuvas,» informēja Lords LB Asset Management direktors Doms Kačinsks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sekojot idejai: No neveiksmīgas pieredzes līdz sekmīgam biznesam

Laura Mazbērziņa, 06.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lāzerpeintbola parka Laserdog izveidotāji Miķelis Ziemelis un Toms Bergmanis, neskatoties uz ķibelēm, kas iepriekš piemeklējušas, ir optimisma pilni un cerīgi raugās nākotnē

Sākotnējā ideja jaunajiem uzņēmējiem bija piedāvāt peintbola atrakciju vasaras festivālos, šis biznesa modelis gan neizrādījās veiksmīgs.

«Doma neradās pati no sevis, es agrāk biju viens no Andrejsalas peintbola parka izveidotājiem, kur mēs darbojāmies kopā ar Ernestu Šēnu un Jāni Stepiņu. Palīdzēju viņiem attīstīt biznesu, taču vienā brīdī biznesa attiecības pārtraucām. Nedaudz vēlāk E. Šēns izmēģināja arī lāzerpeintbolu, kas man šķita ļoti interesants. 2017.gada 8.martā mēs ar Tomu braucām automašīnā un domājām, kā varētu ātri nopelnīt naudu. Par ko gan divi jauni puiši var runāt, braucot automašīnā – runā par sievietēm un par to, kā nopelnīt naudu. Runājām par to, ka vajadzētu izveidot lāzerpeintbola aktivitāti Positivus festivālā, tomēr tajā netikām. Kā iemeslu mums minēja, ka tas neatbilstot festivāla konceptam,» stāsta M. Ziemelis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Preses nama pārdošana: «Ir daudz sarunu, bet jānonāk līdz līgumam un reālai naudai»

Egons Mudulis, 18.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas kuģniecības īpašumu pārdošana atkarīga no investoru iespējas tos attīstīt

Meklējot pircējus nekustamajiem īpašumiem, pārdevējiem nākas rēķināties ne tikai ar cenas faktoru, bet arī to, vai pircējam ir skaidrība, cik ilgā laikā investīcijas tas spēs atpelnīt. To Dienas Biznesam norāda nozares eksperti, un arī AS Latvijas kuģniecība valdes priekšsēdētājs Roberts Kirkups atzīmē, ka pašreizējā tirgus situācijā koncernā ietilpstošās SIA Lasco Investment (LI) īpašumu pārdošana nesokas tik raiti, kā gribētos.

LI pieder Preses nama ēka un zeme zem tās. R. Kirkups cer, ka to izdosies pārdot tuvākajos trīs mēnešos, jo ir vairāki potenciālie pircēji. Tas gan ir sarežģīti, jo LI cena ir par zemu, savukārt investoriem tā ir nozīmīga naudas summa, jo runa ir par miljoniem, un projekta īstenošana prasītu, iespējams, 5‒10 gadus. Iepriekš saistībā ar šo īpašumu ir bijuši plāni par viesnīcām, kazino, veikaliem, biroju ēku. Iespējams, nākotnē tur varētu atrasties biroju un dzīvokļu komplekss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Saņemta būvatļauja Preses nama kvartāla 1.kārtas būvniecībai

Zane Atlāce - Bistere, 22.04.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas būvvalde izsniegusi būvatļauju jaunā Preses Nama kvartāla 1. kārtas būvniecībai. Covid-19 dēļ projekta attīstītāji AS "PN Project" vēl nesteidz izziņot precīzus būvniecības darbu uzsākšanas datumus, bet atklāj, ka celtniecību paredzēts pabeigt 2022. gadā

Pirmajā projekta attīstības posmā paredzēts izbūvēt mūsdienīgu A klases biroju centru, tirdzniecības telpas ar Baltijā pirmo futbola laukumu uz ēkas jumta un "Holiday Inn" viesnīcu, kas būs pirmā "InterContinental Hotels Group" (IHG) viesnīca Latvijā.

Jaunais Preses nama kvartāls atradīsies Zināšanu jūdzes rajonā Pārdaugavā, bijušās izdevniecības "Preses nams" teritorijā. Db.lv jau vēstīja, ka tajā paredzēts izveidot inovatīvu darījumu centru ar A klases biroju ēku un kvalitatīvu publisko ārtelpu, kur primāri tiks veidotas zaļās zonas un atpūtas vietas, kas paredzētas gājējiem un velosipēdistiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Rīgā turpina ienākt jauni viesmīlības objekti un zīmoli

Ingrīda Drazdovska, 27.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīcu tirgus Rīgā ir gana piesātināts, tomēr kā šogad, tā turpmāk ir sagaidāma jaunu viesmīlības objektu, zīmolu ienākšana.

2017. gadā nozare atzīmēja sengaidītu notikumu – viesnīcas Kempinski Grand Hotel Riga atklāšanu. «Tā bija tik ilgi gaidīta, un caur saviem kanāliem daudziem ceļotājiem paver šo galamērķi,» vērtē Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Pinnis (šobrīd pārstāv arī pašmāju kompāniju Mogotel). Viņaprāt, šāda līmeņa viesnīcas un zīmola parādīšanās ietekmē galamērķa prestižu.

Colliers International atzīmē, ka pērn, līdztekus Kempinski, jau pieminētā Mogotel ir nostiprinājusi savu klātbūtni, Vecrīgā atverot Rixwell Domus Hotel kādreizējās viesnīcas Kolonna vietā un Rixwell Hotel Konventa sēta.

Pērc avīzi elektroniski DB HUB vietnē:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas kuģniecība vienkārši nevar atļauties maksāt vēl teju 30 miljonus latu. Tik daudz ir jāmaksā Ventspils naftai (VN) par tās meitas uzņēmumiem, informē Dienas bizness.

Lai arī šo summu Latvijas kuģniecības (LK) koncerns «varētu sagrabināt», tomēr tad iepriekš vairāk nekā 100 miljonus latu apgrozošā kompānija faktiski beigtu pastāvēt. Šādu iespējamo scenāriju laikrakstam iezīmēja arī LK valdes loceklis Andris Linužs.

Jāatgādina, ka 2008. gada nogalē notika daudzos neizprati izraisošs darījums, ar kuru LK ar 19 miljonu latu pamatkapitālu jaunizveidotais meitas uzņēmums LASCO Investment iegādājās no LK lielākā akcionāra VN tās meitas uzņēmumus - nekustamo īpašumu apsaimniekošanas uzņēmumus, poligrāfijas uzņēmumu Preses nams un izdevniecību Mediju nams.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Latvijas kuģniecība (LK) meitas sabiedrība SIA LASCO Investment pārdevusi Preses namu SIA PN Project, kuru pārvalda Lietuvas nekustamā īpašuma un privātā kapitāla kompānija Lords LB Asset Management. Darījuma vērtība ir 16,8 miljoni eiro, informē LK.

«Kā sociāli atbildīgs uzņēmums, esam gandarīti par to, ka Preses namu ir iegādājies uzņēmums ar ievērojamu pieredzi nekustamā īpašuma pārvaldības jomā. Mēs jau tagad ar nepacietību gaidām, kā īpašums tiks atjaunots un attīstīts tuvāko 5-10 gadu laikā,» skaidro LK valdes priekšsēdētājs Roberts Kirkups (Robert Kirkup).

Lords LB Asset Management ir Lietuvas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas kopš 2008. gada sniedz pakalpojumus institucionālajiem un privātajiem ieguldītājiem. Kopumā Lords LB Asset Management pārvalda 13 fondus, tai skaitā, astoņus nekustamā īpašuma fondus, trīs privātā kapitāla fondus un divus enerģijas un infrastruktūras fondus. Fonda pārvaldīto aktīvu kopējā vērtība 2016. gada decembra beigās bija 310 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušā Preses nama tipogrāfijas ēkas demontāžu plānots uzsākt šā gada pirmajā pusē, db.lv pastāstīja projekta pasūtītāja pārstāvis Gunārs Klēģers.

Viņš norādīja, ka Preses nama vēsturiskā ēka, kā minēts iepriekš, tiks rekonstruēta. Citu teritorijā esošo ēku stāvokli projekta attīstītāji vēl turpina izvērtēt.

Db.lv jau rakstīja, ka Preses namu plānots pārbūvēt par viesnīcu, konferenču centru un daudzfunkcionālu centru, kurā ietilps tirdzniecības, ēdināšanas un atpūtas zonas. Pirmajā projekta attīstības posmā līdz 2022. gadam paredzēts izbūvēt biroja kompleksu, tirdzniecības telpas ar futbola laukumu uz jumta un Holiday Inn viesnīcu, kas būs pirmā InterContinental Hotels Group viesnīca Latvijā.

Jau vēstīts, ka Preses nama pārbūves projekta pasūtītājs ir SIA PN Project, detālplānojuma autors - SIA Grupa 93, bet koncepta autors - SIA ARHIS arhitekti ar arhitektu Andri Kronbergu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Latvijas kuģniecības valdi atstāj Raivis Veckāgans

Žanete Hāka, 22.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Latvijas kuģniecība (LK) valdes loceklis Raivis Veckāgans ir atkāpies no amata pēc paša vēlēšanās, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

R. Veckāgans turpmāk strādās privātā biznesā, bet LK ir nolēmusi jaunu valdes locekli meklēt starptautiskā kuģošanas speciālistu tirgū.

«Šis bija interesants, vērtīgs un spraigs laiks manā dzīvē,» par darbu LK saka R.Veckāgans, uzsverot, ka pienācis laiks jauniem izaicinājumiem.

R. Veckāgans pēdējā gada laikā aktīvi strādāja, lai panāktu LK meitas uzņēmuma SIA LASCO Investment un AS Ventspils nafta savstarpēji slēgto darījumu nosacījumu pārskatīšanu, teikts paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik notiek sarunas ar pazīstamu viesnīcu tīklu par viesnīcas atvēršanu bijušā Preses nama telpās, investoru kompānijas SIA PN Project padomes priekšsēdētājs Aivars Abromavičs pastāstījis portālam Delfi.

«Preses nams pārtaps par augstas klases viesnīcu, tomēr tā kā šobrīd notiek sarunas ar viesnīcu tīkla pārstāvjiem, nevaru atklāt, par kuru viesnīcu tīklu tieši ir runa,» skaidro Abromavičs.

Viņaprāt, Rīgā aizvien ir vieta jaunām viesnīcām, jo naktsmītņu piepildījums, īpaši sezonas laikā, ir augsts.Tā kā teritorija ir liela, tajā plānots izveidot arī biroju telpas un attīstīt mazumtirdzniecību, galu galā radot modernu un mūsdienīgu vidi Rīgas centrā, vēsta portāls.

2019. gada beigās sāksies reāla darbība teritorijas pārbūvē, šobrīd vēl notiek dažādi sagatavošanās darbi.

Db.lv jau vēstīja, ka 2017.gada jūnija beigās AS Latvijas kuģniecība meitas sabiedrība SIA LASCO Investment pārdeva Preses nama ēku Rīgā, Balasta dambī SIA PN Project, kuru pārvalda Lietuvas nekustamā īpašuma un privātā kapitāla kompānija Lords LB Asset Management. Darījuma vērtība ir 16,8 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas nekustamā īpašuma un privātā kapitāla kompānija Lords LB Asset Management Preses nama teritorijā plāno attīstīt biroju un cita rakstura komerciālo apbūvi, aģentūru BNS Lietuvā informēja kompānijas pārstāvis Vitauts Matulevičs.

Viņš norādīja, ka investoru nopirktajā 5,8 hektāru teritorijā ir iespējams attīstīt komercīpašumus vairāk nekā 100 000 kvadrātmetru platībā. Plašāku informāciju Lords LB Asset Management sola sniegt nākamnedēļ.

Matulevičs arī atzīmēja, ka pagaidām investori vēl nav izlēmuši, ko iesākt ar esošo Preses nama ēku - nojaukt to, vai pārbūvēt.

«Teritorijas attīstību plānots sākt pēc iespējas ātrāk, » piebilda Matulevičs.

DB jau vēstīja, ka Latvijas kuģniecības meitassabiedrība SIA LASCO Investment par 16,8 miljoniem eiro pārdevusi Preses nama ēku Rīgā, Balasta dambī SIA PN Project, kuru pārvalda Lords LB Asset Management.

Komentāri

Pievienot komentāru