Jaunākais izdevums

Algu paaugstināšanai Ministru prezidenta un dažos ministru birojos papildu līdzekļi budžetā neesot prasīti, intervijā raidījumam 900 sekundes norādīja premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Viņš skaidroja, ka paaugstināšana veikta, pārdalot Valsts kancelejas budžeta līdzekļus. Tas nozīmējot, ka notikusi jau esošu līdzekļu pārdale.

Premjers arī atzīmēja, ka premjera biroja darbiniekiem kopš 2009.gada algas samazinātas par 40% līdz 50%. Tomēr algas netiktu paaugstinātas, ja nebūtu notikušas izmaiņas likumdošanā un padomnieki netiktu iekļauti vienotajā atalgojuma sistēmā. Premjers paskaidroja, ka pēc iekļaušanās atklājies, ka algu līmenis esot zem attiecīgās kategorijas minimālā sliekšņa.

V.Dombrovskis neatbildēja uz jautājumu, vai algu paaugstināšana šobrīd ir ētiska. Viņš vien piebilda, ka tā veikta saskaņā ar pieņemto likumu.

DB jau rakstīja, ka Saeima pagājušā gada oktobrī akceptēja grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu darbinieku atlīdzības likumā.

Līdz 2011.gada februārim premjera konsultatīvajām amatpersonām atalgojums tika noteikts koeficienta 0,6 apmērā no Ministru prezidenta algas. Taču parlamenta veiktie grozījumi Atlīdzības likumā paredz arī Ministru prezidenta biroja darbinieku iekļaušanu vienotā sistēmā ar atbilstošas mēnešalgas grupas un kvalifikācijas pakāpes piemērošanu.

Normatīvais regulējums paredz, ka premjera biroja padomnieka mēnešalgai jābūt 1,16 tūkst. Ls līdz 1,6 tūkst. Ls, savukārt biroja vadītāja mēnešalgai no 1,46 tūkst. Ls līdz 1,71 tūkst. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ušakovs: Dombrovska stabilizācija atgādina stabilizāciju 1.Meža kapos

Elīna Pankovska, 19.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Asa vārdu apmaiņa starp Ministru prezidentu Valdi Dombrovski un Rīgas mēru Nilu Ušakovu uzjundījusi ar jaunu sparu. Proti, premjers norādījis, ka Rīgas mērs lielā mērā atkārtojot bijušā premjera Aigara Kalvīša «trekno gadu» politiku un gāzēšanu līdz grīdai Rīgas domes mērogā.

Arī N. Ušakovs nav palicis atbildi parādā un norāda: «Ministru prezidents var droši turpināt melot Briseles ierēdņiem par veiksmīgi pārvarēto krīzi Latvijā. Taču Dombrovska stabilizācija atgādina stabilizāciju 1.Meža kapos - viss ir ļoti mierīgi, nav nekādas krīzes, bet nav arī dzīvu cilvēku. Premjeram nepiestāv histēriski melot rīdziniekiem par to, kas īsti notiek ar finansēm galvaspilsētā.»

Jāmin, ka LNT raidījumā 900 sekundes V. Dombrivskis norādījis, ka Rīgas domes lēmums puteņa laikā ļaut autovadītājiem bezmaksas braukt ar sabiedrisko transportu, atkārto ekspremjera Aigara Kalvīša «trekno gadu politiku». Tāpat viņš norāda, ka jāskata, cik šīs iniciatīvas ir pamatotas un vai tas nav priekšvēlēšanu populisms.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ministru prezidents: Lipmana investoram jāpārliecina kreditori par finanšu resursu pieejamību

Vēsma Lēvalde, 31.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Lai virzītos uz priekšu, K.Lipmanam un potenciālajam investoram ir jāpārliecina Liepājas metalurga kreditori par sava piedāvājuma pamatotību un atbilstošu finanšu resursu pieejamību – tas jāvērtē nevis politiķiem, bet finanšu ekspertiem,» uzskata Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Šonedēļ premjers tikās ar K.Lipmana aicināto investoru, jo valdības interesēs, uzsver V.Dombrivskis, ir saglabāt LM darbību un pasargāt uzņēmuma darbiniekus – to arī tikšanās laikā premjers no savas puses uzsvēris. Kreditoru klubs ir ieinteresēts atgūt no Liepājas metalurga (LM) parādus, un labākais veids, kā to izdarīt, kā arī nodrošināt, lai tiek saglabātas darbavietas, ir – lai uzņēmums turpina strādāt un ražot, DB pauda V.Dombrovskis. Pie jebkura cita scenārija, viņš uzsver, līdzekļu atgūšana kļūst sarežģītāka.Vērtējot pašreizējo situāciju Liepājas metalurgā, Ministru prezidents pozitīvi vērtē faktu, ka izdevies uzsākt uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesu.

Komentāri

Pievienot komentāru