Tehnoloģijas

Vējonis: Gerhardu ESD vadītāja amatā uzrunāju viņa plašo zināšanu dēļ

Sanita Igaune, 17.02.2011

Jaunākais izdevums

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis (ZSS) personīgi ir uzrunājis bijušo satiksmes un ekonomikas ministru Kasparu Gerhardu (Tēvzemei un Brīvībai/LNNK), lai viņš ieņemtu valdes priekšsēdētāja amatu Elektronisko sakaru direkcijā (ESD).

Pārņemot ESD, redzējām, ka direkcijā ir daudz problēmu, tāpēc K. Gerhards tika uzrunāts, lai viņš uzņemtos vadību un ieviestu kārtību, Latvijas Radio raidījuma «Krustpunktā» skaidroja R. Vējonis. Turpmāk ESD ir gaidāmas krasas izmaiņas it īpaši līdzekļu izmantošanas jomā.

R. Vējonis uzsvēra, ka savā darbībā viņš vienmēr ir vadījies pēc principa «ir vai nav speciālists» neatkarīgi no partejiskās piederības. «Es Kasparu pazīstu ļoti daudzus gadus kā savu kolēģi un kā valsts sekretāru Ekonomikas ministrijā. Viņš ir cilvēks ar ļoti plašām un ekonomiskām zināšanām,» pamatoja R. Vējonis.

Pagājušajā nedēļā K. Gerhards tika iecelts par ESD valdes priekšsēdētāja amatā.

K.Gerhards ir ieguvis augstāko izglītību Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultātē. Viņš ir ieņēmis gan satiksmes ministra, gan ekonomikas ministra amatus, kā arī astoņus gadus pildījis Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra pienākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Elektronisko sakaru direkcija pirks autostāvvietu pakalpojumus

Elīna Pankovska, 29.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

V/as Elektronisko sakaru direkcija (ESD) noslēgusi vairākus līgumus par autostāvvietu pakalpojumu sniegšanu, kopumā par 13,51 tūkst. Ls.

Direkcija noslēgusi līgumu ar SIA Dāvids un partneri ar kopējo vērtību 4,03 tūkst. Ls, ar SIA ND Projketi, līguma kopsumma – 5,77 tūkst. Ls un SIA Magdalēnas nami – 2,31 tūkst. Ls un SIA Auto sakarnieks. Šī līguma summa veido 1,4 tūkst. Ls.

Kā DB uzzināja ESD līgums ar uzņēmumiem ir noslēgts uz gadu un kopumā autostāvvietās tiks turētas aptuveni 30 automašīnas. Autostāvvietas tiekot apmaksātas tikai direkcijas īpašumā esošajām automašīnām.

ESD piederot ne tikai vieglās automašīnas, bet arī pārvietojamas laboratorijas. ESD norāda, ka ir būtiski, ka laboratorijas atrodas darba vietu tuvumā, jo darba specifika esot saistīta ar aparatūras pārvietošanu, bet laboratorijām nepieciešamas divas autostāvvietas - dienas un nakts, jo tajās iebūvēta dārga aparatūra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektronisko sakaru direkcija (ESD) ir nosūtījusi pieprasījumu mobilo sakaru operatoram Tele2 sniegt skaidrojumu par ceturtās paaudzes (4G) mobilā interneta testiem Liepājā un Daugavpilī, DB informē ESD pārstāve Laura Dabare.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ģimenes valsts pabalstiem piešķir vairāk nekā 11 miljonus latu

Egons Mudulis, 12.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabinets piešķīris Labklājības ministrijai 11,2 miljonus latu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai nodrošinātu ģimenes valsts pabalsta izmaksu šā gadā otrajā pusgadā.

Lai neradītu negatīvu fiskālo ietekmi valsts budžetā, tas ir, lai nepalielinātu valsts budžeta deficītu, Labklājības ministrijai ir jānodrošina izdevumu ietaupījums valsts sociālās apdrošināšanas speciālā budžeta apakšprogrammā Nodarbinātības speciālais budžets vismaz palielinātās apropriācijas apmērā budžeta programmā Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem.

Finanšu ministram par to vēl ir jāinformē Saeima, tāpat ir jāsaņem Saeimas budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas piekrišanu apropriācijas palielināšanai, par ko Finanšu ministrijai ir jāinformē Starptautiskais valūtas fonds un Eiropas Komisija.

Komentāri

Pievienot komentāru