Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Standard & Poor’s (S&P) brīdinājusi, ka Francijai, visticamāk, neizdosies savaldīt savu budžeta deficītu. Tāpat S&P apstiprinājusi valsts AA+ reitingu un noteikusi tam negatīvu perspektīvu.

Aģentūra norādīja, ka, visticamāk, Francijai neizdosies nākamgad sasniegt budžeta deficīta mērķi trīs procentu apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP). Neskatoties uz valsts pūliņiem, Francijas budžeta deficīts sasniegs 3,5% no IKP.

S&P atzīmē, ka Francijas ekonomika nākamajā gadā pieaugs par 0,4%, tomēr tās pieaugumu ietekmēs svārstīgs patēriņa līmenis un bezdarba pieaugums.

Db.lv jau vēstīja, ka starptautiskā reitingu aģentūra Moody’s atņēmusi Francijai piešķirto augsto AAA reitingu, savu lēmumu skaidrojot ar Eiropas otras lielākās ekonomikas neskaidro fiskālo perspektīvu.

Reitingu aģentūra Francijas reitingam piešķīrusi Aa1 pakāpi un, kā norāda analītiķi, tas ir trieciens valsts prezidentam Fransuā Olandam, kurš cenšas pārliecināt starptautisko sabiedrību par to, ka viņam izdosies labot stāvokli Francijas finansēs.

Iepriekš brīdinājumu, ka esot novērojama nopietna Francijas rūpniecības lejupslīde, izplatīja Eiropas Aeronautikas, aizsardzības un kosmosa izpētes kompānijas (EADS) iepriekšējais izpilddirektors Luī Galo (Luis Gallois).

Komentāri

Pievienot komentāru