Foto

Zirgābolu balva šogad tiek Zemkopības ministrijai

Žanete Hāka, 20.05.2013

Nominācija Ķēzienbudžets. Dabas aizsardzības pārvaldei (DAP) ir jānodrošina 50% sava budžeta, veicot mežizstrādi tās apsaimniekošanā esošajos mežos īpaši aizsargājamās dabas teritorijās. Šā gada budžetā DAP šādā veidā jāiegūst 701,95 tūkstoši latu, skaidro Zirgābola balvas padome.

Avots: LETA

Jaunākais izdevums

Vides aizsardzībā ieinteresētu domubiedru grupa – Zirgābola balvas padome – šogad jau ceturto reizi pasniegs Zirgābolus, informēja balvas autori.

Balva tika dibināta 2009.gadā kā līdzsvarojošs papildinājums Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ikgadējai balvai Ābols par vides uzlabošanu un aizsardzību. Zirgābolu mērķis ir pievērst uzmanību vides aizsardzības praksei un problēmām Latvijā, videi nedraudzīgiem projektiem, amatpersonu darbībai/bezdarbībai vides aizsardzības jomā, ignorējot nevalstisko organizāciju un sabiedrības viedokli.

2012.gada nominantus Zirgāboliem nevalstiskās organziācijas izvirzījušas šādās nominācijās: Ķēzienbudžets, Ķēzienakts, Ķēzienmahinācija, Ķēzienprojekts, Zaļo pīlīšu pūšanas ķēziens, Ķēziens sirdī, Ķēzītājs un Lielais Zirgābols.

Zirgābola balvas padomē ietilpst organizācijas Vides vārds, Zaļā brīvība, Vides aizsardzības klubs, Vides izglītības fonds, Dzīvnieku drauga fonds, Latvijas Zemes draugi, Dzīvnieku SOS, Koalīcija dabas un kultūrvēsturiskā mantojuma aizsardzībai, Dzīvnieku brīvība, homo ecos:, Latvijas zaļā kustība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzzini, par kādiem nedarbiem pie «Zirgābola» ticis Sprūdžs un Zemkopības ministrija

LETA, 14.04.2014

Nominācija «Ķēzītājs» piešķirta Zemkopības ministrijai par divām lietām. Ministrija sniegusi atbalstu SIA Ekobaltika Group iecerei Baltijas jūrā zemūdens sprostos audzēt lašus un foreles. Ministrija bez saskaņošanas ar ekspertiem un ietekmes uz vidi novērtējuma piekrita nodot uzņēmumam ilgtermiņa nomā astoņas Baltijas jūras teritorijas akvakultūras attīstīšanai. Tāpat ministrija nomināciju izpelnījusies par grozījumiem noteikumos par parku un mežaparku izveidošanu mežā un to apsaimniekošanu. Noteikumi paredz, ka mežaparkos var tikt veikta jebkāda veida un apjoma būvniecība, neparedzot, ka mežaparku teritorijās būtu jāsaglabā mežs.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vides aizstāvju domubiedru grupa jau piekto gadu pēc kārtas piešķīrusi balvas par vides piesārņošanu - tās piešķirtas valsts uzņēmumam, ministrijai, pašvaldībām, kā arī bijušajam vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Edmundam Sprūdžam.

Balva «Zirgābols» nominācijā «Ķēzienprojekts» piešķirta AS Latvijas Valsts ceļi par ceļa posma Vāverkrogs-Jugla asfaltēšanas projektu, kas paredz daļēju Lielo Kangaru kalnu grēdas norakšanu, izmainot ceļa seguma šķērsprofilu un garenprofilu, nocērtot arī vismaz 800 koku ceļa malā.

Priekules novada domei piešķirta «Zirgābola» nominācija «Ķēzienlēmums» par to, ka tā pērn vienbalsīgi atbalstīja ūdeļu fermas būvniecību Gramzdas pagastā. Iepriekš 11 vides un dzīvnieku aizsardzības organizācijas atklātā vēstulē bija aicinājušas to nedarīt, norādot, ka kažokzvēru audzēšana ir saistīta ar vides piesārņojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru