Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta vietnē rokasgrāmata.com 6.septembrī tikšot publicētas Šveices advokāta Rūdolfa Meroni liecības.

«Mums tiešām nav ziņu, ar kādām metodēm prokuratūrai izdevās piespiest Šveices advokātu ne tikai sniegt izvērstas un detalizētas liecības par savu klientu, bet arī savos arhīvos sameklēt desmitus un simtus, maigi izsakoties, atmaskojošu dokumentu par mūsu galveno varoni,» teikts autoru paziņojumā.

Viņi arī norāda, ka ļoti iespējams, ka tieši šīs liecības, kuras tiks publiskotas, un tām klātpievienotie dokumenti, kas tiks publiskoti turpmāk, tiesā kļūšot par vienu no izšķirošajiem argumentiem, lai «miljarda zaglis, kas līdz šim iecienījis strīpainus uzvalkus, agri vai vēlu ietērptos strīpainā pidžamiņā».

«Droši vien pēc iepazīšanās ar liecībām sapratīsiet, kāpēc Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs pirms pāris gadiem publiski izteica cerību, ka «šī Šveices mahinatora slimība nepielips Latvijas advokātiem, mācītājiem, ginekologiem, ģimenes ārstiem un citu profesiju pārstāvjiem, kuriem viņu amatu pēc tiek uzticēti personiskie un intīmie noslēpumi». Jo nelaime tā, ka Šveices mahinators savās liecībās atklāj ne jau to, kādā krāsā Lemberga kungs mīl krāsot kāju nagus, bet kaut ko nesalīdzināmi personiskāku un intīmāku – to, kur un kā tika slēpts un izmantots Latvijas valstij, šķiet, pat ne pārāk likumīgi nozagtais miljards,» uzsver autori.

Jāatgādina, ka iepriekš interneta vietnē tika publiskoti, iespējams, bijušā Apsardzes dienesta Venta analītiskās nodaļas vadītāja Jāzepa Meikšāna liecības, kuras sniegtas prokuratūrai, kā arī A.Lemberga sarunu atšifrējumi, Ventspils uzņēmumu «melnās kases» materiāli, kuri liecina par iespējamiem neoficiāli izdarītiem maksājumiem politiskajām partijām un A.Lemberga, kā arī viņa dēla un meitas banku kontu izraksti.

Savukārt policija atzinusi, ka žurnālists Lato Lapsa pārkāpis likumu, publicējot viņa izveidotajā interneta vietnē rokasgrāmata.com Lembergu ģimenes kontu izrakstus.

Komentāri

Pievienot komentāru