Citas ziņas

Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs par 1,8 miljoniem eiro iegādāsies ložmetējus

Žanete Hāka, 17.12.2014

Jaunākais izdevums

Noslēdzies Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra izsludinātais konkurss par 12,7 mm ložmetēju Browning M2HB-QCB iegādi, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Iepirkuma formāts bija sarunu procedūra bez konkursa izsludināšanas. Iepirkumā saņemts viens piedāvājums, un uzvarējusi Beļģijas kompānija FN Herstal S.A.

Ložmetēju Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs iegādāsies par 1,808 miljoniem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vairākās Latvijas pilsētās atsavina lielu daudzumu šaujamieroču un spridzināšanas ietaises

Dienas Bizness, 26.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas (VP) Galvenās Kriminālpolicijas darbinieki vairākās Latvijas pilsētās aizturējuši desmit personas, pie kurām atrasta dažādu veidu munīcija, šaujamieroči, sprāgstvielas un spridzināšanas ietaises, informē VP.

Strādājot ar operatīvo informāciju saistībā ar iespējamu nelikumīgu šaujamieroču, munīcijas un sprādzienbīstamu priekšmetu apriti, gada sākumā tika uzsākta izmeklēšanu vairāku kriminālprocesu ietvaros. Izmeklētāji noskaidroja, ka Latvijas teritorijā darbojas vairākas personu grupas, kas iegādājas, glabā un realizē ieročus citām personām. Daļa no šīm personām un personu grupām bijušas savstarpēji pazīstamas, un ieroču nelikumīga tirdzniecība bija šo personu peļņas gūšanas veids.

Tika noskaidrots, ka aizdomās turētās personas ieročus, munīciju un sprādzienbīstamus priekšmetus iegādājās no citām personām vai izraka tos 1. un 2. pasaules kara kauju vietās. Pamatojoties uz izmeklēšanā iegūto informāciju, KIP darbinieki Rīgā, Tukuma novadā, Kandavas novadā, Bauskas novadā un Latgales teritorijā veica vairākas kratīšanas pie kopumā desmit personām.

Komentāri

Pievienot komentāru