Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB bankā līdz pirmdienai ir apstiprināti vairāk nekā 1700 eiro priekšpiegādes pieteikumi no uzņēmumiem, individuāliem komersantiem un pašnodarbinātām personām par kopējo summu vairāk nekā 12,2 miljonu eiro apmērā.

Kā informē bankas pārstāvji, pasūtīto eiro monētu svars sasniedz aptuveni 65 tonnas. SEB bankā priekšpiegādes vidējā pasūtījuma summa ir aptuveni 6,8 tūkstoši eiro.

Uzņēmēji aktīvi izmanto iespēju pasūtīt Latvijas Bankas piedāvātos dažādu nominālu banknošu un monētu sākumkomplektus 200 eiro vērtībā – šobrīd SEB bankā jau ir pieteikti gandrīz 14 tūkstoši biznesa sākumkomplektu. Papildu tam liela daļa uzņēmēju paši nosaka sev nepieciešamo eiro banknošu un monētu nominālu, kā arī apjoma izvēli.

SEB bankas valdes locekle Ieva Tetere norāda, ka laika gaitā uzņēmēji kļūs arvien aktīvāki, piesakot sev nepieciešamo eiro apjomu priekšpiegādei – ja septembra laikā tika saņemti 360 pieteikumi, tad oktobrī – gandrīz četras reizes vairāk. Diezgan droši, ka pēdēja pieteikšanās nedēļā būs vērojama vēl lielāka aktivitāte. Iespēju laicīgi pieteikt eiro izmanto arī mazie individuālie komersanti un pašnodarbinātās personas, piemēram, ārsti, notāri, šuvēji un citi, no kuriem ir saņemti 111 pieteikumi.

Uzņēmējiem jārēķinās ar to, ka eiro monētas ir diezgan smagas – vienā komplekta svars ir 3,5 kilogramus, saka I. Tetere.

Komentāri

Pievienot komentāru