Citas ziņas

Piketētāji prasa izvērtēt VAS Latvijas autoceļu uzturētājs lietderību

Vēsma Lēvalde, 13.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autovadītāji, kas 13.maijā pulcējās uz Grobiņas – Ventspils ceļa, protestējot pret ceļa kvalitāti, prasa valdībai izvērtēt VAS Latvijas Valsts ceļi atbildību un nekavējoties sākt ceļa kapitālo remontu.

«Autoceļa Nr. P111 Ventspils (Leči)-Grobiņa lietotāji nevar samierināties ar satiksmei bīstamajiem apstākļiem un ar valsts izpildvaras iestāžu attieksmi, kas izpaužas kā bezdarbība- neveicot pietiekamas darbības autoceļa atjaunošanā,» teikts protesta akcijas iniciatoru atklātajā vēstulē Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim.

«Pieprasām izvērtēt VAS Latvijas Valsts ceļi, it īpaši [..] Kurzemes reģiona vadības atbildību par autoceļa Nr. P111 nepietiekamu uzturēšanu. Kā atzīst paši autoceļa apsaimniekotāji, ceļa asfalta segums jāatjauno vismaz ik pa desmit gadiem, šādas darbības nav veiktas ne reizi, kopš uzklāts asfalta segums, tas ir - kopš 1985.gada,» teikts vēstulē. Piketētāji uzskata, ka ir pietiekams pamatojums uzskatīt, ka VAS Latvijas Valsts ceļi nav atbildīgi veikusi pienākumus. Piketētāji norāda, ka nepieciešams izvērtēt, vai Latvijas Republikai kā sākotnējai publisko tiesību personai ir jānodarbojas ar uzņēmējdarbību ceļu uzturēšanā, ko Latvijas Republikas vārdā veic atvasināta publiskā persona VAS Latvijas autoceļu uzturētājs. Protesta akcijas iniciatoru uzskata, ka tas novedis pie nepietiekamas paškontroles publiskā resora sistēmā, jo viena resora padotības publiskā persona VAS Latvijas autoceļu uzturētājs izpilda valsts pasūtījumu - autoceļu ikdienas uzturēšanu, bet otra - VAS Latvijas Valsts ceļi, tā paša resora publiskā persona, kontrolē pasūtījuma izpildi.

Protesta akcijas rīkotāji izsaka gandarījumu par to, ka satiksmes ministrs U. Augulis ieinteresējies par ceļa posmu no Pāvilostas līdz Grobiņai, izprot apstākļu nopietnību un 11.05.2011. ieradies Pāvilostas novada pašvaldībā, lai tiktos ar autoceļa lietotāju pārstāvjiem.

«[..] konkrētais autoceļš ir būtiski svarīgs Pāvilostas novada iedzīvotājiem kā reģiona attīstības pamatelements. Autoceļš ir būtiski svarīgs Lietuvas un Latvijas komersantiem, kuri šo ceļu izmanto, lai nodrošinātu kravu pārvadājumus Ventspils ostais. Kopumā šis autoceļš ir būtiski nozīmīgs visas valsts tautsaimniecības attīstībai,» atgādina vēstules autori, norādot, ka līdzšinējās izpildvaras nesaimnieciskās rīcības rezultātā cietis Latvijas valsts prestižs.

13.maija piketā piedalījās aptuveni 50 automašīnu un vēstuli piketa vietā parakstīja vairāk nekā 100 cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru