Citas ziņas

Pasludinās spriedumu tiesvedībā pret uzņēmēju Uldi Pumpuru

Vēsma Lēvalde, 04.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes apgabaltiesa 18. janvārī pasludinās spriedumu lietā, kurā Daugavas un Dņepras kanāla izveides iniciatore, a/s Ūdens enerģētikas un transporta sistēma Rīga-Hersona-Astrahaņa no uzņēmēja un bijušā biznesa partnera Ulda Pumpura vēlas piedzīt 752,1 tūkstoti latu.

Db.lv rakstīja, ka Uldis Pumpurs savulaik noslēdzis līgumu, uz kura pamata aizdevis šādu summu akciju sabiedrības dibināšanai. Tā kā līgums paredzēja, ka ieguldītājs naudu var jebkurā brīdī atprasīt, sākoties nesaskaņām, uzņēmējs to arī darījis. Nesaskaņas sākušās tieši naudas dēļ, apgalvoja U. Pumpurs. Viņš konstatējis, ka daži cilvēki jaundibinātajā akciju sabiedrībā kopējo projekta naudu tērē savām vajadzībām, akcijas bez maksas piešķir saviem radiniekiem. Viņam neesot bijusi pieņemama šāda rīcība, tāpēc no akciju sabiedrības aizgājis un izveidojis citu uzņēmumu - Enerģētika un ūdens transports.

No projekta Uldis Pumpurs nav atteicies. Jaunais satiksmes ministrs Uldis Augulis, tiekoties ar Latvijas Tranzīta biznesa asociāciju, 2010.gada novembrī sacīja, ka Latvijas iekšējo ūdeņu attīstība un piemērotība transportam, arī kravu pārvadāšanai, ir apsverama.

Komentāri

Pievienot komentāru