Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā šodien sāksies Eiropas 5G ekosistēmas forums "5G Techritory", pulcējot vadošus jomas ekspertus un praktiķus no visas pasaules, informē foruma pārstāve Krista Lubiņa.

Foruma mērķis ir pārrunāt aktuālākos ar 5G ieviešanu saistītos jautājumus, uzstādīt politisko un stratēģisko dienaskārtību nākamajai dekādei.

Forums norisināsies līdz 25.novembrim. Forumu plkst.9 atklās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP), Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) ģenerāldirektors Kaspars Rožkalns un VAS "Elektroniskie sakari" valdes priekšsēdētājs Jānis Bārda.

Šodien forumā gaidāma "Tehnoloģiju diena", kas veltīta 5G tehnoloģijām ar padziļinātām diskusijām par dažādiem tehnoloģiskiem risinājumiem, lietošanas gadījumu analīzi, tehnoloģiju demonstrējumiem un citām diskusijām.

Tikmēr 23.novembrī forumā aizvadīs "Pasaules dienu", kurā 5G līdervalstis iepazīstinās ar savu pieeju 5G ieviešanā un pielietošanā. 24.novembra "Foruma diena" būs galvenā pasākuma diena ar vadošu starptautisku jomas ekspertu uzrunām un paneļdiskusijām par aktuāliem 5G jautājumiem.

Savukārt 25.novembris - "Pasākumu diena" - veltīta plašākai auditorijai, sākot no tehnoloģiju entuziastiem un novatoriem līdz vizionāriem un politiķiem.

Plešs atzīmē, ka Eiropas Savienība gatavojas digitālajai dekādei un līdz 2030.gadam ir nospraudusi ļoti ambiciozus mērķus digitālās transformācijas jomā. 5G būšot viens no būtiskiem digitālās ekonomikas stūrakmeņiem nākamajā desmitgadē un kalpošot par pamatu jaunu tehnoloģiju un digitālo produktu ienākšanai ikdienā.

"Līdz ar "5G Techritory" Latvija veicina dialogu un apzina kopējos Eiropas Savienības mērķus ceļā uz digitālo attīstību, kā arī pauž skaidru gatavību kļūt par nozīmīgu līderi Eiropas un pasaules valstu vidū digitālās transformācijas izaugsmes veicināšanā," uzsver Plešs.

Savukārt Bārda atzīmē, ka jau pirmajos divos gados forums kļuva par starptautiski atzītu 5G notikumu, pulcējot ministrus un viedokļu līderus no visas pasaules.

"5G Techritory" organizē "Elektroniskie sakari" sadarbībā ar LIAA un mobilo sakaru operatoru "Latvijas mobilais telefons".

Forums pulcē viedokļu līderus, korporāciju vadītājus, zinātniekus un politikas veidotājus no visas pasaules. 2020.gada forumā piedalījās vairāk nekā 2050 dalībnieku no 107 valstīm un 202 augsta līmeņa runātāji no 32 valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru