Citas ziņas

Raimonds Pauls: Jaunais vilnis mirs

Lelde Petrāne, 20.07.2012

Konkursa "Jaunais vilnis" žūrijas līdzpriekšsēdētājs, komponists Raimonds Pauls (no kreisās) un konkursa "Jaunais vilnis" žūrijas līdzpriekšsēdētājs, komponists Igors Krutojs piedalās preses konferencē, kurā informē par starptautisko jauno izpildītāju konkursu "Jaunais vilnis 2012".

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Tas nomirs pats,» tā, atbildot uz jautājumu, kas notiks ar jauno izpildītāju konkursu Jaunais vilnis, saka komponists Raimonds Pauls.

«Organizatori kaut ko mēģina darīt, bet… Vienīgais, ko var darīt, ir – iesaistīt jaunus spēkus. Bet tas konkurss jau maz kuru interesē. Visus interesē tikai tas, kas notiek ap šo konkursu, piemēram, kādu skandālu uztaisīs Pugačova,» R. Pauls stāstījis intervijā laikrakstam Neatkarīgā.

«Sākotnēji tas tā nebija iecerēts. Arī tas nebija iecerēts, ka tik daudzi sacentīsies manis zākāšanā. Jaunā viļņa organizatori uzspiež mums savu stilu, bet mēs vienmēr esam atšķīrušies ar to, ka mums pašiem ir savs stils. Viņi iejaucas mūsu solistu repertuārā, koriģē tērpus. Viņiem ir viens mērķis – reitings. Uz visu pārējo viņiem ir nospļauties. Un tad sākas problēmas. Lai viņi pamēģina Eirovīzijā kādam aizrādīt par repertuāru – nekas nesanāks. Esmu viņiem jautājis: kāpēc jūs man liekat iet uz skatuves kopā ar kaut kādiem… špana? Es mierīgi varu noturēt koncertu viens pats vai kopā ar saviem muzikantiem! Man nav vajadzīgas ne fonogrammas, ne fona dejotāji. Bet televīzija visu laiku diktē savus noteikumus. Sēž tur kaut kāds redaktoriņš un visu nosaka. Protams, krieviem ir ļoti daudz talantīgu cilvēku, taču viņu gaume visbiežāk nesakrīt ar mūsējo,» skaidrojis komponists.

«Viņi gan šķaida miljonus, bet neesmu pārliecināts, ka tas ir eleganti. Taču arī pārmest mēs neko nevaram, jo tā ir viņu nauda. Viņiem ir tā nelaime, ka viņi neprot savus milzu līdzekļus izmantot citādi – daudz jēdzīgāk. Viņiem visbiežāk ir tā: vot, es jums tūlīt parādīšu, cik man ir naudas! Nē, Jaunajam vilnim nav perspektīvas,» ir pārliecināts R. Pauls.

Kā vēstīts, konkurss Jaunais vilnis Jūrmalā šogad notiks no 24.jūlija līdz 29.jūlijam.

Komentāri

Pievienot komentāru