Jaunākais izdevums

Viens no pasaules pazīstamiem viesnīcu uzņēmumiem Rezidor Hotel Group (Rezidor) no 1.jūnija pārvaldīs 10 Reval viesnīcas Baltijā un Krievijā, informē Reval īpašnieks Norvēģijas nekustamā īpašuma pārvaldītājs Linstow.

Latvijā izmaiņas attiecās uz trīs viesnīcām Rīgā - Reval Hotel Latvija, Reval Hotel Elizabete un Reval Hotel Rīdzene, Tallinā un Viļņā katrā uz divām viesnīcām un pa vienai viesnīcai Kauņā, Klaipēdā un Sanktpēterburgā.

Sešas viesnīcas tiks pievienotas Radisson Blu tīklam, bet četras – Park Inn tīklam.

«Pēc Reval viesnīcu ķēdes izveides un attīstīšanas Baltijā Linstow tagad vēlas pievērsties savai galvenajai darbības sfērai kā nekustamo īpašumu projektu attīstītājs un nekustamā īpašuma investors,» norāda Linstow izpilddirektors Pērs Mortensens.

Viņš ir pārliecināts, ka vienošanās par pārvaldīšanu garantē tālāku viesnīcu ienākumu palielināšanos gan Baltijā, gan Krievijā.

Savukārt Rezidor prezidents un vadītājs Kurts Ritters atzīmē, ka vienošanās par portfeli uzņēmumam Rezidor, nodrošina spēcīgas tirgus pozīcijas ne tikai Krievijā, bet arī Baltijā. Turklāt Rezidor Rīgā plāno atvērt jaunu reģionālo pārraudzības un atbalsta biroju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Elizabetes ielā Rīgā plāno atvērt Radisson RED zīmola viesnīcu

LETA, 13.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā viesnīcu grupa The Rezidor Hotel Group līdz 2020.gadam Rīgā plānot atvērt jaunu Radisson RED zīmola viesnīcu, informēja viesnīcu grupas pārstāvji.

Aģentūra LETA šā gada martā jau vēstīja, ka nākamo trīs gadu laikā viesnīcu grupa Carlson Rezidor Hotel Group plāno Rīgā atvērt vēl vienu no tās pārstāvēto zīmolu - Quorvus Collection, Radisson RED vai Prizeotel viesnīcām.

Jaunā viesnīca ar 220 numuriņiem būs pirmā Radisson RED zīmola viesnīca Latvijā, kas ir viesnīcu grupas Carlson Rezidor Hotel Group jaunais dzīvesstila zīmols tā sauktās millenials paaudzes ceļotājiem. Radisson RED viesnīca Rīgā tiks atvērta sadarbībā ar nekustamo īpašumu pārvaldītāju Astor Group.

The Rezidor Hotel Group izpilddirektora vietnieks un galvenais attīstības speciālists Elijs Junjes norāda, ka Rīgā gaidāmā Radisson Red zīmola viesnīca pastiprinās viesnīcu grupas klātbūtni tirgū un tās dominējošo pozīciju Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīcā Radisson Blu Hotel Latvija darbu sācis jauns ģenerāldirektors - Maikls Džakobi, kurš turpmāk pildīs arī Baltijas Reģionālā direktora pienākumus un būs atbildīgs par visām astoņām Radisson Blu viesnīcām Baltijā, informē Radisson Blu Hotel Latvija mārketinga koordinatore Anete Mietule.

M. Džakobi ir gandrīz 12 gadus ilga starptautiska pieredze viesmīlības industrijā, kas gūta dažādos vadošos amatos viesnīcās Vācijā, ASV, Īrijā, Katarā un Gruzijā. M. Džakobi pievienojās Rezidor Hotel Group 2008. gadā kā ģenerāldirektora vietnieks Radisson Blu viesnīcā Kuveitā.

Gadu vēlāk viņš tika iecelts par ģenerāldirektoru Radisson Blu viesnīcā Muskatā, Omānā. 2012. gadā M. Džakobi kļuva par ģenerāldirektoru viesnīcai Radisson Blu Iveria Hotel Tbilisi, Gruzijā, un kopš 2014. gada janvāra viņš vienlaicīgi bija ģenerāldirektors divām viesnīcām Gruzijā - Radisson Blu Iveria Hotel, Tbilisi un Radisson Blu Hotel, Batumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Viesnīcas Radisson Blu un Park Inn pievienojas BalticMiles

Elīna Pankovska, 29.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rezidor Hotel Group ir pievienojusies Latvijas nacionālās aviokompānijas airBaltic lojalitātes programmai BalticMiles, DB informēja airBaltic pārstāvis Jānis Vanags.

«Partnerība ar BalticMiles nostiprina Rezidor vadošo stāvokli Baltijas valstu tirgū», norāda Rezidor viceprezidents tirgvedības un klientu attiecību jautājumos Džons Kenedijs.

Viņš arī piebilst, ka kopš šā gada jūnija Rezidor grupa pārvalda deviņas bijušās viesnīcas Reval Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Pašlaik Rezidor grupas Baltijas valstu portfelī ir 13 strādājošas viesnīcas.

BalticMiles lojalitātes programma tika atklāta pagājušā gada oktobrī, un pašlaik tanī ir iesaistīti vairāk kā 20 partneri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Viesnīcas soda par apvienošanās nepaziņošanu

Elīna Pankovska, 05.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome pieņēmusi lēmumu piemērot naudas sodu 11,28 tūkst. Ls Rezidor Hotels Group, jo uzņēmums nebija paziņojis par apvienošanos, kā arī nebija saņēmis padomes atļauju.

Apvienošanās atļauja nepieciešama, ja izpildās likumā noteiktie kritēriji – šajā gadījumā apvienošanās dalībnieku tirgus daļa pieczvaigžņu viesnīcu pakalpojumu sniegšanas tirgū pārsniedza 40%, DB informēja Konkurences padomes pārstāve Inita Kabanova.

Tomēr vienlaikus Konkurences padome atļāvusi Rezidor Hotels Group izmantot Reval Hotels aktīvus, pārņemot savā pārvaldībā viesnīcas Reval Hotel Latvija, Reval Hotel Elizabete un Reval Hotel Rīdzene, jo secināts, ka tas nerada negatīvas sekas konkurencei, un pieņēma lēmumu apvienošanos atļaut.

Starp Rezidor Hotel Group un Reval Hotels (Linstow) noslēgtie pārvaldīšanas līgumi, kas attiecas uz trim minētajām viesnīcām, stājās spēkā 2010.gada 1.jūnijā, un kopš 2010.gada viesnīcas pārdēvētas par Radisson Blu Hotel Latvija, Radisson Blu Hotel Rīdzene un Radisson Blu Hotel Elizabete. Līdz tam Rezidor Hotel Group Latvijā pārvaldīja vienu viesnīcu – Radisson Blu Hotel Daugava.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vidējās klases viesnīcas zīmols Park Inn by Radisson izziņojis jaunas rezidences atvēršanu Rīgā, Barona ielā, piedāvājot 78 plašus apartamentus.

DB jau rakstīja, ka pirms pusotra gada, sākot būvniecību, šajā vietā bija plānots ekskluzīvu daudzdzīvokļu projekts Astor Rezidence.

Jauno viesnīcu pārvalda The Rezidor Hotel Group, un šis jaunākais Carlson Rezidor Hotel Group portfolio jaunpienācējs ir pirmā tīkla rezidence, kura atrodas pašā pilsētas centrā – Krišjāņa Barona ielā – un tādējādi nodrošina ērtu pieeju gan biznesa centriem, gan tūrisma objektiem.

Visos 78 apartamentos ir viena vai divas guļamistabas, balkons vai terase, aprīkota virtuves niša, kafijas automāts, viedtelevizors, kā arī ātrgaitas bezmaksas internets.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Carlson Rezidor Hotel Group, kurā ietilpst visas Latvijas Radisson Blu zīmola viesnīcas, paziņojis par zīmola maiņu – sākot ar šī gada 5. martu kompānijas jaunais nosaukums ir Radisson Hotel Group, kas tika izsludināts Starptautiskajā viesnīcu investīciju forumā (IHIF) Berlīnē.

«Šis ir aizraujošas ēras sākums, ko vieno mūsu jaunais zīmols un ilgtermiņa vīzija, kuras mērķis ir izvirzīt kompāniju pasaules viesnīcu pirmajā trijniekā,» norāda Rezidor Hotel Group prezidents un ģenerāldirektors, Radisson Hotel Group direktoru padomes priekšsēdētājs Federiko Dž. Gonsaless. «Mūsu piecu gadu operatīvais plāns ietver iniciatīvas, kuras ir vērstas uz mūsu vērtību pārformulēšanu, portfolio optimizēšanu, operatīvo procesu sakārtošanu, līdzekļu investēšanu jaunajās tehnoloģijās un darbinieku saliedēšanu».

«Radisson Hotel Group izveidošana ir mūsu ilgtermiņa sadarbības ar Rezidor Hotel Group attīstības rezultāts. Mēs kopā strādājam pie jaunā zīmola arhitektūras, lai radītu vēl lielāku vērtību mūsu viesiem un īpašniekiem,» atzīmēja Radisson Hospitality, Inc. galvenais izpilddirektors Džons M. Kids (John M. Kidd). «Šobrīd ir piemērots brīdis saskaņot mūsu stratēģiskos un operatīvos plānus, lai ienāktu tirgū kā vienots un saliedēts spēlētājs.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 9.janvārī durvis vērusi viesnīca Park Inn by Radisson Rīga, Valdemāra, kas atrodas Pārdaugavā, blakus NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centram un iepretī Latvijas Bankas naudas glabātuvei.

Viesnīcas oficiālā adrese ir Krogus iela 1. «Mūsu otrās Park Inn by Radisson viesnīcas atvēršana Rīgā liecina par izaugsmes potenciālu un samērā augsto zīmola popularitāti, kurš īpaši radīts krāsu piešķiršanai ikdienā», saka Mišels Stalports (Michel Stalport), Carlson Rezidor Hotel Group Austrumeiropas un Krievijas reģionālais viceprezidents. «Esam lepni atvērt jau septīto viesnīcu Rīgā. Līdz ar veiksmīgi sadarbību ar viesnīcas īpašniekiem, mūsu jaunā Park Inn by Radisson Rīga, Valdemāra apliecina mūsu ciešo apņemšanos saglabāt līdera pozīcijas Baltijā piedāvājot mūsu viesiem izbaudīt lielisku viesmīlības pieredzi.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Gatavojoties Rail Baltica, pie Origo būvēs jaunu viesnīcu

Natālija Poriete, 27.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vasaras beigās Rīgā plānots sākt būvēt operatora Radisson viesnīcu, kura strādās ar zīmolu Red, intervijā rus.db.lv pastāstīja kompānijas Astor Group finanšu direktors Māris Stafeckis.

Paredzams, ka būvniecība ilgs 18 mēnešus.

Viesnīca tiks būvēta Rīgas centrā – netālu no tirdzniecības centra Origo, līdzās vietai, kur būs Rail Baltica stacija. Patlaban tajā vietā atrodas Mildas tirdziņš, līdz ar to precīza viesnīcas atrašanās vieta būs starp Satekles, Elizabetes un Birznieka-Upīša ielām.

«Vēsturiski mums jau šī vieta pieder – zemes gabals un trīs uz tā atrodošās ēkas. Šīs viesnīcas atrašanās vieta būs labākā no visām mūsu viesnīcām. Līdzās Rail Baltic dzelzceļa terminālim , kas ir milzīgs infrastruktūras pluss,» viņš uzsvēris.

M. Stafeckis pastāstīja, ka viesnīcu pārvaldīs Rezidor Hotel Group, bet operators būs Radisson. Ja nesen atvērto viesnīcu zīmols ir Park Inn, tad jaunā viesnīca būs ar zīmolu Red, kas, pēc viņa teiktā, nav īpaši izplatīts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Rezidor Hotel Group atver reģionālo ofisu Rīgā

Zane Atlāce - Bistere, 12.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīcu uzņēmums Rezidor Hotel Group izveidojis Baltijas reģionālo ofisu, kurš atradīsises Rīgā, informē Agija Kola-Kanča.

Baltijas un Ukrainas reģionālā biroja direktora amatā iecelts līdzšinējais Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel viesnīcas ģenerāldirektors Maikls Džakobi, kurš tagad ir atbildīgs par visiem 18 Rezidor īpašumiem ar vairāk nekā 4300 istabām Baltijas valstīs un Ukrainā.

Tikmer Gerhards Erasmus ir kļuvis par Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel viesnīcas jauno ģenerāldirektoru. Radisson Blu Elizabete un Radisson Blu Rīdzene viesnīcas turpmāk vadīs jaunais ģenerāldirektors Džordžs Miu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Viesnīca Latvija investīciju projektos šogad ir ieguldījusi 1,8 miljonus eiro

LETA, 07.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Viesnīca Latvija (Radisson Blu Hotel Latvija) investīciju projektos šogad ir ieguldījusi 1,8 miljonus eiro, pastāstīja viesnīcas vadība.

Viesnīcas pārstāvji sacīja, ka šogad viesnīcā turpinājās pagājušajā gadā iesāktie fasādes siltināšanas darbi, kuros šogad ieguldīti 250 000 eiro. Kopumā četru gadu laikā viesnīcas fasādes siltināšanas darbos plānots ieguldīt 800 000 eiro. Tāpat šogad tika renovēts Skyline bārs viesnīcas 26.stāvā, modernizācijā ieguldot 500 000 eiro. Šogad īstenoti arī vairāki citi dažāda mēroga projekti, kuros kopumā ieguldīti vairāk nekā miljons eiro. Tostarp modernizēts konferenču centra tehniskais aprīkojums un veikta virkne ar informācijas tehnoloģiju (IT) un viesu drošību saistītu uzlabojumu.

Nākamgad Radisson Blu Hotel Latvija attīstībā plānots ieguldīt 1,4 miljonus eiro, lai rekonstruētu konferenču centru, kā arī atjaunotu vestibila zonu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Viesnīca Latvija mainījusi viesnīcas nosaukumu no Radisson Blu Hotel Latvija uz Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel.

Jaunais nosaukums labāk atklājot viesnīcas būtību un izceļot būtiskus viesnīcas pārdošanas punktus – konferenču centru ar 16 daudzfunkcionālām konferenču un pasākumu telpām, kā arī SPA ESPA Rīga, kas atrodas viesnīcas telpās.

Viesnīca nosaukuma maiņu piedzīvojusi jau iepriekš. Tā celta 1979. gadā, un tās sākotnējais nosaukums bija Intūrists. Vēlāk, mainoties īpašniekam, tās jaunais īpašnieku uzņēmums Linstow AS pievienoja viesnīcu Reval Hotel viesnīcu tīklam, un tā tika pārdēvēta par Reval Hotel Latvija.

2010. gada jūnijā The Rezidor Hotel Group paziņoja par vadības līgumu ar Norvēģijas nekustamā īpašuma attīstības uzņēmumu Linstow AS par 10 Reval Hotels viesnīcu Baltijas valstīs un Krievijā zīmolu maiņu, ieskaitot arī Reval Hotel Latvija, kas mainīja nosaukumu uz Radisson Blu Hotel Latvija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Divu Park inn by Radisson viesnīcu izveidē Rīgā investēti 25 miljoni eiro

Zane Atlāce - Bistere, 23.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 23.martā Rīgā oficiāli atklātas divas jaunās Park Inn by Radisson tīkla viesnīcas - Park inn by Radisson Residence Riga Barona un Park Inn by Radisson Riga Valdemara, informēja The Rezidor Hotel Group reģionālais viceprezidents Mišels Stalports (Michel Stalport).

Viesnīcu izveidē Rīgā investēti 25 miljoni dolāru. M.Stalports informēja, ka tuvākajā laikā Rīgā plānots atklāt vēl vienu Radisson tīkla viesnīcu. Sīkāka informācija par šo ieceri vai plānotajām investīcijām netiek atklāta, lai nekavētu vai neizjauktu pārrunu procesu, kurā iesaistītas gan bankas, gan pilsēta. Aģentūrai LETA ziņo, ka tā varētu būt viena no uzņēmuma pārvaldīto zīmolu Quorvus Collection, Radisson RED vai Prizeotel viesnīcām. Nosauktie zīmoli līdz šim Latvijā nav pārstāvēti.

Db.lv jau rakstīja, ka janvārī durvis vēra viesnīca Park Inn by Radisson Rīga, Valdemāra, kas atrodas Pārdaugavā, blakus NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centram un iepretī Latvijas Bankas naudas glabātuvei. Viesnīcā izveidoti 178 numuri, trenažieru zāle, restorāns, daudzfunkcionāls konferenču centrs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī vasara viesnīcniekiem solās būt laba, tomēr, pieaugot piedāvājumam, gada vidējais noslodzes rādītājs pakāpies uz leju

Pēdējos pāris gados viesnīcu tirgum klāt nākuši vairāk nekā 530 jauni viesnīcu numuri, turklāt arī šogad un nākamgad ir sagaidāms to pieplūdums. Šis pieaugums gan ir raksturīgs Rīgai, stāsta Ina Ligere, Swedbank Nekustamā īpašuma un celtniecības uzņēmumu apkalpošanas nodaļas vadītāja.

Naktsmītņu piedāvājums paplašinās, pieaugot tūristu skaitam galvaspilsētā (aptuveni par 7% gadā). Tiesa, viesu skaits aug lēnāk nekā naktsmītņu piedāvājums, līdz ar to nedaudz ir samazinājušies vidējās noslodzes rādītāji (no 55% 2015.gadā līdz 54% pērn; šāda tendence varētu saglabāties).

Patiešām aktīvi viesnīcu segmentā ir ieguldīts uzreiz pēc krīzes un arī tagad, turklāt paralēli notiek Airbnb attīstība. Toties ir kliedēti stereotipi, zudušas nepamatotas bailes par ģeopolitisko situāciju mūsu reģionā. Eiropas tūristu vēlme braukt uz Rīgu ir diezgan stabila, viņa saka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Maskavā — pirmais viesnīcu darījums šogad

, 02.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maskavā noticis šogad pirmais viesnīcas pārdošanas darījums. Nairay Holdings Limited pārdevusi viesnīcu Sheremetyevo – 2 vienai no lielākajām Skandināvijas viesnīcu īpašumu grupas Wenaasgruppen A/S uzņēmumam Wenaas Hotel Russia AS.

Viesnīcas operatora funkcijas pildīs Rezidor Hotel Group, un viesnīca darbosies ar Park Inn zīmolu, informē property-magazine.eu.

Darījumu konsultējusi starptautiska konsultāciju kompānija Jones Lang LaSalle Hotels un juridiskā firma Salans. Darījuma apjoms netiek atklāts.

Viesnīca Sheremetyevo – 2 atrodas blakus Šeremetjevas lidostas jaunajam D terminālim. Objekts tiek raksturots kā vidējas klases viesnīca ar 293 numuriem, bāru, diviem restorāniem un banketa zāli.

Jones Lang LaSalle Hotels Krievijas biroja vadītāja Marina Usenko paudusi, ka šis darījums apliecina, ka Maskavas viesnīcu tirgus atgūst uzticību. Investori, kas ir aktīvi Krievijā, joprojām fokusējas uz Maskavu un Sanktpēterburgu, kas, salīdzinot ar Krievijas reģioniem, varētu ātrāk atgūties no recesijas. Maskava turklāt turpina pievilināt pašmāju un ārvalstu viesus, un 2009. gada 2. pusē palielinājies viesnīcu noslogojums. Šeremetjeva ir valsts galvenie «vārti», un viesnīcu biznesam tur paveras labas attīstības iespējas vidējā termiņā un ilgākā laikā, viņa pauda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Būt Baltijā skandināviem ir svarīgi

Ingrīda Drazdovska, 10.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstis ir ieinteresējušas starptautiskās viesnīcu ķēdes.

Vai šādi varētu tulkot viesnīcu industrijā labi pazīstamā uzņēmuma Rezidor Hotel Group paziņojumu, ka no 1.jūnija tā pārvaldīs 10 Reval viesnīcas Baltijā, kā arī Choice Hotels Scandinavia AS iesaistīšanos kopuzņēmumā SIA Choice Hotels Baltics?

«Šis reģions kļuvis interesantāks lielajām ķēdēm. Baltijas valstis arvien vairāk iesaistās starptautiskajā biznesā, tāpēc mums te ir jābūt, jo mūsu klienti to prasa,» apstiprina S.A. Mevolds. «Arvien grūtāk un grūtāk ir izdzīvot, ja tu esi viens un savrups. Tev ir jābūt savienotam ar pārējo pasauli. Ķēdes šajā gadījumā dod spēcīgu atbalstu. Šobrīd ir iespēju laiks. Un ne jau tikai pirkt lēti, bet arī sadarboties dažādos veidos,» papildināja K Čakste.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kirovs Lipmans par konfliktu ar Vitāliju Gavrilovu, «aizdomīgu» valsts garantiju Liepājas Metalurgam un attiecībām ar Dinamo.

Rokādes gaļas tirgū

Rēzeknes gaļas kombināts sācis saimniekot Daugavpils gaļas kombinātā R. Līdzšinējais uzņēmuma saimnieks Uvic to sauc par iepriekš izplānotu soli.

Izķer lidojošos

Ilgtermiņa autostāvvietu konkurence pie Rīgas lidostas likusi krist cenām. Kādi zināmi cilvēki iesaistās šajā biznesā? Cik maksā atstāt automašīnu Rīgā, Tallinā, Viļņā un Lielbritānijā?

Manēžas vidū

Latvijas sētnieki ir tas, ar ko varam lepoties, uzskata jaunais Rezidor Hotel Group vadītājs Baltijā Jans Peters Eilertsens, kurš strādājis arī Ķīnā un Kuveitā.

Izkonkurēt mapes

Blue Bridge Technologies ar savu elektronisko veselības polišu apstrādes sistēmu gatavojas startēt eksporta tirgos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Investorus aicinām pārdomāti pieņemt lēmumu par jaunas viesnīcas būvniecību Rīgā

Santa Graikste, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore, 05.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīcu nozare Latvijā ir pastāvīgi augoša un prieks, ka tirgū ienāk jauni – starptautiski «spēlētāji», piemēram, Kempinski, Marriott, Hilton, arī Rezidor viesnīcu grupa ir paziņojusi par Radisson Red viesnīcas atvēršanu Rīgā. Lai arī viesnīcu projekta īstenošanās nav ātra, tā prasa vidēji 3-5 gadus, tomēr līdz ar pieprasījuma izmaiņām, mainās arī viesnīcu tirgus - četru zvaigžņu segmentam pievienojas gan demokrātiskās – 3 zvaigžnu, gan luksusa – 5 zvaigžņu viesnīcas.

Viesnīcu segmentu tieši tāpat kā tūrisma nozari kopumā var ietekmēt gan izmaiņas valstu ekonomikā, gan finanšu tirgos, īpaši, ja tie ir stratēģiskie galamērķi, gan klimatiskās izmaiņas, gan, tāpat kā visā tautsaimniecībā – kvalificēta personāla trūkums.

Skatoties uz priekšu, kā būtisku izaicinājumu vēlos minēt - savlaicīgi sagatavoties pieaugošajai Ķīnas un arābu valstu tūristu plūsmai.

Kā vēl vienu izaicinājumu pozitīvā nozīmē,pie kā strādājam un uz ko ceram kā būtisku pienesumu Latvijas ekonomikā, gribu minēt MICE jeb konferenču, pasākumu, kā arī medicīnas tūrismu, kas ir definēti kā visas nozares prioritāte. Lai arī kongresi un konferences notiks konferenču centros kā viesnīcās, tā ārpus tām, tomēr ieguvējas būs arī citas naktsmītnes un ēdināšanas uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Linstow Baltic no Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta saņēmis saskaņojumu Satekles Biznesa centra būvprojektam.

Ambiciozais biroju komplekss atradīsies Rīgas Centrālās dzelzceļa pasažieru stacijas un Origo One biznesa centra apkaimes kvartālā starp Elizabetes, Ernesta Birznieka-Upīša, Dzirnavu un Satekles ielām.

Topošais 12 000 m2 plašais Satekles Biznesa centra biroju komplekss kopumā ietvers piecas savstarpēji saistītas ēkas, tostarp integrējot arī divas pilsētas kultūrvēsturiskā mantojuma ēkas. Kompleksa galvenajai ēkai būs septiņi stāvi un jau šobrīd ir zināms, ka par jaunās ēkas enkurnomnieku kļūs AS SEB banka, pārceļot uz Satekles Biznesa centru savu galveno biroju.

“Esam gandarīti, ka Personu apvienības SN&L (SARMA & NORDE Arhitekti un Lauder Architects) izstrādātais risinājums, kas pilnībā atbilda mūsu iecerei par ilgtspējīga biznesa centra attīstības vīziju pilsētas centrā, ieguvis atļauju tā turpmākai realizācijai arī no galvaspilsētas attīstību uzraugošo institūciju puses. Tas ir lielisks apliecinājums tam, ka Linstow Baltic stratēģiskā vīzija par to, kā turpināt attīstīt Rīgas Centrālās dzelzceļa pasažieru stacijas apkārtni saskan ar Rīgas redzējumu un ambīcijām mūsdienīgas un ilgtspējīgas pilsētvides izveidē. Vienlaikus Linstow Baltic uzsver, ka augsti novērtē Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentu par zaļā koridora principa ieviešanu praksē, kas ir ievērojams atbalsts nekustamo īpašumu projektu attīstītājiem,” norāda Linstow Baltic valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas centrā ceturtdien būvlaukumā sagruvusi neapdzīvota piecstāvu ēka, un zem konstrukcijām atrodas vismaz trīs vieglās automašīnas, taču informācija par cietušajiem nav, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst.14.15 VUGD saņēma izsaukumu uz Satekles ielu, kur sagruva piecstāvu ēka. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka būvlaukumā sagruvusi ēka un zem konstrukcijām atrodas vismaz trīs vieglās automašīnas.

Notikuma vietā izveidots operatīvais štābs, lai efektīvāk koordinētu konstrukciju pārmeklēšanas darbus. Notiek cilvēku evakuācija no blakus esošās ēkas un sagruvušo konstrukciju pārmeklēšana.

Tajā darbojas VUGD, AS "Latvijas gāze", pašvaldības policijas, Valsts policijas pārstāvji un būvdarbu vadītājs. Notikuma vietā strādā 34 glābēji ar sešām autocisternām, glābšanas automobili un autokāpnēm.

Aģentūra LETA novēroja, ka kvartāls ap notikuma vietu ir daļēji norobežots. Viena Dzirnavu ielas puse ir slēgta gājējiem, tāpat Dzirnavu ielas posms starp Satekles un Ernesta Birznieka-Upīša ielām ir slēgts satiksmei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Starptautiskās viesnīcu ķēdes piesardzīgi iekaro Baltijas valstis

Ingrīda Drazdovska, 28.02.2012

Best Western Hotels grupas Somijas, Baltijas valstu un Polijas reģiona vadītāja Saija Kekonena (Saija Kekkonen).

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Dienas Mediji

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstis ir ieinteresējušas starptautiskās viesnīcu ķēdes, taču tīklu paplašināšana notiek samērā piesardzīgi.

Nule Rīgā viesojusies Best Western Hotels grupas Somijas, Baltijas valstu un Polijas reģiona vadītāja Saija Kekonena (Saija Kekkonen), kura apliecināja, ka viņas mērķis ir šogad Best Western viesnīcu apvienībai piesaistīt vismaz vienu, divas viesnīcas Rīgā.

Jāatgādina, ka Rezidor Hotel Group pārņēmusi Reval viesnīcas Baltijā un Krievijā, kas tagad Latvijā darbojas kā Radisson Blu viesnīcas. Savukārt Choice Hotels Scandinavia AS iesaistījās kopuzņēmumā SIA Choice Hotels Baltics, nospraužot mērķi trijos, piecos gados Baltijas valstīs piesaistīt 10-12 viesnīcas. Choice Hotels interesēja franšīzes un pārvaldīšanas līgumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Papildināta - Viesnīcā Radisson Blu nogalināti 18 cilvēki, visi gūstekņi atbrīvoti

LETA--AFP/DPA, 20.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drošības spēki piektdien iebrukuši viesnīcā Radisson Blu Mali galvaspilsētā Bamako, kur kaujinieki bija gūstā saņēmuši 170 ķīlniekus, un operācijas gaitā atrasti 18 cilvēku līķi.

«Atrasti 18 līķi,» sacīja avots ārzemju drošības dienestos, piebilstot, ka operācijā viesnīcā kopā ar Mali drošībniekiem piedalās arī Francijas īpašo uzdevumu spēki, kas ieradušies no kaimiņvalsts Burkinafaso.

Kā pavēstīja Mali drošības ministrs Salifs Traore, kaujinieku gūstā vairs neatrodas neviens cilvēks.

Teroristu gūstā nonāca 140 viesnīcas viesi un 30 darbinieki, iepriekš apliecināja viesnīcu ķēde Rezidor Hotel Group, kurai pieder arī Bamako hotelis.

Avots policijā atzina, ka uzbrucēji, pēc visa spriežot, bijuši islāmisti.

Iebrūkot viesnīcā, viņi klieguši «Allahu akbar» (Allāhs ir dižens- arābu valodā), ziņoja raidorganizācija Radio France Internationale (RFI).

Komentāri

Pievienot komentāru