Jaunākais izdevums

Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūra ir uzsākusi kriminālprocesu par iespējamo krāpšanu Ventspils zivju konservu kombināta (VZKK) maksātnespējas procesā.

Kriminālprocess ierosināts, pamatojoties uz SIA Easy Open (viena no VZKK kreditoriem) valdes priekšsēdētāja T.Trankaļa iesniegumu. 2010.gada 27.decembra SIA Easy Open iesniegumā Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanai minēts, ka nu jau atstādinātā VZKK administratore Rita Skrinda un trešās personas organizētā grupā, sadalot savstarpēji pienākumus, ir organizējuši shēmu, lai krāpnieciskā ceļā izvairītos no kreditoru prasījumu samaksas vairāku simtu tūkstošu latu apmērā un lai vēlāk, izmantojot iegūto kontroli pār uzņēmuma naudas plūsmu, piesavinātos uzņēmuma īpašumtiesības, informē VZZK pašreizējā vadība.

2011.gada 3.februāra Ventspils tiesas lēmumā minēts, ka administratore pārkāpusi maksātnespējas procesa reglamentējošo normatīvo aktu prasības, nenodrošinot kreditoru interešu aizsardzību. Rita Skrinda, kas saņēmusi mēnešalgu 5000 Ls apmērā, kopā ar civilvīru V.Šapeļu (kurš tika iecelts par VZKK pārvaldnieku) mēģinājusi izmantot situāciju ar lielāko VZKK kreditoru, kurš arī bija nonācis maksātnespējas stadijā, lai iegūtu pilnu kontroli pār uzņēmumu, apgalvo VZZK pašreizējā vadība. V.Šapeļs, kurš pēc profesijas ir dermatovenerologs, saņēmis 3000 latu algu, lai gan VZKK uzņēmumā ieradies tikai reizi divos mēnešos. Lai gan uzņēmuma saimnieciskā darbība notiek Ventspilī, administratore R.Skrinda kopā ar civilvīru V.Šalepeļu rīkojusi kreditoru sapulces Daugavpilī.

Par pārkāpumiem atstādinātā maksātnespējas administratore joprojām neesot nodevusi dokumentus a/s VZZK jaunajai vadībai, norāda uzņēmums. 2011.gada 28.februārī uzņēmums saņēmis vēstuli no administratores Ritas Skrindas, kurā viņa informē, ka sakarā ar darba nespēju VZKK dokumentus un mantu nodos pēc atveseļošanās. Precīzs laiks vēstulē neesot norādīts. Administratores darba nespēja laikā, kad jānodod VZKK dokumenti un manta, būtiski traucē jaunajai vadībai ieviest skaidrību uzņēmuma dokumentācijā un izvērtēt VZKK saimniecisko darbību, norāda jaunais VZKK administrators Raivis Stumbergs.

Db.lv jau rakstīja, ka Ventspils tiesa arī apmierinājusi kreditora Ērika Martinovska sūdzību par 2010. gada 10. decembra kreditoru sapulces lēmumiem. Šajā sapulcē izmainīja VZKK maksātnespējas sanācijas plānu, samazinot uzņēmuma parādsaistību summu par 90%. Vienlaikus tiesa noraidīja Ritas Skrindas prasību mainīt VZKK sanācijas plānu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Noraida shēmošanu Ventspils zivju kombinātā

Vēsma Lēvalde, 30.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

DVM ir liels, eksportējošs uzņēmums un sadarbība ar Ventspils zivju konservu kombinātu (VZZK) bija pilnīgi likumīga, DB apgalvo SIA DVM pārstāvis Jagutils Abramovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Atjauno shēmošanas upuraVentspils Zivju konservu kombināta maksātspēju

Gunta Kursiša, 13.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils tiesa pagājušās nedēļas beigās atjaunojusi Ventspils Zivju konservu kombināta (VZKK) maksātspēju, savukārt šīs nedēļas sākumā tika atjaunots kombināta uzņēmuma biedra statuss Latvijas Zivrūpnieku savienībā (LZS).

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ventspils Zivju konservu kombināts stabilizē darbību

Vēsma Lēvalde, 07.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksātnespējīgais Ventspils Zivju konservu kombināts (VZZK) pirmo reizi vairāku gadu laikā spēj nomaksāt nodokļus un sākt dzēst nodokļu parādu, apgalvo VZZK maksātnespējas administrators Raivis Stumbergs.

R.Stumbergs, kurš administratora pienākumus sāka pildīt šā gada februārī, uzsver, ka viņa pilnvaru laikā uzņēmuma saimnieciskās darbības turpināšanai bijuši divi kritiski momenti, kuros viņam izdevies rast pozitīvu risinājumu.

«Pirmkārt, ir izdevies panākt vienošanos ar Valsts ieņēmumu dienestu par iepriekšējā administratora darbības laikā izveidojušos aktuālo nodokļu parādu (aptuveni 120 tūkstošiem latu) pakāpenisku nomaksu vairāku gadu garumā, kā arī par šā gada februāra nodokļu parāda nomaksu gada laikā. Marts būs pirmais mēnesis, par kuru tiks nomaksāti visi nodokļi, kā arī sāksim maksāt nodokļu parādus. Otrkārt, ir izdevies saglabāt Krievijas Federācijas Federālā veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta atbilstības sertifikātu produkcijas eksportam uz šo kaimiņvalsti. Bez šī sertifikāta uzņēmuma turpmākā darbība faktiski nebūtu iespējama, jo vairāk nekā 90% saražotās produkcijas eksportējam uz Krieviju,» uzsver administrators.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ventspils zivju konservu kombinātam nomaina administratoru

Vēsma Lēvalde, 23.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par maksātnespējīgās a/s Ventspils zivju konservu kombināts (VZZK) administratoru iecelts Raivis Stumbergs, liecina ieraksts Maksātnespējas reģistrā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ventspils Zivju konservu kombinātā aizdomas par apzinātu bankrotu

Vēsma Lēvalde, 29.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils zivju konservu kombināts (VZKK) saņēmis zvērināta revidenta ziņojumu par sabiedrības saimniecisko darbību, kurā, iespējams, konstatēti šaubīgi darījumi vairāku simtu tūkstošu ASV dolāru apmērā, kas īstenoti iepriekšējās vadības laikā.

Par atklātajām nelikumībām tiks ziņots Finanšu policijai, sola Ventspils Zivju konservu kombināta (VZZK) pārvaldnieks Ainārs Zīle.

Atklātie fakti liecinot, ka maksātnespējas administratore Rita Skrinda un viņas civilvīrs, bijušais pārvaldnieks Vladimirs Šapeļs, iespējams, sadarbojoties ar SIA DVM, ko pārstāv kāds Jagutils Abramovs, veikuši virkni darījumu, kuru rezultātā uzņēmums nonācis nopietnās finansiālās grūtībās. Tā vietā, lai kārtotu VZKK saistības ar kreditoriem atbilstoši sanācijas plānam, iepriekš minētais grupējums īstenojis shēmu, kas samazināja uzņēmuma ienākumus, pārdodot produkciju par nepamatoti pazeminātām cenām. Tostarp, īsi pirms VZKK administratora maiņas, uz kompāniju SIA DVM izvests nepamatoti daudz gatavās produkcijas, apgalvo pārvaldnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tradicionāli nomaksu jeb iespēju par preci vai pakalpojumu norēķināties pa daļām, izmanto dažādu elektropreču un mājsaimniecības preču iegādei. Pēdējos gados pakalpojumu klāsts, kurus var iegādāties uz nomaksu, ir paplašinājies. Pērn ievērojami augusi iedzīvotāju interese arī par medicīnas pakalpojumu saņemšanu, par tiem norēķinoties vēlāk.

Saskaņā ar “Inbank” datiem, 2023. gadā noslēgts pat par 89 % vairāk līgumu par medicīnisko pakalpojumu finansēšanu, bet piešķirtā finansējuma apjoms audzis pat par 128 %, nekā gadu iepriekš.

“Inbank” vidējā uz nomaksu izsniegtā finansējuma summa medicīnas pakalpojumiem bija 1503 eiro, un klienti visbiežāk izvēlējās 12 mēnešu apmaksas termiņu.

“Pieaug to cilvēku skaits, kuri nevēlas ilgi gaidīt valsts apmaksātu medicīnas pakalpojumu, radot lielāku interesi par privātajām medicīnas iestādēm. Tomēr salīdzinoši augsto cenu dēļ, cilvēki arvien biežāk izskata dalītā maksājuma iespēju. Dažkārt veselības likstas uzrodas negaidot, radot neparedzētu finansiālo slogu, tāpēc cilvēki ir izvēles priekšā - ārstēšanu atlikt, atteikties no citiem izdevumiem vai maksāt pa daļām. Iespēja medicīnas pakalpojumus saņemt uz nomaksu pieaug gan no klientiem, gan no medicīnas iestādēm. Mūsu novērojumi liecina, ka šo pakalpojumu izmanto ne tikai dārgākiem medicīnas pakalpojumiem virs 1000 eiro, bet nereti arī nelielām summām, jau sākot no 75 eiro,” stāsta “Inbank Latvia” vadītājs Dainis Skrinda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ventspilī sola uzbūvēt modernāko zivju konservu rūpnīcu Baltijā

Vēsma Lēvalde, 23.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Baltic fishing corporation Ltd (BFC) plāno divu gadu laikā uzbūvēt jaunu zivju konservu ražošanas kompleksu Ventspilī, Ventspils Brīvostas teritorijā.

BFC uzskata, ka zivju produkcijas realizācijas iespējas ir ļoti perspektīvas gan austrumu tirgū, gan arī Rietumos, tāpēc nolemts investēt modernas ražotnes izveidē, lai nodrošinātu pieaugošo pieprasījumu pēc zivju produkcijas. Ražošanas kompleksa izveidei plānots piesaistīt Eiropas Savienības finansējumu, projekta kopējās izmaksas var sasniegt 10 miljonus ASV dolāru.

Moderna zivju ražošanas kompleksa izveide ir loģisks uzņēmuma biznesa attīstības turpinājums, uzskata BFC direktors Andrejs Bērziņš. Līdz šim BFC meitas uzņēmums SIA Baltic seafood trade esot veiksmīgi sadarbojies ar citiem Ventspilī un Kurzemē strādājošiem zivju ieguves un pārstrādes uzņēmumiem, vairākām zvejnieku firmām (Grifs, Bradava, Verģi), zivju konservu ražotājiem, kā arī ar kārbu piegādātājiem (Kalmeta, Gamma A).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija publisko Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo personu sarakstu.

Aleksandrova Tamāra 1983

Apsīte Leonija 1958

Arabela Sandra 1967

Atarinova Žanna 1968

Aksjutins Jurijs 1946 Krievijas pilsonis

Beļakova Valentīna 1946

Bļinovs Iļja 1987

Bondarenko Anna 1976

Bonus Edvīns 1961

Burdukeviča Jūlija 1975

Burvis Andrejs 1970

Ciba Ludmila 1960

Čerņenoks Ēriks 1958

Fadejeva Gaļina 1957

Grigorjan Naira 1974 Armēnijas pilsone

Gruzde Elga 1988

Guseva Tamāra 1933

Gutāne Larisa 1956

Gutāns Juris 1953

Hitruka Marina 1964

Igumnova Nataļja 1962

Indriksons Dāvids 1979

Ivčenko Tatjana 1951

Ižiks Sergejs 1969 glābējs

Jesipenko Jeļena 1960

Jesipenko Mihails 1959

Kirillova Svetlana 1964

Koževņikova Ļubova 1954

Ļeha Svetlana 1951

Malaja Ņina 1954

Meļihova Vera 1951

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness izdevums #22

DB, 30.05.2023

Dalies ar šo rakstu

Prognozētais ēnu ekonomikas kritums ik gadu tiek lēsts par vienu procentpunktu, taču tas varētu būt arī lielāks, ja veiksmīgi tiks īstenoti pasākumi ēnu ekonomikas mazināšanai, pie kuriem pašlaik notiek intensīvs darbs.

To intervijā Dienas Biznesam stāsta Finanšu ministrijas Ēnu ekonomikas ierobežošanas koordinācijas departamenta direktore, bijusī Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora vietniece nodokļu jomā, Nodokļu pārvaldes direktore Dace Pelēkā.

Vēl uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness 30.maija numurā lasi:

Statistika

Makroekonomiskā aina kļūst labāka

Intervija

Nodokļu nemaksātājus ārstēs ar atšķirīgām zālēm. Finanšu ministrijas Ēnu ekonomikas ierobežošanas koordinācijas departamenta direktore Dace Pelēkā

Tēma

Latvijas nākotne: izcilības vietā - ceļš uz tumsonību

Komentāri

Pievienot komentāru