Citas ziņas

Telekomunikācijas un īpašums: vislielākās peļņas āderes pērn

Māris Ķirsons kopā ar V. Lēvaldi, A. Kauliņu, 05.07.2007

Jaunākais izdevums

Vispelnošāko uzņēmumu spicē būtisku pārmaiņu nav; iepriekšējo gadu līderi - te­le­ko­mu­ni­kāci­jas vēl vairāk nos­tip­ri­nā­ju­šas līder­po­zīci­jas.

To lie­ci­na SIA Lur­soft pēc LR Uz­ņēmu­mu re­ģist­rā ie­snieg­ta­jiem uz­ņē­mu­mu ga­da pār­ska­tiem ra­dī­tais 2006. ga­da vis­vai­rāk pel­no­šo uz­ņē­mu­mu tops (neieskaitot komercbanku fantastiskos peļņas rādītājus).

Jārēķinās, ka šis 17 vispelnošāko uzņēmumu tops papildināsies ar nule kā gada pārskatu apstiprinājušajiem a/s Latvijas valsts meži (Db to iekļauj topā jau šobrīd), nav vēl zināmi arī tādu lielo pelnītāju kā a/s Latvijas Gāze un a/s Latvenergo dati, kā arī vēl vairāku lielo pelnītāju dati, kuriem gada pārskati jāiesniedz līdz 1. augustam.

Interesanti - kamēr Lursoft datu bāzē nav ievadīts valsts mežu apsaimniekotāja valsts a/s Latvijas valsts meži tīrās peļņas cipars 44.2 milj. Ls, līderu trijniekā ir tikai un vienīgi telekomunikāciju kompāniju blice, kas būtiski apsteidz tuvākos sekotājus.

Klientu skaits audzis

"2006. gadā Tele2 turpināja dinamisku izaugsmi, palielinot klientu skaitu un apgrozījumu, tādēļ nedaudz palielinājusies arī peļņa,» skaidro SIA Tele2 mārketinga direktors Jānis Spoģis. Viņš uzsver, ka Tele2 aktīvi veicināja tarifu pazemināšanu, līdz ar to samazinājušies vidējie ienākumi no viena pieslēguma.

Ienākumi ceļ peļņu

2006. gadā SIA Lattelecom peļņa pieauga par vairāk nekā 12 %. "Peļņas pieaugums ir saistīts ar to, ka pērn Lattelecom grupai pēc vairāku gadu krituma pieauga ieņēmumi un līdz ar to arī peļņa,» uzsver SIA Lattelecom valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis. Viņš skaidro, ka peļņa pieaugusi pateicoties pieprasījumam pēc interneta un IT risinājumiem korporatīviem klientiem, kā arī tādēļ, ka meitas kompānijas būtiski palielinājušas apgrozījumu, piesaistot ārējos klientus - kā piemērs jāizceļ Citrus Solutions, kas specializējas tīklu celtniecības uzturēšanas jomā.

Pelnošie īpašumi

Raksta sagatavošanas brīdī pēc SIA Lursoft datiem 17 lielāko uzņēmumu topā pēc tīrās peļņas 2006. gadā bija 6 nekustamo īpašumu, kā arī finanšu jomā strādājošas kompānijas. Ja par telekomunikāciju kompāniju trio un azartspēļu SIA Alfor pērnā gada tīrās peļņas datiem nav pārsteigumu, tad par tādiem tiek uzskatīti New Century Holdings nekustamo īpašumu kompānijas SIA Laktes pašlaik ieņemamā 6. pozīcija vispelnošāko topā.

Arī vēl viena ļoti pelnoša kompānija SIA Leveste Db tika minēta saistībā ar nekustamajiem īpašumiem ap Ziemeļu tuneļa šķērsojuma vietu, bet vēl viena kompānija SIA Latio ir pazīstamā uzņēmēja Edgara Šīna uzņēmums.

Maz rūpnieku

Pelnošo uzņēmumu pašā spicē - pirmajā piec-padsmitniekā - šobrīd ir tikai divi ražotāji. Visaugstāk no viņiem - 7. vieta ir a/s Liepājas Metalurgs, bet 13. - a/s Latvijas Finie­ris. Jārēķinās, ka pēc tam, kad arī citi pelnošie uzņēmumi iesniegs savus gada pārskatus Uzņēmumu reģistrā, abi ražotāji šajā topā noslīdēs uz zemākām vietām. Vairāki citi aptaujātie atzina, ka rūpnieku peļņu ietekmējuši dažādi faktori, no kuriem būtiskākie ir izmaksu kāpums (darba algas, energoresursi, izejvielas utt.). Tāpat tika norādīts, ka rūpniecībā nav iespējama ne tik augsta rentabilitāte, ne arī tāds peļņas līmenis, kādu var ģenerēt pakalpojumu un tirdzniecības sektorā strādājošie uzņēmumi.

Pelna ar saplāksni

"2006. gada peļņu - 6.1 milj. Ls - galvenokārt nodrošināja saplākšņa produktu struktūras uzlabojumi un jaunu tirgu apguve, jo 75 % no visas produkcijas tika eksportēta," skaidro a/s Latvijas Finieris padomes priekšsēdētājs Juris Biķis.

Viņš norāda, ka, izvēršot tirdzniecību ārpus ES, apgrozījums strauji pieaudzis uz tādām valstīm kā ASV, Koreja, Japāna. Pārdotajā produkcijā arvien nozīmīgāku vietu ieņem saplākšņa izstrādājumi, kas izgatavoti pēc klientu speciālajām prasībām un piegādāti klientam izdevīgā vietā un noteiktā termiņā. "Liela nozīme peļņas rādītāju uzlabošanā bija darba efektivitātes programmu īstenošanai," uzsver J. Biķis.

Vairāk ražo, labāk pelna

Kā skaidro a/s Liepājas Metalurgs vadība, peļņas pieaugums saistīts ar to, ka ražošanas apjoms gada laikā palielinājās par 3,9%, kā arī pārskata gadā realizācijas cenas palielinājās par 27,8%, vienlaikus gan izejmateriālu cenu kāpums, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, bija 20,6%. Pērn saražots rekordapjoms martena tēraudam - 555 921 t un 665 794 t velmējumu.

Lielākais eksporta apjoms pērn bijis uz Liebritāniju (13 %), Vāciju (12,5 %), Īriju (11 %). Liels noiets bijis arī vietējā tirgū (10 %), kas saistīts ar būvniecības apjomu pieaugumu, Db jau iepriekš informēja a/s Liepājas Metalurgs izpilddirektors Leons Ptičkins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

2007. gadā visvairāk nopelnījušie 100 Latvijas uzņēmēji

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db, 10.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gadā Latvijas uzņēmēji vēl ir guvuši pēdējo lielo peļņu, kura pārtrumpojusi par gadu iepriekš sasniegtos rekordus, - tā rāda pagājušā gada beigās Lursoft un Baltic Screen apkopotie Latvijas uzņēmumu 2007. gada peļņas rādītāji.

Pārskats par pēdējiem trim gadiem rāda, ka visveiksmīgākais Latvijas uzņēmējiem ir bijis tieši 2007. gads, kas visdrīzāk var pretendēt uz vistreknākā gada nosaukumu: 2005. gadā desmit uzņēmēji, kuriem piederošajām kapitāldaļām atbilda vislielākā gūtā peļņa, kopā bija sapelnījuši nepilnus 73 miljonus latu, 2006. gadā šī summa bija palielinājusies līdz 100 miljoniem latu, savukārt 2007. gadā, kā rāda nule apkopotie dati, tā pieaugusi vēl par gandrīz desmit miljoniem latu.

Arī lielāko 2007. gada pelnītāju sarakstā pirmās četras vietas ieņem baņķieri – nu jau bijušie Parex bankas akcionāri Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis (kuri peļņas gūšanas laikā vēl bija kredītiestādes īpašnieki, līdz ar ko iekļauti šajā sarakstā) un Aizkraukles bankas īpašnieki Oļegs Fiļs un Ernests Bernis, turklāt saraksta pirmajā desmitniekā ir vēl divi banku akcionāri – Rietumu bankas līdzīpašnieki Leonīds Esterkins un Arkādijs Suharenko.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas 100 visvairāk nopelnījušie uzņēmēji

Kristīne Jančevska, Lato Lapsa, Baltic Screen, speciāli Db, 18.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadīts vispelnošākais gads Latvijas uzņēmējdarbības mūslaiku vēsturē: ja pirms gada desmit uzņēmēji, kuriem piederošajām kapitāldaļām atbilda vislielākā gūtā peļņa, kopā bija sapelnījuši nepilnus 73 miljonus latu, tad tagad šī summa palielinājusies līdz 100 miljoniem latu.

To, ka gada laikā veiksmīgāko uzņēmēju gūtā peļņa ir būtiski palielinājusies, uzskatāmi parāda arī cits rādītājs: vēl pirms gada uzņēmējs, kuram piederošajām kompāniju kapitāldaļām atbilda 610 tūkstošu latu liela peļņas daļa, iekļuva lielākās peļņas guvēju pirmajā septiņdesmitpiecniekā (pirms diviem gadiem slieksnis bija tikai 410 tūkstoši latu). Tagad ar šādu peļņas rādītāju nav iespējams iekļūt pat pirmajā simtniekā – 610 tūkstoši latu dod tikai 129. vietu jaunajā, pēc Lursoft datiem sastādītajā Latvijas 100 visvairāk nopelnījušo uzņēmēju sarakstā.

Reizē ar peļņas rādītāju paaugstināšanos notikusi arī būtiska vispelnošāko nozaru maiņa: pirmajā desmitniekā tranzītuzņēmēji savas pozīcijas acīmredzami atdevuši nekustamo īpašumu jomas pārstāvjiem. Līdz ar to pelnošāko uzņēmēju pirmajā desmitniekā vairs nav atrodami «Ventspils grupējuma» savstarpējos konfliktos iesaistītais Oļegs Stepanovs un kādreizējais Ventspils naftas prezidents Igors Skoks, kā arī ar Ventspils mēra Aivara Lemberga uzņēmumu kapitāldaļām apdāvinātie bērni – Līga un Anrijs Lembergi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas rajona megadarījumu skaits vēl nedaudz sarucis

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db, 07.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma nozares buma beigas vērojamas arī iepriekš tik pieprasītajā Rīgas rajonā: ja 2006. gada jūlijā-decembrī šeit bija fiksēti vismaz 45 darījumi, kuru summa sasniedza vai pārsniedza pusmiljonu latu, tad pagājušā gada pirmajā pusgadā tādu bijis tikai 26, bet gada pēdējos sešos mēnešos – 24.

Kā rāda Baltic Screen pētījums par pagājušā gada otrā pusgada lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem Rīgas rajonā, vispieprasītākie bijuši īpašumi Mārupē (8 no 33 īpašumiem), kam seko Olaine (6), Carnikava un Ķekava (pa 4), kā arī Ādaži (3 īpašumi).

Taču atšķirībā no situācijas vēl gadu iepriekš, no megadarījumu slēdzēju vidus faktiski pazuduši spekulanti jeb „īstermiņa investori” – nepazīstamas kompānijas ar mazpazīstamiem pašmāju vai ārvalstu īpašniekiem. Arī pircēji – privātpersonas faktiski izzuduši no lielo darījumu slēdzēju vidus.

Savukārt vietā nākuši jauni pircēji, lai gan to tērētās summas nav tik iespaidīgas kā pēdējos gados, - labi pazīstamas pašmāju kompānijas ar ārvalstu īpašniekiem (piemēram, Palink, Maxima Latvija, NP Salaspils biznesa parks, pamanāmi ir arī New Century Holdings uzņēmumi).

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Rīgā nekustamo īpašumu ballīte tiešām beigusies

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db, 25.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ballīte tiešām ir beigusies, un šā gada pirmajā pusgadā Rīgā būtiski sarucis kā lielo nekustamā īpašuma darījumu kopskaits, tā arī tajos figurējošās summas, – to rāda Baltic Screen pētījums par lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem Rīgā šā gada pirmajā pusgadā.

Pagājušā gada pirmajā pusgadā galvaspilsētā notika vismaz 70 nekustamā īpašuma darījumi, kuros katra summa bija virs pusmiljona eiro, otrajā pusgadā, neraugoties uz runām par tuvojošos nozares krīzi, šādu darījumu skaits pat palielinājās līdz 86 – un tas, pat neskaitot darījumus ar dzīvokļiem un nedzīvojamām telpām. Šā gada pirmajā pusgadā šis skaits nu ir sarucis līdz 60.

Vēl straujāk samazinājies īpaši lielo darījumu skaits: protams, nevarēja gadīt tādus megadarījumus kā 103 miljonu latu vērtais Domina Shopping pārdošanas darījums pagājušā gada pirmajā pusgadā, un vienalga: pagājušā gada otrajā pusgadā Rīgā vēl notika vismaz 11 nekustamā īpašuma darījumi par četriem miljoniem latu vai lielāku summu, bet šā gada pirmajā pusgadā ir bijis tikai viens nepilnu desmit miljonu darījums, savukārt nākamais lielākais – jau tikai par 3,5 miljoniem latu. Pagājušā gada pirmajā pusgadā bija 36 darījumi virs miljona latu katrs, otrajā – 51, bet šā gada pirmajā pusgadā – vairs tikai 31.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Lielāko nekustamā īpašuma darījumu TOP 70

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db, 21.09.2007

Rīgas Brīvostas pārvalde februārī SIA Rīgas pasažieru terminālis pārdevusi 59 890 kvadrātmetrus zemes ar muitas ēku Eksporta ielā 3a, 3b.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākais līdz šim reģistrētais nekustamā īpašuma pirkuma darījums: SIA PK Investments (AS Pro Kapital un divu Igaunijā reģistrētu kompāniju meitasuzņēmums) šā gada martā par 103,04 miljoniem latu pārdevusi tirdzniecības centru Domina - 8,13 hektārus zemes ar divām būvēm Ieriķu ielā 3. Uzzini, kuri ir citi lielākie darījumi!

Oficiālo lielo - miljons latu vai vairāk - nekustamā īpašuma darījumu skaits Rīgā strauji sarūk: pagājušā gada otrajā pusgadā tādu bija vismaz 55, bet šā gada pirmajā pusgadā - vairs tikai 36.

Īpaši lielo darījumu skaits galvaspilsētā pastāvīgi pieauga kopš 2005. gada pirmā pusgada, kad tikai 20 darījumu summa bija viens miljons latu vai lielāka un lielākā oficiālā darījuma summa bija 3,67 miljoni latu. Pagājušā gada pirmajā pusgadā virs miljona latu jau bija veseli 55 darījumi, virs miljona dolāru - vismaz 87. Savukārt šā gada pirmais pusgads gan ir atnesis absolūto viena darījuma summas rekordu, Vācijas uzņēmumam par vairāk nekā 103 miljoniem latu iegādājoties tirdzniecības centru Domina un tā zemes platības. Toties oficiālo - zemesgrāmatās fiksēto - darījumu virs miljona latu bijis tikai 36, virs miljona dolāru - tikai 60.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Izsolēs par 1,2 miljoniem eiro pārdoti dārzeņu audzētāja Galiņi nekustamie īpašumi

LETA, 25.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Septiņās elektroniskajās izolēs kopsummā par 1 199 261 eiro pārdoti dārzeņu audzēšanas zemnieku saimniecības «Galiņi» nekustamie īpašumi, informēja e-izsoļu vietnē.

Informācija oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis» liecina, ka 26.augustā plkst.13 sākās piecas «Galiņiem» piederošu nekustamo īpašumu elektroniskās izsoles, kuras noslēdzās 25.septembrī plkst.13. Izsoles rīkoja zvērināta tiesu izpildītāja Rudīte Slivjuka par labu bankai «Citadele».

Izsolē pārdots Jurim Strazdiņam piederošais nekustamais īpašums «Galiņi» Ogres novada Madlienas pagastā ar kopējo platību 151,669 hektāri. Tajā ir vairāk nekā desmit zemesgabalu, pārsvarā lauksaimniecības zemes, kā arī meža zeme un vairākas ēkas - dzīvojamā ēka, noliktava, siltumnīca un citas. Šim īpašumam izsoles sākumcena bija 151 390 eiro, īpašums tika nosolīts par 408 753 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Lielākie nekustamā īpašuma darījumi Rīgā: iezīmējas ballītes beigas

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db, 15.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvien vairāk ārvalstu pircēju un aizvien vairāk tiešā ārvalstu finansējuma, bez Latvijas kredītiestāžu starpniecības, - tās ir galvenās tendences, ko uzrāda Baltic Screen pētījums par lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem Rīgā pagājušā gada otrajā pusgadā.

Vienlaikus, neraugoties uz runām par briestošo krīzi nozarē, īpaši lielo darījumu ir bijis vairāk nekā iepriekš: ja pagājušā gada pirmajā pusgadā bija 36 darījumi virs miljona latu katrs, tad otrajā – jau 51. Tādējādi gandrīz atkārtots 2006. gada otrā pusgada rekords – tad bija notikuši vismaz 55 darījumi ar oficiāli uzrādīto summu virs miljona latu katram.

Ballītes beigas?

Pagājušā gada otrais pusgads nav nesis tādus rekordus kā tirdzniecības centra Domina un tā zemes platību pārdošana par 103 miljoniem latu pirmajā pusgadā. Apjomīgākais redzamais darījums (neskaitot darījumus, kad tiek pārdotas uzņēmumu kapitāldaļas, kam piesieti konkrēti nekustamie īpašumi) ir bijis desmitkārt mazāks – Palazzo Italia ēkas un zemes īpašnieku maiņa, darījuma summai pārsniedzot 10 miljonus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas 200 vērtīgākie uzņēmumi

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db Sadarbībā ar korporatīvo finanšu kompāniju Laika Stars Finanšu dati – LR Uzņēmumu reģistrs, Lursoft, 30.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gads Latvijas vēsturē iegājis ar inflācijas ierobežošanas plānu, radikāli ierobežojot iedzīvotāju un uzņēmumu kredītspēju, taču Latvijas vērtīgāko uzņēmumu sarakstā, kurā šogad jau iekļauti 200 uzņēmumi pagājušā gada simtnieka vietā, tas radikālas izmaiņas nav viesis, jo daudzi uzņēmumi realizēja vēl 2006. gadā slēgtos līgumus un pasūtījumus.

Saraksta līderi

Līdzīgi kā pērn joprojām saraksta galvgalī dižojas universālās bankas un dabiskie monopoli. Pārliecinošs jaunpienācējs vadošo piecniekā ir VAS Latvijas Valsts meži (četrkāršs vērtības pieaugums – no 140 līdz 575 miljoniem latu).

Savukārt piecu vareno kopējā vērtība – 3.3 miljardi latu jeb gandrīz par vienu miljardu vairāk nekā iepriekšējā gada pieciniekam – runā pati par sevi: ja uzņēmumam dod attiecīgus apstākļus un ietekmes sfēras, tad tā vērtība augs griezdamās, - šādi ir galvenie secinājumi, ko pēc jaunā Latvijas vērtīgāko uzņēmumu saraksta izveides pauž korporatīvo finanšu kompānijas Laika Stars vērtēšanas eksperti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

10 lielākie NĪ pirkumi laikā no 16. līdz 22. jūnijam (tabula)

, 25.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā aplūkot desmit lielāko pirkumu, kas reģistrēti zemesgrāmatā laika posmā no 16. līdz 22. jūnijam, sarakstu.

DatumsĪpašuma tipsDarījuma summa (LVL)PlatībaTeritorija
2008.06.17Patstāvīgs ēkas nekustams īpašums2 486 9161927 kvmDaugavpils
2008.06.19Dzīvokļa īpašums421 16857,7 kvmRīga
2008.06.19Zemes nekustams īpašums375 000Rīga
2008.06.19Patstāvīgs ēkas nekustams īpašums263 552Rīga
2008.06.19Patstāvīgs ēkas nekustams īpašums263 552Rīga
2008.06.18Dzīvokļa īpašums256 523128,34 kvmRīga
2008.06.19Zemes nekustams īpašums252 8515535 kvmSalacgrīva
2008.06.19Zemes nekustams īpašums243 7851,86 haStopiņu nov.
2008.06.19Zemes nekustams īpašums243 7851,86 haStopiņu nov.
2008.06.17Zemes un ēkas nekustams īpašums235 0001293 kvmLiepāja

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

10 lielākie NĪ pirkumi laikā no 18. augusta līdz 24. augustam (tabula)

, 25.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā aplūkot desmit lielāko pirkumu, kas reģistrēti zemesgrāmatā laika posmā no 18. augusta līdz 24. augustam, sarakstu.

10 lielākie pirkumi reģistrēti zemesgrāmatā (18.08.2008-24.08.2008)
nr.DatumsĪpašuma tipsDarījuma summa (LVL)PlatībaTeritorijaIela
12008.08.21Zemes un ēkas nekustams īpašums1 745 9004910 kvmRīgaGunāra Astras iela
22008.08.18Zemes nekustams īpašums539 5533937 kvmRīgaAugusta Deglava iela
32008.08.21Zemes nekustams īpašums244 8002626 kvmRīgaGunāra Astras iela
42008.08.20Patstāvīgs ēkas nekustams īpašums219 463DaugavpilsRaiņa iela
52008.08.19Dzīvokļa īpašums189 757RīgaVīlandes iela
62008.08.19Dzīvokļa īpašums189 757RīgaRūpniecības iela
72008.08.22Zemes un ēkas nekustams īpašums174 661RīgaMelnsila iela
82008.08.18Zemes nekustams īpašums157 569RīgaMežmalas iela
92008.08.20Zemes nekustams īpašums140 5610,22 haBabītes pag.Avotu iela
102008.08.22Zemes un ēkas nekustams īpašums131 0000,12 haĶekavas pag.Stendes iela

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Desmit lielākie nekustamā īpašuma pirkumi

, 03.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā aplūkot desmit lielāko pirkumu, kas reģistrēti zemesgrāmatā laika posmā no 23. līdz 29.aprīlim, sarakstu.

10 lielākie pirkumi reģistrēti zemesgrāmatā (23.04.2007-29.04.2007)
nr.DatumsĪpašuma tipsDarījuma summa (LVL)PlatībaTeritorijaIela
12007.04.27Zemes un ēkas nekustams īpašums11 583 0001274 kvmRīgaJeruzalemes iela
22007.04.24Zemes nekustams īpašums1 581 30951,9 haMārupes pag.
32007.04.24Zemes un ēkas nekustams īpašums1 416 270JūrmalaBulduru prospekts
42007.04.25Zemes nekustams īpašums1 395 0009228 kvmRīgaJūrmalas gatve
52007.04.26Zemes nekustams īpašums1 075 2903,4 haMārupes pag.
62007.04.24Zemes nekustams īpašums1 054 2061166 kvmRīgaKrišjāņa Valdemāra iela
72007.04.25Zemes nekustams īpašums917 1595431 kvmDaugavpilsBalvu iela
82007.04.24Dzīvokļa īpašums760 346199,1 kvmJūrmalaBulduru prospekts
92007.04.25Zemes un ēkas nekustams īpašums702 8046715 kvmSalaspils, Salaspils nov.Maskavas iela
102007.04.25Dzīvokļa īpašums316 261412,6 kvmRīgaAnniņmuižas iela
elektroniska informācija par nekustamajiem īpašumiem - WWW.ZEMESGRAMATA.LV

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

10 lielākie NĪ pirkumi laikā no 28. aprīļa līdz 04. maijam (tabula)

, 06.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā aplūkot desmit lielāko pirkumu, kas reģistrēti zemesgrāmatā laika posmā no 28. marta līdz 04. maijam, sarakstu.

10 lielākie pirkumi reģistrēti zemesgrāmatā (28.04.2008-04.05.2008)
nr.DatumsĪpašuma tipsDarījuma summa (LVL)PlatībaTeritorijaIela
12008.04.29Dzīvokļa īpašums491 96382 kvmRīgaKrišjāņa Barona iela
22008.04.29Dzīvokļa īpašums351 402158,4 kvmRīgaKrišjāņa Barona iela
32008.04.28Zemes un ēkas nekustams īpašums300 0002669 kvmViļāniRaiņa iela
42008.04.29Zemes nekustams īpašums228 4110,42 haSalaspilsZviedru iela
52008.04.29Zemes un ēkas nekustams īpašums221 3830,24 haBabītes pag.Liepu aleja
62008.04.28Zemes un ēkas nekustams īpašums198 3290,7 haStopiņu nov.Getliņu iela
72008.04.29Zemes nekustams īpašums175 0006830 kvmRīgaJūrkalnes iela
82008.04.28Zemes un ēkas nekustams īpašums156 404535 kvmJūrmalaErnesta Birznieka-Upīša iela
92008.04.28Zemes nekustams īpašums153 7021140 kvmRīgaMazsalacas iela
102008.04.28Zemes nekustams īpašums150 0000,16 haSiguldas pag.Ievu iela

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

10 lielākie NĪ pirkumi laikā no 11. augusta līdz 17. augustam (tabula)

, 18.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā aplūkot desmit lielāko pirkumu, kas reģistrēti zemesgrāmatā laika posmā no 11. augusta līdz 17. augustam, sarakstu.

10 lielākie pirkumi reģistrēti zemesgrāmatā (11.08.2008-17.08.2008)
nr.DatumsĪpašuma tipsDarījuma summa (LVL)PlatībaTeritorijaIela
12008.08.13Zemes un ēkas nekustams īpašums1 575 0003102 kvmLiepājaGanību iela
22008.08.11Zemes un ēkas nekustams īpašums1 124 486223 kvmRīgaPalasta iela
32008.08.11Zemes un ēkas nekustams īpašums1 124 486223 kvmRīgaPalasta iela
42008.08.13Zemes un ēkas nekustams īpašums461 4612680 kvmRīgaBrīvības gatve
52008.08.13Zemes un ēkas nekustams īpašums461 4612680 kvmRīgaBrīvības gatve
62008.08.11Zemes un ēkas nekustams īpašums385 0007003 kvmRīgaSlokas iela
72008.08.12Dzīvokļa īpašums309 234181,8 kvmRīgaLāčplēša iela
82008.08.15Zemes un ēkas nekustams īpašums254 837RīgaDzirnavu iela
92008.08.13Zemes un ēkas nekustams īpašums221 3830,08 haBabītes pag.Dravnieku iela
102008.08.11Zemes un ēkas nekustams īpašums180 000359 kvmLiepājaKrišjāņa Valdemāra iela

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc ilgāka laika visi nedēļas lielākie darījumi ar nekustamajiem īpašumiem, kas reģistrēti Zemesgrāmatā, pārsniedz vienu miljonu latu, — liecina Zemesgrāmatas dati par darījumiem, kas reģistrēti no 10. līdz 16. novembrim.

Absolūtais rekordists ir zemes un ēkas pirkums Jūrmalā, Slokas ielā. Īpašums 19 757 kvadrātmetru platībā iegādāts par 9.44 milj. latu. Taču arī desmitais lielākais pirkums — zeme un ēkas 663 kvadrātmetru plātībā Rīgā, Meža prospektā iegādāti par 1.06 miljoniem latu.

10 lielākie pirkumi reģistrēti zemesgrāmatā (10.11.2008 - 16.11.2008)

DatumsĪpašuma tipsPlatībaDarījuma summa (LVL)Teritorija
05.11.2008Zemes un ēkas nekustams īpašums19757 kvm9 441 949Jūrmala
03.11.2008Patstāvīgs ēkas nekustams īpašums18147 kvm7 028 040Jūrmala
17.10.2008Zemes un ēkas nekustams īpašums23641 kvm4 050 000Jūrmala
05.11.2008Zemes nekustams īpašums7476 kvm3 572 810Jūrmala
14.11.2008Zemes nekustams īpašums3060 kvm1 869 459Rīga
28.10.2008Zemes nekustams īpašums60045 kvm1 801 350Rīga
12.11.2008Zemes un ēkas nekustams īpašums8220 kvm1 514 124Rīga
12.11.2008Zemes un ēkas nekustams īpašums8220 kvm1 514 124Rīga
07.11.2008Zemes un ēkas nekustams īpašums1599 kvm1 124 486Jūrmala
03.11.2008Zemes un ēkas nekustams īpašums663 kvm1 016 907Rīga

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

10 lielākie NĪ pirkumi laikā no 14. - 20. maijam

, 21.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā aplūkot desmit lielāko pirkumu, kas reģistrēti zemesgrāmatā laika posmā no 14. līdz 20. maijam, sarakstu.

nr.ĪpašumsDarījuma summa (LVL)Platība
1Zemes nekustams īpašums Rīgā, Ieriķu ielā103 040 34181327 kvm
2Zemes un ēkas nekustams īpašums Jūrmalā, Dubultu prospektā3 022 0571827 kvm
3Zemes nekustams īpašums Rīgā, Ostas prospektā2 056 228
4Zemes nekustams īpašums Garkalnes novadā, Taku ielā963 5002,35 ha
5Zemes nekustams īpašums Talsos, Rīgas ielā790 0005,3645 ha
6Zemes nekustams īpašums Garkalnes novadā, Taku ielā742 1001,81 ha
7Zemes un ēkas nekustams īpašums Jūrmalā, Vienības prospektā702 8053635 kvm
8Zemes un ēkas nekustams īpašums Jūrmalā, Kāpu ielā599 73811378 kvm
9Zemes un ēkas nekustams īpašums Rīgā Nometņu ielā599 000599 kvm
10Dzīvokļa īpašums Jūrmala, 29. līnija421 682122 kvm

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

10 lielākie NĪ pirkumi laikā no 04. augusta līdz 10. augustam (tabula)

, 11.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā aplūkot desmit lielāko pirkumu, kas reģistrēti zemesgrāmatā laika posmā no 04. augusta līdz 10. augustam, sarakstu.

10 lielākie pirkumi reģistrēti zemesgrāmatā (04.08.2008-10.08.2008)
nr.DatumsĪpašuma tipsDarījuma summa (LVL)PlatībaTeritorijaIela
12008.08.05Zemes nekustams īpašums1 440 748RīgaDuntes iela
22008.08.05Zemes nekustams īpašums1 019 066RīgaDuntes iela
32008.08.08Zemes nekustams īpašums878 50510000 kvmRīgaTīraines iela
42008.08.06Zemes nekustams īpašums554 39211783 kvmRīgaMīlgrāvja iela
52008.08.07Zemes nekustams īpašums392 4703019 kvmJūrmalaJūrkalnes iela
62008.08.08Zemes un ēkas nekustams īpašums281 1222811 kvmRīgaVolguntes iela
72008.08.06Dzīvokļa īpašums231 223123,4 kvmJūrmalaMadonas iela
82008.08.07Zemes un ēkas nekustams īpašums222 648Babītes pag.Kālavu iela
92008.08.06Patstāvīgs ēkas nekustams īpašums210 841800 kvmJūrmalaMeža prospekts
#2008.08.07Zemes un ēkas nekustams īpašums203 8131606 kvmVentspilsTalsu iela

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

10 lielākie NĪ pirkumi laikā no 25. augusta līdz 31. augustam (tabula)

, 01.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā aplūkot desmit lielāko pirkumu, kas reģistrēti zemesgrāmatā laika posmā no 25. augusta līdz 31. augustam, sarakstu.

10 lielākie pirkumi reģistrēti zemesgrāmatā (25.08.2008-31.08.2008)
nr.DatumsĪpašuma tipsDarījuma summa (LVL)PlatībaTeritorijaIela
12008.08.29Zemes un ēkas nekustams īpašums1 838 478744 kvmRīgaMinsterejas iela
22008.08.28Zemes un ēkas nekustams īpašums936 600232 kvmRīgaMiesnieku iela
32008.08.29Zemes un ēkas nekustams īpašums432 000134 kvmRīgaAleksandra Čaka iela
42008.08.29Zemes un ēkas nekustams īpašums432 000134 kvmRīgaAleksandra Čaka iela
52008.08.25Zemes un ēkas nekustams īpašums421 682428 kvmRīgaSiguldas prospekts
62008.08.26Zemes un ēkas nekustams īpašums311 000JūrmalaPilsoņu iela
72008.08.28Dzīvokļa īpašums224 897145 kvmRīgaEksporta iela
82008.08.29Zemes nekustams īpašums216 1207204 kvmOgre, Ogres nov.Vidzemes iela
92008.08.25Zemes un ēkas nekustams īpašums190 000469 kvmRīgaBebru iela
102008.08.25Zemes un ēkas nekustams īpašums189 9568049 kvmValmieraPurva iela

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

10 lielākie NĪ pirkumi laikā no 21. aprīļa līdz 27. aprīlim (tabula)

, 28.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā aplūkot desmit lielāko pirkumu, kas reģistrēti zemesgrāmatā laika posmā no 17. marta līdz 23. martam, sarakstu.

10 lielākie pirkumi reģistrēti zemesgrāmatā (21.04.2008-27.04.2008)
DatumsĪpašuma tipsDarījuma summa (LVL)PlatībaTeritorijaIela
2008.04.25Zemes nekustams īpašums2 016 5565495 kvmRīgaKārļa Ulmaņa gatve
2008.04.24Zemes un ēkas nekustams īpašums827 3413924 kvmJūrmalaSalaspils iela
2008.04.24Zemes un ēkas nekustams īpašums689 4513270 kvmJūrmalaSalaspils iela
2008.04.24Zemes un ēkas nekustams īpašums632 5241878 kvmRīgaCimzes iela
2008.04.21Zemes un ēkas nekustams īpašums614 9542668 kvmRīgaSporta iela
2008.04.21Zemes un ēkas nekustams īpašums614 9542668 kvmRīgaSporta iela
2008.04.25Zemes nekustams īpašums443 2584505 kvmRīgaPriedaines iela
2008.04.24Zemes un ēkas nekustams īpašums218 8000,1 haMārupeBraslas iela
2008.04.21Zemes un ēkas nekustams īpašums205 922RīgaBruņinieku iela
2008.04.25Zemes nekustams īpašums194 677JūrmalaSpīdolas iela

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

10 lielākie NĪ pirkumi laikā no 21. - 27. maijam

, 28.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā aplūkot desmit lielāko pirkumu, kas reģistrēti zemesgrāmatā laika posmā no 21. līdz 27. maijam, sarakstu.

nr.Īpašuma tipsDarījuma summa (LVL)PlatībaIela
1Zemes nekustams īpašums, Rīga5 453 759E.Melngaiļa iela
2Zemes nekustams īpašums, Rīga2 279 10910134 kvmBiķernieku iela
3Zemes nekustams īpašums, Rīga2 108 412S.Eizenšteina iela
4Zemes un kas nekustams īpašums, Rīga800 0002458 kvmĶengaraga iela
5Zemes un ēkas nekustams īpašums, Rīga536 816Nometņu iela
6Zemes un ēkas nekustams īpašums, Rīga400 0003385 kvmLizuma iela
7Zemes un ēkas nekustams īpašums, Ventspils360 0002164 kvmKuldīgas iela
8Zemes un ēkas nekustams īpašums, Rīga316 278586 kvmČiekurkalna 4.šķērslīnija
9Zemes un ēkas nekustams īpašums, Jūrmala316 2621739 kvmKalēju iela
10Zemes un ēkas nekustams īpašums, Rīga280 4191042 kvmCēres iela

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

10 lielākie NĪ pirkumi laikā no 17. marta līdz 23. martam

, 25.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā aplūkot desmit lielāko pirkumu, kas reģistrēti zemesgrāmatā laika posmā no 17. marta līdz 23. martam, sarakstu.

10 lielākie pirkumi reģistrēti zemesgrāmatā (17.03.2008. - 23.03.2008.)
DatumsĪpašuma tipsDarījuma summa (LVL)PlatībaTeritorijaIela
2008.03.19Patstāvīgs ēkas nekustams īpašums491 9631914 kvmJūrmalaPoruka prospekts
2008.03.18Zemes un ēkas nekustams īpašums370 00010924 kvmJūrmalaGarkalnes iela
2008.03.20Zemes un ēkas nekustams īpašums367 2880,06 haAizkraukle, Aizkraukles nov.Bērzu iela
2008.03.20Zemes un ēkas nekustams īpašums351 4020,216 haGarkalnes nov.Upmalas iela
2008.03.20Zemes un ēkas nekustams īpašums300 0000,06 haAizkraukle, Aizkraukles nov.Bērzu iela
2008.03.18Zemes un ēkas nekustams īpašums219 225Garkalnes nov.Sila iela
2008.03.18Zemes un ēkas nekustams īpašums219 225Garkalnes nov.Sila iela
2008.03.18Zemes un ēkas nekustams īpašums207 3271266 kvmRīgaĢimnastikas iela
2008.03.17Zemes un ēkas nekustams īpašums191 000867 kvmRīgaPapardes iela
2008.03.20Zemes un ēkas nekustams īpašums178 644Mārupes pag.Kurmales iela

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Biroju tirgus Latvijā ir kļuvis aktīvāks, tomēr joprojām tajā neredzam jaunpienācējus – kompānijas, kas te iepriekš nav darbojušās. Pārsvarā klienti ir Latvijā jau ilgāku laiku strādājoši uzņēmumi, kuri sev meklē jaunas biroju telpas, līdz ar to pieprasījums ir ierobežots,» vērtē Mindaugs Valucks (Mindaugas Valuckas), Lietuvas nekustamā īpašuma attīstīšanas kompānijas Hanner vadītājs Latvijā.

25. jūlijā Hanner oficiāli atklāj jauno A klases biroju ēku Place Eleven Sporta ielā 11, Skanstes apkaimē Rīgā.

Fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā!

DB.lv jau ziņoja, ka tā ir 14 stāvu ēka ar apzaļumotu jumta terasi, daudzstāvu autostāvvietu. Kopējā centra platība ir 24 tūkst. m2, bet biroju platība – 15 tūkst. m2. Place Eleven būvniecības darbu ģenerāluzņēmējs – Hanner grupas uzņēmums SIA Alfa Construction.

Kopējās investīcijas Place Eleven tapšanā ir nedaudz virs 20 milj. eiro. Hanner šo ēku neplāno pārdot; ieguldījumu atpelnīšanās laiku uzņēmums neatklāj konfidencialitātes nosacīju dēļ.

Ja tirgū vienlaikus parādītos vairāki projekti, kas līdzinātos Place Eleven, visdrīzāk, tie tagad būtu pustukši, spriež M. Valucks. «Šajā ziņā mums ir paveicies, Place Eleven pašlaik ir vienīgais pabeigtais ilgtspējīgas biroju ēkas projekts tirgū.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

10 lielākie NĪ pirkumi laikā no 12. līdz 18. maijam (tabula)

, 26.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā aplūkot desmit lielāko pirkumu, kas reģistrēti zemesgrāmatā laika posmā no 12. līdz 18. maijam, sarakstu.

nr.DatumsĪpašuma tipsDarījuma summa (LVL)Platība (kv.m.)Teritorija
12008.05.19Patstāvīgs ēkas nekustams īpašums1 581 300Rīga
22008.05.21Zemes nekustams īpašums1 511 0294232Rīga
32008.05.19Zemes nekustams īpašums843 36024256Rīga
42008.05.19Zemes nekustams īpašums632 520Garkalnes nov.
52008.05.19Patstāvīgs ēkas nekustams īpašums514 453Jūrmala
62008.05.23Zemes un ēkas nekustams īpašums456 820Rīga
72008.05.22Zemes un ēkas nekustams īpašums280 512Rīga
82008.05.19Zemes nekustams īpašums251 7441990Rīga
92008.05.19Zemes nekustams īpašums251 7441990Rīga
102008.05.19Zemes nekustams īpašums210 841900Jūrmala

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

10 lielākie NĪ pirkumi laikā no 28. maija līdz 3. jūnijam

, 08.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā aplūkot desmit lielāko pirkumu, kas reģistrēti zemesgrāmatā laika posmā no 28. maija līdz 3. jūnijam, sarakstu.

10 lielākie pirkumi reģistrēti zemesgrāmatā (28.05.2007. - 03.06.2007.)
DatumsĪpašuma tipsDarījuma summa (LVL)PlatībaTeritorijaIela
2007.05.31Zemes un ēkas nekustams īpašums3303178,81664 kvmRīgaRepublikas laukums
2007.05.28Zemes nekustams īpašums2 167 700176726 kvmRīgaSalamandras iela
2007.05.30Zemes un ēkas nekustams īpašums1 944 27577771 kvmSalaspils nov.Gaismas iela
2007.05.29Zemes un ēkas nekustams īpašums1792150,26357 kvmRīgaBiķernieku iela
2007.05.29Zemes nekustams īpašums1792150,22876 kvmRīgaBiķernieku iela
2007.05.29Zemes nekustams īpašums1792150,21604 kvmRīgaBiķernieku iela
2007.05.29Zemes nekustams īpašums1792150,21604 kvmRīgaBiķernieku iela
2007.05.31Patstāvīgs ēkas nekustams īpašums1 120 000Ogres nov.Doles iela
2007.05.28Zemes nekustams īpašums843364,84319 kvmRīgaKurzemes prospekts
2007.05.29Zemes nekustams īpašums810 0005,36 haTalsiRīgas iela

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Krīzes nav! Rīgā pārdots dzīvoklis par 4 miljoniem

Ritvars Bīders, Ingrīda Drazdovska, Db, 23.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz to, ka Latvijā valda krīze, šogad 12. decembrī noslēgts nekustamā īpašuma darījums par rekordlielu summu - Rīgā pārdots dzīvoklis par 4 027 396 latiem. Tā liecina informācija Zemesgrāmatā.

Pašreizējā krīze pat pašiem nekustamā īpašuma tirgus pārstāvjiem liek atzīt, ka nozarē ir lielas grūtības, taču tajā pašā laikā noticis darījums, kura apmēri ir pat lielāki nekā Latvijas nekustamā īpašuma tirgus ziedu laikos.

Par vairāk nekā 4 miljoniem latu pārdotais dzīvoklis atrodas Vecrīgā, Grēcinieku ielā. Tā platība ir 256 kvadrātmetri, un tas nozīmē, ka pircējs par dzīvokli maksājis 15 000 latu par kvadrātmetru.

SIA Balsts valdes priekšsēdētājs Aigars Zariņš, komentējot darījumu, norādīja, ka, viņaprāt, tas pašreizējai tirgus situācijai ir pilnīgi netipisks darījumus. Pašlaik darījumu dārgo īpašumu segmentā ir visai maz — neesot pircēju. Mežaparkā īpašumu cenas arvien ir augstas, tās īpaši netiek pazeminātas, bet pircēju tikpat kā nav. Savukārt Vecrīgā pašlaik var atrast īpašumus arī par 2 000 – 3 000 eiro/m2. Tāpēc 15 tūkstoši latu par 1 kvadrātmetru nav tipisks gadījums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Foto: Pexels.com/ Uriel Mont

Iegādāties īpašumu ezera tuvumā ir katra skaistas dzīves kārotāja sapnis. Īpašums pie ezera nozīmē ne tikai pievilcīgu ainavu un dabas klātbūtni, bet arī ir izdevīga investīcija nākotnei. Tomēr, pirms pieņemt izšķirošo lēmumu par šāda veida nekustamā īpašuma iegādi, svarīgi rūpīgi izvērtēt arī ekonomiskos, juridiskos, kā arī vides aspektus. Lasi rakstu un uzzini, kam pievērst uzmanību, ja apsver šāda īpašuma iegādi.

Priekšrocības īpašuma iegādei pie ezera

Dabas tuvums un veselības uzlabošana

Nekustamais īpašums pie ezera nozīmē iespēju teju katru dienu izbaudīt neaizmirstamus saullēktus un saulrietus, klausīties putnu dziesmas un vērot, kā mainās gadalaiki. Cilvēku labsajūta un veselība ir cieši saistīta ar apkārtējās vides kvalitāti. Pētījumos atklājies, ka tieša dabas klātbūtne, tai skaitā dzīve pie ezera, var samazināt stresu, uzlabot garastāvokli un pat samazināt depresijas simptomus.

Komentāri

Pievienot komentāru