Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labs līderis darbinieku iedvesmos, pirmdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Līderim jāspēj panākt, lai pārējie viņam sekotu, kā arī arī jāiedvesmo darbinieki, pat grūtos laikos turoties pie iepriekš sludinātām vērtībām, DB Akadēmijā Līdera kods sacīja Komercizglītības centrs (KIC) biznesa trenere Jana Strogonova.

Līderis saņem savas priekšrocības uzņēmumā, taču tajā pašā laikā bieži vien arī uzņemas lielāko risku.

Tā, senajās ciltīs, kad tika atnests lielais medījums, pirmie vienmēr ēda stiprākie. Viņi arī dabūja labākos cienasta gabalus un varēja mieloties vairāk nekā citi. Tas bija tādēļ, ka visi pārējie zināja – ja parādīsies kādas briesmas, tad tieši līderi būs pirmie, kas nāks un aizstāvēs pārējos, riskējot ar savu dzīvību. Mūsdienu biznesā ir svarīgi būt līderim, jo tiec pie daudziem labumiem pirmais, taču tam ir sava maksa, uzsver eksperte.

Organizācijā ir būtiski ar darbiniekiem veidot atgriezenisko saiti, lai viņi zinātu, kas katram no tiem ir jādara. Turklāt atgriezeniskā saite jāsniedz tiešā veidā, nevis dodot kādus mājienus. J. Strogonova uzsver, ka, lai atgriezeniska saite būtu pilnvērtīga un jēgpilna, un nerastos pārpratumi, pastāv īpaši likumi, kas ir jāievēro.

Visu rakstu Būtiska ir iesaiste iespējams izlasīt pirmdienas, 27.marta, laikrakstā Dienas Bizness, 9.lpp.!

Komentāri

Pievienot komentāru