Tehnoloģijas

Pusaudzis piesaista Mērdoka atbalstu un rada vienu no visvairāk pārdotajām lietojumprogrammām

Gunta Kursiša, 02.11.2012

Jaunākais izdevums

Vien divas stundas pēc nonākšanas pārdošanā pusaudža radīta viedtālruņu lietojumprogramma Summly, kas apkopo mediju ziņas, ir kļuvusi par vienu no pašlaik visvairāk lejuplādētājām lietotnēm App Store, vēsta BBC.

Lietojumprogrammu Summly izstrādājis Londonā dzīvojošs septiņpadsmit gadus vecs jaunietis Niks Daliosio (Nick D'Aloidio). Summly izstrādāšanai viņš saņēma vienu miljonu ASV dolārus no investoriem. Viņam izdevās piesaistīt tādu investoru kā Newscorp īpašnieka Rūperta Mērdoka un Tech City izpilddirektores Joannas Šīldas (Joanna Shields) atbalstu.

Neņemot vērā, ka neilgi pēc nonākšanas App Store jaunā lietotne tiek rādīta App Store visaktīvāk lejuplādēto lietojumprogrammu sarakstā, dažās atsauksmēs izskan viedoklis, ka Summly darbība ir «mulsinoša». Piemēram, kāds lietotnes pircējs norāda, ka Summly ir «neskaidra navigācija». Tomēr kopumā lietotāji novērtējuši gados jaunā londonieša veikumu ar piecām zvaigznēm, kas ir maksimālais apjoms.

N. Dalioso, kuram šonedēļ apritēja septiņpadsmit gadi, runājot par kompānijas nākotnes plāniem, neslēpa, ka «vīzijas ir lielas».

«Mēs patiešām varētu kļūt par de facto formāta ziņām mobilajās ierīcēs. Cilvēki nelasa tūkstoš vārdu garus rakstus – viņi vēlas kompakta izmēra informāciju,» uzskata lietojumprogrammas izstrādātājs.

Ilgtermiņā viņš cer iekasēt «mikro maksājumus» par dažiem rakstiem, ko viedtālruņa lietotājs vēlētos lasīt pilnā apjomā.

Tuvākajos septiņpadsmit gadus vecā jaunieša plānos ietilpst pabeigt skolu un iestāties universitātē, bet viņš vēlas arī turpmāk iesaistīties kompānijas darbībā, kuru pašlaik vada Bārts Svensons (Bart Swanson), kurš iepriekš uzraudzīja Amazon attīstību Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Garage48 projekta konkursā uzvar «mākslinieciska» lietojumprogramma un lietotne autobraucējiem

Gunta Kursiša, 09.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Garage48 pasākumā, kurā pulcējās tehnoloģiju risinājumu ideju autori, noskaidrota labākā Android lietojumprogramma, kurā izmantots planšetdatora irbulis, kā arī lietotne, kura ir visvairāk noderīga ikdienā.

Pasākumā Garage48 par ikdienā visnoderīgāko lietojumprogrammu tika atzīta DriveWiz. Tās ideja ir palīdzēt plānot, piemēram, ģimenes locekļu, draugu vai kolēģu uzņemšanu automašīnā ceļā no darba uz mājām vai citos maršrutos. DriveWiz paredzēta Android un iOS ierīcēm. To lietojot, vispirms ir jāizvēlas starta atrašanās vieta un galamērķis, cilvēki, ar kuriem kopā šis ceļš tiks veikts, kā arī laiks, kad brauciens notiks. Rezultātā lietojumprogramma aprēķinās labāko maršruta variantu. Pašlaik DriveWiz ir izstrādes stadijā un, lai to iegādātos, kad lietojumprogramma būs gatava, DriveWiz mājas lapā var atstāt savu e-pastu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā kā lietojumprogrammas kļūst daudz izplatītākas un nozīmīgākas, arvien vairāk mazo uzņēmumu vadītāju uzticas šiem «palīginstrumentiem» sava biznesa veiksmīgākai pārvaldīšanai. Žurnāls Forbes ir apkopojis desmit mobilās un interneta aplikācijas, kas varētu noderēt jauna uzņēmuma attīstībā.

1. Evernote. Šī lietojumprogramma nodoršina to, ka lietotāji «atceras visu». Tās ietvaros lietotāji var uzglabāt un organizēt tekstu, fotogrāfijas un balss atgādinājumus.

2. Google Drive. Kompānijas jaunā Drive aplikācija ļauj pārvietot failus no personālā datora uz planšetdatoriem un viedtālruņiem. Tās pievienotā vērtība ir piecu GB failu apjomīga bezmaksas «noliktava».

3. FormMobi. Šajā lietojumprogrmmā nozares profesionāļi var apkpot datus jebkurā mobilajā ierīcē. FormMobi vienkopus var apkopot, piemeram, fotogrāfijas un audiofailus. Savāktos datus pēc tam var uzglabāt «mākonī».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēkiem, kuri labprāt pavadītu brīvdienu vakaru mierīgi skatoties TV vai arī ir par slinku, lai aktīvi izmantotu sociālos tīklus, speciāli radīta lietojumprogramma CouchCachet.

Programma pati tuvākajā apkārtnē sameklē visas stilīgākās vietas, kuras tiek automātiski atzīmētas Foursquare, kā arī publicēs dažādas bildes Instagram un tvītos jaunāko mūzikas grupu tekstus, tādējādi padarot lietotāja dzīvi sociālajos tīklos šķietami interesantu.

«Lai gan jūs šobrīd esat mājās, ieslīdzis dīvāna skāvienos, tērpies vienā apakšveļā, lietojumprogramma melos un informēs sociālo tīklu pasauli, ka jūs darāt daudzas aizraujošas lietas. Tā ir vienīgā lietojumprogramma, kas palielina jūsu sociālo statusu, tad, kad jūs neko nedarāt,» norāda CouchCachet izstrādātāji.

Lai izvairītos no gadījumiem, kad kāds no draugiem vai paziņām atrodas tur pat, kur lietojumprogramma atzīmējusi tās lietotāju, CouchCachet meklē tikai tādas vietas, kur paziņas nav pabijuši. «Mēs īpaši meklējam vietas, kuras jūsu draugi nav iepriekš apmeklējuši un ceram, ka viņi tur neieradīsies attiecīgajā naktī,» sarunā ar New York Times sacīja viena no programmas izstrādātājām Hārlija Levina (Harlie Levine).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Izveido lietotni protestu dalībniekiem

Gunta Kursiša, 27.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izveidota lietojumprogramma viedierīču īpašniekiem, kas palīdz atrast drošu patvērumu nemieru un protestu laikā, vēsta BBC.

Jaunā lietotne tika prezentēta TED (Technology, Entertainment and Design) Global konferences laikā Edinburgā.

Lietojumprogramma savāc datus no dažādiem sociālajiem tīkliem un izmanto tos, norādot drošākās vai vismaz briesmām mazāk pakļautās zonas protestu laikā. Šāds palīgs protestu dalībniekiem izveidots, pamatojoties uz aktīvistu kustību izplatību visā pasaulē, norādīja lietones radītājs Salvadors Ijakonesi (Salvatore Iaconesi).

«Mēs sekojām kustībām, kas notiek Lielbritānijā, Itālijā, Tunisijā un Ēģiptē, un esam radījuši tehnoloģiju, kas varētu aktīvistiem palīdzēt,» viņš norādīja. Platforma seko līdzi plašam sociālo tīklu lokam, ieskaitot tādus sociālos medijus kā Flickr, Instagram, FourSquare, Facebook un Twitter. Tiek izmantoti valodas analīzes rīki, lai noskaidrotu, kas tajos pausts. Lietotne darbojas šādi: cilvēki vērš savu telefonu virzienā, uz kuru vēlas doties, un, ņemot vērā sociālo tīklu analīzi, zonas, kas ir bīstamas, izgaismojas sarkanā krāsā, bet tās, kas ir drošas – zaļā krāsā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Strauji augot elektroenerģijas cenām, daudzi meklē veidus kā mainīt paradumus un ietaupīt. Taupības un ilgtspējas paradumu veidošanā var palīdzēt dažādas mobilās lietotnes – šie rīki tālrunī ne tikai atvieglos enerģijas patēriņa uzraudzību, bet arī nodrošinās lielāku efektivitāti.

Kā norāda "Tele2” eksperti, viens no labākajiem veidiem, kā samazināt patēriņu un izmaksas, ir sekot patērētās enerģijas daudzumam. To daudz vieglāk ir izdarīt ar viedajām lietotnēm telefonā, ko apkopojis “Tele2”.

Ekonomiskam apgaismojumam – “Light bulb saver”

Spuldžu izvēle ir ārkārtīgi plaša, tāpēc izvēlēties labāko un ekonomiskāko var būt ārkārtīgi sarežģīti. Šeit palīdzēs viedā lietotne “Light bulb saver”, kas ļauj samazināt apgaismojumam patērētās enerģijas daudzumu un vienlaikus nodrošināt savām vajadzībām atbilstošu gaismu. Lietojumprogramma palīdz aprēķināt, cik daudz naudas jūs varat ietaupīt, aizstājot pašreizējos gaismas ķermeņus ar energoefektīvām alternatīvām. Lietotne sniedz arī padomus, kas palīdzēs jums izveidot efektīvus un iedarbīgus apgaismojuma risinājumus katrai jūsu mājas telpai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju uzņēmums Tilde laidis klajā mobilo lietojumprogrammu Tildes Takvedis, kuras saturu veidojuši Latvijas iedzīvotāji. Lietojumprogramma izmantojama bez maksas un šobrīd pieejama latviešu valodā Android platformai.

Tildes Takvedī iekļautas 35 dažādas takas, kurās ir apskatāmas 346 vietas visos Latvijas reģionos (Kurzemē, Vidzemē, Zemgalē un Latgalē). Uzņēmums norāda, ka atšķirībā no citiem ceļvežiem, Tildes Takvedis nepiedāvā ierastos, visur pieejamos tūrisma maršrutus un objektus, bet tā saturu veidojuši Latvijas iedzīvotāji.

Tāpat lietojumprogramma piedāvā iespēju plānot savu individuālo maršrutu, atlasot tās takas vai vietas, kas šķiet visinteresantākās. Aprakstus par takām un vietām var apskatīt interaktīvā Latvijas kartē, informē uzņēmums.

Lietojumprogramma ir projekta Latvijas Kultūrvides TAKAS mobilā versija. Projekts 2011. gadā tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un v/a Kultūras informācijas sistēmas atbalstu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

16 gadus vecs programmētājs «laidis gaisā» draugiem.lv iPad lietojumprogrammu

Gunta Kursiša, 08.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunākais portāla draugiem.lv iOS programmētājs Kristers Jurševskis pabeidzis darbu pie portāla draugiem.lv lietojumprogrammas, kas paredzēta Apple planšetdatora iPad lietotājiem.

iPad paredzētajā lietojumprogrammā ir tās pašas funkcijas, kas pieejamas draugiem.lv viedtālruņa iPhone lietojumprogrammā.

Lietojumprogrammu izstrādājis Kristers Jurševskis, kam, uzsākot darbu draugiem.lv, bija 15 gadi, savukārt lietojumprogramma bija gatava viņa 16 dzimšanas dienā. Draugiem.lv komanda pamanīja K. Jurševska izveidoto lietojumprogrammu DoIt un pēc neilga laika uzaicināja viņu darbā. Patlaban K. Jurševskis apvieno mācības skolā un darbu draugiem.lv.

«Ceru, ka nākotnē Kristers būs viens no tiem, kas draugiem.lv paspārnē izveidos kādu projektu, jo izskatās, ka viņš to grib un, pats galvenais – viņam sanāk tas, ko viņš dara,» iepriekš LTV Ziņu dienestam norādīja Draugiem.lv pārstāvis Jānis Palkavnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

BBC Olimpiādei veltītajā mājas lapā krievu valoda ieguvusi otras valsts valodas statusu Latvijā

Dienas Bizness, 08.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas medija BBC Olimpisko spēļu oficiālajā mājas lapā un lietojumprogrammā viedtālruņiem krievu valoda norādīta kā otra Latvijas valsts valoda, novēroja Db.lv.

Šāda informācija uzrādīta BBC mājas lapas speciāli izveidotajā Olimpisko spēļu dalībvalstu sadaļā, kā arī lietojumprogrammā, kurā pieejama informācija par valstīm, kas piedalās Olimpiskajās spēles. Latvijas «profilā» norādītas divas nacionālās valodas – latviešu un krievu.

Latvijas profilā norādīts, ka tās iedzīvotāju skaits ir 2,2 milj., Latvijas teritorijas izmērs norādīts precīzi – 64,589 kvadrātkilometri, arī karoga krāsas un proporcijas un valsts galvaspilsēta BBC Olimpisko spēļu lietojumprogrammā norādītas pareizas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Latvijā rada lietotni vīriešiem, kas palīdzēs iepazīties ar sievietēm

Gunta Kursiša, 20.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Talkā ņemot ASV un Krievijā esošās sieviešu savaldzināšanas jeb pick-up skolas, Latvijas uzņēmums SIA Arcana izveidojis lietojumprogrammu FlirtrApp, kuras uzdevums būs palīdzēt vīriešiem iepazīties ar sievietēm. Uzņēmums sācis lietotnes virzību ASV, taču potenciāls saskatīts arī spāniski runājošās valstīs, Db.lv atklāja Arcana Digital Group mārketina direktors Andris Merkulovs.

Jaunā projekta FlirtrApp sākotnējās idejas pamatā bija palielināt vīriešu iespējas iepazīties ar iespējamo otro pusīti, kuru viņi «satikuši» internetā, Db.lv stāstīja A. Merkulovs. Tas būtu iespējams, izmantojot draugu palīdzību, kā arī sakot sievietei «pareizās frāzes», lai noturētu viņas interesi. Tādējādi Arcana radās interese «ievirzīt sociālo un iepazīšanās portālu spēku, lai tie strādātu vīriešu labā». Jaunā lietojumprogramma darbosies kā slēgta lietotāju grupa, kas «iedrošinās un iemācīs vīriešiem sarunāties ar sievietēm efektīvākā līmenī».

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

iTunes veikalā sāk pārdot Ilustrēto Junioriem

Gunta Kursiša, 14.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienas mediju grupas izdevniecības Dienas žurnāli izdevums Ilustrētā Junioriem uzsācis savas lietojumprogrammas tirgošanu Apple oficiālajā interneta veikalā iTunes.

Ilustrētā Junioriem lietojumprogrammā pieejams žurnāla arhīvs, kā arī jaunākie izdevuma numuri, tāpat ir iespējama arī žurnāla abonēšana elektroniski.

Jaunā lietojumprogramma izmantojama viedtālruņos Apple ražotajos iPhone un planšetdatoros iPad.

Tāpat ierīcēs, kas darbojas, izmantojot iOS operētājsistēmu, lasāma arī laikraksta Dienas Bizness un žurnāla Lietišķā Diena elektroniskās versijas, tāpat žurnāls 5Diena, kā arī laikraksts Diena un lietojumprogramma Dienas Zirnis.

Izdevniecība Dienas žurnāli izdod 13 žurnālus - Sestdiena, Dienas ēdieni, Playboy, Citādā pasaule, Ilustrētā Junioriem, Una, Ilustrētā Zinātne, Ilustrētā Pasaules Vēsture, Leģendas, Veselība, Mūsmājas, Dārza Pasaule un Dari Pats.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Ar lietotnes palīdzību piedāvās «pielaikot» IKEA mēbeles

Gunta Kursiša, 30.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izgudrota lietojumprogramma, kas ļaus aplūkot, kā Zviedrijas mēbeļu tirgotāja IKEA mēbeles izskatītos potenciālā pircēja mājoklī, raksta adage.com.

Lietojumprogramma ļauj mēbeles attēlu no IKEA kataloga «ielikt» sava mājokļa fotogrāfijā. Tādā veidā pircējs savā viedtālrunī var aplūkot, kā krēsls izskatītos pircēja viesistabā, gulta - bērnistabā utt.

Jauno lietojumprogrammu radījuši District Nerds izstrādātāji, un tā nav tapusi sadarbībā ar kompāniju IKEA. District Nerds izstrādāja IKEA mēbeļu virtuālās «pielaikošanas» lietotni četru nedēļu lakā, un kopš tās prezentācijas to ielādējuši 35 tūkst. lietotāju no vairāk nekā 90 valstīm.

Lietojumprogramma piemērota Apple produktiem, un lejuplādējama iTunes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Baltic Taxi, nezvanot dispečerim, var izsaukt arī Apple ierīču lietotāji

Gunta Kursiša, 08.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltic Taxi turpmāk varēs izsaukt viedierīču, kas darbojas ar Apple izstrādāto iOS operētājsistēmu, lietotāji. Tas būs izdaraāms, izmantojot lietojumprogrammu un nezvanot dispečeru centrālei. Līdz šim, sākot no pērnā gada jūnija, šāda iespēja bija Baltic Taxi Android sīkrīku lietotājiem, informē Baltic Taxi pārstāvji.

iOS ierīču izmantotājiem pielāgotā lietotne nosaka klienta lokācijas vietu kartē un, izsaucot taksometru, klientiem tiek nosūtīts tuvāk esošais Baltic Taxi taksometrs. Tāpat lietojumpropgrammā ieviesta valodas izvēle, lai atvieglotu taksometra izsaukšanu ārzemju viesiem.

Iepriekš rakstīts, ka Baltic Taxi lietojumprogramma sniedz iespēju izsaukt taksometru, izmantojot tālruni vai Skype programmu, un apmaksāt braucienu ar Mobilly elektronisko norēķinu sistēmu. Tāpat ir ieviesta atlaižu sadaļa, Baltic Taxi pakalpojumu saraksts un Twitter plūsma, kā arī iespēja novērtēt braucienu piecu zvaigžņu skalā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairs aiz kalniem nav Līgo svētki un Jāņu diena. Tuvojoties vasaras saulgriežiem Latvijas uzņēmumi sveic savus klientus un iedzīvotājus. Daļa no tiem izveidojusi arī interaktīvus apsveikumus.

Banka DNB izveidojusi interaktīvu vietni, kurā piedāvā izvēlēties divas tēmas, kuras dominēs lietotāja Līgo svētkos. Pēc tam, kad atlasītas tēmas – kas var būt gan alus un siers, gan Jāņa māte un papardes zieds, vietnē tiek atrasta šīm tēmām piemērotākā tautasdziesma, kuru pēc tam iespējams nosūtīt saviem draugiem.

Sakaru operators Lattelecom Dziesmu svētkiem un Līgo izveidojis speciālu mobilo sadziedāšanās lietojumprogrammu. Ar tās palīdzību iesildīt balsis Dziesmu svētkiem iespējams jau Jāņu naktī. Lietojumprogramma satur dziesmu vārdus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

A/s Pasažieru vilciens izstrādā lietojumprogrammu maršruta plānošanai

Gunta Kursiša, 28.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Pasažieru vilciens (PV) sadarbībā ar mobilo lietojumprogrammu izstrādes uzņēmumu AmberPhone izstrādājis mobilo lietotni, kas ļaus pasažieriem gūt informāciju par pasažieru vilcienu kustību.

Lietojumprogramma paredzēta Android un iOS operētājsistēmām. Tā bez maksas lejuplādējama Apple App Store un Google Play Store. Visās dzelzceļa stacijās un arī vilcienos tiks izvietoti QR kodi, kas ļaus ātri atrast aplikāciju katrā no veikaliem un to lejuplādēt.

Tādējādi viedtālruņu un planšetdatoru lietotāji varēs uzzināt vilcienu kursēšanas grafikus, izmaiņas kustības sarakstā, tai skaitā operatīvo informāciju par vilcienu kavēšanos vai atcelšanu. Ikviens lietojumprogrammas lietotājs varēs izveidot savu personalizēto vilcienu kustības sarakstu, lai precīzi zinātu sev nepieciešamo vilcienu kursēšanas grafiku. Sistēma izstrādāta tā, lai tiešsaistē parādītu arī tuvāko dzelzceļa staciju apskatītajā maršrutā, uzzinātu laiku līdz tuvākajam vilcienam un biļetes cenu izvēlētajā maršrutā, stāsta PV pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompāniju Microsft un Google starpā radušās jaunas nesaskaņas pēc tam, kad interneta gigants bloķējis Windows Phone YouTube lietojumprogrammu.

Google uzskata, ka Windows Phone YouTube lietojumprogramma pārkāpj pakalpojuma lietošanas noteikumus, vēsta BBC. Interneta gigants lūdzis, lai Microsoft programmu izstrādā, izmantojot HTML5 programmēšanas valodu. Savukārt kompānija Microsoft norāda, ka tas nav iespējams un Google apzināti traucē Windows Phone platformas attīstībai un izvirza tādus noteikumus, kuriem nav pakļauta, piemēram, Apple.

Strīds starp Google un Microsoft saistībā ar pieeju YouTube no Windows Phone ierīcēm ilgst jau kādu laiku. Šā gada maijā Google bloķēja Microsoft izveidoto YouTube lietojumprogrammu, kā iemeslu minot, ka tā pareizi neattēlojot reklāmas materiālus. Kompānijas vienojās, ka kopīgi strādās, lai izveidotu lietojumprogrammas jaunu versiju. Interneta milzis uzstājis, lai jaunākā versija tiktu izstrādāta, izmantojot, HTML5 valodu nevis Windows Phone esošos standartus. Microsoft to uzskata par «dīvainu un negodīgu» prasību, jo gan Android, gan Apple alternatīvas neesot izstrādātās šādā veidā, bet Google prasības izpildīšana ir sarežģīta un laikietilpīga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Start-up izveidotājs: nauda jāpelna globāli, jātērē – Latvijā

Gunta Kursiša, 02.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Latvijas start-up uzņēmumu iespējas daudz neatšķiras no citu valstu uzņēmumu iespējām, ja nu vienīgi šeit ir zemākas ikdienas izmaksas. Ja start-up interesē tikai Latvijas klienti, tad uzņēmumam radīsies grūtības, un, sarodoties daudz šādu «lokālu» uzņēmumu, kas pārdod cits citam, arī valstij radīsies grūtības. Ir jāskatās tālāk – tas nozīmē pelnīt naudu globāli, bet to tērēt un attīstīt uzņēmumu – lokāli», Db.lv stāsta Latvijas start-up uzņēmuma, foto piezīmju lietojumprogrammas Nowte izveidotājs Zigmārs Rozentāls, kurš nesen atgriezies no vizītes Silīcija ielejā.

Silīcija ieleja ir vienīgā vieta, kur ir vērts veidot start-up, ja mērķis ir globāls tirgus, pārliecināts web pārlūka rīka Froont start-up līdzdibinātājs Sandijs Ruļuks. Viņam piekrīt arī Z. Rozentāls, norādot, ka «nekur citur pasaulē vienā vietā nav tik daudz reālu start-up piemēru, ekspertu, investoru un iespēju iegūt unikālus kontaktus un sadarbības iespējas».

Organizācijas StartupLatvia un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētā misijā uz Silīcija ieleju šā gada vasaras sākumā devās četru Latvijas start-up uzņēmumu pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) izstrādājusi bezmaksas mobilo lietojumprogrammu iPhone un Android viedtāltuņiem Latvia.Travel, kas paver ērtākas ceļošanas iespējas.

Izmantojot lietojumprogrammu iespējams iegūt noderīgu informāciju, kura sakārtota piecās kategorijās – apskates vietas, naktsmītnes, ēdināšanas uzņēmumi, tūrisma informācijas centri un notikumu saraksts.

Programmas informatīvo bāzi veido TAVA nacionālais tūrisma portāls latvia.travel, kas nozīmē, ka viedtālrunī būs apskatāma informācija, par portālā iekļautajām naktsmītnēm vai restorāniem. Tāpat pieejamas ziņas par papildus ziņas par naktsmītnes, restorāna (muzeja, teātra u. c.) atrašanās vietu, darba laiku, ievirzi, apkalpošanas valodu un citām niansēm.

Izmantojot viedtālruni iespējams nosūtīt uz lietotāju interesējošās vietas interneta mājaslapu savu e-vēstījumu vai arī piezvanīt uz norādīto kontaktnumuru un, piemēram, pasūtīt galdiņu vai rezervēt gultasvietu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Rada lietojumprogrammu matemātikas apguvei pirmo klašu skolēniem

Gunta Kursiša, 09.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Radīta lietojumprogramma, kuras uzdevums ir mācīt matemātiku 1. un 2. klašu skolēniem.

Lietojumprogramma darbojas ar iOS un Android operētājsistēmām, un to izstrādājusi kompānija Tieto Latvia.

Tieto dibināts 1968. gadā un tā galvenais birojs atrodas Helsinkos, Somijā. Uzņēmumā strādā apmēram 15 tūkst. darbinieku 20 valstīs, Uzņēmuma kopējais neto gada apgrozījums ir apmēram 1,8 miljardi eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsdienu cilvēka dzīves ritms ir tik saspringts! Ar biznesa vidi saistītiem ļaudīm tas ir divkārt saspringts, un sports ir viens no labākajiem veidiem, kā atgūties no stresa. Tomēr iekļaut saspringtajā darba grafikā sporta nodarbības ir visai grūti. Neparedzēti pienākumi, virsstundu darbs, izbraukumi un tikšanās nereti traucē regulārus nodarbību apmeklējumus. Tāpēc reizēm ir grūti fiziskajām aktivitātēm atlicināt pat 30 minūtes, un lielie sportiskie plāni tā arī paliek ieceru līmenī, pat ja esat ideāli disciplinēts cilvēks! Kā gan lai atrod laiku gan sportam, gan biznesam? Te var palīdzēt Sportlex – vienotais sporta abonements Rīgas sporta klubiem, vēlāk arī sporta klubiem visā Latvijā.

Sportlex ir jauns sporta klubu tīkla koncepts. Pērkot vienu abonementu, klients saņem piekļuvi visiem klubiem, kuri ietilpst Sportlex tīklā: tā ir gan trenažieru zāle, gan krosfits, gan aerobika, joga, baseins, TRX, boulings, slidotava un daudz kas cits. Būtiskākā atšķirība – nav piesaistes konkrētam klubam vai ilgstošam līgumam un klienta kartītes vietā – mobilā lietojumprogramma ar ērtu interfeisu. Sportlex aplikācija palīdzēs atrast vispiemērotāko klubu pēc atrašanās vietas, attāluma, pieejamajiem pakalpojumiem un pat parādīs, kā tur nokļūt. Iespējams arī izmantot filtru vajadzīgā treniņa meklēšanai – lietojumprogramma dažu sekunžu laikā atradīs desmitiem izvēles variantu – sākot no tai-bo un beidzot ar dejām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālais tīkls Facebook iegādājies Somijas uzņēmumu ProtoGeo, kas izstrādā sporta aktivitāšu analizēšanas lietojumprogrammu Moves, vēsta BBC.

Helsinkos bāzētā ProtoGeo radītā lietojumprogramma izmanto viedtelefonā iebūvētos sensorus, lai izmērītu sporta nodarbību laikā un ārpus tām veikto aktivitāšu daudzumu un sadedzinātās kalorijas. Lietojumprogramma ierīcēs, kas darbojas, izmantojot iOS un Android operētājsistēmas, un pašlaik tā ir bezmaksas.

«Moves komanda radījusi neticamu rīku miljoniem cilvēku, kas vēlas labāk izprast savas fitnesa aktivitātes,» teikts Facebook paziņojumā.

Līdz ar šo darījumu Facebook ienācis plaukstošajā veselības tehnoloģiju tirgū. Sociālais tīkls neatklāj, par kādu summu somu kompānija iegādāta. Zināms, ka ProtoGeo strādā desmit darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latviešu ātrlasīšanas lietotne iepatikusies WSJ un gozējusies labāko jauno aplikāciju topā

Gunta Kursiša, 26.06.2012

Fastr līdzdibinātāji - Aleksejs Sinicins, Eldars Loginovs un Aleksandrs Bičkovs

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Mediju arhīvs

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc The Wall Street Journal publicētā raksta un videointervijas ar lietotnes Fastr līdzdibinātāju, latviešu radītā ātrlasīšanai paredzētā lietojumprogramma vairākas dienas atradusies piecu labāko jauno lietojumprogrammu sarakstā AppFresh Daily.

Lietojumprogramma Fastr paredzēta ātrākai teksta uztveršanai, un tā var palielināt lasīšanas ātrumu no 30% līdz 300%. Parasti cilvēks izlasa 240 vārdus minūtē, bet Fastr palīdz izlasīt 600 vārdus minūtē, videointervijā The Wall Street Journal stāsta Fastr līdzdibinātājs Eldars Loginovs.

Patlaban Fastr pieejams planšetdatoriem iPad, tomēr drīzā nākotnē to paredzēts izstrādāt arī iPhone.

Fastr risinājumā ātrākai grāmatu un tekstu lasīšanai izmantota pieeja, kas izstrādāta pirms desmit gadiem un bija domāta telefoniem – RSVP (rapid serial visual presentation). Tā tekstu parāda pa dažiem vārdiem, ātri mainot to kā attēlus, un tai ir divi pielietojumi – tā ļauj lasīt ātrāk, kā arī ļauj lasīt normālā ātrumā cilvēkiem, kam ir disleksija. «Šādā veidā parādīts teksts ir kā hibrīds starp lasīšanu un televīzijas skatīšanos,» iepriekš intervijā DB stāstīja E. Loginovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas IT nozares uzņēmums SIA DPA izstrādājis Android ierīcēm paredzētu laika plānošanas mobilo lietojumprogrammu LocBuzz, kas atgādinās par svarīgu tikšanos un plānoto notikumu.

Atšķirībā no kalendāra lietojumprogrammām LocBuzz, periodiski nosakot lietotāja pašreizējo atrašanās vietu, automātiski aprēķinās laiku, kas nepieciešamas, lai nokļūtu līdz plānotās tikšanās vietai. Brīdī, kad būs pienācis laiks doties ceļā, LocBuzz par to brīdinās.

Lietojumprogramma ļauj aprēķināt laiku, kas nepieciešams, lai nokļūtu galamērķī gan pārvietojoties ar automašīnu, gan dodoties kājām, tādējādi ļaujot izvēlēties atbilstošo pārvietošanās veidu katram no kalendārā reģistrētajiem notikumiem, skaidro uzņēmums.

«Lietojumprogramma ir orientēta uz sociāli aktīviem un tehnoloģijās izglītotiem cilvēkiem, kuri ikdienas gaitu plānošanā izmanto mobilo tehnoloģiju priekšrocības. Tā parūpēsies, lai jūs saņemtu atgādinājumu tik ilgu laika posmu pirms notikuma, cik patiesībā ir nepieciešams, lai nokļūtu līdz noteiktajai tikšanās vietai,» norādīja SIA DPA vadītājs un īpašnieks Juris Vilders.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Baltic Taxi sāk piedāvāt taksometra izsaukšanu ar viedtālruni pēc atrašanās kartē

Gunta Kursiša, 26.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taksometru kompānija Baltic Taxi pabeigusi mobilās lietojumprogrammas izstrādes posmu taksometra izsaukšanas iespējai pēc tālruņa atrašanās kartē. Izsaukt taksometru var, nezvanot dispečeriem, bet izmantojot mobilo lietotni.

Lietojumprogramma nosaka klienta atrašanās vietu kartē, pēc kuras tiek nosūtīts tuvāk esošais Baltic Taxi taksometrs.

«Šī iespēja noderēs gadījumos, kad klients vēlas savlaicīgi izsaukt taksometru, bet viņam nav iespējas runāt, piemēram, atrodoties kādā koncertā, sapulcē vai citā saviesīgā pasākumā,» teikts Baltic Taxi paziņojumā.

Pašlaik klientiem pieejama tikai Android platformas lietotnes beta versija, un taksometru kompānija aicina lietotājus iesniegt vērtējumus un atsauksmes lietojumprogrammas atsauksmju sadaļā.

Tāpat taksometru kompānija drīzumā sola šo iespēju padarīt pieejamu iPhone viedtālruņu lietotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

CSDD lietojumprogrammā pieejami plaši dati par auto

Dienas Bizness, 05.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) izstrādātās mobilās lietojumprogrammas lietotājiem pieejams jauns pakalpojums – iespēja iegūt plašu informāciju par jebkuru Latvijā reģistrēto transportlīdzekli.

Jaunais pakalpojums ļauj, piemēram, pirms automobiļa iegādes pārliecināties par tā izcelsmi – visiem tehniskās apskates datiem utt. Tādējādi cilvēki informāciju no CSDD Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistra var saņemt savā telefonā. Iegūtie dati automātiski tiek uzgalabāti lietojumprogrammas sadaļā «apmaksātās izziņas» un ir pieejamas jebkurā laikā.

CSDD uzsver, ka šāds pakalpojums ir ērtāks un tam ir plašākas iespējas, salīdzinot ar jau darbojošos maksas tālruni un īsziņām. Izmantojot CSDD mobilās lietojumprogrammas pakalpojumu Transportlīdzekļu maksas izziņas, iespējams iegūt transportlīdzekļa reģistrācijas datus (gads, modelis, masa u.c.); informāciju par transportlīdzekļa sodiem un liegumiem; informāciju par transportlīdzekļa bijušo īpašnieku skaitu un īpašnieku maiņas datumiem; informāciju par transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokli (vai ir veikts par tekošo gadu); transportlīdzekļa OCTA polises datus; transportlīdzekļa pēdējās tehniskās apskates datus; informāciju par transportlīdzekļa nobraukumu (no katras tehniskās apskates).

Komentāri

Pievienot komentāru